{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
842 visninger | Oprettet:

drægtig med kun 1 stor hvalp {{forumTopicSubject}}

Vores tæve er drægtig og blev røntgenfotograferet i går - hun har kun en stor hvalp siger dyrlægen som fylder hele området og han er i tvivl om hvorvidt hun kan føde den eller om det skal være kejsersnit. Han mener dog at hun selv skal forsøge først - nogle her der har haft en der har haft en tæve med kun en hvalp ? og i givet fald, hvordan gik det ?Kommentarer på:  drægtig med kun 1 stor hvalp
 • #1   12. okt Rødtop herinde har vist .... hun har også pomser ... prøv at spørge hende ...

 • #2   12. okt ja Nittib , goddag Marianne hele to gange har Mille kun fået en hvalp, i oktober 2015 lille Oskar og oktober 2016 lille Rødtop den 28 okt. bliver hun 1 år, det gik så fint begge gange.
  Altså, Rødtop (på billedet) bliver 1år, mor Mille er 8 år gammel nu det var hendes sidste kuld.


 • #3   12. okt Hvor er hun bare smuk var hun også stor ?

 • #4   12. okt hun vejede 122 gram dagen efter fik ikke vejet hende ved fødslen. Oscar vejede kun 102 gram ved fødslen.....han blev til igennem havelågen, for de blev ikke lukket sammen da Mille havde et kuld (3stks) i april 2015 så skulle have en løbetid sprunget over, men det skulle altså ikke være sådan. billede af Oscar

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.372
  #5   12. okt Det har jeg

  Alt forløb normalt


 • #6   12. okt åhhh hvor er Oscar bare skøn - ved bare ikke hvorfor dyrlægen allerede nu taler om kejsersnit ?? men kan godt på at hvalpen på billedet ser meget stor ud

 • #7   12. okt Hej Jeanette O - hvor er jeg bare glad for at høre det blev noget bekymret da dyrlægen talte om kejsersnit fordi der kun er en hvalp

 • #8   12. okt Når din hund har fået sin hvalp, så synes jeg at du skulle kontakte ammestuen.
  Måske kan du på den måde hjælpe et par hvalpe og for din egen hvalp ville det også være rigtig godt, hvis den fik et par "søskende".


 • #9   12. okt ork ja, det har jeg mange gange, men et par af de rigtig store (+200g) måtte ud den "forkerte" vej, der er dog også nogle basser, der er blevet født naturligt.
  Race papillon, voksen hund ca 3kg, hvalpe normalt 100-200g

  Nu er et kejsersnit jo ingen ulykke, langt de fleste kommer fint igennem det, især når man er forberedt, og derved ikke lader tæven arbejde for længe.


 • #10   12. okt Tak for svar Pia - Baby (vores tæve) er en pomeranian på ca. 3 kg. og det vi er mest bange for er at fødslen går galt og vi ikke når et kejsersnit - det er jo ganske givet søndag nat eller et tidspunkt hvor dyrlægen ikke lige står parat. Men vi har booket os ind hos ham men igen - vi ved jo ikke hvornår. Dyrlægen mener hun selv skal prøve først og sker der ikke noget inden for 4 timer efter hun giver udtryk for at skulle føde så skal vi ringe. Vi ved ikke hvor meget hvalpen vejer men den fylder hele livmoderen på langs.


 • #11   12. okt Vi har prøvet det. Omkring 50% ender i kejsersnit, sagde dyrlægen. Og det gjorde det så også for os. Ikke fordi han var for stor til, at hun ville kunne føde ham, men fordi han simpelthen ikke kunne stimulere veer, der var gode nok. Det er meget almindeligt. Husk endelig at melde jer ind i singleton gruppen på facebook, se om i kan finde nogle legekammerater. Socialisering med andre hvalpe er MEGET vigtigt!

 • #12   12. okt Tak for svar Kenzie Lyder som en rigtig god ide - må vi melde os ind i. Hvordan ved man om de kan lave gode nok veer ?

