{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.997 visninger | Oprettet:

Birgitte  H
Birgitte H
Tilmeldt:
22. okt 2016
Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21

Valg af race {{forumTopicSubject}}

Hej vi er en famile med 2 børn +10 år. smiley
Vi drømmer om en familie hund som ikke er for stor, men som er legesyg og rolig, den skal ikke kræve for meget pelspleje og den skal kunne være alene hjemme ca 5 timer om dagen.
Vi er meget i tvivl om hvilken race vi skal vælge, er der nogen der har gode råd og eller erfaringer smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Valg af race
  • #1   22. okt 2016 Jamen altså, legesyg og rolig, det kan jo gå begge retninger smiley I skal regne med at får i en hvalp så er der højst sandsynlig knald på (også som unghund), jeg ved ikke helt hvad i mener med "rolig". De fleste hunde kan sagtens lære at være aktive udendørs og rolige indendørs.

    Hvordan regner i med at en hverdag skal se ud med hunden? Hvad med gåture, aktivering? Vil i gå til nogen bestemt træning? Foretrækker i en selvstændig eller pleasende race?


  • #2   22. okt 2016 Og for at hvalpen skal kunne være alene hjemme kræver det selvfølgelig at i går hjemme i hvert fald normalvis de første 2 uger for at lære den dette smiley

  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #3   22. okt 2016 Hej tak for dit hurtige svar
    Vi mener at den har lyst til at lege udendørs og at den ikke kravler på væggene indendørs groft sagt smiley vi er helt med på at der self er knald på en hvalp (unghund) tanken er at den vil få gåture og aktivering af kortere og længere varighed hver dag.
    Vi påtænker at min største datter på 14 vil gå til Hvalpetræning med hvalpen. Vi foretrækker nok i retningen af en pleasende race og det kunne være sjovt hvis den kunne lære lidt små hundetricks
    Vh B


  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #5   22. okt 2016 Hej det var da en mega god ide vi har bare dsv ikke mulighed for at komme de to dage smiley

  • #6   22. okt 2016 Jeg vil nok anbefale selskabsracerne ud fra det i siger. Måske noget cavaliar king Charles spaniel (jeg tror nok det er sådan navnet er?) Der var en på mit hvalpehold og den var så sød, og den virkede meget god som begynder hund, det er også mit indtryk af dem som race. Det er en pleaser men ikke en af dem der kræver en masse aktivering, og samtidig legesyge men ikke alt for vilde smiley

    Jeg ville egentligt også gerne sige chihuahua men de er ikke altid de bedste ude legehunde i vinterhalvåret fordi de hurtigt fryser smiley og så er det lidt forskelligt fra individ til individ i den race hvordan de er i forhold til træning. Min den ene vil f.eks gøre alt for dig, den anden kunne ikke være mere ligeglad hvis han ikke lige gider og dy ikke har noget der er lækkert nok.
    Men kommer den fra en god opdrætter er de nogle skønne hunde, også til børn. Jeg anbefaler dem ikke til helt små børn, men dine har en alder hvor jeg vil sige at de sagtens kan finde ud af det, vil dog anbefale at gå efter en af de "store" i racen på omkring 2,5-3 kg, de er lidt mere robuste til at opholde sig udenfor smiley

    Tibetansk spaniel var måske også værd at kigge på, men jeg kender dem ikke så godt, så jeg må indrømme at jeg ikke helt hvor godt match det er.

    Så er der de små langhårede racer, shih tzu, malteser og hvad de ellers hedder, de kunne også være et bud, men der skal man være opmærksom på pelspleje eller Evt klip.


