{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.824 visninger | Oprettet:

Hvad er den mest robuste/hårdføre brugshund du kender? {{forumTopicSubject}}

Ja overskriften siger det. Jeg har to bud:

Grønlandshund og Australian Cattle Dog.

Jeg kan ikke komme i tanke om en race, der kan måle sig med dem når jeg ser på helheden i deres miljø, arbejdsbrug og livsstil samt viljestyrke og power. Grønlandshunden er meget specialiseret, mens den lille gavtyv af en kvæghund er en fandens karl på rigtig mange områder. Jeg er helt blæst væk af at få lov at se dem og jeg tror seriøs, at får du et bid af den mund med de kæber der, så dør du lidt

Meld frisk ind - der er sikkert flere vilde, fede, hårdføre hunde, som kan komme i spil. Det er bare for sjovt, og der er ikke et facit. ACD kan ikke gøre det som Grønlænderen kan - eller omvendt. På hver sin måde kan en brugshund derfor være den mest hårdføre

Her er ACDKommentarer på:  Hvad er den mest robuste/hårdføre brugshund du kender?
 • #1   10. okt Og på sit oprindelige job • #2   10. okt Grønlandshundens liv er barsk

 • #3   10. okt Prøv at se - de fryser nærmest til is imens de trækker!

 • #4   10. okt Og så kan du lige få et hvil og varmen... nå nej varme er der intet af - sej hund!

 • #5   10. okt Det kommer an på definitionen af brugshund

  Alt afhængig af hvilken definition, så må det være Malinois og Schæfer eller Border Collie og Grønlandshund.

  Grønlandshunden er SÅ hardcore, det er der ingen tvivl om! Sikke nogle forhold at arbejde og leve under. Dét er vildt.
  Border Collien... ja, og flere af de andre hyrder også. Kvæghundene er også VIRKELIG hardcore! Men jeg må sige Border Collie, for efter at have set dem hverken bakke for væddere, kvæg eller noget, og arbejde videre uanset hvad, selv hvis de er kommet til skade, ja, så er jeg simpelthen nødt til at nævne racen. En race, der både er signalfølsom, men samtidig har power, vilje og MOD.


 • #6   10. okt Uha ikke brugshundedebatten igen Jeg tænkte det slet ikke, da jeg skrev!

  Jeg mener en hund, der udfører det job, som racen oprindeligt er lavet til. Arbejdsmaskiner! Lad os kalde dem i stedet

  En BC er ikke hardcore i min verden. Den er dog nok verdens bedste hyrdehund! Måske det er mig, der har et forkert indtryk, fordi de ofte er så milde at møde.

  En malle er specialist, men jeg tror en ACD kan klippe den midt over Nu kommer Martine efter mig - bare hun kommer uden hunde Jeg driller - en Malle er sgu også en fed fed fed og hardcore hund! Enig - den må være min nummer tre. Og det sjove er, at de tre ikke kan udføre hinandens job ret godt - virkelig hardcore arbejdsmaskiner er måske specialiseret? Det ved jeg ikk.... men det giver mening rent logisk


 • #7   10. okt Som allround brugshund tænker jeg en grå schæfer

 • #8   10. okt Uh, lige så blid som Kenzie er i hverdagen, lige så hardcore er hun på får. Jeg tror, du skal se nogle af dem arbejde. Ikke på trials, men de såkaldte homeworkers. Det er virkelig imponerende!

 • #9   10. okt En kangal, der kæmper mod ulve. Eller en rigtig buller, der holder et vildsvin på 2-300kg. Det kræver mod og beslutsomhed. En patterdale terrier, der udfordrer en grævling, kunne være et bud.

 • #10   10. okt Kenzie - videoer

  Søren det er skisme også gode bud! Sad lige og tænkte på kangal. Hold op nogle vilkår den lever og arbejder under

  Jeg tør vædde med at de pitbull som min bror drog på jagt med efter vildsvin i New Zealand (de sagde det var pit men jeg VED det ikke) også er nogle små hardcore typer. De boede i bure undtagen når de blev sluppet på de her vildsvin.... Hold da op et liv og nogle barske kræ. Ejerne selv var halvbange for dem, sagde min bror


 • #11   10. okt Et godt vidnebyrd https--://youtu.be/wsAgPNleIio?t=2m32s
  Fjern de to bindestreger før : . Videoen er lidt voldsom


 • #12   10. okt Jeg har ikke lige videoer, jeg har set dem live Men prøv youtube, jeg er sikker på, du nok skal finde nogle

 • #13   10. okt Ja det er ikke for sjov at man siger, at de hardcore racer fungerer dårligt i boligområder. Se bare hvad de er lavet til: helt ekstreme forhold og opgaver.
  De har sind og behov, der slet ikke kan rummes i villa med hamster og unger. Det skal man huske.

  Grønlandshund er den skarpeste slædehund. De er ekstremt udholdende. Viser de svaghed, bliver de skudt. Det er vilkårene.
  Andre bud må være de store vogtere, der tager kampen mod bjørn, ulv, løve mv. på eget initiativ.


 • #14   10. okt Ja, det kan man i hvert fald bestemt godt sige om racer som Grønlandshund og Kangal. Jeg kan ikke se, hvad man vil med dem i et villakvarter i DK.

 • #15   10. okt Måske der er lidt forskel i vores definition af hardcore Jeg synes, det er mange ting. Udholdenhed, at kunne arbejde i alt vejr, ALTID at være klar til at arbejde, at arbejde videre uanset hvad... Jeg synes ikke kun, det handler om at ville lægge sig ud med et andet (farligere) dyr

 • #16   10. okt Mest hardcore brugshund blandt mynderne må være taigan, den er ikke nogen sofakartoffel, men bliver brugt til coursing jagt under ret ekstreme forhold. Den kan jage både på flade stepper og på stejle bjergskrænter, i kulde/sne og i varme.

  Den bruges blandt andet til coursing jagt på ulve. Den må gerne blive i Kirgisistan, hvor den har sin oprindelse.


 • #17   10. okt Kirsten: Den måtte jeg google. Hold op! Den ville jeg blive bange for at møde - og samtidig er den gudesmuk!

 • #18   10. okt Selvom mine huskies er både stærke, udholdende, arbejdsomme, sprogstærke og altid arbejder for at komme fremad, så er de vand i forhold til grønlandshunden. De er jo blide lam i forhold til

 • #19   10. okt Lens - Den skulle som de andre mynder være meget blid og omgængelig overfor mennesker, men på jagt ikke til at stoppe.

 • #20   10. okt Det er mange racer vel, Malene

 • #21   10. okt Der er racer, der kan arbejde og samtidigt fungere som husdyr, og så er der racer, der er så hardcore at de kun kan arbejde. De er avlet så de aldrig tager arbejdstøjet af.
  Grønlandshunden er et godt eksempel. Man har set dem slagte hvalpe, børn, turister osv. Man har set dem omgås isbjørne uden at fortrække en mine. Man ser dem trække enormt tunge læs over lange afstande uden at give op. Ser man efter, har de skide ondt. Men viser de det, nej!
  De er ikke for sjov.