 • #13   12. okt Hvis fødslen tager for længe, så tager man jo til dyrlæge

 • #14   12. okt Ja selvfølgelig Kenzie vi spurgte faktisk om vi ikke skulle bestille tid til kejsersnit men vores hun er fin og rask og dyrlægen vil gerne se om hun ikke selv kan først. VI blev bare forskrækket da han sagde den var meget stor og han var i tvivl om hvorvidt hun kunne føde den.

 • #15   12. okt bestilt kejsersnit er ikke en god ide, selve fødselen laver nogle hormoner, der stimulerer hvalpen til at trække vejret, og det sker jo ikke, når man snitter før tid

 • #16   12. okt Tak for svar Pia du har jo ret - vi håber bare at vores dyrlæge kan træffes hvis det bliver nødvendigt - ellers må vi vælge en anden men rart med en dyrlæge man har tillid til. Det bedste er jo at det hele går som det skal .... glæder os til den lille ny er kommet og både mor og baby har det godt

 • #17   12. okt Tak for svar Anni -. faktisk en rigtig god ide - den vil jeg huske

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.372
  #18   12. okt Er der hende på 8 år , du har oprettet ?

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.372
  #19   12. okt Never mind

  Så lige det er en hanhund


 • #20   12. okt Hej Jeanette - ved ikke om det er mig du mener - men vores pige er 4 år - vi har ikke en på 8 år

 • #21   12. okt Hej igen Jeanette Det er ham der er far til hvalpen

 • #22   12. okt jeg kan se, du har prøvet at få en single-hvalp ved kejsersnit for et års tid siden .. er det samme tæve der er drægtig nu?

  Og så har du jo erfaring, i at vurdere fødselens progression.


 • #23   12. okt Hej Pia - den gang var det ikke sjovt og derfor vil vi gerne være mere sikker den her gang - det er ikke samme tæve.

  Men netop det at det ikke var en god oplevelse sidste gang gør at jeg er usikker og ikke rolig ved tanken om hvordan fødslen vil gå og på hvad der vil kunne ske denne gang og derfor jeg spørger om hvad I har oplevet.


 • #24   12. okt Jeg har prøvet det en gang, da vores Fie skulle have hendes første kuld.
  Der var kun en hvalp, den havde normal vægt for racen.
  En morgen gik vandet, men fødslen kom aldrig i gang, og det kan være problemelet ved singeltonhvalpe, der dannes ikke nok hormon fra kun en hvalp.
  Til sidst havde der været vandafgang for længe, så der blev forsøgt med igangsættelse uden held og så blev der lavet et stille og roligt kejsersnit mandag formiddag og vi fik en meget livlig og sund og rask hvalp ud, som vi selv beholdte.


 • #25   12. okt Godt at det gik godt !! selv om det er trist at skulle have problemer ved fødslen. Håber vi står om en uge med en sund og rask hvalp sammen med sin mor

  Utrolig smukke hunde du har !!


 • #26   12. okt Hvis du er usikker, så få en erfaren opdrætter til at bistå dig. Der kan hurtigt komme liv på spil under en fødsel.

 • #27   12. okt Det er jo det der er skræmmende ... vi har dyrlægen i baghånden og hun blev tjekket i går og vurderet super fin men som nævnt med en stor hvalp

 • #28   12. okt Og derfor nævner jeg, at det er en god hjælp at have en erfaren person ved sin side, så man trækker af på hundens signaler og fødslens fremskridt eller mangel på samme.

 • #29   12. okt ja men kan man bare ringe til en i nærheden eller hvordan gør jeg ? jeg vil jo ikke ud og køre med hende nu .

