{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
969 visninger | Oprettet:

Valg af hund {{forumTopicSubject}}

Hej..
Min kæreste og jeg står og skal have en hund til efteråret. Vi vil vente da vi skal på ferie til sommer og lige nu er ved at renovere vores nye hus. Men jeg vil helst undersøge ting for jeg køber det, og derfor er jeg allerede igang med at finde den race det passer bedst til os.
Lidt om os:
Min kæreste er 30 og jeg er 27. Vi har lige købt hus det mest fantastiske sted på Fyn, og der er simpelthen så mange store grønne områder hvor vi bor samt en fjord man kan bade i. Vi elsker begge naturen og gode gåture men nyder også at slappe af. Vi har endnu ingen børn.
Den hund vi søger skal være en glad hund som kan omgåes både børn og andre dyr (vi skal nok gøre hvad vi kan for at socialisere den). Det må gerne være en hund som er loyal, lærenem og kælen. Ikke en stor hund, helst lille men mellem er også okay hvis det passer bedst. Vi vil gerne bruge lidt tid på pelspleje men ikke alt for meget. Fældning må ikke være for stor. Den skal være glad for at gå lange ture men også korte sommetider. Alle hunde gør, men det må gerne være en race som det ikke ligger så meget til.

Nu lyder spørgsmålet: hvilken race passer bedst til os? Jeg har læst en masse om alle mulige racer, og skal nok nævne dem senere, men vil lige høre et godt bud fra jer?

På forhånd tak


Kommentarer på:  Valg af hund
  • #1   24. feb 2014 Hvilke erfaringer har I med hunde fra tidligere?
    Og hvad med træning/hundesport? Er det noget I kan/vil gå til?


  • #2   24. feb 2014 Hvad med en Mops en gårdhund Jeg selv har en bla. af pappilon/pomeranier
    Hun elsker at komme ud at gå og lege hun elsker utrolig meget børn er i det heletaget meget glad for alle både mennesker og dyr Men har jo lidt pels


  • #3   24. feb 2014 Hvad med Cavalier King Charles Spaniel? Dog skal man se sig godt om, da den kan være disponeret for en del sygdom.

  • #4   24. feb 2014 vil sige at en dansk svensk gårdhund passer meget fint til din beskrivelse af jeres omgivelser og hverdag og er en race som har alle de egenskaber som du beskriver at du gerne vil ha at din kommende hun besidder.

  • #5   24. feb 2014 Jeg har selv en Bichon Havanais.
    Det er en allergivenlig hund og hun fælder overhovedet ikke. Der er dog en del pelspleje, men det må man jo tage med. Jeg har haft hende i lidt over en måned nu, og er rigtig positiv overfor racen.

    Har læst at de elsker lange gåture, men også godt kan lide bare en lille en engang i mellem, bare de er sammen med familien - og det har jeg også erfaret. Det er en meget familievenlig og let hund smiley

    Held og lykke med søgningen!


  • #6   24. feb 2014 Jeg er opvokset med dyr, mine forældre bor på et nedlagt landbrug og der har vi altid haft dyr. Både samojedespids, islandsk fårehund samt dansk svensk gårdhund. Den islandske gik jeg til agility med og den dansk svensk gik jeg til hvalpetræning samt lydighedstræning med. Jeg har altid elsker dyr så det var altid mig der plagede om at gå til diverse træninger.
    Min kærestes forældre har også en hund en Chiaua (stavefejl er gratis smiley ) men den fik de først efter han var flyttet hjemmefra. Denne hund vi kigger på er vores første egen hund..


  • #7   24. feb 2014 Den vil under alle omstændigheder komme til hvalpetræning eller andet. Men når den bliver ældre har jeg endnu ikke besluttet om vi skal gå til noget. Men muligheden kunne forekomme. smiley
    Vi er lidt uenige om det skal være en langhåret eller korthåret, jeg elsker de lange pelse hvor min kæreste er til fx fransk bulldog typen. Men når det så er sagt så er vi alligevel begge enige om at lytte til hinanden og finde ud af det alligevel.
    Den hund vi køber skal ikke være en med mange sygdomme (hvor det ligger til racen).


  • #8   24. feb 2014 altså en chihuahua ville jo også være meget fint, men den kræver også lidt "tøj" til om vinteren da de er meget kuldskær!:) (eller hvad der nu hedder når de fryser let;))

  • #9   24. feb 2014 Jeg syntes at have læst at pomeranian har en tendens til at være lidt snobbet/ikke social?

  • #10   24. feb 2014 En chihuahua er en alt for lille hund smiley den må gerne være større smiley

  • #11   24. feb 2014 Engelsk Toy Terrier kunne være en mulighed

  • #12   24. feb 2014 Hvad med en Japans spis eller middel spis kender den ikke men syntes de er så kønne smiley

  • #13   24. feb 2014 En dansk/svensk gårdhund vil jeg sige passer rigtigt godt til det du beskriver, syntes vores passer godt ind efter om vi er aktive en dag og knap så aktive den næste dag.