 • #22   10. okt Malene: Der er som du skriver også en hård selektion på avlsdyr. Dur de ikke, så dør de. Enten selv eller for ejerens hånd.

 • #23   10. okt Jeg vil ikke sige, at mere hardcore = at man ikke kan bo hos en familie. Det kommer meget an på hvilken type hund, og jeg vil sige, det har mere med skarphed at gøre end at være en hardcore arbejdshund. Så vi har nok forskellig definition af ordet.

 • #24   10. okt Min hund viser heller ikke, når hun har ondt, men det synes jeg egentlig lidt er en træls egenskab. Hun brækkede en tå, rev en negl af og knækkede en tand, og løb videre...

 • #25   10. okt Hvor får I de hardcore hunde fra Da Aslan rev en tå af skreg han og BESVIMEDE på marken, så Imran måtte bære ham ind. Han hang helt slap i hans arme. Jeg har aldrig før set en hund miste bevidstheden sådan  Altså!

  Nu hvor han er ok er det sjovt, men for pokker jeg blev bange. Dyrlægen var færdig af grin ...


 • #26   10. okt Selvfølgelig er der forskellig fortolkning af ordet. For mig er hardcore det absolutte yderpunkt.
  Min race løber videre om benet så er brækket tre steder, men jeg vil stadig ikke betegne den som hardcore. De lægger sig fladt ned og siger "nuuuus", hvis en tyv bryder ind.
  En border collie bliver aldrig hardcore, for mig. Den er alt for skrøbelig og signalfølsom. Selvfølgelig er der forskel på de reelle brugshunde og så de hyggehunde vi primært ser i DK, også i min race.


 • #27   10. okt Jeg så jo styrtet, så jeg fik fat i hende, og på vej ind haltede hun lidt. Det var det. Hun ER bare ikke pivet med sådan noget. Ikke en god egenskab som familiehund, for det er da træls, hvis man ikke kan se, om ens hund har ondt.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #28   10. okt At der overhovedet kan være tvivl om hvilken race som er mest hardcore..and the most proven • #29   10. okt #26

  Det siger du, fordi du ikke har set dem arbejde rigtigt. Der er absolut intet skrøbeligt over en rigtig arbejds border En BC er en reel arbejdshund. Den er verdens bedste hyrdehund.


 • #30   10. okt #28

  Du mener selvfølgelig Pitbull, men indenfor hvilket arbejde? Hundekamp?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #31   10. okt Du mener selvfølgelig Pitbull, men indenfor hvilket arbejde? Hundekamp?

  American gamedog er selvfølgelig den mest hardcore..Der er man jo ikke imponeret, overrasket eller i befippelse fordi at den fortsætter...uanset opgaven...bare fordi den har brækket en negl..


 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #32   10. okt Australian Cattle Dog.. er uden tvivl for mig den mest hardcore.

 • #33   10. okt Der er flere racer jeg er fascineret af- generelt er jeg vild med når hunde har et formål og er gode til det.
  Eks. Slædehundene- altså de "rigtige" som bruges- de racer er vel også delt op?
  Malinois synes jeg er vildt betagende at se arbejde.
  Australian cattledogs
  Men intet slår en Working Kelpie SÅ meget røv i så lille en krop


 • #34   10. okt #31

  Nu handler det om hvad der er den mest hardcore brugshund... tilgiv mig, hvis jeg ikke ser kamp som et rigtigt brug. Hvad enten det er med hunde eller med tyre. Så hvad er det, de er så fantastiske til?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #35   10. okt Så hvad er det, de er så fantastiske til?

  Kunne være jagt(catchdog) på Wild boar eller andet big game..er klar over at de bliver krydset med andre racer for at få mere vægt.. men hardcore gameness eller styrke i forhold til vægt..der er ingen sammenligning... overhovedet..


 • #36   10. okt


  Du bad om links, Lens


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #37   10. okt Teste hvor hardcore en race er..på et får

  blid som et lam.. springe op som en løve og falde ned som et lam


 • #38   10. okt Hvis ikke man kan se, at de hunde er hardcore, så er man i hvert fald ignorant. Vi kan diskutere hvilken race, der er MEST hardcore - men at de hunde er hardcore, det er sikkert.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #39   10. okt Ja, den mest hardcore hunderace må være en snappende BC..

 • #40   10. okt Du synes måske, den skulle have bidt sig fast, Peter? Det gør den selvfølgelig ikke. Den kan rent faktisk ARBEJDE - ikke bare bide

 • #41   10. okt • #42   10. okt #17
  Er det virkelig en HUND? Det ligner et eller andet photoshoppet sat sammen af diverse dyr noget


 • #43   10. okt De skal kunne tage nogle knubs når de skal med imellem fårene på den måde.

 • #44   10. okt #43

  Det skal de helt bestemt! Deres balanceevne er også imponerende.


 • #45   10. okt Jeg kender ikke så meget til så mange racer - men den race jeg kender, malinois, er imo den sejeste af de seje til den form for arbejde den bliver brugt til. Der kan ingen andre racer følge med.
  Men som flå-flænse-rive-itu et vildsvin ?? Nope, det tror jeg sq ikke den er ret egnet til ?
  Og som at kunne gå i en grav og hente en grævling ud ?? Heller ikke ...

  Men som den der ubestikkelige, en vej, altid fremad, smerteligegyldig i dens arbejde, med et mod som .. ja, noget der har masser af mod

  Der findes der kun den

  Men en grønlandsk hund som kan sove i en snebunke i -25 grader .. den er sej så det driver .. men på en anden måde, hvis I forstår


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #46   10. okt For mig er det selvfølgelig Malinois. En hund der hopper ud fra helikopter,igennem Ruder,over biler og meget mere. En hund der har drift til at forsætter hvor mange andre vil give op. Så er man hårdfør. • #47   10. okt Fuldstændig enig, Martine! Mallen er sej til brugshundearbejde, borderen til hyrdning, grønlandshunden som slædehund osv. Alle er de hardcore indenfor det, de laver.

 • #48   10. okt For mig skal man kunne noget som man ikke kan lære andre racer, for at være rigtig hardcore. Der skal nogle "gode gener" med ind over. Og noget styrke eller mod.
  Selvom en lab er eminent til at springe i søer og hente ænder, ville jeg aldrig betegne den som hardcore... eksempelvis


 • #49   10. okt Det kan du have ret i, Linda. Jeg tænker dog, at selvom Kelpie og BC er hardcore indenfor deres felt, giver det dårligt mening at sammenligne med en Kangal. Det er jo vidt forskellige jobs, så hvilken race er mest hardcore?

 • #50   10. okt Der er jo ikke rigtig brug for det der hardcore mere. Jagt er de fleste steder en lidt retarderet hobby, hyrdning foregår fortrinsvis i ganske få lande, og inuitterne er i dag mere til snescootere.