  Jeg vil meget gerne vide hvilke tegn der er de første - før der kommer vand og grøn boble. Der er en fødekasse, vi går turer så hun er i form, hun for hvalpe/drægtig foder og kogt kylling - hun virker i fin form som dyrlægen også bemærkede men burde føde om få dage - så holder øje hele tiden • #30   12. okt Tegnet hos os var en meget lang opblokning, der ikke rigtig førte til noget. Vi tog til dyrlæge, som ikke mente, hun var åben nok endnu. Så vi tog hjem igen. Efter en lang opblokning gik vandet, og det tog for lang tid før der rigtig skete noget, så vi tog til dyrlæge igen, hvor hun fik kejsersnit. De ville prøve med vestimulerende først, men da de scannede, blev de klar over, han skulle ud NU, så der var ikke tid til at vente på andet. Han var en stor, frisk og rask hvalp, og hun var fuldstændig forelsket i ham så snart hun så ham. Der var absolut intet problem efter kejsersnittet.

 • #31   12. okt Tak for svar Kenzie - det lyder godt - tusind tak for svar,

 • #32   12. okt De første tegn er temperaturfald og derefter opblokning. Sker der herefter ikke noget, er det afsted til dyrlægen.
  Får hun presseveer uden der fødes en hvalp, er det afsted til dyrlægen. Hun må max presse i 30-60 minutter on/off. Der SKAL ske noget, og ellers er det afsted.
  Faretegn er mørkt flåd og svage veer.


 • #33   12. okt Tak Malene !!! der skal ikke meget til før jeg ringer til dyrlægen - men han vil jo gerne hun selv forsøger så det lader vi hende gøre - men ikke i for lang tid. Tak for tid på 30-60 min - han sagde 4 timer efter det var begyndt skulle vi vente - synes jeg er meget lang tid - men måske mener han opblokering. Jeg vil prøve at ringe til ham I morgen og høre hvad han nøjagtig mener. Hun er super fin lige nu og ligner slet ikke en der selv mener hun skal have en hvalp. Appetit - gerne gå turer - putte i arm, men der er jo en stor hvalp så en kommer der jo. men burde hun ikke blive mere træt ? mindre appetit ? isolere sig mere ? rode mere I fødekassen (har fået 2 stillet til rådighed) hun foretrækker pt stadig de daglige hundekurve .....

 • #34   12. okt Med kun én hvalp vil hun formentlig ikke være ret påvirket. Det er de ekstra kilo, der trætter tæverne, er min erfaring, og den har din tæve jo ikke.

  Tag hendes temperatur tre gange daglig. Når den holder sig under 37 grader et stykke tid, er der ca 1 døgn til fødslen.
  Tæven blokker op frem mod veerne. Hun halser, gisper, graver og tømmer sig. Gå kun udenfor i snor derfra.
  Opblokning kan vare et døgn. Fra presseveerne starter (tæven krummer ryg, holder vejret og presser) skal der ske noget inden for en time ca. Du må ikke vente fire timer! Jeg kan ikke tro det er hvad dyrlægen mener heller.


 • #35   12. okt Tak Malene Nej vores pige ser slet ikke tyk eller gravid ud - bortset fra at hendes brystvorter er blevet større. Vi var faktisk i tvivl i går da vi kom til dyrlægen men der er altså en gemt -:) bare en stor en. Han siger den fylder det hele og har et stort hoved - så billedet og ja den var utrolig lang og med et stort hoved men billedet er jo også forstørret.

  Heldigvis ligger den rigtigt med hovedet først,.

  Vi går kun udenfor med snor - der er mange andre hunde her og skoven er lige for enden af vejen så vi vil ikke risikere noget.

  Hun elsker sine gåturer og virker ikke træt. Er der en grænse for hvor meget hun må gå nu ?

  Min mand har bygget to store fødekasser der er store nok til at hun kan ligge udstrakt alt det hun vil .- men lige pt foretrækker hun de almindelige kurve og endda helst de små.

  Nej tror heller ikke dyrlægen kan mene 4 timer - det vil vi slet ikke udsætte hende for - jeg ringer som sagt i morgen og spørger hvad han egentlig mener med 4 timer -)

  Tusind tak for dine råd - de betyder utroligt meget for mig !!


