{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.815 visninger | Oprettet:

Kan ikke få den stueren, hvad skal vi gøre???. {{forumTopicSubject}}

Hej vi har en hundehvalp på ca et halvt år, vi kan bare ikke få den stueren.
Problemet er de har gået i en stald, og kunne gøre som det passer dem, hvor som helst og når som helst, ca en uge før hvalpe blev solgt kom de ind.
Ved bare en ting, skal aldrig have en hund som har gået i en stald mere, nej hvor tager det lang tid og få dem stueren, selv om vi gør alt hvad vi kan, som vi har gjort med de andre hunde vi har haft.
Hun vil ud hele tiden, men skider og pisser om natten, selvom maden bliver taget fra dem, efter kl 19.00.
Så er det jeg spør, hvad kan man gøre, inden man river håret af sig selv haha, det er racen labrador, mvh Jan.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan ikke få den stueren, hvad skal vi gøre???.
  • #1   22. jan 2013 Hvor sover hunden om natten? I må sætte uret og så stå op og tage den ud om natten.

    Ellers skal den ud 1 gang i timen som minimum, indtil den lærer at man gør det udenfor. Og så en bunke tålmodighed. Langt fra alle hvalpe er renlige som 6 måneders, uanset om de har gået i en stald eller ej.


  • #2   22. jan 2013 trække vejret en ekstra gang og huske på hvor sød den er smiley

    Du kan bare gå ud med den efter den har spist, leget, drukket, sovet osv. også bliv ude indtil den tisser og ros heeeelt vildt, og ignorere når den gør indenfor, IKKE skælde ud..

    nogle gange kan skæld ud gøre at den vil gemme sig for at tisse/skide, derfor vil den gemme sig i hjørner i stuen eksempelvis. smiley


  • #3   22. jan 2013 Mangler lidt oplysninger...Skal hvalpen være alene hjemme mens I er på job???

  • #4   22. jan 2013 "Maden bliver taget fra dem efter kl 19"
    Hvad med at give hvalpen mad to-tre gange om dagen.
    Maden skal ikke stå fremme overhoved.
    Mad om morgen- hvis det ikke er spist efter et kvarter, så tag det væk.
    Igen ved middagstid og så sidste gang kl 18.
    På den måde får du hurtiger styr på hvalpens mave


  • #6   22. jan 2013 Nogen hunde er altså også bare lang tid om det. Nova var først renllig da hun var et år.
    Vi fulgte alle råd..


  • #7   22. jan 2013 Tror nu ikke det har noget at gøre med at den har gået i en stald. Alle mine hunde har nu været ret hurtigt renlige selvom de har gået i en opvarmet garage/stald med savsmuldsspåner og måtte tisse og pølle hvor det passede dem ;).
    Som de andre skriver ud med den hver time, evt hver ½ time og så op om natten også. Husk at rose når den gør det udenfor og hvis du tar den i at gøre det indenfor så sige føj eller nej. Held og lykke


  • #8   22. jan 2013 Pia h: Så fordi den har boet i en stald så er den ikke socialiseret?

  • #9   22. jan 2013 Det behøver da ikke være fordi den er opvokset i stald, der er der mange stueopdræt, hvor hvalpen ikke når at blive renlig inden den flytter hjemmefra... Polly var ca 5 måneder da hun var 100% renlig... det tar længere tid for nogen..

  • #11   22. jan 2013 Pia.. så er jeg en klum.. super. Kors i skuret du lægger ikke fingrene imellem idag.

  • #12   22. jan 2013 Synes de fleste herinde skriver at deres hvalpe er først er renlig imellem 5-10 måneders alderen, sådan helt 100%

  • #13   22. jan 2013 Hunden sover hos os, det har alle vores hunde gjort, og ja vi har prøvet alt, og selvfølgelig, roser vi hende konstant, og skælder ikke ud eller slår den, det er en dame, og damer slår man ikke vel haha.
    Maden står femme hele dagen, det er ikke sådan at de æder hele tiden, napper lidt til sådan hend ad dagen, det går stille og roligt.
    Hvor pokker skulle vide fra den har gået i en stald, når ejer ikke sagde noget????.
    Vi må bare gi os tiden, så skal den nok blive ren, ellers en nem og dejlig hund, mange tak for hjælpen, mvh Jan.


  • #15   22. jan 2013 Som du selv skriver... De napper lidt af foderet hele dagen. Altså skal de også pølle hele dagen.
    Foderet er måske 8 timer om at passere i tarmsystemet, og i og med den måske spiser lidt hver time, så skal den også pølle hver time.
    Og det samme gælder med vand... For det meste er det bare lidt lettere at holde på vandet frem for en lort smiley

    Men hvis de absolut SKAL have mad hver time, så må du også ud med den hver time... Hver gang den har spist. Og dette gælder desværre også om natten.
    Sæt uret til at ringe ca. hver time/halvanden time og så eller ud og tisse/pølle.
    på et eller andet tidspunkt skal den nok få lært at det foregår udenfor, når den ikke får muligheden for at gøre det indenfor.


