{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
770 visninger | Oprettet:

Synes ofte hun har det skidt - hvad bør næste skridt være? {{forumTopicSubject}}

Jeg synes det er gået ned ad bakke med Luna her i det nye år. Hun lavede bedestilling omkring det nye år, vi opsøgte specialist dyrlæge, blodprøver blev taget, hun havde meget lavt kortisol niveau, lavede derefter bedestilling igen og viste tydelige tegn på at have det skidt, blev så testet for addisons, men det havde hun ikke. Dyrlægen har nu foreslået allergifoder pga hun samtidig har lidt meget af dårlig mave og opkast. Men kan det lave kortisol niveau have noget at gøre med foderallergi?

Nu her natten til lørdag vågnede jeg, og Luna opførte sig underligt. Vi troede først hun ikke kunne få luft. Hun lavede underlige lyde og blev ved med at synke og slikke sig om munden og rendte rundt efter mig (jeg har faktisk lagt en video op her på hundegalleri af det). Efterfølgende har hun været meget stille i weekenden, synes hun har hostet en del om natten her i weekenden, og min kæreste nævnte i lørdags, at hendes vejrtrækning lød lidt tung/larmende engang imellem.

Desuden har hun været meget træt nogle gange på gåturene. Den ene gang for omkring 14 dage siden gik hun så langsomt, at hun næsten gik baglæns, og vi har måtte bære hende nogle gange. Jeg synes også bare at hun virker mere fraværende. Hun ligger ofte ned, og når jeg snakker til hende reagerer hun faktisk ikke særlig meget, nogle gange kigger hun lige kort på mig. Måske jeg ligger for meget i det, men synes hun plejede at reagere meget mere, når jeg snakker til hende.

Hun har også mange dage, hvor hun er super frisk, men nu fokuserer jeg på de dårlige dage.

Jeg har tænkt på at ringe til dyrlægen igen, men hvad skal jeg bede dem om at tjekke? Jeg har selv tænkt på, om hun bør få tjekket hjertet (igen)? Hvis jeg bare kommer med hendes symptomer synes jeg tit hun bliver tjekket, og så går vi derfra med et "vi ved ikke hvad hun fejler, ring hvis det bliver værre", så tænker at jeg gerne vil have noget specifikt jeg kan bede dem om at tjekke hende for.
Kommentarer på:  Synes ofte hun har det skidt - hvad bør næste skridt være?
 • #1   12. feb 2018 lungeorm, hjertelungeorm, kennelhoste...
  lungebetændelse ...
  få en kiropraktor til at checke hende igennem... • #2   12. feb 2018 Balder har et par gange lavet det, Luna gør på videoen. Som regel er det forbundet med kvalme. Det har været gået væk enten med kvalmestillende fra dyrlægen, eller ad naturens gang (det ender næsten altid med et par ekstra, lidt løsere, pøler). Men det er tydeligt forbundet med at der foregår noget i maven/tarmene.

  Hvad har I testet for? Har I testet afføringen? For orm, giardia, bakterieovervækst? Bugspytkirtelfunktion?


 • #4   12. feb 2018 Hanne M - hun får forebyggende ormekur som også dækker hjerteorm, kan ikke huske om det også dækker lungeorm. Men hun får det, fordi hun er blevet behandlet for hjerteorm 2 gange. Så det burde ikke være det.

 • #5   12. feb 2018 hvornår har hun været i løbetid sidste ,,,, vores nabos hund var dårlig på den måde at de troede den havde ondt i ryggen, on and off over nogle uger, det viste sig at være en lukket livmoderbetændelse ...

 • #6   12. feb 2018 Det er cirka 1,5 måned siden hendes løbetid sluttede..

 • #7   12. feb 2018 Ifm at Coco havde ondt i ryggen (tydeligvis viste det sig, meget ondt), havde hun også "vejrtrækningsanfald". Jeg tror simpelthen det har været minipanikanfald el.lign. pga den voldsomme smerte, hun må have haft, inden hun kom i behandling.
  Efter behandling har hun kun haft det ganske, ganske få gange, og nu kun yderst sjældent.

  Har I prøvet en kiropraktor?


 • #8   12. feb 2018 Ham specialist dyrlægen nævnte at vi skulle prøve det allergi foder i 3 uger og se om det hjælper. Kan en eventuel foderallergi gøre dem så dårlige? Og hvis ikke det virkede anbefalede han kikkert undersøgelse af maven tror jeg det var. Synes I det lyder som en ok plan? Jeg er lidt i tvivl, jeg ser bare at min hund har det forfærdeligt skidt i perioder. Vil selvfølgelig prøve med foderet, men kan det virkelig bare være det? Hun er desuden tjekket med blodprøver for rigtig meget, og bugspytkirtlen var der intet galt med. Det eneste var et rigtig lavt niveau af kortisol.

 • #9   12. feb 2018 lyder som om du ikke kommer udenom dyrlæge ... har du mulighed for at tage til en anden, evt et af de større steder med flere specialister...
  lyder til der skal tages andre blodprøver, afføringsprøver og evt. scanning ...

  giardia har der været advaret mod i København, der er mange tilfælde lige nu ...


 • #10   12. feb 2018 Det forløb vi har været i nu har været på det store dyrehospital i København hos deres mave/tarm specialist. Det er ham som foreslår allergifoder. Og det er der, de tog en masse blodprøver, hun skulle være tjekket for nærmest alt, og alt var fint undtagen kortisol. Vi har ikke været hos kiropraktor, det er selvfølgelig en mulighed, men kan smerter i ben/ryg osv gøre at hun bliver så dårligt tilpas?

