{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
529 visninger | Oprettet:

Kan ikke med andre hvalpe. {{forumTopicSubject}}

Hej HG,
Jeg er lykkelig ejer af en 5 mdr gammel oeb hvalp. Han har det bedste humør, er nysgerrig, modig og så mener jeg selv han er godt socialiseret. Han går til hvalpemotivation hos politihundeforeningen, og han er ret lydig, og dygtig til at lære tricks.

Men.. Han kan ikke med mindre hvalpe? Sidst vi var til træning, fik hvalpene lov til at lege bagefter, og det gik da også okay. Lige indtil Junior bliver meget facineret af en 4 mdr. gammel golden retriever han hvalp. Han bliver meget voldsom omkring ham, og vil gerne have ham ned at ligge. Der kommer lyd på, og det lyder for mig ikke bare som leg, så jeg skiller dem ad og giver Junior 2 min. timeout. Efter timeout'en bliver det lidt bedre, men han er stadig meget opsat på at få denne hvalp ned med nakken.

I dag var vi så i hundeskoven, og det samme skete igen, dog bare med en 3 mdr. gammel amstaff tæve.

Kan han bare ikke med andre hvalpe? Gør jeg det rigtige i at give ham timout? Er der andre løsninger på dette?
Det skal lige nævnes at han sagtens kan med voksne hunde, og hunde der er ældre end ham selv leger han gladeligt med.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan ikke med andre hvalpe.
  • #1   28. feb 2010 Jeg synes det er ret almindeligt, at unghunde ikke er de bedste til at lege med yngre hvalpe. De er voldsomme og kan ikke helt finde grænsen for fornøjelighederne.

    Jeg er ret sikker på, at det du ser egentlig bare er en hund, der forsøger at finde ud af, hvordan den kan begå sig.

    Hvalpeleg ER voldsom, men der er ikke noget aggression i legen, når de er så unge.

    Jeg ville lade dem lege så længe den anden ikke bliver ked af det. Og her må man jo altså få hundelæsebrillerne på.

    Alternativt kan man vælge kun at lade den lege med jævnaldrende, lidt eller meget ældre hunde i en periode indtil den har fået styr på grænserne.



  • #2   28. feb 2010 Han er begyndt at komme i den alder hvor man skal prøve sig selv og andre af. At han kan med voksne hunde viser at han ved de er ældre og har "respekt" for dem. At han "kanofler" nogle af de andre hvalpe er en del af deres udvikling til ung hunde. Dog skal det ikke blive sådan at han går målrettet efte den enkelte hund og at den akn få en dårlig oplevelse. Jeg tror som du siger ja... at løsningen vil være mere træning i nærheden af de andre hvalpe og rose hver gang de kommer hen og det går stille og roligt. En timeout når det går over gevind er nok også fint, men hundene skal derefter også havde mulighed for lige at hilse igen for at der ikke er nogen der bliver bange for din hund.

    Held og lykke


  • #3   28. feb 2010 Tusind tak for svarene, så er jeg da ikke helt ved siden af i min opførsel. Han får skam også lov til at hilse på hvalpene efter han har fået timeout, for jeg tror godt selv han ved det er forkert nu. Jeg distraherer ham også med godbidder når jeg fx skal have hans opmærksomhed væk fra den anden hvalp, og det synes jeg også fungerer okay. Når han har fået godbidden synes jeg også at han ligesom glemmer den anden hvalp, men når de så får kontakt igen, så bliver han voldsom igen.

    Han er forhåbentlig på rette spor, da jeg går meget op i at socialisere ham med både mennesker i alle aldre, hunde og andre dyr. Det er vigtigt for mig at få en afbalanceret hund, som hviler i sig selv.

    Jeg er samtidig også opmærksom på at der bare er nogle hunde der ikke kan sammen, eller med andre. Men gør alt hvad jeg kan for at han bliver godt social.


  • #4   28. feb 2010 Jeg ville nu ikke bruge timeout.

    Hvis han er FOR voldsom, så skal han jo ikke have lov at give nogen en dårlig oplevelse. Og så skal du jo helt undgår, at han leger med de yngre hunde indtil han har fået styr på sine grænser.



  • #5   28. feb 2010 CH så du råder mig til at holde helt afstand til hvalpe, eller hunde der er yngre end ham selv? Hvordan lærer han så ikke at være vild og voldsom overfor dem? Vil han så ikke bare blive endnu mere vild efter dem når han endelig møder en? Undskyld alle spørgsmålene, men råd modtages med kyshånd. smiley

  • #6   28. feb 2010 Ja, det gør jeg - simpelthen for at skåne både dem og ham for dårlige oplevelser. HVIS altså, at det er unaturligt voldsomt han leger.

    Min oplevelse er, at mange unghunde ikke helt kan regne det med hvalpe ud, men at det kommer snigende henover deres første 1-1½ leveår. Det er som om, at de modnes og herefter får en fornemmelse af, at denne gruppe skal have en lidt mindre voldsom behandling end hunde på eget niveau.



Kommentér på:
Kan ikke med andre hvalpe.

Annonce