{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.067 visninger | Oprettet:

Krav/forventninger til avler {{forumTopicSubject}}

Jeg skal ud og finde min nye hvalp og har netop i dag været ude at kigge på et kuld. Jeg læser og læser på nettet. Hvad er jeres krav til opdrætter/avler? Udover de lovpligtige ting (ormekur, chip, vaccination, at hvalpen er 8 uger)

Den her tråd skal ikke være debat for stamtavle/ikke stamtavle
Kommentarer på:  Krav/forventninger til avler
 • #1   10. jan Ormekur og vacc. er ikke lovpligtig, lige for at få det på plads

 • #2   10. jan Jeg vil have, at forældredyrene og længere bagud- er testet for racerelevante sygdomme og at de har præsteret konkurrencemæssigt.
  Jeg har ikke de store krav til opdrætter som sådan. Ser mere på de hunde jeg møder på stedet.


 • #3   10. jan Nå er det kun chippen? Det er da helt hen i vejret hvis man kan købe en hvalp der ikke er vaccineret eller har fået ormekur?

 • #4   10. jan Hvalpen har antistoffer fra sin mor mens den dier så vaccine kan sagtens vente til man har fået den hjem.

 • #5   10. jan Krav til avler skal gerne være sundhed hos avlshundene og deres linjer - dvs. gode sundhedsresultater mht. racerelaterede sygdomme. Et andet krav bør være et godt sind.
  Dertil kommer, at hvalpene skal have gode opvækstvilkår.


 • #6   10. jan Ordentlige forhold omkring hvalpene og tæven.
  Og et ordentligt forarbejde i valg af avlsdyr.

  Det er egentlig det.

  Om de er vaccinerede er jeg ligeglad med, det foretrækker jeg faktisk selv at stå for når hunden er lidt ældre.


 • #7   10. jan Og så har en del racer, især småhunde godt af at blive lidt længere ved mor og søskende.

  Sundhed på forældredyr og så langt tilbage på aner som overhovedet muligt. Ikke bare at dyrlægen siger de er fine, der skal resultater til.


 • #8   10. jan God kemi med opdrætter. Det skal gerne være et sted, hvor man vil være tryg ved at spørge om råd og bede om sparring i hele hundens levetid.

 • #9   10. jan Jeg forventer, at der er sundhedsresultater, for relevante sygdomme for racen, på forældrene og længere tilbage i linjerne, og at disse er mulige at se, enten ved opdrætter eller i en database et sted. Derudover skal forældrene have vist, at de kan arbejde. Hvis jeg tager udgangspunkt i golden retriveren, så forventer jeg, at hundene i afstamningen kan begå sig på en jagt eller en markprøve.
  Fra avlers side forventer jeg en interesse i mig og mine planer for hvalpen. Det viser mig, at de går op i deres avl. Og så selvfølgelig at hvalpene vokser op i et trygt miljø.


 • #10   10. jan Og den kemi, Karina, der læste jeg en gang:

  Forestil dig at du ikke kan have din hund mere, vil du så levere den retur til opdrætter?

  Hvis nej, så køber du ikke hvalp der.


 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.885
  #11   10. jan Hvalpene skal være fodret med kvalitetsfoder og socialiseret på hverdagslyde , mennesker og forskelligt underlag

  stueopdræt

  Ingen lopper eller diarré

  Ordentlige forhold hos samtlige dyr hos opdrætter


 • #12   10. jan Jeg er så hamrende ligeglad med om jeg fungerer med opdrætteren eller ej. Det er ikke denne, jeg skal have med hjem og når først hunden er min, behøver jeg altid at tale med vedkommende igen.

  Gør vedkommende et godt arbejde med hundene er det ganske fint...


 • #13   10. jan God formulering Maj-Britt


 • #14   10. jan Jeg kan godt lide når opdrætter benytter early neurological stimulation på hvalpene. Om det er et decideret krav ved jeg dog ikke, de opdrættere jeg kan lide benytter sig af det, så jeg har ikke måtte tænke over, om jeg har det som et hårdnakket krav.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 26 Svar: 2.627
  #15   10. jan Udover at jeg forventer at forældredyr og anerne har de relevante sundhedstjek og at det er en DKK-opdrætter, så har jeg disse tre krav/forventninger:

  - At vedkommende har gjort sig tanker om kuldet udover bare "det kunne være hyggeligt med hvalpe"
  - At vedkommende er villig til at tage hunden tilbage, hvis der skulle ske mig noget (jeg har ingen i min familie/vennekreds der kan tage ham)
  - At vedkommende giver hvalpene den bedste start på livet med oplevelser, ordentligt foder og trygge rammer


