{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.372 visninger | Oprettet:

Emilie M
Emilie M
Tilmeldt:
21. sep 2020
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5

Hvalp er begyndt at knurre ad andre nye hunde - samtidig med hun logrer med halen.. {{forumTopicSubject}}

Vi har, vores første, dejlige tzu pige på knap 6 mdr, som er sund, rask og generelt bare en glad hund smiley
Hun er meget glad for alle mennesker og børn og for at lege med andre hunde, nye som kendte. Vi har mødt rigtig mange mennesker og hunde i socialiserings perioden og mindes ikke nogle umiddelbare negative oplevelser. Nogle hunde har sagt fra, men aldrig aggressivt på nogen måde..ikke synligt i hvert fald.

Nu, er hun dog, de sidste par uger, begyndt at stoppe helt op, når hun ser en anden, primært ny, hund på gåturer, og så knurre og bjæffe, samtidig med at hun logrer blødt med halen!??
(Dog her til aften synes jeg måske halen var mere stiv, hvilket vist ikke er så glad et tegn..)

Lidt baggrund:
Det er som om hun gerne vil hilse, men også er usikker. Når den anden så er kommet tæt på, holder hun op og vil hilse og lege...hun viser det med ‘slangebevægelser’ i kroppen, numsen frem, hop op og ned på hendes forpoter og rundt i cirkler om / hen til den anden hund. Hun både hopper den anden i hovedet og lægger sig ned, alt sammen noget som jeg i hvert fald læser som hvalpet imødekommenhed...

Hvis hun når, at se den anden hund før mig, stopper hun op og kigger på / efter den - og nu altså også med lidt knurring og små bjæf ad/til den.
Jeg plejede at stå stille og lade hende tage første skridt og roser hende når hun har fundet modet (eller hvad det er) til at gå videre, hvadenten det er mod hunden eller videre på vores tur..
(Lidt samme teknik har jeg brugt ved en brandhane, som er det eneste jeg har oplevet hun har været rigtig bange for ?? det er slut efter jeg har ladet hende stå og kigge på den, gø osv og rost +godbid når hun har turde gå videre. Jeg har også siddet i vejkanten og a’et brandhanen og givet hende godbidder for hvert lille skridt hun turde tage hen til den. Hun stopper stadig,
når vi går forbi den, men går helt hen til den og hopper baglæns og går videre. Gøen og knurringen af den er altså slut her. )

Hvis den anden hund og ejer skal forbi os, holder hun som regel op og hopper rundt i glade spjæt og håber på leg - så snart den anden hund er tæt på. Hvis den anden hund og ejer bare går videre eller skal den anden vej, går hun også bare videre.

Jeg fik at vide af hvalpetræneren at jeg skulle prøve enten at distraherer hende eller skærme af for udsynet til den anden hund, så hun slet ikke når til den adfærd, men når først hun har set den anden, er hun ligeglad med godbidder, mig der siger fjollede ord, piber med pibedyr i lommen, eller på anden vis prøver at få hendes opmærksomhed, og skærmeriet hjælper kun lidt. Ser jeg hunden først, kan jeg nemmere bibeholde hendes opmærksomhed eller sætte mig på hug ved siden af hende eller skærme. Vi træner lidt hver dag, har gået til hvalpe træning med søde hvalpe, og hun er generelt glad for at træne. Men hun kan også være meget kræsen/ligeglad med godbidder el legetøj og kan være en stædig lille dame ??

Jeg synes ikke det er rart og tænker umiddelbart heller ikke at hun synes det er rart at knurre ad andre, så ville så gerne at hun ikke følte en usikkerhed ved / et behov for at knurre samtidig med den logren, ved synet af en anden ny hund.
Skal jeg til at spørge andre hundeejere om jeg må sætte mig ved deres hund og a’e den ligesom med brandhanen??

Eller der nogen som også har dette ‘problem’ og evt kan svarer mig på, hvad det betyder når hun gør det ?? Eller endnu bedre hvordan jeg kan stoppe det?

Puha det blev langt, tak for at læse hele vejen hertil! smiley
Mh Emilie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp er begyndt at knurre ad andre nye hunde - samtidig med hun logrer med halen..
  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #1   21. sep 2020 Jeg ville lære at hunden ikke skal forholde sig til alt hvad den møder. Det lyder det til at den vil have det bedre med.

