{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Kvinde bidt af rottweiler
 • #1   5. aug Frygteligt, men hun burde vide man ikke går hen til en fremmede hund og slet ikke bøjer sig ind over den

 • #2   5. aug Kan ikke se en grund til at den er i politiets varetægt og aflives skal den ikke

  100 % selvforskyldt......men ganske frygteligt • #3   5. aug Hvor læser du at hun bøjer sig ind over hunden? Og hvorfor er det selvforskyldt?

  Ud fra det der står i artiklen, står der at kvinden vil hilse på hunden, hunden er i snor, der er ingen “konfrontation” mellem kvinden og vedkommende, der holder hunden. Jeg kan ikke læse noget om at nogen har gjort noget forkert.


 • #4   5. aug Her er lidt flere oplysninger, men stadig intet om, hvorvidt skylden kan placeres hos mennesker:

  https://jv.dk/artikel/kvinde-skambidt-i-ansigtet-af-rottweiler-politiet-efterlyser-hundens-ejer


 • #5   5. aug Men går altså ikke hen til en fremmede hund, der er ved ejeren eller står bundet

  Faktisk går man kun hen til en fremmede hund, hvis den er sluppet løs

  Synes jeg læste et sted at hun havde bøjet sig over hunden, min fejl


 • #6   5. aug smiley

 • #7   5. aug Hunden er i snor og der er et menneske i den anden ende af snoren...
  Hvordan ved i at hun ikke spurgte om hun måtte hilse på hunden?
  Jeg kan simpelthen ikke læse mig til at det udelukkende er den skambidte kvindes skyld men jeg kan da have overser noget?


 • #8   5. aug Enig med Lise, måske har hun spurgt ejeren?

  Uanset synes jeg, atd et er en meget voldsom (over)reaktion af hunden, ligefrem skambidt og ganske alvorligt. Det er jo ikke blot en markering. smiley


 • #9   5. aug Frygtelig hændelse. Og håber kvinden slipper uden de helt store mén.
  Håber hændelsen sætter mere fokus på at man ikke opsøger fremmede hunde. Og bestemt ikke uden ejers tilladelse.

  Det kan vel sagtens blot være ment som en markering men kvinden har jo nok sprunget tilbage og så kan det let gøre stor skade i ansigtet.


 • #10   5. aug Det lader også til, at det ikke er hundens ejer, der går med den. Hvor godt har han kendt hunden, og har han haft viden om hvordan, den ville reagere ved kontakt.
  Der er simpelthen for mange uoplyste omstændigheder til, at det kan blive andet end gætteri i hvert fald ind til videre.

  Der har jo så været en del vidner, så forhåbentlig får politiet styr på, hvad der er sket. Men uanset, stakkels kvinde.


 • #11   5. aug #1 & #5 Men går altså ikke hen til en fremmede hund, der er ved ejeren eller står bundet

  Faktisk går man kun hen til en fremmede hund, hvis den er sluppet løs


  Er det det sidste nye??
  Jeg er absolut ikke enig! Man går ikke hen til en hund uden at spørge personen der har ansvaret for hunden, uanset, når der er en sådan med... Det er altså mennesket i den anden ende der har ansvaret for hunden


 • #12   5. aug Jeanette, synes du også at du har læst et sted, at kvinden bare opsøgte hunden, uden at spørge om lov? Eller at vedkommende i enden af snoren sagde nej? Eller hvordan er det du kommer frem til, at det er kvinden der er skyld i det hele?

  Jeg ville ALDRIG gå hen til en fremmed, løs hund. Men jeg hilser meget, meget tit på hunde i snor - efter at have spurgt vedkommende i den anden ende af snoren. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan dét kan være forkert smiley

  AG, en “markering” kan aldrig blive til et skambid, jf., definitionen af skambid. Det kræver flere bid eller dybe sår. Ergo har hunden enten bidt flere gange, eller bidt så meget, at de store hjørnetænder har fået fat. Det er ikke en markering, men et regulært bid.


 • #13   5. aug I og med at det ikke var ejeren, der gik med hunden, er det ikke usandsynligt, at hundelufteren har været uvidende om, at det var en dårlig idé at lade en fremmed hilse på hunden.

 • #14   5. aug Man skulle næsten tro, at vellykket lobbyarbejde er skyld i, at rottweileren ikke på "listen". Man skal da lede længe for at finde en mere sindssyg race. Denne her episode er jo ikke enestående - faktisk slet

 • #15   5. aug # 12- så du ville ikke gå hen f.eks. Isabelles hund, da den var løbet væk?

  Det er dælme glad for jeg og andre ville


 • #16   5. aug #12
  Du kan jo sagtens lave en bid skade meget større når du trækker dig væk. Så en uheldig kraftig markering ved f.eks næsen kan let gøre stor skade. Uanset hvad det kategoriseres som.
  Episoden findes på overvågning, så det sammen med hundens forhistorie og en mentaltest vil hurtig afgøre hundens skæbne.