  • #7   22. okt 2016 Hvis den ikke SKAL være raceren, så kontakt hende her http://www.rescuedog.dk/side.asp?Id=40705

    Hun hedder Kisser og er den sødeste i verden - måske der var noget for jer der smiley


  • #9   22. okt 2016 Okay, jamen er hunden velstimuleret så vil den som udgangspunkt ikke kravle på væggene smiley Jeg tænker jo straks i retning af selskabsracerne ( http://www.canis-minor.dk ) idet de netop er avlet til det navnet antyder - selskab, og mange er helt fine til træning på hobbyplan. Så er der jo også pelsplejen. Men jeg tænker sådan noget som cavalieren (men her skal man være meget obs på sundheden), chinese crested, pudel (mulighed for hundefrisør), corgi, japansk spids eventuelt, er det jeg lige tænker..


  • #10   22. okt 2016 Hov, jeg kan se at der liige kom et par svar imens jeg tog tid om at skrive smiley smiley

  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #11   22. okt 2016 Hej tak for alle svar smiley
    Vi havde egentlig også tænkt king Charles da vi også kender en der er enormt sød og venlig men vi synes bare at den fælder rigeligt smiley
    Maltesere er også et godt bud smiley


  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #13   22. okt 2016 Chihuahua bryder vi os dsv ikke om.
    Puddel er et godt bud men bliver de ikke store ?


  • Rikke L
    Rikke L Tilmeldt:
    jul 2015

    Følger: 4 Emner: 4 Svar: 42
    #14   22. okt 2016 Papillon, Dansk Svensk Gårdhund, King Charles?

    Selskabsracerne? Coton de tulear, bichon Havanais, shih tzu osv. De kræver dog en del pelspleje. smiley

    Du kan læse en masse om de forskellige herinde: http://koebhund.dk/kb/hvalpeliste/list


  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #16   22. okt 2016 Vi passede en king Charles en uge og synes bare den fældede meget, men kan det mon også handle om pelspleje ?
    Hunden er så sød og rolig smiley
    Hvad er det for noget med sundheden ?


  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #17   22. okt 2016 Tror måske vi skal prøve at møde en lille puddel nogen der kender et sted nær Aarhus ?


  • #19   22. okt 2016 Angående sundheden, så er cavalieren er disponeret for en del (arvelige) sygdomme - blandt andet CCS (Curly Coat/Dry Eye Syndrom) og EFS (Episodic Falling Syndrome). Det er i hvert fald de mest alvorlige jeg har hørt om, og noget som avlshundene skal være testet for. Samt hjerteundersøgelse.

    Her står der lidt om de forskellige ting: http://www.cavalierklubben.dk/side.asp?ID=13985
    Jeg er ikke super meget inde i cavalieren ellers, men vælger du en hvalp af denne race, kan jeg absolut kun anbefale at du vælger en opdrætter i DKK der har testet hundene for de relevante sygdomme. På Hundeweb kan man se resultaterne gennem flere generation, og er der slet ikke registreret nogen resultater, er det for eksempel måske ikke det sted, man skal vælge sin hund. Hermed kan du nemlig gøre dit for, at du vælger så sund en hvalp som muligt smiley


  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #22   22. okt 2016 Hej tak for svar
    Vi undersøger lige ift King Charles
    Og finder lige ud af om vi måske kan besøge hende i malling
    Og vi bryder og ikke så meget om "nøgne" hunde som fx. Chinese Crested men mange tak for alle buddene det har hjulpet os meget
    Vh B


  • #24   22. okt 2016 Boston Terrier

  • #25   22. okt 2016 Husk hvis ikke vil have hunde dee fælder meget er der pelspleje og der skal bruge en del penge på trimninger hos hundefrisøren hvis man ikke klipper selv. Hvis man bare gider børste sin hund godt igennem en gang om ugen, kan man holde fældning af pels nede

  • #26   22. okt 2016 Hvad med mops? (er dog i tvivl om hvor pleasende de er).

    Og kromforhländer'en måske?


  • #27   22. okt 2016 Jeg skal have min første Cavalier king charles spaniel på mandag, skal hente en lille tæve på 9 uger, som jeg har haft reserveret siden hun var nyfødt.
    Jeg har valgt den fordi den er en dejlig stille og rolig race, børnevenlig, glad og nem at have med at gøre.
    Jeg har en datter på 6 år, så er vigtigt det ikke er en race som kun knytter sig til en person, men gerne os begge.
    Altså alle jeg har snakket med, og opdrætter siger de skulle ikke fælde mere end andre racer, men skulle være en god ide at børste den grundigt hver uge.


