{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
628 visninger | Oprettet:

LR
LR
Tilmeldt:
18. jan 2021
Emner: 1 Svar: 1

Vedvarende mave-tarm problemer - -udredning - erfaringer? {{forumTopicSubject}}

Kære alle

Vores unghund på et år har fra hvalp haft vedvarende og svingende maveproblemer. Hans afføring har altid svinget fra tynd, hård, slimet, gul, brun, orange, lysebrun, mørkebrun... Nogle uger fin, almindelig afføring - andre uger pludselig dårlig mave eller afføring med slim. Få gange med blod da han havde slem diarre som hvalp. Han har fået skånekost siden han var hvalp og får tilskud med probiotika. Den svingende afføring hænger ved. Vi kan intet mærke på ham i dagligdagen. Han er en glad, dejlig, fræk hund. Det er kun maven, der driller.

Han er udredt med diverse afføringsprøver og tidligere blodprøver. Fine prøver uden parasitter, orm o.l. Seneste afføringsprøve viste heller intet. Så nu anbefaler dyrlægen en længere, grundigere udredning blandt andet pga. mistanke om IBD, sygdom i skjoldbruskkirtel, allergi m.v., da denne svingende konsistens i afføringen og farven ikke er normal og heller ikke holdbart.

Vi er meget i tvivl om vi skal sætte det igang blandt andet fordi han er dyrlægeangst (han har efterhånden været der mange gange) og fordi vi også hele tiden har fået at vide, at han kan vokse fra det. Vi kunne derfor godt bruge at høre fra andre, som har oplevet det samme og hvilke overvejelser og tanker I har gjort jer..

Vi søger egentlig blot nogle erfaringer fra andre, som måske har oplevet det samme. Hvordan startede det? Hvilke prøver var I igennem? Hvad var symptomerne? Hvad var diagnosen? Ville I gøre det igen? Ville I have gjort noget anderledes i udredningen (vente, ikke vente e.l.)?

Erfaringer og gode råd modtages med kyshånd!

Tak!


Kommentarer på:  Vedvarende mave-tarm problemer - -udredning - erfaringer?
 • #1   1. maj Hvilke parasitter er der helt konkret undersøgt for?
  Giardia? Kryptosporidier?
  Selvfølgelig skal hunden undersøges grundigt. Det er ikke normalt og ikke noget man vokser fra. Der er et underliggende problem, som endnu ikke er fundet.


 • #2   2. maj Nones havde Giardia som lille og unghund.
  Det var fandens svært at påvise, først da prøverne kom til Tyskland skete der noget.

  Nones døjer/ døjede efterfølgende rigtig meget med maven. Trods tålmodighed, tilskud, foder til mave-tarm, så var han svært at fodre på.
  Han fik lavet en koloskopi og udtaget materiale til lab.
  Han fik diagnosen lymfoplasmacytær colitis som er en IBD.
  Behandlingen var 6 måneder på store mængder prednisolon.
  Nones er den dag i dag på almindeligt foder. Han er stadig sart med maven, så der skal ikke mange godbidder eller andet til.


 • #3   2. maj Hvad race hund??

 • #4   2. maj Har i været ved en specialist?
  Charlie har haft problemer med maven efter overmedicinering af en dyrlæge, og der fik vi først styr på maven efter han blev udredt ved en specialist, de ved lige hvad de skal se efter, og hvilke test der vil være gode til lige netop din hund? Har den fået taget blodprøver der viser hvordan mave/tarm har det/fungere? smiley


 • #5   2. maj Uden at have en hund med mave-tarm-problemer, så kan jeg kun sige en ting: Selvfølgelig skal hunden da udredes og behandles! smiley

 • #6   2. maj Men kør til specialist, det spare dig for alt for mange forsøg, min har fået taget biopsi af tarmen og det gav os svar. Men det tog også 2 år at komme der, for jeg brugte min alm dyrlæge først og vi tjekkede og prøvede alt. I dag er han 9 år og har ikke haft et udbrud af hans lidelse siden, men ja han har sart mave, men ikke mere at inden for 24 timer kan jeg rette set op med prokolin.

 • #7   2. maj Det er så vigtigt at hunden bliver udredt! Det er ikke sundt for hunden at døje med maven i længere tid.

  Min Marley er også sart med sin mave og der fandt jeg ud af at han døjer med sin bugspytkirtel. Det gør at jeg kan give ham præcis det han har behov for ift foder


 • LR
  LR Tilmeldt:
  jan 2021

  Emner: 1 Svar: 1
  #8   2. maj Kære alle

  Tak for gode svar! Vi er også fuldstændig afklaret med at han skal udredes - jeg tror egentlig, vi blot søger at høre erfaringer fra andre og lidt lyset på den anden side :):) Det er hårdt at han skal have det sådan!

  Vi er henvist til vores dyrlæges interne specialist, som kun beskæftiger sig med sager ud over almenmedicinen. Hvis I har kender særlige specialister må I gerne anbefale:)


 • #9   2. maj Anette Sporh på Fakse dyrehospital kunne være et bud.

 • #10   2. maj Jeg har selv Iroh på 5 år med IBD. Det hele startede da han var ca 5,5 mdr gammel. Han fik en endoskopi da han var 1,5 år, der konstatetede IBD. Vi gik ved Universitetetshospitalet for Familiedyr under hans udredning, og endoskopien var en del af et forskningsprojekt. Det sparede mig for mange penge...

  Der ÉR lys for enden, men det kan godt være en lang sej kamp! Det sværeste for mig var faktiske erkendelsen af, at jeg ikke kunne give Iroh alle de lækre godbidder og tyggeting jeg gerne ville.
  Vi har fundet en balance nu, og jeg har vænnet mig til hans IBD, så der bliver ikke tænkt så forfærdeligt meget over det i hverdagen mere, og den holdes pænt nede. Og jeg har også fundet gode alternativer til tyggeting og godbidder smiley Skulle der være noget, der giver en flare up, så kan jeg også rimelig let enten slå det ned eller tage det i opløbet.

  Alt held og lykke! smiley


 • #11   2. maj Jeg oplevede noget lignende med vores unghund (hun er snart 3 år). Vi prøvede div typer skånekost med svingende resultat.

  Jeg har - for at skåne hendes mave - altid brugt semi moist tørfoder som “godbid”. En periode begyndte jeg at træne hende med semi-moist foder det fra EDEN petfood og bemærkede at hendes mave altid var fin efter træning og jeg tænkte hva’ Søren? Så nu fodrer vi kun med Eden semi moist foderet og hendes mave er perfekt... jeg var ellers på nippet til at tage hende til dyrlæge for at tjekke for fødevare allergi eller lign..

  Jeg anbefaler også frøkapsler når maven er tynd, vi bruger dem fra svenska djurapoteket.


Kommentér på:
Vedvarende mave-tarm problemer - -udredning - erfaringer?

x