  En hund i snor kan ikke komme væk og derfor nemt føle sig presset. Derfor bør man være ekstra påpasselig med at hilse på hunde i snor.


 • #17   5. aug min datter har sådan en og det værste ved den er at den knurrer af børn.


 • #18   5. aug # 12- så du ville ikke gå hen f.eks. Isabelles hund, da den var løbet væk?

  Jeg ville ALDRIG gå hen til en rottweiler, schæfer, whatever stor hund, der var løs. Jeg ville forsøge at kalde den til mig, hvis den så fortabt ud, men jeg ville ALDRIG gå hen til den smiley

  Og hvorfor blande Isabelles hunde ind i det? smiley smiley smiley

  AG, igen, et skambid kræver en vis kraft, og det kommer altså ikke af en markering. Hvis din datter blev fløjet til OUH fordi hun var blevet bidt i ansigtet af en hund, ville du så tænke “nå, for pokker, den markerede lige, søde vovse”?

  Med mindre damen er styrtet hen til hunden og har krammet den, imens hun er blevet advaret, skal sådan en hund ikke gå rundt. Og da slet ikke med en person, som tydeligvis ikke har styr på kræet. • Christina B
  Christina B Tilmeldt:
  jul 2022

  Følgere: 2 Svar: 7
  #19   5. aug Jeg gør også - ligesom Anne - hilser på mange hunde i snor, så snart ejeren siger god for det.
  I forbindelse med mit arbejde, tester jeg hunde også lidt spicy hunde, og der tager jeg da ejerens ord for gode når jeg spørger "kan den hilse?"

  Fejlen er ved gud ikke, at nogen har hilst på en hund i snor. Fejlen er nok, at det er en spicy hund - fører der ikke er vant til hunden og så (måske?) hundens race (træning?)..

  Selv min tj.hund kan fremmede da hilse på..

  Det er bullshit at folk stadigvæk giver "snoren" skylden, en hund er sgu ikke presset over en snor - så har ejeren fandme fejlet træning/socialisering!


 • #20   5. aug Jeg fandt lige min gamle tråd om hunde, der hilser i snor:

  https://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/936482-at_hilse_i_snor

  Og fuldstændig enig med Christina - hvis ens hund ikke kan hilse på andre (hunde eller mennesker) i snor, er der simpelthen noget grundlæggende galt med hunden og/eller ejer og træning.


 • #21   5. aug Jeg kan også tage mine egne hunde som eksempel, hvis det gør det bedre

  Min tidligere hund blev skambidt og løb væk

  Hun blev fundet og kunne e ikke gå

  Jeg er dybt taknemlig for en 10- årige turde tage hen og bringe hende til mig

  Ham jeg har nu kan ikke fremmede ikke kalde til sig, så han skal altså bare løbe, hvis det utænkelige skulle ske......flot


 • #22   5. aug .....og så bare lige for en god sags skyld

  Alle har kunne hilse på mine hunde i snor

  Borset fra ham jeg har ny, han gider ikke

  Han hverken knurrer eller bider

  Desuden hilser jeg også på hunde i snor , med risiko for at jeg KAN blive bidt

  Det er en risiko jeg tager


 • #23   5. aug Min tidligere hund blev skambidt og løb væk

  Hun blev fundet og kunne e ikke gå

  Jeg er dybt taknemlig for en 10- årige turde tage hen og bringe hende til mig

  Ham jeg har nu kan ikke fremmede ikke kalde til sig, så han skal altså bare løbe, hvis det utænkelige skulle ske......flot


  Det er den sygeste stråmand smiley smiley smiley Du mener simpelthen at man kan sammenligne en hund, der ikke kan gå, og som ligger og putter sig, med en løs rottweiler/schæfer/whatever? smiley Og at jeg er et dårligt menneske, fordi jeg ikke vil opsøge en løs hund? Du er dælme godt nok ud over det sædvanlige….. smiley


 • #24   5. aug Jeg har mødt en del løse hunde uden ejere i nærheden og vil sige, at det kommer MEGET an på hunden, om jeg nærmer mig den. Jeg forsøger at kalde den til mig, kommer den i nærheden af mig (eller af mine hunde) fornemmer jeg, om det er OK for den, at jeg tjekker hundetegn/tager fat i den.
  Jeg har været ude for et par stykker, hvor det afgjort ikke var OK - og så måtte jeg lade dem være. Andre har tydeligt vist, at de gerne ville nærkontakt - have en godbid, aes mv så jeg kunne få læst på hundetegnet og kontaktet ejere.
  En rottweiler og nok heller ikke en schæfer mfl skulle jeg nok holde nallerne fra.
  Et par gange har jeg taget billeder og tjekket efterlysninger samt lavet fremlysninger. Jeg har også haft fat i politiet.