  • #2   22. sep 2020 Måske du skulle lære din hund at den ikke skal hilse på alle hunde den møder - altså lære den at være rolig og gå pænt forbi - kontaktøvelser på afstand er en god begyndelse til dette....
    Dette betyder ikke at din hund ind i mellem ikke må hilse, hvis dette er hvad du ønsker.
    Mine går alle pænt og roligt forbi andre hunde og vi hilser kun på et få-tal.

    Jeg tænker at din lille hvalp er ved at være i første konsmodningsfase. Hun synes usikker ud fra din beskrivelse og ved åbenbart ikke helt hvordan hun skal tackle andre hunde.


  • #3   22. sep 2020 Det har du allerede spurgt om før, der fik du mange gode svar smiley

  • Emilie M
    Emilie M Tilmeldt:
    sep 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #4   22. sep 2020 Max: tak for svar smiley det ville være rigtig dejligt hvis hun ikke skulle forholde sig til alt, det er det jeg drømmer om. smiley dog efter mange gode råd om at lade hunden selv finde mod til at gå videre har jeg forsøgt den version. Hun stopper jo helt op når hun ser bare en blomst el. lign og eneste måde at få hende videre er at jeg gør mig tilpas spændende nok eller trækker hende væk, og den sidste version synes jeg heller ikke om.. smiley

    Lise: også tak for svar til dig smiley vi hilser slet ikke på alle, da jeg netop synes det er vigtigt hun også bare kan gå forbi andre mennesker og dyr..dog er det svært når hvalpe tiltrækker opmærksomhed ?? jeg forsøger også at sige til andre at de bare skal gå videre da vi er i en læringsprocess. Kontakt har vi sådan set styr på i alle andre situationer og hun kommer når jeg kalder, ikke at hun går uden snor på veje smiley men på græsarealer eller i skoven. Det virker til kun at ske når de andre kommer mod os og alle er i snor. Jeg fortsætter med kontakt træningen. ??

    Salla: også tak til dig smiley det er første gang jeg er skriver herinde så det kan ikke være mig det har lavet et indlæg om dette før. Jeg synes jeg havde ledt forummet igennem for lignede spørgsmål inden, men jeg må gøre et forsøg mere hvis der er mange svar på lignende spørgsmål ??


  • #5   22. sep 2020 Der har været et med helt samme overskrift, samme lange tekst om helt det samme

  • Emilie M
    Emilie M Tilmeldt:
    sep 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #6   22. sep 2020 Nå det lyder mærkeligt...måske der er sket en dobbelt uploadingning ??????? Jeg tjekker ??

  • #7   22. sep 2020 Jeg har aldrig set startindlægget før - heller ikke på det andet forum. Og du står nyoprettet og med kun et emne. Jeg tror Salla har været i natpotten smiley

  • #8   22. sep 2020 A
    smiley


  • #9   22. sep 2020 Salla, måske kan du gentage nogle af guldkornene fra den hemmelige fantasitråd, når nu der var så gode råd i den smiley

  • Hama
    Hama Tilmeldt:
    apr 2015

    Følgere: 2 Svar: 247
    #10   22. sep 2020 Emilie M Hun stopper jo helt op når hun ser bare en blomst el. lign og eneste måde at få hende videre er at jeg gør mig tilpas spændende nok eller trækker hende væk, og den sidste version synes jeg heller ikke om..

    Min på 6 år gør da af og til det samme - hvis der er nyt på turen - jeg bliver trolig stående indtil hun har tjek på det, og selv er parat til at gå videre, kunne aldrig drømme om at trække hende videre.


  • #11   22. sep 2020 Jeg står nu også trolig og venter på, at hunden bliver færdig med at kigge og snuse, for det er vel for hundens skyld at man går tur med den.

    Og jeg kunne da slet ikke finde på at trække afsted med en hvalp.
    Man skal da give sine hvalpe den tid det tager dem at undersøge tingene.