 • #51   10. okt Hvad med Rhodesian Ridgeback i sit rette element? Dem har jeg altid set som en hardcore hund.

  Selv har jeg border collie og labrador. Synes personligt ikke at bc'eren går under hardcore. dygtig - JA. Men ikke en hardcore hund i mine øjne.


 • #52   10. okt #50

  Der er heller ikke brug for en Ford Mustang Shelby til mig .. jeg kan snildt nøjes med min Renault Clio .. men for FANDEN - hvor er det fedt, at den eksisterer


 • #53   10. okt Synes du ikke, hundene i #36 er hardcore, Fella?

 • #54   10. okt Det eneste hardcore, der er ved fårehyrdning, er da, hvis hunden kan sende ulven hjem igen. Flytte rundt på store vatrondeller - not so much

 • #55   10. okt Den MEST hardcore må være den der kan overleve i naturen- og der hopper hyrderne så af i svinget, da deres jagtevner jo er ændret så jagten stopper inden noget bliver dræbt. Tænker grønlandshunddn vinder- og nogle af de der bredflabede jeg ikke ved så meget om. Men de dør til gengæld af kulde om vinteren. Så grønlandshunden ? Efter kelpien selvfølgelig.

 • #56   10. okt Nej jeg ser det ikke som hardcore. Jeg ser det som ekstremt intelligente og dygtige hunde. Men borderen som helhed ser jeg ikke som hardcore og kommer heller aldrig til det

 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #57   10. okt Forskellen på border og cattle dog • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #58   10. okt Der er jo ingen tvivl om at en BC er fantastisk til det den er avlet til og har en stor motor. Jeg ser den bare ikke som robust uden for arbejdspladsen. Så nej. En BC er ikke lige det jeg først tænker på.

 • #59   10. okt Men hvorfor skal den der kelpie løbe oven på fårene?

 • #60   10. okt Der er vi så bare virkelig uenige. De hunde er dælme hardcore arbejdshunde. De er både hardcore og de bedste til deres job.

  #54

  Nuttet Du har vist set for meget Disney, hvis du tror, får er lavet af vat. Ser du også skyerne som store mængder candyfloss?


 • #61   10. okt #59 hvis den skal op foran for at få de forreste dyr til at bevæge sig fremad- hvis den kun står og galper nede bagved, er det kun de bageste får som springer rundt mens de forreste bliver stående og så risikerer man at fårene bryder bagud.
  Det kan også være for at skulle ned imellem et bestemt sted og dele rækken op.


 • #62   10. okt Det var vist et farligt spørgsmål, du fik stillet, Lens

 • #63   10. okt jeps lad os være enige i at være uenige. Det er der heldigvis også plads til

 • #64   10. okt Okay Linda, det giver mening. Tak for forklaringen

 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #65   10. okt Nu handler tråden jo ikke om hvem der er bedst til at hyrde får... men den mest robuste hårdføre brugshund! og der er borderen altså en "blød" hund.

  En cattle dog er jo helt specielt avlet til at være en robust (fysisk/psykisk) hårdfør hund der kan drive kvæg og overleve i et utaknemmeligt varmt klima, den har styrke/stædighed og en fysik der sparker de fleste racer af banen.. det kan jeg slet ikke se i borderen.


 • #66   10. okt Jeg ELSKER Border Collier! Men nej, jeg ser det heller ikke som en hardcore hund. Den er den dygtigste på får. Absolut! Min veninde, der har den skønneste og mest arbejdsivrige Borderdreng, ville give mig ret. Han er altså blød som smør - men dygtig på får, og i LP. Men hæver hun stemmen, så reagerer han prompte og han bøjer af overfor fremmede hunde, for eksempel.

  En hardcore hund, i min optik er absolut også Grønlandshunden! Den er ikke sådan at bide skeer med


 • #67   10. okt #65

  Det mener du måske, at den "altså" er, men jeg er dybt uenig. De er imponerende hardcore i deres arbejde.


 • #68   10. okt Tråden handler om, hvad hver person synes er den mest hårdføre brugshund. Ikke hvad man IKKE synes er den mest hårdføre. Og hvis nogen har lyst til at sige, at BC'en er den mest hårdføre, så er det vel fordi, de synes det.

  Hvis jeg kom og skrev "jeg synes en Fransk Bulldog er den mest robuste brugshund" så gjorde jeg det. Man kan jo altså ikke beslutte hinandens holdninger. Så ville livet også blive FOR let


 • #69   10. okt Mange af de små terriers er også enormt hårdføre. Tænker Jack/parson russel og flere af den type.

 • #70   10. okt Men det handler vel lidt om opgaven. Som flere også skriver er der flere hunde der er hardcore, men til hver deres ting.

 • #71   10. okt Jeg går imod flertallet her og synes nu godt en BC kan være (lidt) hardcore, når den bare bliver stående, når den er ved at blive angrebet af et surt får

 • #72   10. okt Men det er nu en gang et debat forum, Anine og derfor debatterer folk. Både enigheder OG uenigheder. Ellers ville det få hen og bliver ret kedeligt på ingen tid.

 • #73   10. okt Jimm er hardcore. Han tager snuden også og der er får der fläkker kraniet på bc. Så jeg kan godt se hvad du mener kenzie. Mange af de hunde bor også ude og arbejder 24/7 under sväre forhold

 • #74   10. okt #68

  Fuldstændig enig! Jeg har jo heller ikke listet alle de racer op, jeg ikke synes er særlig hardcore.


 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #75   10. okt Måske det havde været lettere hvis vi alle havde samme opfattelse af hvad hardcore og robust betyder.

 • #76   10. okt I kan jo ikke forvente at man ikke kommentere på hinandens kommentare. Nu må I da stoppe. I skal da være så velkomne til at fortælle hvilke racer I ikke finder hardcore. Så er der bare endnu mere at debattere om. Self kommenterer folk på de racer der bliver bragt på banen.... • #78   10. okt Jinx, det ville det nok, ja
  Men så bliver det pludselig endnu værre


 • #79   10. okt Helt bestemt havde det været nemmere, om vi havde samme definition. For jeg begriber virkelig ikke, at man kan se en hund som Jim som andet end hardcore. Han bakker ikke overhovedet, han gør sit job uanset hvad. Dét er IMO hardcore.

 • #80   10. okt Jeg synes en puddel er hardcore- tænk alle de uendelige timers ulidelige styling de må udstå

 • #81   10. okt Peter jeg kan godt lide pit men jeg har brugt lidt tid på acd og der er flere af dem der kunne tage en pit og bide over I to. Jeg har spurgt ind til hvorfor nogle hunde I USA er så brede I ansigtet men ikk fået svar.

  Jeg har fundet en put acd mix I en fb gruppe men jeg ved ikke hvor udbredt det er. De siger det er fra dingo...