 • #36   12. okt njaaa - man kan faktisk godt vent en 3-5 timer efter presseverene er begyndt...

  Men der skal ske fremskridt - der må ikke være hvalpe-dele (poter, halespids, snude) præsenteret, altså så man kan føle det i fødselsåbningen. Man kan som regel føle på "mellemkødet" - det lille stykke mellem anus og skede, om der er hvalp (fast kontur eller blot en fostervandhinde) - er det blot det sidste: ro på og giv tid - det tager tid at få en sådan basse til at give plads.

  Og det er - alt andet lige bedre at give tæven tid, til selv at forsøge - det er yderst sjældent at hendes liv er på spil, og det er vel det, der er vigtigst!

  Nå, men beslutter man sig for dyrlæge, så bed om en røngten, før skalpel! for ligger hvalpen forkert, ja så er der kun een vej, men er den præsenteret korrekt, kan man forsøge med lidt manipulation FØR kniv!


 • #37   12. okt Tak for svar Pia ja det er helt afgjort vores piges liv der er vigtigst - tak for råd om røntgen først - det vil vi følge !! hun vil helst være hos os i det daglige , både i soveværelset og køkkenet og stuen og helst i køkkenet hvor der næsten altid er liv - vi har sat de to fødekasser i stuen ved siden af køkkenet - der er franske døre mellem - er det for uroligt ?? hun er ikke typen der ønsker at være alene ..... Lige nu virker hun som hun plejer - slapper af - hygger - putter og går ture - har en fin appetit m.v. men vil det bedste være at sætte fødekasserne i soveværelset ? der er vi jo bare ikke hele tiden ...... tror hun bliver stresset hvis vi efterlader hende alene...

 • #38   12. okt lad hende blot være, ikke noget fussen rundt omkring hende - man kan så let stresse alting op.
  fortsæt livet som vanligt.

  Du skal såmænd nok opdage, når hun begynder


 • #39   12. okt En stor fødekasse er faktisk ikke optimalt. Tæven skal kunne stå imod/presse imod siderne under veerne. Og med kun én hvalp, kan I nøjes med lille kasse. Det er først senere, hvor hvalpen bliver mobil, at der kræver mere plads.

 • #40   13. okt Jeg har haft 2 tæver som kun fik 1 hvalp, de endte begge i kejsersnit, den ene var jeg ved at miste.

 • #41   13. okt Jeg fik en singleton i 2014.
  Hun lå baglæns og det vidste vi fra røngten.
  Min tæve er en sej tøs og hun fik fine veer og pressede.. men der kom ikke noget. Mig ind og føle.. fik fat i halen og den kan man altså ikke tage fat i.
  Jeg fik møflet godt rundt og fik så fat på et bagben. Hvidt.. og tænkte F*** den er HVID :’( alt det besvær for en hvid hvalp..
  der gik luften ud af ballonen.. vores drøm og planen for det kuld var at vi skulle have en ny hanhund efter samme han som Chantall og vores afdøde Shaker.
  Men en hvid var bestemt ikke planen..

  Nåh men ud skulle det kræ jo så jeg bøvlede videre, men den lille skid ville ingenting.. og det andet bagben var bare VÆK.
  Tilsidst blev jeg så frustreret, efter at have gået ture osv at jeg simpelthen puffede hvalpen op igen og drejede. Det var sidste chance inden vi måtte køre afsted for at få kejsersnit.
  Det gjorde udfaldet og det andet bagben kom til syne og var sort med hvidt.
  Så skulle den bare ud !!! Og jeg fik godt fat i begge bagben og trak så ved næste presseve. Og ud kom en tæve med hvidt.
  Det var heller ikke lige planen med en tæve, men min kære mand ville beholde hende.
  Hun er bestemt ikke min type, men hun bliver mor til vores D kuld næste år med en brugshundehan.
  Dicte vejede 650 gram og det er et godt stykke over normal størrelse. Xena havde før leveret en hvalp på 695 gram.