 • #16   10. jan "- At vedkommende er villig til at tage hunden tilbage, hvis der skulle ske mig noget"

  får mig til at tænke på Balders menneske, der er i slutningen af 70'erne (men MEGET frisk kone med hest). Jeg spurgte hende til, om hun havde overvejet, hvad hun ville gøre med sin hund, hvis hun som 85-årig ikke kunne magte at have hund mere. Svaret var, at så fik jeg ham da bare tilbage


 • #17   10. jan Stamtavle fra DKK / FCI
  At opdrætter reelt går op i sundhed og tester for arvelige sygdomme.
  At opdrætter har et formål med sin avl . Aldrig i livet om jeg ville støtte avl som kun handler om at "det kunne være hyggeligt".
  At opdrætter har indgående kendskab til racen.
  At opdrætter har styr på socialisering.
  At opdrætter ikke går op i udstilling (gælder primært for EB)
  At der er ordenlige forhold (rent og pænt hos hvalpen, så vidt det nu kan lade sig gøre).

  Ret beset er det ret nemt for mig at købe en EB, hvis den næste hund også skal være af den race. For der er pt. kun en opdrætter jeg købe hund af.


 • #18   10. jan "At opdrætter har et formål med sin avl . Aldrig i livet om jeg ville støtte avl som kun handler om at "det kunne være hyggeligt"."

  Kan du ikke lige nævne nogle formål, Anne-Julie? Jeg er nemlig i tvivl om, hvorvidt jeg HAVDE den slags, da jeg lavede mit første kuld


 • #19   10. jan Jov, det kan jeg da godt. I min race handler det om sundhed, så formålet bør være at forbedre dette.
  Skulle jeg ud og have en Golden retriver bør formået være at lave en, efter min mening, rigtig Golden. Altså en der har det klassiske golden-sind, som kan arbejde og ikke bare er en kæmpestor hvid bamse, som ikke kan bruges til sit oprindelige formål.

  Jeg håber det gav mening.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 26 Svar: 2.627
  #20   10. jan Hehe Isabelle! Jeg underskrevet kontrakt med tilbagekøbsklausul og selvom den selvfølgelig også er lavet for at opdrætter ved at hendes hvalpe ikke ender som kastebolde, så er det også rigtig rart for mig at vide at hun er parat til at tage ham, hvis noget skulle ske.

 • #21   10. jan Ida: Sådan en har jeg også skrevet under på.

 • #22   10. jan Tak, Anne Julie
  Jeg forbedrede ikke rigtig noget, da Linas og hanhundens linjer var udsøgt sunde. Jeg MÅ jo nok erkende, at jeg fik kuldet, fordi det kunne være vildt spændende at få et kuld hvalpe. Min opdrætter sørgede så for, at jeg var godt klædt på til at få det - og at jeg fandt en GOD hanhund til Lina


 • #23   10. jan Jeg har også tilbagekøbsklausul i mine købsaftaler - og har kun oplevet, at hvalpekøbere ser det som positivt.

 • #24   10. jan Det bør jo heller ikke ligefrem være en sur pligt at lave et kuld hvalpe.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 26 Svar: 2.627
  #25   10. jan Altså jeg ser da gerne at opdrætter OGSÅ synes det er super hyggeligt at have hvalpe (ellers får man det vel heller ikke tænker jeg ), men det skal ikke være ENESTE grund efter min mening. Der skal ligge nogle tanker bag kuldet og de tanker kan jo sagtens være at man ønsker at bidrage til racen med gode og sunde hunde der vil gøre sig godt som hvaddetnuerdesættesiverdentil.

 • #27   10. jan "Vil jeg udstille forventer jeg at få hjælp til dette"

  Lige på det punkt er jeg en mangelfuld opdrætter - og det fortæller jeg potentielle hvalpekøbere. Dvs. jeg fortæller dem, at udstilling ikke interesserer mig, og at min hjælp på dette felt vil være ringere end hos udstillingsglade opdrættere. Det er godt, synes jeg, at være ærlig om egne begrænsninger


 • #29   10. jan Jeg kigger efter god prægning af kuldet og ordentlige omgivelser hos opdrætter, ser på sundheden og resultaterne.
  Jeg skal kunne lide forældredyrene.