  Men tjek den ud. Jeg har aldrig set magen. En pit turde jeg godt eje men en acd er jeg ikk så sikker på. Jeg har simpelthen aldrig set magen

  Jeg er sikker på at de også kan tage vildsvin...

  Og smerte er en by I rusland. Sparker en ko dem I hovedet løber de videre og de siger ikke en lyd


 • #82   10. okt #76

  Selvfølgelig gør man da det! Men nu bliver der så kun argumenteret og kommet med eksempler fra den ene side. Fra den anden side er der kun et kort af "det synes jeg ikke" og "argumenter" som "den kan kun flytte en tot vat". Sjovt nok også kun om bordere. Hvis borderens arbejde ikke er hardcore, er kelpiens så? Er nogen af hyrdehundenes det?


 • #83   10. okt Jeg er godt klar over, det er et debatforum.
  Men jeg vil mene, at "den hund ER ikke hårdfør" ikke er en holdning. Men en konstatering.
  Og så er det pludselig ikke en diskussion mere.
  Udover det er der også ting, der kan køre så langt, at det bliver helt tåbeligt at diskutere.

  (Havde skrevet noget mere, men kom til at slette det i redigeringen. Upsi)


 • #84   10. okt #83

  Fuldstændig enig. "Jeg er ikke enig fordi..." efterfulgt af et egentligt argument eller grund for ens holdning, og ikke bare spydige kommentarer om at den kun kan flytte vatrondeller (a la 5 årig "jeg vil have min vilje!"), det er bestemt i orden.


 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #85   10. okt Lens har du set videoen 1 #57

  Hun forklarer rigtig godt hvorfor man skal/skal ikke, vælge en cattle dog, og om hvor robuste de er
   


 • #86   10. okt Men Emma nu er det altså langt fra alle der er kommet med spydige kommentare. Så virker det bare som om at du tager det personligt, fordi at folk ikke er enige med dig i at borderen er hardcore.
  Jeg hopper ud af debatten nu. Hav en god aften.


 • #87   10. okt Jeg så lidt af den og vil se resten. Det er en smuk natur der også.

  Jeg er glad for acd ikke er populär I dk hos hr og fru Jensen


 • #88   10. okt #86

  Fed kommentar at stoppe på Det er simpelthen for lavt. Nå, men så har jeg da heller ikke tænkt mig at svare dig på din anklage - når du nu hopper ud af debatten


 • #89   10. okt #87

  Jeg kender et par cattledogs, der bor hos "hr og fru Jensen" og er dejlige, velfungerende hunde. Men det er en hardcore race, det er der ingen tvivl om!


 • #90   10. okt Kenzie hvorfor går du sådan i forsvar Fordi folk ikke er enige med dig? vi har vel ligeså meget ret i at syntes at en bc ikke er hardcore som at du har ret til at synes det er?

  det her er som Tine skriver et debat forum hvor folk altså kommer med deres mening?

  Elsker BC'en, synes det er en lækker hund og men for mig er den simpelthen for følsom til at være hardcore.


 • #91   10. okt Det må Grønlandsk slædehund og Kangalen.

  Den første er et studie i ekstrem tilpasningsevne.

  Kangalen er bare så vild. Lige fra dens evner som vogter til at nedkæmpe ulve. Stakkels Pit der lige lagde sig ud med den. • #92   10. okt Jeg synes Rhodesian Ridgebacks er ret hårdføre. Ikke om jeg nogensinde skulle i nærheden af en, men hårdføre er de IMO.

 • #93   10. okt Det har i helt bestemt, Cecilie. Det har jeg skrevet flere gange Jeg har også argumenteret for min holdning (med videoer også), og skrevet, at vi bare er uenige Jeg reagerer på de kommentarer, der bare er dårlig debatstil (som også skrevet i #84). Hvorfor Tine føler sig truffet, ved jeg ikke.

  Og ja, jeg er også uenig med dig JEG ser racen som en af de mest hardcore


 • #94   10. okt #92

  Helt bestemt! Kæft det kræver mod (og dumdristighed ) at lægge sig ud med en løve


 • #95   10. okt Kenzie, Ja sgu
  Om det er mod eller dumhed skal jeg ikke kunne sige, men lidt sejt er det


 • #96   10. okt Altså den har jo ikke en chance, hvis det kommer til det, så måske en kombi?

 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #97   10. okt Jeg synes også en Dingo kan komme i kategori som værende den mest robuste og hardcore hund.

 • #98   10. okt I øvrigt synes jeg at en kommentar som #86 er både personlig og ubehagelig. At komme med en anklage, og så ikke engang ville stå til ansvar bagefter. Øv hvor er det bare dårlig stil.

 • #99   10. okt men her skriver du jo "kun" mon ikke det er derfor vi kommenterer på det?

 • #100   10. okt Ligeså dårlig stil som at fortsætte med at tale om en bruger der har forladt debatten?

 • #101   10. okt Jamen der ER da heller ikke argumenteret? Lad nu være med at hive ting ud af kontekst. Det var som svar på det, at i et debatforum må man selvfølgelig gerne kommentere på hinandens svar. Tine havde skrevet, at hun ikke så borderen som hardcore, sammen med et kor af andre. Jeg svarede sådan set på det, at man ikke kommenterer på videoerne eller argumenterne, men bare skriver "jeg synes det ikke". Det lægger jo netop ikke op til debat. Lad nu være med at overanalysere tingene sådan!

 • #102   10. okt Jamen Kenzie det er sådan lidt ligesom når folk spørger mig hvorfor jeg ikke kan lide ketchup.... det kan jeg bare ikke.

  Men fra nu af må vi kun komme med vores mening hvis vi har en masse argumenter klar. Modtaget ??


 • #103   10. okt Nu stopper du, Cecilie! Du kommer selv ind i tråden og fortsætter det, Tine startede. Hvordan skulle jeg kunne svare, uden at tage den del af debatten med også? Man kan vel heller ikke regne med, at man bare kan komme med sådan en kommentar, og så smutte, uden der vil blive reageret.

  "Jeg synes, du tager tingene personligt! Nu går jeg, så du må ikke svare."


 • #104   10. okt #102

  Du VIL vist bare misforstå, hvad jeg siger
  Selvfølgelig må man gerne kommentere. Men når det udvikler sig til et helt kor, hvor folk skriver sådan, uden at svare mere på de argumenter, der kommer, end det... ja, så mener jeg bare ikke, det lægger op til debat


 • #105   10. okt Hvis borderen byttede plads med en af de andre foreslåede racer, så ville borderen være død til fyraften. Ingen af de andre ville dø af borderens job. De ville nok ikke være så god til at flytte får, men overleve dagen det ville de.
  Cecilie, ketchup er kun anvendelig, mens man er under uddannelse


 • #106   10. okt @Anine.
  En Rodesian er altså en pragtfuld familiehund.

  Jeg tror ikke du har mødt en i praksis. Det er ikke en "aggressiv" hund.