 • #25   5. aug "Ham jeg har nu kan ikke fremmede ikke kalde til sig, så han skal altså bare løbe, hvis det utænkelige skulle ske......flot"

  Ej Jeanette, det er jo ikke andres ansvar/skyld hvis din hund slipper løs og du forventer at folk opsøger den.
  Bevares, jeg er da SÅ glad for at nogen fik fat i Umi og tog hende op, da hun var blevet jagtet hen til letbanen af en anden hund smiley Hun er selvfølgelig også en nuttet og sød lille hund.
  Men man kan da ALDRIG nogensinde forvente/kræve at fremmede mennesker opsøger ens hund, går hen til den, holder den etc., hvis den stikker af?
  Du kan da ikke skyde skylden på andre fordi din hund "bare skal løbe"?

  Jeg lader så aldrig en løs hund bare løbe videre, hvis jeg ser den; jeg prøver i det mindste at gøre ét eller andet for at hjælpe. Men så har man altså også gjort hvad man kan. Det dér er helt omvendt og fuldstændig unfair.


 • #26   5. aug #21 og 22, hvis din nuværende hund ikke kan kaldes til sig af fremmede mennesker og i det hele taget ikke gider fremmede, har du så forestillet dig, at han bare ville blive stående pænt og vente på at et fremmede menneske kom hen og tog fat i ham, hvis han skulle være alene på tur. Det lyder lidt søgt.

 • #27   5. aug [b][Og fuldstændig enig med Christina - hvis ens hund ikke kan hilse på andre (hunde eller mennesker) i snor, er der simpelthen noget grundlæggende galt med hunden og/eller ejer og træning.
  /b]

  Seriøst??
  Ikke alle hunde bryder sig om fremmede mennesker og hunde og det skal man da repektere som en god og ansvarlig hundeejer.


 • #29   5. aug Link i # 4 er en betalingsartikel.....

  Nu er det jo godt, at politiet har en video af det, så de kan se hvordan det er sket.
  Det jeg finder total forkasteligt er at vedkommende der gik med hunden bare forsvinder. Det gør man altså ikke. Der burde uddeles bøder for sådan en opførsel.
  Men godt, at ejeren selv henvendte sig.

  Uanset hvad kvinden har gjort, så var hunden ikke kommet på internat, hvis det havde været min. Den var blevet sendt til aflivning straks, enten hos dyrlægen eller hos en jæger i min familie.
  Efter min mening, så burde en hund, der reagerer så frygtelig ikke være i live.


 • #30   5. aug Lise, jeg skulle nok have tydeliggjort, at hvis hunden IKKE kan hilse i snor, men fint når den ikke er i snor, så er der fejlet. For selvfølgelig findes der (mange) hunde som slet ikke gider andre, og de skal have lov at slippe for andre. Men at snoren skaber problemet, så ligger den hos ejer.

  AG, jeg spurgte ikke til din datter, og jeg vidste ikke at hun var blevet bidt. Jeg er også selv blevet bidt af en hund, godt nok i struben, og der skete ikke noget med hunden. Men det bid i artiklen var s¨voldsomt, at hun blev FLØJET på hospitalet. Dét bliver man altså kun når det er meget, meget alvorligt, og når en ambulance er for langsom. Så skal vi prøve at holde bagatelsager ude. Jeg prøver igen - hvis din datter var blevet bidt så voldsomt, at hun skulle flyves med helikopter til et sygehus, ville du så “tage en snak med ejer og finde ud af det”?

  Anni, linket var frit tilgængeligt i morges - irriterende at det er blevet betaling smiley


 • #31   5. aug #26- nej det forventer jeg ikke, hvor har jeg skrevet det?

  #25,- det har jeg overhovedet ikke nævnt, at jeg forventer


 • #32   5. aug Hvis du var blev bidt i pulsåren og ikke struben ville du så tage en venlig snak med ejer???
  Kæft et latterligt spørgsmål.

  Det jeg skrev var at ved så stor en hund behøver angrebet ikke være vildt og voldsomt for at forårsage en meget alvorlig skade.
  Der er vel ikke nogen der ikke mener dette er dybt tragisk. Og selvfølgelig skal hunden da vurderes.

  Desuden finder jeg det virkelig kold og kynisk at du bagatellisere at min datter blev bidt i ansigtet. For os var det virkelig en grim oplevelse.


