{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
696 visninger | Oprettet:

Hanne O
Hanne O
Tilmeldt:
5. jan
Emner: 1 Svar: 3

Tandfejl. {{forumTopicSubject}}

Ville I købe en hvalp, hvor at hvalpen har forkert tandstilling. Mælkehjørnetænderne i undermunden rammer tandkødet i overmunden. Dyrlægen skulle have sagt, at det sagtens kan ændre sig.
Men bliver det dyrt, hvis det ikke ændrer sig?


Kommentarer på:  Tandfejl.
 • #1   5. jan Har hvalpen overbid? Hvis ja så kan det sagtens ændre sig, har den underbid så vil det umiddelbart nok bare blive værere;) tandretning er dyrt, så bliver det nødvendigt bliver det dyrt.


 • #2   5. jan Jeg ville kun købe den hvis jeg var sikker på, at det ikke ville kunne påvirke hunden negativt. Kræver det operation eller giver det måske hunden smerter eller gene senere, så nej. Hvorfor købe hund med kendte problemer når man kan lade være.

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 66 Følgere: 1017 Emner: 196 Svar: 6.227
  #3   5. jan Jeg ville i hvert fald ikke betale ret meget for den, og ville også, som de andre siger, komme an på fejlen.


 • Hanne O
  Hanne O Tilmeldt:
  jan 2021

  Emner: 1 Svar: 3
  #4   5. jan Bodil:
  Den skulle være smal i underkæben


 • #5   5. jan Ja, det har jeg gjort, en amstaff (da de var lovlige) og fik den til lavere pris.

  den havde så merkant overbid at den skulle have fjernet 9 tænder i undermunden. Efter det var der ingen problemer smiley


 • #6   5. jan Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad det er der gør, at man vælger at købe en hund man ved har problemer af en eller anden slags. ?

 • #7   5. jan Linda - Jeg var forelsket op over begge ører smiley Hun var sød og rar og fejlede ikke andet end tænderne smiley

 • #8   5. jan Jeg har som opdrætter valgt at holde en hvalp hjemme da underkæben var en smule mindre end overkæben. Jeg kunne aldrig drømme om at sælge den før jeg vidste omfanget af problemet. Den har i dag et fremragende saksebid og blev solgt efter tandskifte til fuld pris

 • #9   5. jan 7 - var det en hvalp du kendte eller bliver du bare meget hurtigt “forelsket”? smiley

 • #10   5. jan Linda - Jeg havde besøgt den nogle gange smiley Hun var den mindste i et kuld på 10 og havde den sødeste lille plet på snuden.

  Hun var den der ville mig mest smiley


 • #11   5. jan Nones havde base Narrow, normalt bid som hvalp. Jeg havde ikke købt en hvalp, med fejlstillende tænder. Og ja, det er en dyr omgang, at få rettet op med sådan en tandstilling.

 • Hanne O
  Hanne O Tilmeldt:
  jan 2021

  Emner: 1 Svar: 3
  #12   5. jan Det taler for et nej.
  Men alle jeg har talt med, har aldrig oplevet at det ikke har ændret sig. smiley


 • #13   5. jan Altså jeg tror da også i de fleste tilfælde at kæben vokser til, og er man så obs på at få mælketænder ud, så de ikke påvirker de nye. Jeg syntes måske du evt skal henvende dig til en tandspecialist.

 • #14   5. jan Du skal bare være indforstået med de eventuelle omkostninger der er ved sådan en hvalp. Min eks har engang købt en hvalp med tandfejl som krævede korrigering. Der var en klar aftale med opdrætter at vi returnerede hvalpen hvis dette skulle være nødvendigt og det blev det. Hvalpen kom tilbage til opdrætter og vi fik pengene retur. Opdrætter valgte efterfølgende at betale for korrigeringen og solgte den efterfølgende

 • #15   5. jan Hvis ikke hunden er beregnet til avl/udstilling ville jeg ikke være bekymret, det rettes næsten altid og skulle det ikke rette sig så er risikoen for at det bliver behandlingskrævende ikke voldsom stor.