  • #16   22. jan 2013 Hvor gammel var hun da I fik hende? Alt afhængig af det, så burde det med stalden ikke havde den helt store betydning.

    Jeg vil også sige at I skal igang med nogle routiner. Faste spisetider, faste tisse tider osv. og så sæt vækkeuret til at ringe om natten så I kan få hende ud der - og så bare generelt holde øje med hende hele tiden som I ville gøre med en helt lille hvalp, så I kan nå at få hende ud når hun begynder at gøre tegn til at hun skal ud.


  • #17   22. jan 2013 Start med at få indført fodringstidspunkter i stedet for at det står fremme hele dagen. Da vi fik vores hund hjem fik han mad 3 gange dagligt, da han var omkring 6 mdr. gik vi ned til 2 gange og sådan gør vi stadig, det betyder at der kommer afføring 2 gange dagligt.
    Husk at gøre ordentligt rent med rodalon og så ellers bare væbne jer med tålmodighed. I bør også fortsætte med natte luftning da den åbenbart har brug for at komme af med noget der. Og husk at rose og give lækre godbidder.

    Et andet råd er at lære hunden at gå til døren og give en lyd for at komme ud.


  • #19   22. jan 2013 Trunte er fra d. 6/6 så hun er ca 7½ måneder gammel. Og hun er først lige blevet renlig inden for de sidste 14 dage (uh! dejligt!)
    Jeg gjorde fejlen at jeg regnede med hun sagtens kunne holde sig 10 minutter mere efter hun havde leget/drukket/spist/sovet/osv. Men det kunne hun altså ikke og så blev der tisset.
    Og jeg syntes slet ikke hun gjorde tegn til at skulle ud.
    Men da det gik op for mig at jeg nok ikke var opmærksom nok på om hun havde sovet/osv og fik rettet op på det, gik der ca en uge, så kunnejeg tydeligt mærke når hun skulle ud. Og hvis jeg ikke kommer og lukker hende i haven, kommer hun nu ind og henter mig smiley

    så mit råd er...
    fortsæt med at lukke hunden ud hver gang den har spist/drukket/sovet/osv. Og hav masser af tålmodighed. Så skal det nok komme...

    Måske det vil være en god ide at give hunden faste spisetider. trunte skider 2-3 gange om dagen: efter morgenmad efter aftensmad og sommetider om formiddagen


  • #20   22. jan 2013 Zenta var lææææææææææænge om at blive renlig.. Hmm.

  • #21   22. jan 2013 Endnu engang mange tak for hjælpen, jeg vil prøve og følge nogen af jeres råd, kan godt se det med maden ikke er okey, vi fik hende da hun var ca 8-9 uger gammel.

    Vi kan godt tage hende ud, og hun tisser og laver det hun skal og vi roser hende, men lige så snart hun kommer ind og vi ikke ser det så tisser hun inde???, jeg har set hvor hun drak vand, gik 2 skridt også satte hun sig ned og pisse, ikke en lyd gav, nok fordi de er vant til det fra stalden vil jeg tro.


  • #23   22. jan 2013 Dino som vi havde var over 6 måneder før han var 100% renlig indendørs. Det var ikke så meget tisseri, men mere stort han havde svært ved at holde på i løbet af dagen når vi var på job.
    Men lige pludselig en dag var det ikke et problem mere.


  • #24   22. jan 2013 Hvis I fik hende da hun var 8-9 uger, så burde stalden ikke have den store indflydelse på renligheden. Det var noget andet hvis hun var 4-5 måneder. Jeg tror ikke der er så forfærdelig mange opdrættere der er i stand til at sørge for renlighedstræning til et helt kuld hvalpe.

    Hvis hun både tisser ude og så tisser igen så snart I er kommet indenfor, så ville jeg nok lige tage et smut til dyrlægen bare for at være sikker på at der ikke ligger en eller anden urinvejsinfektion og murrer.

    Det er heller ikke alle hvalpe der giver tydelig tegn. Det eneste tegn Lia gav var at hun lige inden hun tissede begyndte at gå lidt langsommere - og det var først efter at hun blev renlig at hun kom og fortalte hvis det var en hastesag. Men her gælder det om virkelig at have et halvt øje på hunden hele tiden.

    Prøv også at tage tid på hvor lang tid hun går mellem hver tissetur, hvor lang tid der går mellem hun har afføring, hvor lang tid der går fra hun har spist til hun skal ud osv. Det kan give jer en ide om hvornår hun skal ud og hvor tit.


Kommentér på:
Kan ikke få den stueren, hvad skal vi gøre???.

Annonce