 • #33   5. aug AG, hunden der “bed” mig markerede, og DERFOR var det ikke alvorligt. Havde den BIDT, havde det været en anden sag. Hunden markerede, jeg trak mig væk, der kom et lille hul og jeg blev syet. Havde den haft fat med hjørnetænderne, havde det været en anden historie. Jeg var i øvrigt 3 år gammel, så jeg tog ikke nogen snak med nogen smiley

  Og sagen handler nu engang ikke om din datter, men om kvinden i artiklen. Du må prøve at acceptere, at du ikke har prøvet alt på egen krop. Og jo, en markering er en bagatel, uanset hvor voldsomt man oplever det. Men det er sært at du bagatelliserer det der er sket med kvinden i artiklen (som er kommet så alvorligt til skade, at hun er fløjet på sygehuset, og at politiet har følt det nødvendigt at oplyse at hun er uden for livsfare), men at din datters åbenbart skal tages meget alvorligt smiley


 • #35   5. aug AG, de har ikke engang "nøjes" med at flyve hende til sygehuset som er Åbenrå.
  De har fløjet hende til Odense, og der kommer man nu engang ikke hen, hvis ikke det er ganske alvorligt.
  Jeg kan slet ikke forstå, at du mener, at fordi det er en stor hund, behøver det ikke have været et voldsont bid/angreb for at lave sådanne skader.
  Det er jo ikke rigtig, selv om det er en stor hund der "bare" kom med et ganske almindeligt bid ville ikke efterlade så store skader at det er nødvendig at FLYVE kvinden til ODENSE.
  Den har sku bidt for at lemlæste og slå ihjel.

  Dette her kan ikke sammenlignes med det bid din datter har fået, selv om det selvfølgelig er synd for din datter.

  Og nej, hunden skal IKKE vurderes, den skal bare have en kugle for panden. Des før des bedre.
  Håber at ejeren får det gjort straks, og ikke blander Fair Dog ind i det for så kommer hunden til at sidde på internat måned efter måned, hvis ikke et par år, og det har hunden ikke fortjent, selv om den har gjort noget frygteligtm


 • #36   5. aug Der er vist kun én der laver det her til en børnehave smiley

  Anni, jeg er enig med dig langt hen ad vejen. Dog med det forbehold, at hvis kvinden har kastet sig over hunden og krammet den eller lign., og hunden har bidt i forskrækkelse, ville jeg ikke aflive. I alle andre situationer ville jeg selv aflive smiley


 • #37   5. aug Damen sætter sig ned for at snakke med hunden som tilfældigvis kommer forbi

  Det tyder altså ikke på at hun har spurgt om lov


 • #38   5. aug det tyder på at hun er et fjols, men hunden er farlig og bør aflives straks

 • #39   5. aug Jeanette, hvor har du læst det? • #40   5. aug bt.dk

 • #41   5. aug 8 ud af 10 mennesker spurgte aldrig om lov før de begyndte/prøvede på at ae min gamle hvide schæfer. Stod vi ved et lyskryds og han sad et skridt bag mig var der altid en eller anden som lige synes han skulle røres. En far i en hundebutik blev fornærmet da jeg sagde til hans søn (som rakte hånden ud for at ae ham mens jeg kiggede på varer) at han ikke måtte hilse. Min hund var sød, og har aldrig knurret eller noget, men han orkede ikke fremmede mennesker. Heldigvis var han høflig og rolig. Han gad bare ikke folk. Det endte med jeg aldrig turde at havde ham stående udenfor bageren m.f fordi folk altid gik hen og hilste uden jeg var tilstede - en gang var der også én mor med sin unge datter. Danske mennesker har 0 respect for at man ikke hilser på fremmede hunde. Jeg vidste han ikke ville gøre noget, men der er aldrig garantier. smiley (Jeg siger danske fordi jeg aldrig har oplevet lignende i tyskland, holland, og england). Så jeg kan sagtens forstille mig at hun ikke har spurgt om lov.

  Lige med denne episode, så burde ejeren nok ikke havde ladet en anden gå med hans hund. Stakkels kvinde, håber hun kommer sig. Om hun så har spurgt om lov eller ej, er det skrækkeligt. smiley

  Jeg synes ikke rottweiler skal forbydes, jeg synes det er en dejlig hund, som altid ender i de forkerte hænder. Måske der burde indføres en form for "kørekort" med den race. I PH foreningen var der en mand med hans unge rotte og noget af det første han spurgte om efter første træning da vi drak kaffe var: hvornår starter vi på bidarbejdet? smiley Han valgte ikke at fortsætte efter 2 gange da han godt kunne se at i PH handlede det ikke om hårdhed og respekt (han blev rettet af træneren nogle gange), men om gode trænings principper og godbidder.


