{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.063 visninger | Oprettet:

Kan du hjælpe ang. race? {{forumTopicSubject}}

Hej hunde-elskere smiley

Åååh.. Jeg kigger og kigger, jeg leder og læser og ikke mindst tænker... Men er ikke sikker på hvilken race der passer til vores behov, så tænke I kunne lede mig ind på rette spor.

Vi leder efter en hund som:
- Ikke gøer forfærdeligt meget (vi bor i lejlighed)
- Er lille (især selvskabshundene har vi set på)
- Kan lide at hygge og nusse
- Kan med andre hunde (både min kærestes og mine forældre har hund)
- pelspleje er ikke et problem
- kan være alene 6-8 timer 4 dage om ugen.

Vi har kigget meget på en mops, men er blevet meget skræmt over dens "skavanker"... Også en chihuahua har strejfet os, men gøer den ikke meget?
Vi er også ganske hooked på en blandingsrace, men vi vil gerne pejle os lidt ind på hvilken blanding det skal være smiley

Kender du RACEN for os? Synes jeg bliver mere og mere på bar bund jo mere jeg tænker over det...

Sanni


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan du hjælpe ang. race?
  • #1   29. maj 2009 Jeg ved ikke hvor gøende de er, men tænker lidt noget i retning af cavalier king charles?

    Eller evt whippet


  • #2   29. maj 2009 Har også kigget på Cavalier, men kan heller ikke finde ud af, hvor gøende de faktisk er...

    Jeg bryder mig ikke om Whippet...


  • #3   29. maj 2009 Sanni -mon ikke der kommer en cavalier-ejer og kan fortælle noget om det:o)

    Mynderne passer ellers meget godt til dine krav, men kan du ikke lide dem, så er det self ikke så interessant (jeg er ellers overbevist om de vinder ved nærmere bekendtskab *S*)



  • #4   29. maj 2009 "pelspleje ikke et problem" er det som i at i har lyst, tid og overskud til det de næste 15 år frem?
    I så fald er bolognesen en helt fantastisk skøn race smiley
    Glad og munter, elsker sin famillie, er ovenud venlig overfor fremmede og andre hunde, kun svagt gøende, og en ideel lejlighedshund. De er lette at gøre tilfreds, men er med på mere når der er tid til dette.
    Størrelsen er ca. 4 kg.
    Temperamentet er typisk glad og venlig - dog kan den voksende hund være lidt reserveret (som i, den har nok i sig selv og sine nærmeste). De er kløgtige og elsker træning og at være midt punkt! Fejler man opdragelsen af en bolognese, så har man virkelig gjort sit for det!

    Men som sagt de kræver pelspleje - daglig tjek af øjne og skæg, et par gange ugentlig gennembørstning af pelsen, og ca. hver tredje uge vask. Der ud over skal man lige tjekke øre og poter jævnligt.

    Har man overskudet til dette og lysten til at nusse med noget pelspleje - så er det sgu en gennemskøn race smiley
    Racen har ingen kendte skavanker - men da den også er ret "ung" kan man ikke altid vide sig helt sikker.
    Men de hunde der bliver tjekket lejlighedsvis fejler mig bekendt ikke noget - jeg ved man har lavet test mht. patella l. og øjenlysninger i de andre nordiske lande. Så jo generelt en sund hundrace smiley


  • #5   29. maj 2009 I det hele taget lever bichon hundene op til jeres krav (Bolognese, Bichon Havanais, Bichon Frise, Malteser osv)- bortset for pelsplejen. Men hvis I ikke har tænkt jer at udstille, kan I få jeres vuf klippet jævnligt (øv jer i at gøre det selv, det er billigst). De er stadig lige skønne, pusse-nusse-hunde. Jeg går til "hvalpesjov" med både en klippet havaneser og malteser. Begge familer nyder hundenes sind og dropper altså pelsplejen....

    Jeg kender mest til de to første - Begge kan gå ture også i længere tid, hvis de trænes op til det, trænes til agillity, O'rally o.lign. Kan med andre hunde. Har selvtillid (stor hund i lille krop) trofast, ælsker sin familie, børn og andre mennesker bydes velkommen. De kan være alene hjemme i det antal timer du skriver.
    Prøv evt at læse om racerne på http://www.canis-minor.dk/ - se under klubbens racer.
    Held og lykke med jeres jagt


  • #6   29. maj 2009 Åh, ja - Bolognesen har jeg kigget på. Den er også skøn smiley Og den lyder jo ideel med hvad du fortæller...
    Er de "sjældne"? Synes ikke jeg har set nogen til salg...

    Jeg nyder at børste min hund hos mine forældre, også regelmæssigt. Jeg ville være ked af en hund der skulle klippes hver uge, men en gang trimning nu og da, kunne jeg nok godt lokkes til. Og så synes jeg det er meget normalt at observere og holde øje med hunden (som du nævner med øjne, poter etc..)


  • #7   29. maj 2009 Ja, dem har jeg også kigget på, altså alle de racer du nævner.. Synes også generelt de er nogle fine hunde, men men det er jo noget andet at høre det direkte fra en hundeejer end fra en bog, synes jeg.