  Så du skal altså ikke være bange for at tage fat.. De kan klare mere end man tror. Men ingen hiven i halen eller kun et ben osv.
  Et godt greb om halsen og trække nedad. Evt få en til at presse hvalpen op over kanten på bækkenet når den er i fødselskanalen.


 • #42   13. okt Tak Pia vi holder i al fald godt øje med hende men hun vil stadig hoppe rundt - og gerne op i sengen m.v. - det vil vi helst ikke hun gør men det er svært at stoppe en hund der altid springer rundt..

 • #43   13. okt Tak for svar Malene så er vores hjemmelavede fødekasser nok ret meget for store for lige nu ligger der 3 hunde i dem som kurv. Den gravide og hendes søster og papsøster. Og de kan fint være der. Vi må se at få fat i en mindre i en fart.

  Tak !!!


 • #44   13. okt Tak for svar Amanda - puha det har ikke været sjovt for dig !!! godt du ikke mistede nogen !!

 • #45   13. okt Tak for svar Kennel Hearthitter hold da op en omgang - det ville jeg aldrig turde - men hvor er det sejt af dig !!

  Tak for løsninger - heldigvis på røntgen ligger hvalpen lige nu rigtigt så vi håber på at den kommer ud - jeg synes virkelig det er imponerende det du kan men der er heller ingen tvivl om at du ved meget mere om det end jeg gør og har den erfaring der skal bruges for at turde gøre det.

  Jeg er meget glad for at du vil bruge tid på at råde mig !! tusind tak !!


 • #46   13. okt Alle vores er faktisk født i sengen. Det er der tæverne helst vil være og vi kan jo heldigvis bare vaske sengetøj.
  Vi har så redt op med vådliggerlagen så madrassen ikke ødelægges.


 • #47   13. okt Ej det ville jo være fantastisk Kennel Hearthitter - det er jo også der vores helst sover - og helst i arm men kan vi lave en slags fødekasse i sengen ? ellers finder hun helst de mindre hundekurve hvor hun kan ligge puttet ind i - men dem kan hun jo ikke føde i ....... hun må meget gerne føde i sengen hvis hun helst vil det - pyt med sengetøjet - har bare slet ikke tænkt på det .......

 • #48   13. okt Det var nu mit første kuld
  Havde været med til fødsel en gang før med samme tæve (udstationering) men havde forberedt mig godt ved at spørge og læse om emnet.
  Jeg er heldigvis aldrig blevet handlingslammet i pressede situationer og rykker efter devisen at der ihvertfald ikke sker noget i den situation, hvis ikke jeg gør noget. Og kejsersnit vil jeg for alt i verden undgå.


 • #49   13. okt Du kan bare have fødekassen klar så når hun har født lægger du hvalpen ned i kassen og mor vil så følge bagefter..
  Så bliver hun der som regel hvis hun gerne vil være i den.


 • #50   13. okt Hej igen Kennel Hearthitter ok indrømmer - jeg er imponeret !! troede du var super erfaren heldigvis er manden i huset mere rolig .- jeg vil vise dit indlæg til ham men tror jeg har telefonen i hånden og klar til at ringe til dyrlægen - men du har ret - helst ingen kejsersnit - men kommer vores lille pige i problemer så er der måske ikke andre muligheder. Igen - hold da op - du er sej !!

 • #51   13. okt Tak
  Det er super at have dyrlæge klar til både at råde men også til at komme akut ind ved.
  Jeg ringede faktisk da fødslen var veloverstået og spurgte hvornår de ville tjekke hende.
  Fungerer alting og hun sutter fint så behøver vi ikke se hende, var svaret

  Hun kom derind 10 dage gammel da hun hostede lidt.. hun fik lidt antibiotika og så var alt fjong.