 • #42   5. aug
  NYHEDERSPORTUNDERHOLDNING

  KØB

  · · · NYHEDER LIGE NU

  Lastbil sidder fast under bro: Advarer om kødannelse

  To uheld på Fynske Motorvej skaber massiv og kilometerlang kø

  Amerikansk millionærtandlæge dræber sin kone under safarijagt

  Eftersøgning i gang: Beklædningsgenstande fundet på strand

  Politiet var til stede ved mulig drukneulykke i Veddelev – nu er eftersøgningen indstillet

  Vestsjællænder blev tre millioner rigere: Jeg tænkte, det er løgn

  Livløs mand fundet i vandet ved Amager

  Supermarkedskæde i nyt tiltag: Nu kan kunder leje elbiler

  Læs mere

  KRIMI

   

  3 timer siden

  Øjenvidne så kvinde blive skambidt i ansigt: 'Det var voldsomt'

  0 seconds of 1 minute, 35 seconds

   

  Se overvågningsvideoen af det brutale hundeoverfald på Nørrebrogade sidste år. Her angreb en hund en anden hund i et lyskryds.Vis mere

  MATHIAS TUXEN

  Lyt til artiklen

  2 min

  »Det var voldsomt.«

  Det er en beskrivelse, som går igen hos både politiet og det øjenvidne, som så en kvinde blive skambidt i ansigtet af en hund.

  »Det var et voldsomt bid. Skaden var voldsom,« husker øjenvidnet.

  Episoden fandt sted torsdag aften i den lille sønderjyske by Toftlund.

  En kvinde sætter sig ned for at klappe en hund, som en mand tilfældigt kommer forbi med, forklarer øjenvidnet til B.T.

  »Det virkede helt stille og roligt, og manden sagde ikke fra over for tilnærmelsen.«

  »Det kunne være sket for hvem som helst.«

  TIP OS

  Kender du til sagen? Så tip os her.

  Ifølge politiet var hunden, som er af racen rottweiler, i snor.

  Men på få sekunder udviklede hverdagssituationen sig alvorligt.

  Rottweileren bider ifølge øjenvidnet og politiet tilsyneladende uden varsel pludselig den 47-årige kvinde fra Sønderjylland i ansigtet.

  Flere personer kommer løbende til at for at hjælpe hende. B.T. har talt med et af øjenvidnerne, som ikke ønsker sit navn frem.

  Men han har alligevel svært ved at finde ord til at beskrive situationen.

  »Det var ikke et kønt syn,« konstaterer han.

  Meldingen fra Syd- og Sønderjyllands Politi er, at kvinden blev overført til Odense Universitetshospital og er alvorligt tilskadekommet, men uden for livsfare.

  Manden, hvis hund skambed kvinden, forsvandt fra stedet hurtigt efter episoden.

  Syd- og Sønderjyllands Politi har videoovervågning af hændelsen og efterlyste hundens ejer, som selv henvendte sig til politiet samme aften.

  »Jeg håber og tror, at det var en chokreaktion. Det virkede sådan,« siger øjenvidnet.

  Oplevelsen, som udspillede sig foran ham, var for igen at bruge samme ord – så voldsom – at han har behov for at bearbejde den nu.

  »Jeg håber, at kvinden kommer sig,« siger han.

  Ifølge politiet er der tale om en rottweiler med udenlandsk hundepas, som nu er anbragt på et internat, mens sagen undersøges.

     

  Andre læser også

  Amerikansk millionærtandlæge dræber sin kone under safarijagt

  ··· Kong Harald

  skal blive

  på hospitalet

  Russisk

  militær

  i Danmark

  Køen er flere

  kilometer

  lang

  Sidder

  helt fast

  Helt vild

  investering

  Klagerne

  vælter ind:

  'Vi gør alt, vi kan'

  ? • #43   5. aug Ved ikke hvorfor alt det andet kom med

 • #44   5. aug En kvinde sætter sig ned for at klappe en hund, som en mand tilfældigt kommer forbi med, forklarer øjenvidnet til B.T.

  »Det virkede helt stille og roligt, og manden sagde ikke fra over for tilnærmelsen.«


  https://www.bt.dk/krimi/oejenvidne-saa-kvinde-blive-skambidt-i-ansigt-det-var-voldsomt

  Nej, man skal ikke gå hen og kramme en fremmed hund, men at være i hovedhøjde med en hund, bør simpelthen ikke afføde dén reaktion fra hunden. Jeg siger ellers ALDRIG det her, men et barn er på hovedhøjde med hunden - havde det været ok hvis den var sprunget i hovedet på et barn, fordi barnet var i samme højde?

  Jeg går med Annis løsning - den hund skal aflives smiley


 • #45   5. aug Fatter virkelig ikke at den lorterace er gået fri, dengang at den formidable liste blev lavet ...

  Og jeg forstår ikke, at man ikke som hundeejer kan finde ud af at skærme sin hund, når den har de tilbøjeligheder.

  Der er så mange ting, jeg ikke forstår - men mennesker er edderdylme ringe til at have med dyr at gøre ind imellem ...