  • Emilie M
    Emilie M Tilmeldt:
    sep 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #12   22. sep 2020 Hama og Anni: tak for kommentar smiley Jeg er helt enig med jer, jeg bliver også selv troligt stående og lader hende få tjek på det. Jeg nævnte det andet for at illustrere hvor svært det kan være for hende at slippe en ide/ting/hund/bil/osv. Det virkede blot på mig som om andre mente det var forkert jeg lod hende forholde sig til ting smiley

    Netop derfor kan det være være svært bl.a. at passere en anden hund eller nærmest whatever smiley på fx den anden side af gaden..hun rokker sig ikke, og står bare og stirrer efter den, til den er gået forbi. Så går hun videre og jeg roser for at hun lader den gå/for at hun er parat til at gå selv. smiley sådan har det været hidtil, indtil hun nu er begyndt overfor hunde at tilføje det her lille knurren samtidig med denne her logren. Jeg prøver blot at være obs på en mulig dum adfærd og ville så gerne have råd til om det er ok pga fx hendes alder eller hvad jeg evt skal gøre anderledes for at ændre det. smiley


  • Hama
    Hama Tilmeldt:
    apr 2015

    Følgere: 2 Svar: 247
    #13   22. sep 2020 Jeg ville passe på med at rose hende lige der - jeg ville prøve at få kontakt med hende efter et lille øjeblik og når i har kontakt, så vise hende en godbid og når hun så starter med at gå med dig rose og belønne med det samme.

  • Emilie M
    Emilie M Tilmeldt:
    sep 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #14   22. sep 2020 Tak, det kunne lyde som om jeg måske er for hurtig med at rose og at jeg så ubevidst er kommet til at rose den forkerte adfærd. Jeg vil prøve som du skriver smiley tak for tid og råd Hama. smiley

  • #15   23. sep 2020 Omgivelser og miljø skal en hund/hvalp have lov at indtage og forholde sig til - i den udstrækning den kan kapere det.

    At stå og snuse længe er med ro og kræver ikke meget af hvalpen for at forholde sig til.

    En hund der kommer imod jer stopper ikke og venter, hvis hvalpen/hunden godt lige kunne bruge det. Derfor kan det være en svær situation at kapere.

    Når I ser en hund langt væk og hun stopper op og glor som du beskriver, så står hun netop og forsøger at forholde sig til hunden - i hendes tempo, dvs hun bevæger sig slet ikke, da hun umiddelbart tager ting ind relativt langsomt.

    Men netop derfor kan det være en stor fordel for dig og hvalp at du lærer den, at den ikke skal forholde sig til visse ting selv. Fx hunde der kommer imod jer, som hun tydeligvis kæmper med nu. Også så det ikke eskalerer yderligere..

    Det gøres ved at du "overtager" situationen. Konkret ville jeg (har jeg haft succes med):
    Kort snor, hunden ind til benet på modsatte side af hvor den passerende hund er (så du er imellem den og din hund), passér hurtigt. Kan du have kontakt med din hund imens I passerer, så gør det og ros for kontakten, kan du ikke, så få overstået passeringen hurtigt, få kontakten og ros der. Hvis du er konsekvent vil din hund hurtigt vænne sig til at søge dig, når den ser en anden hund.

    Bonus er at du ikke skal stå med en hund, som nedstirrer andre hunde på modsatte fortorv smiley


  • Emilie M
    Emilie M Tilmeldt:
    sep 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #17   23. sep 2020 A-S: mange tak for uddybende kommentar og råd. Jeg læste den tidligere hvor jeg ikke havde mulighed for at svare, jeg fik dog mulighed for afprøve det idag og det virkede rigtig fint med kort snor, mig imellem, kontakt og bevægelse, ros og en godbid smiley hun gøede først lidt men ingen knurren og faktisk fik jeg denne gang hurtigt kontakt og så fulgte hun bare mig videre :)) så det vil jeg fortsætte med. smiley

    Isabelle: ja det har jeg også haft tænkt efter en masse googleri..og særligt der sidste gang hvor det var tydeligt at halen var mere anspændt end ved en glad logren. Tak for kommentar smiley

    Jeg har nok ladet hende stå for længe til at hun ikke kunne overskue situationen og jeg har ikke været tydelig nok i at jeg har haft styr på det og ubevidst rost for det forkerte. Fedt med sådan et Forum, tak til alle jer der har gidet svare og hjælpe!


  • #18   23. sep 2020 Salla - Er det denne tråd du tænker på?

    https://www.hundegalleri.dk/forum/traaening/1154730-min_hvalp_knurrer__hvad_kan_jeg_goere


  • #19   23. sep 2020 Nope, det var en shih tzu på 6 måneder, med samme overskrift, at den også logrede.

    Jeg vælger at ignorere en her i tråden, da jeg ikke bryder mig om tonen smiley


Kommentér på:
Hvalp er begyndt at knurre ad andre nye hunde - samtidig med hun logrer med halen..

Annonce