    De fælder i hele hår, de har ingen underuld.
    De er meget lærenemme, mine har været meget dygtige til Agility hvis det er det man vil med dem.

    Hvis du vil vide mere er du velkommen til at kontakte mig, ellers så han jeg henvise dig til nogle opdrættere der bor tættere på dig.

    Når vi snakker Dansk/Svensk Gårdhund kan jeg kun anbefale, at købe med stamtavle da du så bedre ved hvordan de evt ender med at se og være.


  • #14   24. feb 2014 Jeg har tænkt på mittelspitz (gætter på det er den du tænker på) samt den japanske spids også.. Men er endnu ikke sikker på det skal være den..
    Jeg har desuden læst om shitzu, bichon frise, bichon havaneis og deromkring..

    Den dansk svenske er en skøn hund men min kæreste kan ikke lide dem, så der kan jeg rokke ham. smiley


  • #15   24. feb 2014 Mittelspitz og den japanske har en del pelspleje, skal du være opmærksom på smiley

  • #16   24. feb 2014 Engelsk toy terrier er en ret køn hund.. En mini udgave af en dobberman sys jeg smiley den skal jeg vist læse lidt om..

    Det er det fantastiske ved at spørge andre hundeejere og kender.. Det giver ny inspiration.. Hvem ved, en dag finder man den helt perfekte..


  • #17   24. feb 2014 Anya - samt fælder en del, og det er lidt det der holder mig tilbage fra den race. Men det giver vel lidt sig selv med al den skønne pels smiley

  • #18   24. feb 2014 Faktisk så er der en del langhårsracer der fælder mindre og på en mere overskuelig måde end korthårs gør smiley

    Jeg har selv en Shetland sheepdog, og han fælder kun når han sætter sommer og vinterpels sådan rigtig smiley Og det foregår i totter så det er nemt at fjerne.
    - Katten fælder meget værre herhjemme end hunden smiley


  • #19   24. feb 2014 Hvad med en mellempincher? Jeg har en på mit hold og det er godt nok en lækker hund. Aktiv og glad, ikke særlig meget lyd og korthåret(ingen pelspleje)

  • #20   24. feb 2014 Din hund er også rigtig køn.. Den minder mig om lassie smiley hvordan er den i forhold til det jeg beskriver?

  • #21   24. feb 2014 Sarah den er også skøn.. Har altid været vild med det der dobberman/rottweiler udseende (læs farver).. Det kunne også være en mulighed.. Ihh hvor i alle sammen er gode til at nævne hunde..

    1000 tak fordi i gider bruge tid


  • #22   24. feb 2014 Altså jeg synes sagtens en sheltie kan passe ind hos jer, dog vil jeg sige at de KAN være ret snakkende. Min er det ikke så meget igen, heller ikke mine forældres. Men kender nogle der har amerikanske linjer og de snakker enormt meget.

    Udover det vil jeg sige at i skal kigge jer for efter sindet, for der er nogle kenneler (som hvor min kommer fra) der ikke bruger voldsomt tid på hvalpene, også er der kenneler som er super og laver hvalpe som har et SKØNT sind.


  • #23   24. feb 2014 der kommer et raceportræt af ETT i næste nummer af "Hunden", ellers er du altid velkommen til at spørge

  • #24   24. feb 2014 Findes engelsk toy terrier med hænge ører? smiley

  • #25   25. feb 2014 Har i kigget på en bostonterrier? De vejer mellem 6 og 11 kg og er altid glade og veloplagte. Tilpasser sig familiens aktivitets behov og er super til børn smiley Fælder ikke meget og har generelt ikke de store sundhedsproblemer

    profilbillede
  • #26   25. feb 2014 Hvis ellers kæresten kan overtales, kunne en pudel lyde som noget for jer. Hvis de holdes i et kort klip er pelsplejen ikke overvældende, de er trænbare, vil gerne være aktive, men kravler ikke på væggene hvis man nogen dage bliver på sofaen og så fåes de jo i lige den størrelse man ønsker... En ret fantastisk race synes jeg.

  • #27   25. feb 2014 Nej ETT findes ikke med hængeører, så skal du se på manchester terrier istedet for, den er lidt større og har hængeører

  • #28   25. feb 2014 Whippet - verdens mest undervurderede familiehund. Mega nem at have, elsker lange ture, er helt ok med korte, ingen pelspleje, er sød og venlig imod alle dyr og mennesker og man kan lave noget med dem uden det er en kæmpe hund..

  • #29   25. feb 2014 Måske en jack russell terrier smiley

Kommentér på:
Valg af hund

Annonce