 • #52   13. okt Lyder bare godt glad for at høre at det hele kan lykkes godt - tusind tak

 • #53   13. okt hej Marianne har ikke taget opdrætteruddannelse men fik mit første kuld pomeranians i 1991 og har haft en del kuld over de mange år...har også prøvet to par baglæns kuld det første med Candy, det gik ikke så godt de døde begge de to drenge....det andet sidste år med Jessieka der lykkedes det fint at få fat i Prinsessens bagben og hun var helt perfekt da hun kom ud. Polle blev født helt normalt som nr. 2 billede af Candy lille og fin var hun.....

 • #54   13. okt Hvor er hun bare smuk familien rødtop håber vi får en fin normal fødsel - men godt at høre det kan gå godt selv om det går den gale vej

 • #55   20. okt Hej alle sammen - så er vi der hvor vores tæve skal føde - dag 63 i dag - det som vi lidt frygter er at hun ikke selv kan føde hvalpen - da der kun er en og den er stor synes dyrlægen - og hun derfor skal have et kejsersnit - vores egen dyrlæge holder ferie og vi kender ikke rigtig andre her i Nordjylland som vi kan sige god for - håber en af jer har en ide /kan anbefale en til kejsersnit. • #56   20. okt Det tager efter al sandsynlighed flere dage at få bagt en hvalp færdig end et helt kuld. Min tæve fødte på 66. Dagen.
  Så vent for guds skyld til hunden er i fødsel med et evt kejsersnit.
  Find en klinik der bruger gas bedøvelse og ikke en lille lokal der står alene, uden hunden kan monitoreres.
  Det koster noget mere, men sandsynligheden for at din tæve overlever er langt større.


 • #57   20. okt Tak for svar Kennel Hearthitter det er jo også det vi er i tvivl om - hvorvidt hun er klar til kejsersnit endnu .... hun er parret hhv den 18 og 20 august - de tegn hun har nu er at hun puster og stønner - men vil gerne gå tur og også gerne spise ..... hun sover mere og roder i en af de fødekasser vi har sat frem, men hvalpen sidder stadig "højt" når vi mærker på maven og der er masser af liv .... vil jo ikke det går galt med vores pige og også gerne have at hvalpen overlever så det gælder om at finde det "rigtige" tidspunkt. Havde dyrlægen ikke nævnt at hun nok ikke selv kan føde ville vi "bare" vente på de veer der skal komme.... men ja - vil da helst ringe når det er tid i stedet for at tage hvalpen for tidligt ud !! og ja selvfølgelig ved en dyrlæge der er erfaren til kejsersnit !! æv - glæder mig til hvalpen men tiden lige nu er ikke en fornøjelse


 • #58   20. okt Er hun begyndt at tømme sig..? Hun lyder for mig som om hun slet ikke er klar endnu. Selvom man ikke kan regne med at hunde altid stopper med at æde op til fødsel er det dog mere hovedreglen end undtagelsen.
  Hun skal jo begynde at tømme ud og der vil hun ud konstant. Hun vil måske ogsågerne grave hule udenfor osv, så jeg ville lufte med snor.
  Hvis hun begynder at ligge og sitre er hun i opblokning.


 • #59   20. okt tror måske det er opblokning hun har gang i ...... noget af tiden ligger hun og stønner - vil hun noget - bliver nysgerrig over et eller andet - så er hun på benene og nysgerrig over hvad vi laver og vil se hvad der sker og virker som normal ...

 • #60   20. okt Hun kan sagtens være i opblokning. Der kan godt gå døgn med det “pjat”
  Jeg tror ikke du vil være i tvivl når det først starter.
  Evt kan du lade hende scanne imorgen eller søndag for at se hvordan hvalpen har det, hvis du er meget i tvivl om hun er igang og bare ikke kan.


 • #61   20. okt lyder som en god ide !

Kommentér på:
drægtig med kun 1 stor hvalp