  Den er bare sindssygt adræt. Som i virkeligt hurtigt i sine bevægelser. Men det er ikke en Agressiv race. . Det er vist løvejagten der gør at nogen tror det.

  Vi har to i vores lille by, og de kommer tit i hunde skoven, og leger med alle mulige andre racer. Små som store.

  Begge ejere bruger en del tid på løbetræning, for det kræver den, men ellers er de ikke sværere end andre hunde, og meget sociale.


 • #107   10. okt Faktisk kan et får volde ret stor skade på en hund. Siger ikke, det er en løve (selvom den har manken til det haha), men alligevel.

 • #108   10. okt "Den del tine startede??"

  så det er MIG der bringer hende ind i tråden fordi jeg er enig med hende?? hold nu op!


 • #109   10. okt #105

  Måske, Søren! Men fårene havde måske ikke overlevet.


 • #110   10. okt Martin, er helt sikker på, at hvis jeg mødte "de rigtige".

  Har mødt flere og de har alle været sådan nogle, jeg ikke ville have lyst til at være i nærheden af. Tvivler dog ikke på, at det sagtens kan være en skøn hund!


 • #111   10. okt Anine, DET ved jeg, er ikke så længe siden en fuldvoksen mand blev dræbt af en vædder her i Vallensbæk.

 • #112   10. okt #108

  Du må hygge dig, Cecilie. Jeg gider ikke diskutere med dig. Nu må du huske ikke at nævne mig, nu jeg er ude af debatten


 • #113   10. okt Cecilie, præcis. Man skal ikke undervurdere dem. Jeg er vildt bange for får (væddere). Bliver nok ikke næste store hyrde

 • #114   10. okt søren, bvadr ketchup

 • #115   10. okt En Badass kommer til byen

 • #116   10. okt Ej, hvor er den sød

 • #117   10. okt Jeg fik virkelig et dunk i hovedet over de der cattledogs, efter at have set to af slagsen, som ejerne træner IPO med .. føj, hvor er de sølle

  Min kæreste løb dem "midt over" - og han var ovenikøbet meget venlig overfor dem.
  Det ødelagde lidt mit syn på dem. Jeg har tidligere set en anden ACD der blev trænet i IPO - nope, det duede ikke og den gik for stokken.

  Så nej, den sejeste hund i én disciplin, kan være den vådeste karklud i en anden

  For ingen tvivl - det er en hel anden ihærdighed de lægger for dagen, når de hyrder.
  Men "hardcore" kommer JEG aldrig til at se dem som ...


 • #118   10. okt Jeg er skam heller ikke specielt glad for får og er skide bange for køer ??

  nu har jeg trods alt en del bordere i mit liv, 2 som naboer og så Satu og Diva herinde fra, og selvom de alle er fantastiske hunde, og 2 af dem knuselsker jeg så ser jeg dem bare ikke som hardcore hunde. ville bestemt heller ikke kalde spot hardcore, no offence spot ??


 • #119   10. okt Åh gud altså, Cecilie, det er jo udstillingsbordere alle sammen. Og i øvrigt skønne hunde hele banden Ikke at sammenligne med bordere som Jim i videon

  Jeg kommer ikke til at svare mere i denne tråd. Synes debatten var nogenlunde, men så udviklede det sig om en debat om debatten (eller måske nærmere om en bestemt bruger i debatten?) og det synes jeg ikke skal have lov til at videreudvikle sig. Så der røg lige et par på filter Hyg jer!


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #120   10. okt Kangalen er bare så vild. Lige fra dens evner som vogter til at nedkæmpe ulve. Stakkels Pit der lige lagde sig ud med den.

  Nu er der jo stor forskel på en pitbull/petbull og en rigtig gamedog.. Stakkels hyrdehund

  Så der røg lige et par på filter Hyg jer!

  Man ryger på filter, hvis ikke man vil være ved, at en BC er verdens mest fantastiske og mest harcore hunderace ever..


 • #121   10. okt Undskyld mig, Cecilie. Siger du det her ikke er hardcore?

 • #122   10. okt Anine, det er sgu da en kludehund

 • #123   10. okt Nu må I ikke fornærme ham, så græder han Han er meget sensitiv!

 • #124   10. okt Så du ved simpelthen at min nabos hunde er udstillings linier..... satme godt klaret

  Forstår slet ikke hvorfor du Ikke bare kan accepterer at jeg har en anden holdning end dig?

  Og så håber jeg virkelig du kan se dobbeltmoralen i det du laver lige nu, men du behøver skam ikke hoppe ud af debatten, skal nok lade være med at henvende mig til dig.


 • #125   10. okt Hahahhaha Anine, han er alt for cute til at være hardcore, sorry spot

 • #126   10. okt Du sårede hans følelser. Men du gjorde op for det, da du kaldte ham cute. Han har tilgivet dig

 • #127   10. okt Spot tilgiver mig når jeg har lidt friturestegt kylling med i lommen

 • #128   10. okt KyLInG?!
  Glem tilgivelsen, du ryger direkte op på "bedste venner" listen


 • #129   10. okt Nå skal vi lade den ligge her så tråden kan komme tilbage på sporet. sorry Lens

 • #130   10. okt Aj Søren for fanden da

  Du delte bare ikke den video der

  En hvid hund, der kommer bragende ind i billedet til tonerne fra Miami Vice og lyden af det begejstrede yiiiihaaa fra en redneck-shit-for-brains, der står og hiver sig i banditten, mens han ser en hund bide et vildsvin til blods

  OMFG


 • #131   10. okt Ja, de er så meget hillbillies og kører sikkert Ford Mustang Shelby
  I øvrigt delte jeg den på en måde, så folk aktivt skulle tilvælge at se den. Det er dyreplageri af værste skuffe


 • #132   10. okt Naaa - de kører sq i trucks

  Jajaja .. jeg ved godt at der ikke var "copy-paste og se videoen tvang" - men helt seriøst. Den video er da så tåbelig, at det der "dyremishandling" ikke var det der kommer først på nethinden.

  Og iøvrigt ikke et valg JEG ville have benyttet for at demonstrere min races "sejhed" . .. så hellere en vatrondel-mover


 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #134   11. okt Jeg ved godt det ikke er malle/schæfer, men våd karklud kan jeg ikke helt se

 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #135   11. okt • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #136   11. okt Og denne her ligger da ikke på den lade side.

 • #137   11. okt Om en ACD kan valse rundt i en anden disciplin hvor alt er styret til sidste detalje af mennesker og derfor så forudsigeligt og ufarligt egentligt, når jeg tænker over det, aner jeg ikke en fis om, men det rager mig også ret så meget, når jeg tænker ACD, for det er det, som racen er designet til, og det miljø der følger med det job, og dens måde at gebærde sig der, ofte på egne poter, jeg finder interessant ved den som brugshund.