 • #46   5. aug Hvor er det synd for damen….

  Jeg har desværre fået en noget andet Marko end Mike smiley
  Hvor Mike så alle mennesker som til for ham… alle kunne snakke med ham. Han elskede bare alle mennesker og især hvis de klappede ham og satte ham i centrum….

  Marko derimod…. Han er så usikker på fremmed mennesker…
  Vi siger altid nej til at klappe ham ,
  For vi har oplevet at han snapper ud i luften hvis folk helt ubevidst har kommet til at trykke ham ved at læne sig ind over ham.

  De fleste tager det rigtig pænt når jeg siger nej med begrundelse at han kan finde på at snappe.
  Enkelte tilfælde har folk sat sig ned foran ham alligevel.

  Vi er begyndte at komme dertil hvor vi siger prøv at rak hånden frem og lad ham snuse til dig.
  Det er ikke tit han søger hånden…
  Men står bare trykket ind til mig.

  Er han løs her hjemme og der kommer fremmed så er det en helt anden situation. Så kan han hilse og selv trække sig.
  Kommer der nogle han har kendt fra hvalp så hænger han op af dem.

  Havde en oplevelse med nogle fyre på gården hvor vi kommer.
  Der var Marko os løs. Og sagde det som det var.
  Men de sagde de havde tit snakket med Marko, og de kunne mærke på ham når der blev for meget for ham så løb han væk…

  Men ja indrømmer gerne at der er noget galt med ham når han er som han er..


 • #47   5. aug # 45 På trods af at jeg altid har elsket racen Rottweiler kan jeg kun give dig ret....

  Racen er med tiden blevet en lumsk og uberegnelig køter fordi avlen ikke har været fokuseret på et stabilt temperament.

  Det er ikke en hund for familien leverpostej, det er en potent arbejdshund.

  Og det går galt igen og igen og igen, fordi: "den skal bare have kys og klap og kiks....

  https://www.bt.dk/krimi/femaarige-mila-blev-skambidt-hun-har-blod-i-hele-ansigtet


 • Hera-pigen
  Hera-pigen Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Svar: 61
  #48   5. aug #20

  hvis ens hund ikke kan hilse på andre (hunde eller mennesker) i snor, er der simpelthen noget grundlæggende galt med hunden og/eller ejer og træning.

  OK så er der noget galt med Hera, mig og vores træning... smiley
  Når folk spørger mig om de må hilse på hunden siger jeg altid "hvis hun kommer hen til dig så vil hun gerne" - Der er mange gange at hun ikke gider andre!
  En hovawart er en forholdsvis reserveret hund. Hera gør ikke nogen noget, men hun gør af folk, hvis de absolut vil hilse når hun ikke gider det. Hun er almindeligt socialiseret både med hunde og mennesker, men hun gider altså kun dem hun kender. Jeg tænker også vores træning er OK - vi træner DcHs program, og har gjort det fra hun var 8 uger, såhhh .... jeg er ikke helt enig! smiley


 • #49   5. aug Hera, læs #30 smiley

 • #50   5. aug "Danske mennesker har 0 respect for at man ikke hilser på fremmede hunde."

  Noget i nærheden af alle, jeg har mødt gennem de sidste 16 år med hunde, har spurgt om lov til at hilse.

  "jeg synes det er en dejlig hund, som altid ender i de forkerte hænder."

  OK. Du kender samtlige ejere af rottweilere?

  Overvej eventuelt at være LIDT mindre generaliserende, Julia. Det går ud over din troværdighed.


 • Hera-pigen
  Hera-pigen Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Svar: 61
  #51   5. aug Oplever desværre ofte, at selvom jeg siger afvent om hun gider hilse på dig/jer - så går folk alligevel hen til hende. Nu ser hun jo så heller ikke rigtig farlig ud, men når hun gør voldsomt op i hovedet på folk så plejer de at fatte meningen... smiley

  Gælder i øvrigt også med hunde - når jeg siger, at hun ikke gider fremmede hunde, skal deres "Fido/Fidoline" alligevel lige snuse - og snuser de hende bagi blir hun først rigtig sur.

  Anne: Jeg forstår forskellen smiley


 • #52   5. aug Min tidligere hund kunne være noget ustabil i forhold til børn. Det blev bedre med alderen, men i årene frem til hun blev 8-9 år, var hun totalt utilregnelig. Vi gik steder hvor der er rigtig, rigtig mange løse børn. Min oplevelse er, at 9 ud af 10 (både børn og voksne) spørger inden de hilser. Og de resterende måtte så forlade sig på at jeg var hurtigere end dem. En enkelt gang har jeg sprunget et par meter frem, grebet et barn i kraven og trukket ham væk fra min hund, som han skulle lige til at kramme bagfra smiley Dét havde uden tvivl resulteret i et snap, måske en markering, måske et bid.