  • #8   29. maj 2009 Sanni: Jeg var også helt vild med mopsen så har fundet mig en blanding istedet for en ren-racet. Hun er dermed slankere i det og har lidt længere ben og næsen er ikke helt så flad så vi (7-9-13) forhåbentig slipper lidt for vejrtrækningsproblemerne) - indtil videre hører jeg intet til hendes vejrtrækning smiley

  • #9   29. maj 2009 den cavalier jeg voksede op med har jeg faktisk aldrig hørt gå. Kender yderlig tre af racen og to blandinger med cavalier i, ingen af disse hunde gør.

  • #10   29. maj 2009 gå = gø UPS

  • #11   29. maj 2009 Det vil nok også være en god ide at læse lidt om hvilker sygdomme de forskellige racer er disponeret for og køb aldrig hund hvor forældrene ikke er tjekket, heller ikke selvom i køber en blanding.

  • #13   29. maj 2009 Bolognesen hænger ikke på træerne nej smiley - Heldigvis!
    Så de findes ikke til salg i den blå avis og deslige. Man skal igennem opdrætterene via dkk.
    Vi har to opdrættere her hjemme pt - www.beisheim.dk (som jeg har haft en del kontakt med) og www.bolognese.dk
    De har lidt forskellige linier, men det er primært på udseenet det ses, så det er lidt en smags sag, hvad man er mest til smiley
    Begge er dygtige og behaglige mennesker, som virkelig elsker hundene og går op i racen! smiley
    Ellers må man ty til udlandet, men der har begge også gode kontakter smiley

    Hvis du vil vide mere om racen, så må du endelig spørge ind, så skal jeg skrive hvad skrives kan via beskedcenteret. (dog næppe mere her til aften).


  • #14   29. maj 2009 Hej Sanni..

    Overvej evt en griffon petit brabancon. De er selskabshunde der elsker at ligge og putte med deres ejere og vores er super god med andre hunde. Selvom den er lille, er den ikke bange af sig, man skal bare sørge for at socialisere den med andre hunde fra starten af.
    Den er også korthåret, man kan dog også få dem langhåret, så hedder de griffon bruxellios eller belge.

    Vores Basse gøer næsten ikke, nu er han dog kun 5,5 måned, men tror ikke det er en specielt gøende race.

    Held og lykke med søgningen.


  • Tine P
    Tine P Tilmeldt:
    jan 2008

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 144
    #15   29. maj 2009 Hmmmm. Lhasa Apso...

  • #16   29. maj 2009 Helt klart en Petit Griffon. Det er en skøn hund.

  • #17   29. maj 2009 en Kooikerhonjde:)

  • #18   29. maj 2009 Ellers er der en rigtig sød en, under salg af hunde: blanding af racer Buller:)

  • #19   29. maj 2009 Fransk bulldog var min første tanke har mange venner og bekendte der har dem og de matcher det du søger

  • #20   29. maj 2009 Løwchen er simpelthen RACEN for jer.
    Glad og munter, elsker sin famillie, er ovenud venlig overfor fremmede og andre hunde, kun svagt gøende, og en ideel lejlighedshund. De er lette at gøre tilfreds, men er med på mere når der er tid til dette.
    Størrelsen er ca. 4-8 kg.
    Hvis i vil vide mere om racen så er i mere end velkomne til at skrive til mig.


  • #21   30. maj 2009 hejsa...
    en mops er skabt til at holde vagt og gø, når der kommer nogen, hvis men læser under racebeskrivelse.. men både chihuahua og mops kan være gøende typer
    ang cavalier, så har jeg ikke kendt nogen med tendens til gøen, og de er utrolig glad for at lægge tæt, og den er osse alsidig, når det gælder aktivering, kan bruges det det meste, generalt rolig hund, men er ligeså nem at lave aktiv træning med... men dog er levetiden desværre ikke høj :o(
    da jeg læste at du akrev at det sku være en hund som ku være alene hjemme i 6-8 timer, så syntes jeg at det var vigtigt at fortælle dig at alle hunde, kan trænes i at være alene hjemme, osse i det tidsrum!!
    det kræver bare at man bruger tiden til at indlære det dagligt, og starter fra dag 1, ligesom så meget anden træning ;o)
    sorry at jeg ikke lige kom med nye og andre forslag, men håber du kan bruge dette til en smule ;o)


  • #22   30. maj 2009 Ja, pelspleje er ikke et proplem for os - elsker at børste, og synes at hunde med moderat/lang pels er skønnest... Men det er jo ikke det jeg vælger hund efter, siger blot at hvis valget skulle være en med lang pels, kan jeg godt finde ud af a styre det smiley

    Og TAK for alle de gode forslag... Jeg bliver i hvert fald inspireret til det, og det kan godt være vi skal over i noget bichon-familie... Synes det er det, som flest mener, vil passe godt. Men jeg kigger alle igennem og prøver at danne overblik...


  • #23   30. maj 2009 Eller hvad med en amerikansk cocker, de er skønne og nemme at opdrage.

Kommentér på:
Kan du hjælpe ang. race?

Annonce