  • #28   22. okt 2016 Cavalieren har som flere nævner desværre en del sygdom, så der skal man være ekstra OBS på hvilken avler man vælger. Jeg overvejede selv en , men kender flere der efterhånden har opgivet racen, fordi de blev træt af at have en syg hund.

    Jeg købte en tibetansk spaniel i stedet, og den vil nok opfylde alt det i ønsker - bortset fra det pleasende smiley de er utrolig kvikke, og kan sagtens lære masser af tricks. Men de gider ikke at decideret lydigheds træne, det skal være sjovt og spændende, ellers lystre de ikke. Men ellers en ufattelig kærlig og selskabelig race, som sagtens kan anbefales.

    Hvad med en Papillion? Den er større end chihuahua'en, og plejer at være mere pleasende end den tibetanske spaniel smiley


  • #29   22. okt 2016 Jeg kan i hvertfald anbefale en Labradoodle. Da min hund, af nævnt race, var hvalp, var han meget rolig, men han er utrolig god til at tilpasse sig til vores aktivitets niveau. Hvis vi lægger op til leg og spas, så vil han lege, hvorimod hvis vi sidder stille, så er han helt rolig. Det er selvfølgelig forskelligt fra hund til hund, men sådan er det med alle racer jo.
    Labradoodls fælder ikke og er allergivenlige, det ser jeg selv som et STORT plus, men det betyder også at pelsen skal børstes oftere, og klippes.
    Racen fås i forskellig størrelser alt efter hvordan de af blandet. De er også meget lærenemme.


  • #30   23. okt 2016 Maja: Hvad så hvis hunden får pelsen fra labradoren? Så er den da bestemt ikke fældfri eller allergivenlig. Den kan jo lige så godt få pelsens egenskaber fra labben, som fra pudlen.

    Og jeg synes i hvert fald labben er en af de værre hunde mht. fældning smiley


  • #31   23. okt 2016 En labradoodle kan sagtens fælde! Det er jo blot en blanding mellem to racer, og det er derfor ikke til at sige, hvordan en labradoodle er, hverken i forhold til temperament eller fældning. Nogle ender med at minde om puddlen, andre som labben - og ja, en lab fælder meget, skulle jeg hilse og sige fra min støvsuger! smiley

  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #32   23. okt 2016 Hej alle
    Carola hvor har du fået din hvalp fra ? Jeg tror vi ender på en cavalier King Charles spaniel smiley


  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #34   23. okt 2016 Tak de må vi smiley

  • #36   23. okt 2016 Milla: Hvis det er en F1 (labrador+puddel) kan den godt få pelsen fra labradoren som du siger, men man kan jo selv vælge hvilken slags man køber smiley Min hund er en F1B dvs at det er en labradoodle blandet med puddel, så den har mere pudlens pels, uden at ligne en puddel på en prik, og dens pels fælder i hvertfald ikke smiley

  • #37   23. okt 2016 Hvorfor så ikke bare vælge en ren puddel og være sikker på du får hvad du ønsker samt kan tjekke op på sundheden i linjerne, tænker jeg.. smiley

  • #39   23. okt 2016 Bare fordi at hunden minder om puddel er den jo ikke som en puddel. Den har stadig egenskaber fra begge sider, det er jo det man gerne vil have når man køber en blandet race smiley Men hvis man kun går op i pelsen så ja, så kan man da bare købe en puddel smiley

  • #40   23. okt 2016 Bortset fra at når du køber en blanding, så forholder det sig netop sådan at du ikke er sikker på at få de egenskaber du gerne vil have - du ved ikke, hvordan de egenskaber bliver fordelt smiley

  • #41   23. okt 2016 Nej det selvfølgelig rigtig, men man kan jo spørge indtil hvordan moren og faren er, så giver det et nogenlunde indtryk smiley