  Jeg forstår ikke hvordan man overlader en reaktiv hund til en, som ikke ved hvad vedkommende har med at gøre. Det er opskriften på en katastrofe, og den katastrofe indtraf så smiley Når man har en hund med sådan nogle issues, følger der et kæmpe ansvar. Og vil man ikke tage det ansvar, må man skille sig af med hunden. Så den enten kan leve et sted, hvor der tages hensyn til dens særheder, eller slet og ret erkende, at den verden vi har, ikke er egnet til alle levende væsner.


 • #53   5. aug Hvis du ved dette, Hera, er det vel egentlig smartest for alle, at du bare siger nej, når du bliver spurgt til hilseri.

  Vil det sige, at du siger til folk, at Hera ikke skal hilse, og så lader de deres hunde komme i hovedet/rumpen på hende? Hvis ja, synes jeg, du skal stille dig i vejen.

  Det er dejligt, at mennesker spørger - men det er lidt meningsløst at spørge, hvis man alligevel gør, som det passer én. Jeg ville blive højlydt knotten, hvis jeg sagde nej til kæl/hilseri, og dette ikke blev respekteret. Jeg har lykkeligvis aldrig oplevet det.


 • Hera-pigen
  Hera-pigen Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Svar: 61
  #54   6. aug Kan se jeg får hende til at virke som et monster, det er hun altså ikke.

  Fremmede hunde lader jeg aldrig hilse, for jeg ved hun ikke gider dem - og jeg ved ikke hvordan de reagerer når hun siger SKRID! Jeg trækker hende altid til siden for at signalere, at vi ikke skal hilse, men der findes bare mange "den vil bare hilse" ejere.
  Hun har sine faste hundevenner, den klarer hun sig fint med.

  Fremmede mennesker siger jeg ikke bare nej til, for nogle gange synes hun jo det er hyggeligt at hilse, og får hun selv lov til at bestemme hvem og hvor meget går det fint. Det er kun når folk ikke respekterer hendes grænser det går galt - og det sker desværre. Var hun schæfer eller rottweiler var det nok nemmere at få folk til at forstå alvoren... smiley


 • #55   6. aug Rigtig rigtig god bedring til kvinden. Ligemeget hvad der er sket lyder det ihvertfald ikke til hun har gjort noget ondskabsfuldt mod hverken dyr eller mennesker - og alle kan komme til at gøre noget ikke så gennemtænkt. Ihvertfald mig.
  Håber og ønsker alt det bedste.


 • #56   8. aug De fleste hunde bider, hvis de føler sig truet og de ikke kan flygte. (det kan en hund i snor ikke ) Rottweilere er ikke som de fleste hunde. Jeg tror noget er gået galt i avlsarbejdet. Man hører for mange dårlige historier om den race. Min egen hund er blevet angrebet af en boxer. Uden varsel løb den af en have og sprang i hovedet på min hund. Få måneder senere angreb den på lignende måde en anden hund. Jeg har også oplevet en rottweiler angribe en anden. Tilsyneladende uden grund. Så vidt jeg har forstået var rottweileren på en observationsliste, da man lavede forbudslisten over kamphunde. Jeg ved ikke hvor rottweileren ikke blev forbudt, men det er nok en fejl.

 • Sandra J
  Sandra J Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 1 Svar: 18
  #57   9. aug Min hund får folk som regel kun lov til at hilse på hvis hun selv er interesseret og hvis de er rolige.
  Min hund er ikke så vant til børn, så hun er lettere sky overfor dem, men har aldrig vist tegn på aggressioner.
  Den ene gang hvor 3 børn ville hilse på hende fik de lov, selv om hun var en smule usikker over at der var mere end 1 barn. Det var kun fordi børnenes bedstemor var med, spurgte om lov og børnene var rolige og vant til hunde. De fik lov enkeltvis at komme hen og nusse, og da min hund ikke ville mere, gik vi hver til sit.
  En anden gang kom en stor flok børn fra en børnehave løbende mod min hund, og de fik på skrap måde at vide at de ikke skulle løbe mod en fremmed hund, og at vi ikke ville have de skulle hilse, og pædagogen der skulle holde øje med dem blev sur over de ikke måtte hilse (den kradser jeg mig stadig i nakken over).

  Har haft en dobberman engang også, ham kunne alle mennesker hilse på, men han var egetkøns aggressiv (vi trænede med tiden det værste væk), så med mindre folk havde en han-hund med sig, så kunne alle hilse og han nød opmærksomheden.