 • #16   5. jan Hvis de nederste hjørnetænder sidder på den forkerte side, så kan du godt berede dig på, at kaste en mindre bondegård efter behandlingen.

 • #17   5. jan jeg mener jeg gav 9-10.000 for at få fjernet de 9 tænder, det var de 2 hjørnetænder og så 7 af de andre fortænder.

 • #18   5. jan #17, var det den der fik hvalpe, inden den fyldte et år?

  Hanne, jeg ville sgu ikke løbe an på det. Desværre! Det er jo virkelig hårdt, når man endelig er først i køen til hvalp, men det kan bare vise sig at være alt for meget op ad bakke - både for ejer og hund smiley Jeg ville ikke gøre det, men vente til næste kuld.


 • #19   5. jan #17
  Det var da ret dyrt. smiley
  Jeg gav 4500kr for at få trukket 7 tænder ud hvor de to var rovtænder. Det var incl røntgen før og efter og smertestillende. Det var ved AniCura

  Min træningsmakker købte en hvalp med markant underbid. Den fik trukket 9 tænder ud. Men den fungere fantastisk og løber agility på højeste plan.


 • #20   5. jan A - nej hun har aldrig fået hvalpe

 • #21   5. jan AG - Det ved jeg ikke om det var, jeg betalte bare smiley

 • #22   5. jan Jeg ville ikke da jeg køber med henblik på udstilling og avl.
  Købte jeg hyggehund kunne jeg godt finde på det mod et prisnedslag. smiley Alle hunde kan have fejl og her ved man endda hvad man går ind til og kan holde øje med det direkte.


 • #23   5. jan Nej, det ville jeg ikke, men jeg har alligevel gjort det smiley
  Uffe er købt med base narrow, jeg kunne frit vælge en anden af hvalpene, men det var ham, lige fra de første billeder som helt små jeg ville have, og det var også ham da jeg mødte kuldet og opdrætter, både 1. og anden gang.
  Har ingen intentioner om udstilling og avl, og var bevidst om at det kunne blive dyrt.
  Men det har rettet sig rigtigt meget de sidste måneder, der er intet der tyder på at det ikke bliver et helt normalt bid.

  Men normalt ville jeg ikke købe hvalp med åbenlyse tandfejl der kan blive et stort problem.


 • Hanne O
  Hanne O Tilmeldt:
  jan 2021

  Emner: 1 Svar: 3
  #24   5. jan #23
  Har lige googlet base narrow, tænker du ikke, at det er det samme, som jeg beskriver?


 • #25   5. jan Jessie mangler 6 tænder og er født sådan smiley det generer hende ikke. Der var ikke afslag i pris, men der har heller aldrig været tale om korrigering, det er bare en “systemfejl” så de voksede aldrig frem.

 • #26   5. jan # 24
  Det tænker jeg det er..
  Nederste hjørne tænder der går op i gane eller tandkød. En forsnævring i tandstilling/kæbe


 • #27   5. jan Jeg tænker også, at ved at styre udenom hvalpe med fejl og mangler, at man er med til at presse opdrætterne lidt mere i retning af af mere fokus på sundhed i top. Sådan set i det store billede.

 • #28   5. jan Linda
  Selv i de virkelig gennemtjekkede linjer kan der jo opstå medfødte fejl.


 • #29   5. jan Det er klart. Men det er ikke mit indtryk at det er svært at komme af med de hvalpe der har fejl- folk vil så gerne “redde” en hund. Var der ingen der ville have de hvalpe med fejl, var der måske flere der gjorde mere for at undgå at lave dem.

 • #30   5. jan Hos whipperne har en meget stor andel af hvalpene et lille overbid (et par mm.), når de flytter hjemmefra i 8-9 ugers alderen 95% af dem får perfekt saksebid som voksne, så havde jeg kig på sådan en hvalp, vil jeg håbe opdrætter er ærlig omkring tandstilling i linjen.
  Kæben hos whipperne vokser indtil de er ca. 1½ år.
  Mange opdager aldrig, at deres hvalp i perioder render rundt med et lille overbid smiley
  En hvalp med underbid ville jeg aldrig købe, overbid på mere end et par mm. ville jeg også takke nej til.