 • #138   11. okt Ang BC. De kan nu sagtens være robuste og hardcore. Jeg tænker at mange af de fordomme, der er i DK om racen, skyldes, at vi sjældent ser de "oprindelige" hunde her, selvom der er nogle.

  For det jeg tænker på er ikke de hunde, som mange ser her i DK til sport - det er racen som brugshund i dens oprindelige miljø. Jeg kender en del irere og skotter, og deres selektion på arbejdshunde er lige så hård som på Grønland - dårlige individer bliver skudt. Hundene lever ude 24/7, arbejder i al slags vejr og bevogter ofte også gård og land - det er IKKE hunde man går hen og klapper eller siger bøh til og så løber de væk, for de er gennem generationer selekteret på disse opgaver, og mange er ret skarpe.

  Der er no way disse farmere kan bruge en nervøs hund, en hund, der skal nurses om eller en hund, der skal tages andre særhensyn til. Gør dit job, vær den bedste til det, eller dø. Sådan er det hos dem jeg kender, og dette er jo netop racens oprindelige brug. Og derfor kan jeg godt forstå, at Kenzie går lidt i forsvar, for en BC er ikke bar en BC. Der er linjeforskelle, og vi ser måske ikke mange af disse hardcore arbejdshunde i lille DK men i det skotske højland og Irland, der findes de skam i stor stil.


 • #139   11. okt Det er jo et umuligt spørgsmål at svare på.
  Og måske - som flere antyder - er det lidt meningsløst at sætte alle overfor hinanden uanset hvad de er skabt til og har som spidskompetencer i deres brugsegenskaber.

  Der er ingen hunde, der slår alle andre af pinden i alle former for hundearbejde. Ingen er bedst og hårdest til alt og i alt.

  En hardcore hund er den, der er kompromisløs når den løser de opgaver, den er skabt til.

  Og for mig er det, at være en hund med stort H betinget af, at den kan reproducere sig selv uden menneskelig indblanding og kan jage og fange bytte.


 • #140   11. okt Om en ACD kan valse rundt i en anden disciplin hvor alt er styret til sidste detalje af mennesker og derfor så forudsigeligt og ufarligt egentligt,

  Det er så fantastisk når jeg læser den slags - især i betragtning af hvor mange hunde, der gik for figuranten i det nylige overståede WUSV (vm for schæferhunde). Forudsigeligt var det vist ikke helt

  når jeg tænker ACD, for det er det, som racen er designet til, og det miljø der følger med det job, og dens måde at gebærde sig der, ofte på egne poter, jeg finder interessant ved den som brugshund.

  Det må også være den rette måde at se den på
  Der er et billede et sted - tegnet - med en lærer der står overfor en masse forskellige dyr. Jeg kan ikke helt huske teksten, men det er noget med at de skal måle hvor dygtige de her dyr er, ved at de skal klatre op i et træ. Kender du den ?
  Det kan man ikke - og på samme måde, sætter man en ACD op i en IPO-prøve og mener at den er "sej" .. nej, det er ikke fair overfor racen.
  De skal ud og flytte rundt på nogle dyr, som jo er det, de er konstrueret til

  Jeg har set de tre videoer - de to første er ligegyldige og emmer af våd karklud - den sidste ser OK ud, men nøj, det er nemt at få tingene til at se godt ud til træning og efterfølgende video

  Jeg accepterer naturligvis at du har det på en anden måde med dem, Jinx, men with all do respect - jeg deler ikke din "begejstring" • #141   11. okt mærkeligste tråd længe ...

  Hvad er højest? - et tordenskrald eller rundetårn ..

  fri debat i øst og nord


 • #142   11. okt ... tror du overser "du kender" ... det er jo alt andet lige blot en meningsudveksling om netop det ;

  Folks mening .. jeg synes det er meget sjovt at læse, hvordan andre opfatter "robust og hårdfør"


 • #143   11. okt Den er lige her, den tegning.
  Den rammer lige pointen.
 • #144   11. okt Der var den. Tak

 • #145   11. okt Denne debat er måske dum, men stemmer egentlig ganske godt overens med den typiske hg-tråd. Derfor undrer det mig heller ikke, at så mange har en mening - til trods for emnets "dumhed". Personligt tiltrækkes jeg af dumme emner, da jeg i modsætning til en stor del ikke har hundeproblemer.
  Og jeg vil fanme også være "med"


 • #146   11. okt ""Sparker en ko dem I hovedet løber de videre og de siger ikke en lyd ""

  Det samme gør corgierne.

  Og så var min ridgeback nu ikke særlig hardcore, racen er god til, i flok, at lave skinangreb på en løve, men en smule regn, lidt kulde og min faldt næsten død om.

  Men ja, som Pia skriver: Hvad er højest: Rundetårn eller et tordenskrald?


 • #147   11. okt Enig martine og ch

  Men derfor kan man godt väre mere fascineret af en race end en anden I dens job

  Det kan godt väre emnet er dumt men så kan. Man Jo heldigvis springe det over


 • #148   11. okt Men derfor kan man godt väre mere fascineret af en race end en anden I dens job

  Bestemt


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #149   11. okt Ser ud til at der er forskellige opfattelser af ordet hardcore..

  Er dog dancing f.eks en sport som kræver hunde fra den hårde kerne..

 • #150   11. okt De sejeste, mest robuste og hårdføre er selvfølgelig de små jagtterriers der jager fx vildsvin og holder dem i skak til jægeren kommer og skyder dyret. • #151   11. okt Den originale karelsk bjørnehund er også tough

 • #152   11. okt Ja, Peter i dogdancing finder man nogen af de hårdeste hunde OG personer. Blandt andet mig og min labradorblanding

  Det kræver i hvertfald en god fysik (hos hunden)


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #153   11. okt Patterdale og Tysk jagtterrier..er også i min optik blandt de mest "hard-core" hunderacer overhovedet..

 • #154   11. okt Ja Randi Og mere träning og disciplin end de fleste ejere kan lägge for dagen

 • #155   11. okt Ja, kareleren og de andre hunde med den funktion er også ret seje

 • #156   11. okt Og nogen gange, skal man bare erkende at ens hund nok ikke lige er så elegant eller egnet som andre racer.

  Men 10.000 point for det store arbejde!

 • #157   11. okt Det er det gode ved dogdancing - man bliver ikke bedømt på hvor fod en danser man er
  Og alle racer kan være med, både de store og de små
 • #158   11. okt • #160   11. okt Men hvorfor bruge en acd I ipo... Jeg forstår det ikke... Hvis man vil til. Tops altså

 • #161   11. okt Men alle racer er jo en våd karklud i forhold til mallerne i ipo. Mon ikke også en malle, eller schæfer eller? ville være lidt malplaceret i en flok får eller kvæg?