 • #11   12. feb 2018 Tjekkede de afføring?

 • #12   12. feb 2018 Nej for det blev tjekket hos egen dyrlæge omkring november, hvor hun fik panacur mod hjerteorm, så de mente at det meste burde være slået ihjel der.

 • #13   12. feb 2018 er hun tjekket for flåtsygdomme ...

  er ikke dyrlæge men med de sparsomme oplysninger du giver er synes jeg ikke det lyder som mave/tarm .. synes det virker overfladisk at anbefale allergifoder ... kan jo hære du selv synes hun er for dårlig for mange dage, en så ung hund skal slet ikke have dårlige dage generelt ... Synes det lyder til at en anden dyrlæge ser på hende med bredere "syn" ...

  smerter hos hunde kan vise sig på mange måder ....
  Er underlivet tjekket ...

  Min yngste har lige været igennem forløb for rygsmerter ved kiropraktor, hun gik bare lidt trægt, var træt og gik skævt af og til, og kom nogle dage med et piv, dyrlægen startede med 10 dages smertestillende, det hjalp jo ret så godt, og ved stop kom det igen, så kom hun til kiropraktor og røntgen, lige nu er alt godt men hun har begyndende slidgigt i hofterne og skal behandles i løbet af foråret ...

  Har man prøvet at give hende smertestillende fast en periode på fx 10 dage og se om der er effekt


 • #15   12. feb 2018 hvis hun kun er behandlet for hjerteorm, kan det jo være lungeorm ...

 • #16   12. feb 2018 nå må i seng ...

  jeg hæfter mig ved du synes hun reagerer anderledes på din kontakt, virker nedtrykt måske, som en undskyldning for sig selv, det gjorde vores yngste også, selvom der ikke lige altid var noget ellers at se på hende, men hun var anderledes, det kunne jeg bare mærke, og det skal man reagere på ...

  synes du skal bede om at hun kommer på smertestillende nogle dage for at se om det giver en effekt, gør det det er der jo noget der gør ondt ,,,, nogle gange når man ikke kan finde noget åbenlyst så må man bruge udelukkelsesmetoden, prøve sig frem ,,,

  min fik Loxicom ...


 • #17   12. feb 2018 Ville få undersøgt for hjertelungeorm!

 • #18   13. feb 2018 Ville desuden overveje at ta hende på landbohøjskolen på Frederiksberg - de kan ting andre dyrlæger ikk kan og derinde får man ofte flere dyrlæger indover da de samarbejder på en anden måde end i en almindelig praksis.. Sys det lyder helt forkert det du beskriver og er bestemt noget der skal følges op på - forstår så udmærket din bekymring, jeg ville også selv være bekymret! har de tjekket hendes lunger og for lungeorm/hjertelungeorm?

  På landbohøjskolen er det iøvrigt også billigere end ved en normal dyrlæge så det er da også værd at tage med, især hvis der skal laves flere prøver...

  Men ligemeget om du vælger landbohøjskolen så er det mit råd at få en anden dyrlæge til at se på hende med friske øjne - nogle gange skal det til... Har selv prøvet med min mors hund hvor hun måtte helt fra Randers til landbohøjskolen for at få en diagnose..

  Har derudover selv boet i Kbh og haft mine hunde hos landbohøjskolen og da min Emma fik parvovirus overlevede hun kun takket være nogle transplantationer de gav som almindelige dyrlæger dengang ikk ku gi..

  Tænker bare mht andre øjne at det ihvertfald ikk kan skade smiley


 • #19   13. feb 2018 Jeg ville også overveje en kiropraktor. Annabell virkede træt for noget tid siden og havde et trist blik i øjnene, men efter en tur ved kiropraktoren er hun frisk igen.
  Det kan i hvert fald aldrig skade.


 • #20   13. feb 2018 Tænker mavesyre/mavesår?

 • #21   13. feb 2018 Har du ikke lavet en del tråde om samme problem gennem de sidste mdr?

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 54 Følgere: 875 Emner: 175 Svar: 5.394
  #22   13. feb 2018 Så du kan godt beholde hende alligevel, srlom hun har seoerationsangst, øjensygdom og forstørret hjerte. Det var da dejligt for dig smiley

 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 8 Emner: 13 Svar: 2.393
  #23   13. feb 2018 1 1/2 måned siden løbetid kan være falsk drægtighed.

 • #24   13. feb 2018 Var det min hund ville jeg ikke ringe til dyrlægen og bede om specifikke tests. Men ringe og fortælle at det ikke er til at holde ud og gå og kigge på en hund med diffuse symptomer på at der er noget galt og bede om at få udredt hvad det er der kan være galt.
  Jeg ville forvente at dyrlægen så som min. chekkede infektionstal, nyre og lever funktion, hormonspejl, skjoldbruskkirtelfunktion samt chekkede for diverse parasitære infektioner.


 • #25   14. feb 2018 Jeg ville gå til en helt ny dyrlæge og bde om at få udredt hunden fra A til Z. Jeg forstår ikke at der nævnes allergifoder, når dyrlægen ikke ved hvad hunden fejler. Det foder er i øvrigt ret så dyrt og kan kun købes hos dyrlægen!

  Jeg kan se du har mange emner om evtuel sygdomme mm hos hunden. Har den været til dyrlæge med det hele?

  Som sagt ville jeg så sætte en streg over hele hundens journal og få hunden gået helt igennem hos en anden dyrlæge


Kommentér på:
Synes ofte hun har det skidt - hvad bør næste skridt være?