  Jeg tror jeg ville takke nej til en hvalp med trang underkæbe, det kan give mange problemer


 • #31   5. jan Linda - Hende jeg købte var den eneste der havde tandfejl, hverken de 9 andre eller forældrene havde det smiley

 • #32   5. jan Hvilken race?

  Jeg er ret ny i Airedales (har lavet 2 kuld). Jeg blev meget rystet da jeg så smalle underkæbe og hjørnetænder der gik op i kæben på næsten alle 14 hvalpe. Én fik kompensation da hvalpen var 7 mdr og andre var ret tætte. De blev dog alle pæne. 2. kuld søgte vi efter en han med bred underkæbe. Tænk jeg syntes næsten tænderne var værre her. Vores dyrlæge konstaterede dog godt nok et minimalt overbid på dem. 7 mdr havde den jeg havde tæt kontakt med, stadig en enkelt der sad oppe i gummen ovenover. 10 mdr så jeg den igen og her var det perfekt. De er 11 mdr nu og jeg har intet hørt om problemer. Det ligger åbenbart til racen og selvfølgelig noget at være obs på i valg af avlshunde.
  Hvor gammel er hvalpen og har du et billede af biddet? • #33   5. jan Når man opdrætter kommer der fejl. Nogen fejl kan man se og andre ikke. Nogen fejl er noget rigtig lort for hunden andre ikke.
  Hvis der ikke var ejer til de hvalpe der ufravigeligt vil komme med fejl, så skulle opdrætterne have dem aflivet. Det ville i min optik være ærgerligt, for mange af dem kan blive super skønne familiehunde. Det var sådanne en mere generel tanke omkring det at hvis ingen vil købe hvalpene med fejl så laver man ikke hvalpe med fejl.. Og det er ikke korrekt - fejl dukker op også selv om man avler efter toppen af poppen!
  Til lige din situation ts - hvad med at få hvalpen tilset af en tanddyrlæge? Og bud på hvad en evt. korrektion vil koste og betyde for hvalpen i lige dit tilfælde.
  Så har man også noget at lave et realistisk afslag i prisen ud fra.


 • #34   5. jan Ginne - jeg ved godt at fejl dukker op. Men der kunne være langt færre hvis flere var mere interesserede i at prøve at undgå det.
  Jeg har ikke sagt, at der ikke ville opstå fejl- blot at antallet af fejl ville falde- ret markant er jeg sikker på- hvis købere gik udenom hvalpe med fejl.


 • #35   5. jan Linda: Du kan kun forsøge at gardere dig mod fejl, men man krydser 2 forskellige individer og så vil fejl opstå uanset hvad. Ingen opdrætter med fejl for øje.
  Og hvad skulle der så ske med de hvalpe med fejl? Skal vi aflive dem som man gjorde før i tiden for at skjule de få individer? Eller skal man sælge dem til gode hjem tiltrods for deres småfejl?


 • #36   5. jan Det er jo det jeg siger. Fejl opstår. Men det ku være fedt om flere gjorde mere for at undgå det. Nej man vil ikke skulle aflive, for der vil altid være købere til de hvalpe også.

 • #37   5. jan Linda hvorfor tror du at vi ikke forsøger at undgå det? Hvorfor skulle vi have lyst til at lave et kuld hvalpe med fejl som ikke kan sælges til fuld pris? Det giver slet ikke mening at forsøge at gå efter dem med fejl

 • #38   5. jan Jeg tror ikke der er nogen der forsøger at lave hvalpe med fejl. Men jeg tror- ja faktisk vil jeg påstå at jeg ved, at rigtig mange heller ikke gør noget aktivt for at undgå det.