  • #42   23. okt 2016 Mor og far er ikke de eneste hvalpen arver fra, det er jo netop pointen især mht. alt det her om sundhed smiley Det er en udbredt misforståelse at det bare handler om forældrene

  • #43   23. okt 2016 Måske nogle ser det som et "sats" at købe en blandet race, men man kan jo selv bestemme hvor man køber hunden, altså finde et sted hvor de kender mere af hvalpens familie hvis det gør en mere tryg. smiley Men jeg kan ikke se at der er foreskel på en blandet race og en ren race i forhold til sundhed? Rene racer arver jo heller ikke kun fra moren og faren. smiley


  • #44   23. okt 2016 "Men jeg kan ikke se at der er foreskel på en blandet race og en ren race i forhold til sundhed? Rene racer arver jo heller ikke kun fra moren og faren"

    Nej og derfor er det med fx. cavalieren og dens sundhedsproblematikker vigtigt at man vælger en opdrætter i DKK hvor hundene er testet gennem flere generationer. Her har du muligheden for gennem Hundeweb at tjekke, om de er undersøgt for det relevante og om resultaterne er i orden; og har muligheden for at fravælge, hvis det ikke er.

    Vælger du en blanding, så er det de færreste hvor hundene er undersøgt for racerelaterede sygdomme gennem flere led. Og er de det, så kan det være svært at tjekke validiteten af det, med mindre du får kopier af undersøgelserne.
    Det er hér, der er en forskel - hvis man gør sit forarbejde ordentligt, that is smiley


  • #45   23. okt 2016 Og så er det jo ikke fordi at blandingshunde er mindre kærlige, eller dejlige, eller fantastiske - jeg har indtil fornylig haft et dejligt eksemplar i 10 år smiley Men lige mht. sundhed så er der bare meget langt imellem avlere af blandingshunde der rent faktisk tjekker for eventuelt racerelevante sygdomme og samtidig kan det være meget svært at tjekke de undersøgelser gennem flere led, da der ikke findes nogen database som man har i Hundeweb, og det derfor ifølge mig er stort set ubrugeligt smiley

  • #46   23. okt 2016 Men en Cavelier lyder til at være en hund med ry for mange skavanker, så der kan jeg godt se at det vil være vigtigt at gå ind og undersøge grundigt. Men det vil jeg ikke gøre ved alle racer. Heller ikke labradoodlen selvom det er en blandet race. Jeg tror nu også at det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget vægt de lægger på genetikken. Damen vi købte hund af, ejede begge forældre, og bedsteforældre, det er ihvertfald nok viden omkring egenskaber, sundhed osv for os smiley Men jeg forstår bedre nu forskellen på sundhed mellem racerene og blandede nu smiley

  • #47   23. okt 2016 Labradoodlen er ikke en race, det er en blanding

    Hvis det er så vigtig at vil sige at man har racehund, så burde man nok have købt en racehund, frem for at kalde sin blanding for race.


  • #48   23. okt 2016 Anni: Haha hvis du snakker om mig må du da undsklde... smiley Men jeg ser en labradoodle som en race selvom jeg godt ved det endnu ikke er registreret i DK.

  • #49   23. okt 2016 Maja: Den er ikke godkendt som race i FCI i nogen lande overhovedet. smiley

  • #51   23. okt 2016 Okay så skal jeg nok lade vær med at kalde det en race igen, i disse offentlige rum, hvor man kan risikere at fornærme nogle med sådan en petitesse smiley
    Milla: Kender du evt en side hvor man kan se de racer der er godkendt i FCI? smiley


  • #54   23. okt 2016 DLK - Dansk Labradoodle Klub, forsøger i hvertfald smiley

  • #55   23. okt 2016 Maja: Maj-Britt har linket den - nederst på den side, er der en pdf fil, med alle godkendte racer.