  Men jeg ved ikke om jeg nogensinde tør købe hund udefra igen. Det har ikke ligefrem været en succes de gange jeg har gjort det.
  Jeg ved hvad jeg selv laver og er mega glad for hvad jeg har.


 • #30   10. jan 1. At opdrætter sørger for ordentlige forhold for alle hundene i kennelen, da jeg ikke ønsker at støtte uetisk avl med hunde, der bare er avlsdyr og ikke får deres basale behov opfyldt (så som gåture, træning, oplevelser mm).
  2. At linjerne er sunde (eks opfylder opdrætter avlsrestriktionerne og de etiske anbefalinger for avl, eks er linjerne tjekket for arvelige sygdomme, der avles ikke på for unge tæver og de får ikke for mange kuld)
  3.Hvalpene har gode og trygge opvækstvilkår og bliver stimuleret rigtigt under opvæksten hos opdrætter.
  4. Opdrætter er sympatisk og en jeg tør stole på (i tilfælde af at der skulle ske noget der giver anledning til eks refussion)

  Og ja angående opdrætter, så skal jeg også have det sådan, at det skal være en jeg tør overlade hunden til igen, hvis jeg må skille mig af med den - er den fornemmelse der ikke, så er stedet forkert.


 • #31   10. jan At der er testet for racerelaterede sygdomme. At der er gjort en stor indsats med socialisering. Deriblandt at hvalpene er vokset op i huset, har været på ture, har mødt børn og andre hunde, har prøvet at køre i bil.
  Mulighed for at møde morhunden, og at hun er sød og omgængelig.
  At hvalpene har stamtavle.


 • #32   11. jan I min race (CKCS )at forældredyrene og generationer bagude er undersøgte for div genetiske sygdomme..
  At opdrætter fokuserer på sundt racetypisk opdræt og ikke bare smukt opdræt.
  At hvalpene er stimulerede og socialiserede.
  At opdrætter interesserer sig for hvordan det går med hvalpen efter købet
  Jeg vil så heller ikke acceptere en opdrætter,der laver en alenlang allonge til købskontrakten med do's and don'ts og indlagt økonomisk bod hvis betingelserne ikke bliver overholdt..
  Jeg vil heller ikke acceptere en opdrætter,der nægter at give erstatning for medfødte sygdomme indenfor 2 år.


 • #33   11. jan "Jeg vil heller ikke acceptere en opdrætter,der nægter at give erstatning for medfødte sygdomme indenfor 2 år."

  - Og det skal stå i købsaftalen, at opdrætter giver erstatning, synes jeg.

  Min søster var ved at falde ned af stolen nytårsaften, da snakken faldt på lige præcis dette emne. Hun kunne simpelthen ikke forstå, hvorfor opdrætter skulle betale noget - "når dyret er solgt, er dyret da solgt og købers hovedpine, hvis noget er galt", mente hun (der så ikke har en døjt forstand på hunde og opdræt). "HVORFOR skal I betale?" kom det meget meget undrende.
  Jeg ved ikke, om hun sådan helt forstod det med, at det jo fx kan få opdrættere til at sørge for kun at bruge sunde hunde i avlen


 • #34   11. jan Så når din søster køber et tv og det brænder sammen dag 4, så er det købers problem??

 • #35   11. jan Jeg tror ikke, at hun tænker det sådan, Maj-Britt. Hun tænker vist nærmere på, at når hun har købt katte, har hun aldrig forestillet sig, at sælger havde mindste ansvar efterfølgende. Men æv, at jeg ikke lige tænkte på argumentet med fx et fjernsyn.

 • #36   11. jan For mig var det vigtigt at der var DKK (eller FCI) tavle, hvor forældrene dyrene og mange i linjen var sundheds testede for de, for racen, disponerede sygdomme. Da det var min første hund jeg købte, var det også vigtigt for mig at jeg havde godt kemi med opdrætter og følte at jeg kunne kontakte dem med ethvert dumt spørgsmål Jeg vil gerne udstille, så det har også betydet meget for mig at opdrætter kan hjælpe med det.