 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 7 Emner: 16 Svar: 2.019
  #162   11. okt "Det kan man ikke - og på samme måde, sætter man en ACD op i en IPO-prøve og mener at den er "sej" .. nej, det er ikke fair overfor racen.
  De skal ud og flytte rundt på nogle dyr, som jo er det, de er konstrueret til"

  Jeg er helt enig Martine, og jeg siger ikke Cattle dog er sej til ipo, men at jeg ikke helt kunne se en total våd karklud.... men tror også her det er vigtigt at vi definerer våd karklud ens for at undgå misforståelser.

  Alle hunde der er specialister inden for et område er jo "sejest" og bedst til hvad de gør, og der kan ingen anden matche dem. men hvis man kigger ud over det, og tager hundens psykiske og fysiske robusthed så mener jeg ikke der er mange der kan matche en cattle dog.

 • #163   11. okt #161

  Ved ikke med schæferne ? Men den reaktion som min kommer med når han ser får, skal man vist være mere end hysterisk optimistisk for at læse som "hyrde"-instinkt • #164   11. okt Alle hunde der er specialister inden for et område er jo "sejest" og bedst til hvad de gør, og der kan ingen anden matche dem. men hvis man kigger ud over det, og tager hundens psykiske og fysiske robusthed så mener jeg ikke der er mange der kan matche en cattle dog.

  Jeg må have mødt nogle dårlige eksemplarer - det er langtfra mit indtryk

  Men der er vel også udstilling- og brugs i den race ?


 • #165   11. okt En af de mest hårdføre hunde, er jo corgien, selvfølgelig! En lowrider der uden at blinke går på kvæg, dukker sig for deres spark og flytter lortet. • #166   11. okt Personligt synes jeg også, at sådan en ruhåret gravhund (eller Jack Russel), der holder stand mod en ræv er RET sej...

  Eller en terrier, der bliver sluppet løs i en lade med rotter, og bare går til den med krum hals, indtil ALT ligger helt stille. De er da totalt Terminator-agtige


 • #167   11. okt #138 Lens, jeg er ikke i tvivl om at der findes hårdføre Bc'er men derfot vil jeg stadig ikke kalde BC en hardcore race.

  det er jo ikke en kritik af racen, jeg er VILD med BC men ser det bare ikke som en hardcore race.

  Er sikker på der findes virkelig hårdføre labradors men tror ikke der er mange der vil kalde labben for en hardcore race?

  Hardcore race for mig, der er vi ude i noget grønlandshund og de store vogtere.

  EDIT! Slettet noget af min kommentar da det ikke skal handle om det


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #168   11. okt Men hvorfor bruge en acd I ipo... Jeg forstår det ikke... Hvis man vil til. Tops altså

  Ja, og hvorfor lave løbe-konkurrencer for Engelske bulldogs eller bull terrier..eller hvorfor løbe 100 meter i stiletter.. Der findes jo også mennesker, der synes det er sjovt, at slå græs med en høle..

 • #169   11. okt Hov, hov, Peter. En le er som en top-tunet brugshund ved siden af fx en buskryder.
 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.995
  #170   11. okt Hov, hov, Peter. En le er som en top-tunet brugshund ved siden af fx en buskryder.

  Lad os se ham ("manden med leen") ved siden af en Traktor monteret med en brakpudser

  Min bedstefar kunne også godt svinge en hjøli..som han kaldte den.


 • #171   11. okt Jeg holder altid med leen, uanset hvad. Og hvis det skulle ske at leen ikke vinder på hastighed, så vinder den på at le-føreren altid er pænere og/eller har pænere (eller mindre) tøj på end dem der fører motor-klipperen.
  Fik jeg sagt at jeg selv slår med le?

 • #172   11. okt Ja da - men til tops kommer man næppe - "hvis man vil til tops" - jvf tidligere indlæg.
  'Choppinger havde også en BC der trak hans slæde. Men til tops kom den ikke. Sådan er det. Hunde er alsidige, de kan lære en masse, det kan være sjovt, men vil man til tops inden for noget, så er der også mulighed for at vælge efter det. I IPO ville jeg foreslå en malle, ikke en acd. Til gengæld ville jeg ikke foreslå en farmer i USA en malle men en ACD til hans kvæg. Men vi behøver ikke enes

  Jeg kan også slå med en le


 • #173   11. okt Men man behøver jo heller ikke ville til tops, bare fordi man træner i en bestemt sport

  Har man valgt at træne IPO med sin ACD, er det vel ikke fordi man vil til tops, men fordi man har fået interesse for det, har fundet ud af at hunden synes det er sjovt, eller noget i den stil

  Jeg træner også både lydighed og en hel del tricks med vores samojeder, og de kan en masse, men jeg ved godt, at jeg ikke kommer til tops med dem - det er heller ikke målet, men jeg synes stadig det er sjovt. Og måske også lidt ekstra udfordrende på nogle områder - men for mig er det en del af det sjove ved det, at det ikke ligger lige til højrebenet


 • #175   11. okt Hvis IPO er det mest hardcore i verden, er mallen den mest hardcore hund i verden. Spørgsmålet er så bare, om IPO ER det mest hardcore

  PS. Hvis der var en afstemning, ville jeg stemme på Grønlandshunden


 • #176   11. okt Isabelle, pointen er, at forskellige hunde er hardcore til forskellige ting.
  At mallen er det i IPO betyder ikke at IPO er det.
  Det er om noget subjektivt..


 • #177   11. okt Den er jeg helt med på, CH

 • #178   11. okt At en sådan ting skal forklares efter så mange indlæg, hvor der gentagne gange er tydeligt beskrevet at det er I DEN SPORT at mallen sparker røv men IKKE i andre .. kan kun undre ??

  Der er vist da ingen der har skrevet at mallen kan flytte en ko mere effektivt end en ACD ??
  Eller har jeg misset et par indlæg


 • #179   11. okt Rigtig CTS - det var mere som en forklaring på mit indlæg. Jeg skrev netop "hvis man vil til tops". Jeg kunne også træne IPO med en puddel og vi kunne sikkert grine meget af det, men til tops kommer vi aldrig, men derfor må folk jo gerne træne det... Det var mere for at forklare, hvorfor jeg skrev som jeg gjorde.

  Jeg er selv n glad amatør i lydighed • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 2.873
  #180   11. okt Nu bliver Mallen jo brugt til andet en IPO. En hund der skal arbejde under pres i svære situationer,skal nu engang bare være robust. Hvis den ikke var det vil man vælge en anden race. Ens liv afhænger af det. • #181   11. okt Da jeg læste startindlægget var den første race, der lige faldt mig ind, sort russisk terrier.
  En kæmpe stor hund avlet specifikt med henblik på at kunne bistå det sovjetiske militær i den sibiriske kulde. Stærk som okse (brugt til at trække vogne), dog stadig let nok til at kunne bruges i forsvarsarbejde, pænt vagtsom og rigelig pels, så hunden ikke blev kold.

  Om det stadig er sådan for racen, eller om manglende behov for egenskaberne og udstillingsverdenens fokus på andre ting har ændret racen ved jeg ikke. Men det er, så vidt jeg ved, helt sikkert stadig en race for erfarne hundefolk.