 • #39   5. jan Jeg omgås nok helt andre opdrættere end dig, for jeg kender ingen som ikke gør noget aktivt for at undgå fejl og sygdomme

 • #40   5. jan Jeg kender heller ingen personligt. men jeg kender sandelig heller ikke alle som laver hvalpe i dk. Og det er jo ingen hemmelighed, at der laves mange hvalpe efter utjekkede forældre- men det kender du slet ikke til? Mystisk egentlig smiley

 • #41   5. jan Nej det gør jeg faktisk ikke. Flere i min vennekreds af opdrættere er faktisk så ansvarlige, at de tager individer ud af avlen hvis der kommer fejl eller sygdom. Jeg har selv taget individer ud eller solgt voksne hunde, fordi de ikke levede op til mine krav for eksteriør, sundhed, temperament, etc.
  Men der er vi så forskellige igen.

  Min pointe er, at det for seriøse opdrættere ikke er svært, at holde det professionelt og opdrætte med hovedet fremfor pengepungen. Fejl vil forekomme på selv de mest perfekte, gennemtjekket, sunde, etc individer og hvalpene bliver ikke solgt fordi folk har ondt af dem. De sælges fordi temperamentet er der og de er et godt match


 • #42   5. jan I min optik er der forskel på fejl, der er dem som giver hunden en væsentlig forringet livskvalitet og så er der dem, som kun er kosmetiske + alt der imellem.

  Jeg tror faktisk de fleste opdrættere forsøger at undgå fejl, men det er ganske svært, når man ikke kender arvegangen på rigtig mange af dem og gener kan bæres recessivt i mange generationer.

  Jeg har haft hvalp med hjertefejl, den er jeg frygtelig ked af, om end den nok ikke kunne have været undgået, da der ikke umiddelbart ligger hjertefejl i linjen, men jeg hjertescanner mine tæver inden avl.

  Jeg har haft hvalp med et brunt og et blåt øje (samme gen som hos siberian husky), totalt uønsket i racen, men fuldstændig harmløst for hunden, rigtig mange finder det endda charmerende, tror jeg havde 50 henvendelser på netop den hvalp smiley Genet for det blå stammer sandsynligvis fra en britisk tæve, der levede engang i 60'erne fandt jeg efterfølgende ud af, hun ligger ca. 10 generationer tilbage hos begge forældrene.

  Jeg har haft et par kryptorchide hanner, det er jeg lidt træt af, men på den anden side er ingen af dem mærkede af kun at have en enkelt sten. Det er hamrende svært at undgå, frekvensen er faldende, men indtil for ca 15 år siden brugte englænderne også kryptorchide hanner til avl hos whippet og en årrække var frekvensen omkring 20%, den er nok nede på ca. det halve nu. At finde en linje uden kryptorchide er ret urealistisk, men så prøver jeg at vælge dem med få.

  Det vil stadig være en biting i forhold til hjertefejl, ukorrekt temperament, manglende jagtlyst mm. Den 100 % perfekte hund findes ikke, så avl vil altid blive et spørgsmål om afvejning af evt. fejl og manglers betydning for individet og for racen


 • #43   5. jan Hijack det er ligesom du misser at jeg taler generelt om alle hvalpe der laves og ikke kun dine og andre ansvarlige/dygtige opdrættere.

 • #44   5. jan Når jeg taler fejl jeg ville gå udenom som køber, mener jeg dem som generer hunden (det skrev jeg også i mit første svar) jeg er ligeglad om hundens pels eller farve er lidt forkert.

 • #45   5. jan Linda - men de fejl dukker jo også op.
  Fejl der er øv med øv på for hunden.
  Er det virkelig hæmmende så er det jo klart man afliver. Men der er en masse der ind i mellem.
  Jeg synes faktisk det er en god ordning at man sælger som familiehund med afslag pga. fejlen. Så køber ved hvad de køber og går ind til.
  For alternativet er man afliver.

  Her i tråden omtales en sådan fejl der kan betyde noget for hvalpens livskvalitet. Men det er en fejl der kan ses og holdes let øje med og hvor man faktisk kan gøre noget ved det ved behov.


Kommentér på:
Tandfejl.

x