  Derudover var det egentligt også vigtigt for mig, at opdrætter var kritisk overfor mig, selvom det måske lyder fjollet. Jeg kom som 21 årig, med et tidskrævende studie og ønskede mig min første hund af en race som var krævende og nok ikke den oplagte første gangs hund, sammen med min kæreste - det måtte meget gerne få opdrætter til at stille lidt indgående spørgsmål


 • #37   11. jan For mig er det vigtigt, at der er dokumentation for sunde avlslinier så mange generationer tilbage som muligt (i Dk giver kun en DKK stamtavle denne mulighed), at avlshunde og hvalpe lever inde i huset (stueopdræt) og behandles som familiemedlemmer med et got og meningsfuldt liv, at avlshunde og hvalpe fodres sundt og varieret, at der er fokus på at avlshundene har gode, robuste sind og at hvalpene præges godt i tiden hos opdrætter. At både avlshunde og hvalpe er imødekommende, nysgerrige og tillidsfulde. Jeg stiller meget høje krav til avlshundenes livsvilkår

 • #39   13. jan Jeg havde (heller) ikke god kemi med opdrætter som et krav, da jeg skulle have Lina, men jeg er MEGET glad for, at der VAR og er super god kemi mellem os. Jeg havde jo et utal af spørgsmål de første måneder, og siden var det opdrætter, der hjalp mig med at komme i gang med at opdrætte - fx med at finde den rigtige hanhund til Lina.

  PS. Jeg havde intet tjekket på forhånd mht. sundhed mv. - anede ikke, at dette var en god idé. Siden hørte jeg, at en af de andre eurasieropdrættere, jeg havde kontaktet, desværre ikke helt sjældent avlede på mindre gode hunde. Rent held for mig, at hun ikke havde eller forventede hvalpe, da jeg søgte en eurasier


 • #40   13. jan Jeg elsker når mine måske kommende hvalpekøber har sat sig godt ind i tingene, og stiller en masse krav til mig, desværre glemmer nogen, at opdrætter også kan stille krav, its not a one way street

  #38
  Det virker som du rent faktisk syntes det er en god ting, at du ikke havde kemi, eller læser jeg noget du ikke skriver ? For det provokerer mig en lille smule


 • #41   13. jan At forældredyrene er gennemtjekkede sundhedsmæssigt, hvor det er relevant for racen.
  At forældredyrene har bevist deres brugsværdi.
  At hvalpene vokser op i ordentlige omgivelser.
  At hunden er min når jeg har købt den.
  At jeg ikke skal skrive under på nogle former for "aftaler".
  At jeg ikke skal gøre noget specielt med hunden (prøver, konkurrencer, udstilling, sundhedsundersøgelser).
  At opdrætteren er et "ordenligt menneske" mht moral og omsorg for sine dyr.

  Det er lige det, jeg kan komme i tanke om


 • #43   13. jan Det var måden du fik skrevet det på, hvor JEG læste det som om, det nærmest var en god ting

  Jeg ville selv aldrig købe hvalp, hvor kemien ikke var iorden, for det kunne meget vel tyde på, at vi ikke havde de samme værdier for vores hunde, og ligeledes når jeg skal sælge

  Men det er MIN udlægning af det du skrev, hvis det ikke var det du mente, beklager jeg


 • #45   13. jan Sådan er vi jo så forskellige, og heldigvis har alle lov og ret til deres egen mening

 • #46   13. jan Jeg behøver heller ikke have kemi med opdrætter, og nej tak til lange kontrakter.

  Hunden er købt og betalt, den er min, og stoler opdrætter ikke på mig, så havde vedkommende nok ikke solgt.

  Jeg går ikke så højt op i om hvalpen har prøvet 7 forskellige ting pr. dag i 8 uger, jeg vil hellere have den er fodret alsidigt, læs: Tørt, vådt, råt og rester. Jeg gider ikke hunde med "sart mave".

  Jeg vil have racer, der er sunde og raske, de skal kunne lave noget en halv dag uden problemer.

  Og så har de naturligvis DKK/ FCI tavle.


 • #47   13. jan Jeg ville ikke sælge en hvalp til et menneske, jeg ikke kunne lide. Men vi behøver ikke være bedstevenner, hverken før eller efter hvalpen er solgt

  PS. Jeg BLIVER altså glad, når hvalpekøbere gider sende mig et billede og et par ord indimellem


 • #48   13. jan Isabelle, jeg har det som dig, ikke om jeg vil sælge en hvalp til en person, jeg ikke kan lide, og jeg kan lide max. 100 personer, alle har hund, så derfor opdrætter jeg ikke

  Og Juices opdrætter følger med på FB.


 • #49   13. jan "jeg kan lide max 100 personer"

  Jeg har det nok lidt modsat - synes det er fascinerende at have lært så mange vidt forskellige mennesker at kende og så komme til at holde så vældigt af nogle af dem.


Kommentér på:
Krav/forventninger til avler