{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
636 visninger | Oprettet:

videnskab oplæg fra FB {{forumTopicSubject}}


https://m.facebook.com/groups/170533689812438?ref=bookmarkRina Terese Dubbeling?Spørg om hunde ...
15. november kl. 13:18 ·
I et sprit nyt indslag "hundeliv" radio 24 syv, bliver der sagt (37:00); At hunde har rigtig meget brug for, at vi mennesker opfører os, som det der svarer til en Alpha ulve leder, grundet hundens arv. 2 måneder forinden var jeg til et kursus i hundesprog hos adfærdsspecialist/uddannelsescenter, hvor jeg bliver informeret om, at hunden ikke stammer fra ulven, men de har samme forfædre. At hunde ikke anskuer os mennesker som deres flok, men som samarbejdspartner, og at vi derfor ikke skal agere leder for vors hund. Yderemere bliver jeg informeret om, at hunden er avlet så langt væk fra ulven, at den faktisk ikke længere er et flokdyr, hvilket bevidnes blandt gadehunde i østen. SÅ NU ER JEG FANDME FORVIRRET!! Jeg ved godt verden ikke er sort og hvid, men jeg synes dette er en ekstrem polarisering! Hvordan kan der være så forskellig en fortolkning af hundes oprindelse og adfærd?


https://m.facebook.com/groups/170533689812438?ref=bookmark


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  videnskab oplæg fra FB
  • #1   20. nov 2014 Ville dele det da tænkte nogen ville syntes det var interessant læsning smiley og nogen ville kommentere det smiley

  • #3   20. nov 2014 Og jeg er lige så forvirret som hende smiley

  • #5   20. nov 2014 Så vidt jeg ved, er man faktisk ikke helt sikker på hundens ophav, men argumentet om at hunde blot er domesticerede ulve, bruges enormt tit i diskussionen om "alfa-rollen". Ny forskning har dog vist, at de ting man tit hører om at man skal være alfa for hunden, stammer fra viden om ulves flokforhold, som man ser det blandt ulve i fangenskab. Ulve i naturen har flokforhold, der minder mere om vores familier og der er rigtig mange ting, man stadig ikke ved, fordi ulve i naturen er noget vanskeligere at observere grundigt.

    Man har antaget, at hunde stammer fra ulven og at hunde derfor er flokdyr, men der er meget der tyder på, at det næppe er tilfældet. Således er der ikke observeret vilde hundeflokke, men nærmere løse bekendskaber. Min egen teori er dog, at der muligvis er hunderacer, som under frie forhold ville danne flokstruktur, mens andre helt sikkert ikke ville. Folk med flere hunde oplever også at disse opfører sig som en flok, men disse flokke er nok nærmere sammenlignelige med ulveflokke i fangenskab, da hundene jo ikke selv har valgt hinanden.

    Der er meget, som vi ikke helt ved endnu, men vi kan dog være sikre på, at hundene godt ved at vi mennesker ikke er hunde (og at de ikke er mennesker) og det er derfor meningsløst at tale om at vi danner flok med dem. At vi bor sammen og har et fællesskab er helt klart, men det er noget andet end flokdannelse. Vi kan derfor ikke være "alfa-hund", men kan selvfølgelig godt betegnes som værende "lederen" i den forstand at vi har nøglen til alle ressourcerne. Men at være nøglen til ressourcerne betyder ikke at vi er alfa eller at vi skal opføre os som diktatorer. Det betyder at vi har rigtig gode muligheder for at tilrettelægge fordelingen af disse ressourcer på en måde der fremmer samarbejdet mellem hund og hundeejer.


  • #6   20. nov 2014 Den med afstamningen, står og falder på om man mener ulven også var ulv for 15.000 år siden..

    Lige som hunden har rykket sig en masse på de 15.000 år, har ulven jo gjort tilsvarende.. Men ulven er hundens nærmeste slægtning. Og de har meget tilfælles. Og meget de ikke har tilfælles - heldigvis!

    Jeg tror det med atmennesket skal ære alfa misforståes. Der er vist ingen opdaterede adfærdsspecialister der vitterligt mener mennesket skal ud og pisse territorie af..
    Men visse træk som selvsikkerhed, ro og overskud er gode egenskaber der kan være en fordel i hundeholdet. Og det er meget kendetegnet en alfa individ i en ulveflok.

    Så det du har lært er rigtigt. Om end jeg synes der er menig i vi er ledere i den forstand, at vi sætter reglerne og viser vejen. Ikke i en flok og alfa- mæssig forstand.


  • #7   20. nov 2014 Før mente man jo at hunden nedstammede fra direkte ulven, men nyere forskning har vist at hunden nedstammer fra en hundelignende forfar og ikke ulven. Denne hundelignende forfader og ulven har så til gengæld samme forfar.

  • #8   20. nov 2014 Ejer, leder, makker, mor - mange ord for samme ting.

Kommentér på:
videnskab oplæg fra FB

Annonce