 • #183   11. okt Grønlandshunden og kareleren er gode bud på min hardcore-hunde-liste.
  BC'en ligger nok ret lavt, mens mallen scorer højt - muligvis et sted på top 10 endda.

  Robusthed handler for mig om evnen til at klare sige under ekstreme vilkår samt at være vedholdende og modig.


 • Stine H
  Stine H Tilmeldt:
  okt 2011

  Følgere: 6 Emner: 79 Svar: 6.202
  #184   11. okt Jeg vil godt lige være med i forherligelsen af egen race og byde ind med cavalieren som den mest hardcore race ever Ei, spøj til side

  Ifht rhodesian ridgeback så kender jeg kun et enkelt eksemplar af racen og han er blid som et lam. Han bliver aktiveret meget mindre end min cavalier både fysisk og mentalt og virker afbalanceret og tilfreds. Ejeren mener hånden på hjertet, at det vigtigste krav overhovedet ifht at anskaffe sig en rhodesian ridgeback er, at den må sove i sengen. Hans hunds opdrætter stillede det faktisk som et krav til hvalpekøbere


 • #185   11. okt Synes nu nok cavalieren må være hardcore med alle de førstegangsejere den bliver udsat for

 • #186   11. okt Well, jeg ved ikke hvilken der er den mest robuste - Men det er i hvert fald ikke min Hun vil ikke træde på græs der er vådt og heller ikke græs der er langt... Plænen skal helst være nyslået, før hun sætter sine fine poter der!

  Mit umiddelbare bud ville være grønlandsvuffen.


 • Stine H
  Stine H Tilmeldt:
  okt 2011

  Følgere: 6 Emner: 79 Svar: 6.202
  #187   11. okt CH - Jeg synes faktisk, at cavalieren ofte er en ret misforstået race fx ifht at mange herinde anbefaler den til kommende førstegangshundeejere, som gerne vil have en hund med et meget lavt behov for aktivering. Alle de cavalier jeg kender godt (rimelig mange), har det bedst med relativt meget aktivitet. Men nu må jeg hellere stoppe OT

 • #188   11. okt De der sorte russiske terrier... sådan en hilste jeg på på en udstilling - efter jeg pænt havde spurgt - må jeg gerne... Ja da! Og så sad den på mine fødder i en time og var skide sød! Men ejeren sagde også, at han var lidt anderledes end de egentlig bør være Men first impression last forever! Elsker dem! Men ja de er hardcore - Min mands onkel havde tre. Det var KUN hans hunde

 • #189   12. okt jamen jeg vil da lige slå et slag for min type så Eurohounden. En ny hundetype skabt ud fra bl.a. pointer, korthårede hønsehunde , Alaskan huskies ud at de bedste brugslinjer. en hundetype som har stormet frem og dominerer utrolig mange løb i sprintdistancer (op til 50km), canicross osv. Da Alaskan husky tog førertrøjen over siberian huskyer er eurohounden nu ved at tage trøjen fra Alaskan huskyen. En type som udelukkende er lavet ud fra den egenskaber og aldrig har været i hænderne op udstillingsopdrætteres, racestandarter osv. Jeg er i hvert fald ret imponeret o er og eksemplar. 6
  år aldrig en sygedag og jeg har ikke mødt den hund han ikke med lethed løb fra og løb træt Desuden er der i hans linjer (8 generationer på papir ingen HD eller andre kendte sygdomme )


 • #190   12. okt Hårdfør eller robust. Hm.... jeg får et billed af en terrier på nethinden Sådan en man sætter op på høloftet og så rydder den alt hvad der er af rotter i en rasende fart og så er den klar til næste lade/høloft. Maser sig ind i tæt og tornet krat efter sit bytte og slæber det med ud. Sådan en der kan ligge og vente ved et rottehul i timevis for at nakke rotten, når den kommer op af hullet, en irer der går i en grævlingegrav og smider grævlingen ud som fortsætter uanset hvor mange gange grævlingen bider den, en terrier der smider ræven ud af sin grav; den møder modstand men den fortsætter.
  Min gamle tæve var dælme hårdfør; hun hjalp fx med at nakke en masse mink, der var blevet lukket ud fra en farm (noget skulle jo gøres i en allerhelvedes fart inden de allesammen nåede Susåen med alle dens ynglende fugle). De kæmpede imod og bed hende selvfølgelig . Men hun fortsatte udfortrødent. Hun havde ikke en eneste sygedag i sit 13-årige liv og var særdeles effektiv til det sidste.


 • #191   12. okt For mig er hardcore = den hårde kerne eller ekstremist indenfor noget bestemt.

  Og det er alle rigtige arbejdshunde, der stadig avles med arbejdet for øje.
  En toptunet lab er da hardcore til det den laver. Pløjer 8-10 timer rundt i alt terræn, mudderhuller, kolde søer, brombærkrat.
  En Jack rüssels der tæsker rundt i grave der kan styrte sammen hvert øjeblik.
  Dansk svensk gårdhund der nedlægger tusindvis af rotter der næsten er ligeså store som den selv.
  BC'en der kontrollere flere hundrede får og driver dem over store afstande med stor præcision.
  Greyhounden der stormer afsted i væddeløb.

  Nogle racer er også hardcore indenfor hundesport.
  Mallen indenfor IPO
  Schæfer indenfor PH
  BC indenfor Agility
  Osv

  Men man kan da ikke sætte dem op imod hinanden. Det giver jo slet ingen mening.
  Og man kan næsten heller ikke debattere det. For racer der er avlet efter et bestemt formål er forhåbentlig mesteren indenfor sit fag.

  Problemet er nok når folk kun ser udstillings modellerne som ikke er egnet til ret meget andet end et udstillingsvindue Så glemmer man at andre linjer i racen eller engang i fortiden der kunne de arbejde.


 • #192   12. okt Jeg er SÅ enig, AG

 • #193   12. okt Præcis AG. Det virker som om nogen sætter lighedstegn mellem hardcore og hårdfør, og så skal det da give forvirring.

  Men ret skal være ret, nu var det hårdfør og robust, der blev spurgt om. Men på et eller andet tidspunkt kom hardcore ind i billedet, og det betyder netop som du beskriver det: dedikeret, den hårde kerne, ekstremisten og det kan være mange forskellige racer alt efter hvilket arbejde/sportsgren vi snakker om.
  Hårdfør er noget andet, og der falder nogle af racerne fra, selv om de er hardcore.


 • #194   12. okt Jeg synes nu der er forskel på en grønlandshund og en havaneser når vi taler robust og hårdfør men Naturligvis kan man ikke sätte det sådan op men tanken er sjov

 • #195   12. okt Hvis man bare snakker robust og hårdfør tænker jeg Sct Bernhard der vandre rundt med en whisky dunk og halsen


 • #196   12. okt Fantastisk at mallen tilsyneladende kun dur i IPO