    Er man en tvivl kan en hurtig googlesøgning med racen/blandingen efterfulgt af "fci" ofte hjælpe, f.eks. står der på labradoodle: "Currently, they are not considered a breed by any major fancier and breeder organization." - Wikipedia og flere andre steder står samme svar smiley

    Og som Maj-britt pointere, så tvivler jeg på de nogensinde bliver godkendt.. I hvert fald ikke lige foreløbig - der er SÅ stor variation indenfor den blanding, og den har (så vidt jeg har set) egentlig ikke rigtig noget formål. smiley


  • #57   23. okt 2016 Tak Milla, jeg har været inde og kigge smiley
    Sådan som "racen" først opstod var vidst at en blind dame skulle bruge en allergivenlig førehund. Labradoodles egner sig godt som førehunde, og bliver brugt til det flere steder i dag - ift formål med denne dejlige "race" smiley


  • #60   23. okt 2016 En raceren puddel vil være en glimrende servicehund. Jeg kan ikke forstå hvad doodles har, som en puddel ikke har. Ud over risikoen for fældende pels smiley

  • #62   23. okt 2016 Formålet med den aller første Labradoodle var netop førehund til en blind dame, som havde en mand med allergi. Jeg tror han fortyder det nu, fordi folk bare blander uden at være grundige med hvem de blander (sundhedsmæssigt, temperament osv), bare for at tjene penge. Der står meget om det her: http://www.dansklabradoodleklub.dk/412177145

  • #64   23. okt 2016 Maja: Men hvorfor ikke bare bruge en renracet puddel? Hvad har en labradoodle, som en renracet puddel ikke har?

  • #67   23. okt 2016 Det ved jeg ikke. Jeg tænker det er fordi at en labrador er en god førehund, og det var egentlig det han skulle bruge, bare i en allergivenlig udgave smiley Her er de racer der bliver brugt til førehunde af Dansk Blindesamfund:
    Labrador retriever
    Flatcoated retriever
    Golden retriever
    Schæferhund
    Racelignende blandinger
    Jeg synes de racer minder om hinanden. Så der er noget i de slags racer de går efter.


  • #68   23. okt 2016 Jeg tror ikke en Spansk vandhund ville være helt passende da den bl.a. af natur er hyrdehund, den kan virke reserverede overfor fremmede og skal trænes meget i socialisering. Men de er dog meget lærenemme, og har en god lugtesans, og bliver derfor også brugt af politi og forsvar til at finde narkotika og bomber smiley

  • #71   23. okt 2016 Birgitte
    Vores hvalp er fra et lille opdræt i Herning, forældre er tjekket for sydomme og forældrehundene kommer fra seriøse opdrætter.
    De har ikke flere hvalpe nu her, men deres anden tæve skal de nok have hvalpe i inden for så længe.
    Ellers der hvor forældrehundene er købt har måske hvalpe.
    Skriv en privat besked hvis du er interesseret.

    Lige et billede af vores lille skønhed


    profilbillede
  • #74   25. okt 2016 En labrador eller Dansk svensk gårdhund ville være mit bud smiley

  • #76   27. okt 2016 En puddel lyder som et rigtig godt bud og der er flere forskellige små størrelser. Ellers vil en bostonterrier også være et godt bud. En hund der tilpasser sig familiens aktivitets niveau - er aktiv når i er og elsker også at nusse og pusse og putte sammen med jer. Vil rigtig gerne lege og lære tricks, men vil også lige så gerne slappe af og nusses. Læs evt mere på min hjemmeside www.rieckholm.dk hvor jeg har skrevet om hvordan jeg opfatter racen

    profilbillede
  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #77   3. jan 2017 Til information faldt valget på en cavalier
    I får lige et billede af aller sødeste Saga


    profilbillede
  • #78   3. jan 2017 Sikke en charmetrold - men det kan selvfølgelig heller ikke være andet, med det navn smiley smiley

  • Birgitte  H
    Birgitte H Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 21
    #80   3. jan 2017 smiley smiley

Kommentér på:
Valg af race

Annonce