  Selv kunne jeg aldrig drømme om at hilse på en fremmed hund uden at spørge ejeren først, og jeg har hilst på flere af de racer der efterhånden er på forbudslisten (inden de blev forbudte). Men jeg kunne aldrig drømme om at læne mig henover den, eller med hovedet tæt på hundens hoved. Umotiverede bidangreb er heldigvis meget sjældne, men mange forstår ikke at aflæse en hunds sprog, og som regel er der tegn. Hvis ikke der er nogen tegn på at noget er galt i en situation, så mener jeg klart at hunden skal herfra, for så er den utilregnelig. Hvis der derimod er klare tegn på at en person overtræder hundens grænser (men måske ikke forstår det), så mener jeg at hunden enten burde overgå til en mere erfaren hånd, pålægges træning og/eller mundkurv.


 • #58   9. aug jeg må tilstå at jeg slet ikke kan genkende at i beskriver Rottweiler som ustabile og nærmest skingrende vanvittige og at avlen er røget helt af sporet.
  Jeg kender en del Rottweilere - flest fra træningspladsen. Jeg kender dem som stabile, rare og temmelig godmodige smiley Min gamle Dobertøs's bedste veninde var en Rottweiler (brugslinier). Mere ligevægtig hund skal man lede længe efter smiley
  Nu er det jo så en race, hvor man ikke skal kigge ret længe i fx DBA for at finde beskrivelse af hvalpe efter forældre hvis kvalitet ligger i at de vejer sådan ca det dobbelte af hvad standarden foreskriver. Og man skal heller ikke kigge ret længe for at finde dem uden stambog som virker ret tilfældigt opdrættet (og som jo strengt taget kan indeholde alt muligt andet end Rottweiler). Det er faktisk nok flertallet af annoncerne. Mon ikke det er her problemet ligger?


 • #59   9. aug # 58

  Jo, størstedelen af problemet ligger hos de hunde der IKKE kommer på træningspladserne..
  Dem som har ejere der ikke gider sætte sig ind i hvad det er for en hund de har.

  Dem som har købt ved avlere der er ligeglade med hvem de sælger til (og dermed også ofte ligeglad med hvad de avler på).

  Og det er simpelthen en skam, for som du selv er inde på, er en Rotte af stabile linjer og hos ejere der vil træne og aktivere dem, den fedeste hund man kan få..

  Desværre er mit indtryk at der er flest af de andre.


 • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 11 Svar: 156
  #60   9. aug Der ER avlsrestriktioner på rottweilerne med DKK stambog, så her får opdrætterne IKKE lov til, at avle på revl og krat ! Rottweilerne har ikke bare en almindelig MB, men en MBU ! (Nu kan jeg ikke huske om det skide U skal stå foran eller bagved, men det er en udvidet mentalbeskrivelse)

  Rottweilerklubben ER en af de få klubber, der også var ret hurtigt til, at reagere da man så flere eksempler på kortere snude ! Det blev effektivt stoppet.

  Desværre køber folk revl og krat UDEN stambog, så ingen ved om det egentlig ER rene rottweilere eller blandinger, men ejerne af disse fortæller vidt og bredt om, at de har en rottweiler smiley (Det gør sig gældende med rigtig mange racer, at blandinger får lov, at tegne billedet af racen smiley )


 • #61   9. aug CM, og lige præcis med rottweilere, findes der ikke avl uden om specialklubben, eller? Og det er ANBEFALINGER, ikke krav. For uhhhhh, DKK skal endelig ikke gøre noget sure, så krav tør de ikke bruge smiley

 • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 11 Svar: 156
  #62   9. aug Anne måske du kunne have glæde af, at læse dette:

  http://rottweiler.dk/images/AR/Avlsrestriktion-rottweiler-01072017-v2.pdf

  Der ER faktisk nogen racer, der har avlsrestriktioner (krav) og ikke kun anbefalinger.


 • #63   9. aug Tak, det er da dejligt med en vedholdende specialklub. Det ændrer jo så ikke på, at de sagtens kan opdrættes med DKK-tavle, uden for specialklubben.

 • CM
  CM Online Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 11 Svar: 156
  #64   9. aug Nej, men alle skal stadig overholde avlsrestriktionerne for, at få DKK stambog på hvalpene om de er medlem af specialklubben eller ej !

  Linket var til DKKs side og ikke specialklubbens. • #65   9. aug jeg må tilstå at jeg slet ikke kan genkende at i beskriver Rottweiler som ustabile og nærmest skingrende vanvittige og at avlen er røget helt af sporet.

  Det gør JEG heller ikke - jeg skriver bare, at det er en lorterace og jeg aldrig har forstået hvorfor den ikke er på listen. • #66   i går kl. 14:30 @65: Det var ikke specielt møntet på dit indlæg. Der var flere indlæg, der beskriver Rottweiler som en race der er særdeles 'dubiøs' fx 47 og 56 smiley

Kommentér på:
Kvinde bidt af rottweiler

x