{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.517 visninger | Oprettet:

Pitbull som brugshund... {{forumTopicSubject}}

Ja bare en lille tanke herfra en kedelig fredag

HVIS man stadig måtte have pitbulls, hvad ville man så bruge dem til?

Nu har jeg, som mange andre, set den video med flyball der giver de den satme gas.

Men sådan mere spredt tænker jeg?

Hvilken del af brugshunde kategorien ville den passe ind i?

Kommentarer på:  Pitbull som brugshund...
 • #1   9. mar Weightpull kunne man vel bruge dem til?

 • #2   9. mar Jo.. ja... men her tænker jeg nok mere, hvor de har en funktion, ligesom en hyrdehund, en vagthund, eller en politihund har

 • #3   9. mar Kamphund

 • #4   9. mar Vi bruger vores pitbull til de dårlige betalere Der er ingen beviser når han har ædt liget ;)

 • #6   9. mar #Wikipedia.

  Jeg ved ikke hvad den specifikt kunne bruges som. jeg ved ikke hvordan dens næse er, men tænker nemt at den ville være en jagthund til større dyr der feks er påkørt eller noget IPO. Generelt brug der kræver mod og viljestyrke

  Vagthund i ulveområder hvor man har dyr.

  Sport, som agility, flyball, WP, spring whatever

  Som udgangspunkt ønsker jeg den ikke tilbage før dens bad-boy/girl image er væk.


 • #7   9. mar tænker det samme som man brugte amstaffer til

 • #8   9. mar Jeg trænede IPO, med mine AmStaffer, det var de ret gode til.
  Jeg har trænet med 4 forskellige, og jeg må sige, at det var nemmere at lære dem at slippe frem for Mallerne jeg har haft.
  Der er/var en del AmStaffer her hjemme, som har IPO prøver.
  Da de blev forbudt var der også ét par der var servicehunde,.
  Desværre måtte de aflives da de ikke kunne få dispensation til at gå uden mundkurv, og med mundkurv kunne de jo ikke varetage deres arbejde.
  Jeg mener at en af dem med servicehund beholdt sin, og så måtte han undvære hundens hjælp i det offentlige rum.


 • #9   9. mar Jeg trænede IPO, med mine AmStaffer, det var de ret gode til.
  Jeg har trænet med 4 forskellige, og jeg må sige, at det var nemmere at lære dem at slippe frem for Mallerne jeg har haft.


  Det er ikke svært, at lære en malle at slippe

  Jeg må indrømme, at de pits jeg har trænet sammen med - 4 stks - ikke var ret gode til IPO. Jo, de kunne bide og holde fast i evigheder, men det har jo ikke noget med IPO at gøre.

  Kommentaren til at der var / er en del Amstaff´s med IPO prøver herhjemme .. mjo .. men der er jo også en del andre racer, der heller ikke dur til det, der har prøverne.
  Det er jo bare et spørgsmål om at sænke barren .. så slipper de fleste igennem


 • #10   9. mar tjaeee bum bum. Man kan vel kigge på hvad de bruges til i andre lande og så trække det fra vi ikke kan her i DK - fx at bruge hunde til at nedlægge vildt.
  Den ville formegentlig blive brugt til det samme som hovedparten af alle mulige andre hunde her i DK; familiehund og/eller sportshund. Den vil sikkert egne sig ganske udmærket til fx agility. Det er nu engang en terrier så jeg tvivler på at det bliver dem man har gående sammen med sine får om natten for at jage ulve væk. Med mindre man selvfølgelig har hegnet sine får 'terriersikkert' ind
  Fx schweissførene bruger primært labber og hønsehunde og tvivler på at de vil begynde at anvende en terrier (uanset om de har en god næse eller ej).


 • #11   9. mar "Vagthund i ulveområder hvor man har dyr.

  Jeg har personligt lidt svært ved at forestille mig, at man sender sådan en ud og gå alene med fårene 24/7. Jeg kunne også godt forestille mig, at det om vinteren kunne være for koldt for en så korthåret hund at tøffe rundt på en mark med får døgnet rundt.

  Men de burde jo kunne bruges til forskellige typer sport, hvor der lægges vægt på samarbejde mellem hund og fører samt en atletisk hund.


 • #12   9. mar Så det var ikke en race der kunne bruges i praksis til noget herhjemme?

  Altså ud over "for sjov" til sport osv...


 • #13   9. mar " Jeg kunne også godt forestille mig, at det om vinteren kunne være for koldt for en så korthåret hund at tøffe rundt på en mark med får døgnet rundt." Ja, de har jo samme pels som min Dober og hun er mildest talt ikke særlig god til at kapere kulde

 • #14   9. mar @12: Nej, det tror jeg ikke. Der findes jo mange andre terrierracer der er temmelig seje, modige og med temmelig meget viljestyrke. Det er KUN Tysk Jagt, der sådan for alvor bliver brugt til noget. Bevares der bruges både bordere og jack russels samt enkelte westier og fox'er og ganske få andre terriers på jagt her i DK. Men det er ikke ligefrem vidt udbredt og snarere i kategorien for kuriosa

 • #15   9. mar Nu spørger jeg sikkert enooormt blondine agtigt...

  Nu er den her race, mig bekendt ret gammel, og ja hundekamp a side, har den så virkelig igen egenskaber der kan bruges i praksis?


 • #16   9. mar Jeg tænker at den kan bruges til stort set alt. At den måske ikke er den bedste til IPO, agility eller ? Forhindrer vel ikke at den kan bruges, og sikkert også vil gøre det udemærket. Det er jo en trænbar og aktiv hunderace, så de fleste former for hundesport vil den vel klare sig udemærket i.
  Eneste problem, som jeg ser, er at den har stor tendens til egetkønsaggression, så det skal selvfølgelig tøjles.


 • #17   9. mar Selskabshund vil være mit bedste bud.
  De grundlæggende brugsegenskaber er jo aldeles uønskede, så de ville bluve avlet ud.

  Så hyggehund/udstillingshund er mit bud.


 • #18   9. mar Hvordan definerer du udmærket, Ann-marie?

 • #19   9. mar # 9
  Nu har jeg jo ikke påstået at de er super IOP hunde.
  Jeg bare skrive er, at mine har været ret gode til det.
  Og selvfølgelig skal der da være forskel på en Malle og en AmStaff der laver IPO
  Til trods for mine elendige IPO AmStaffer, så er det dog flere gange lykkedes mig at opnå fortrinlig til prøverne.


 • #20   9. mar CH: Udemærket, definerer jeg som at den kan bruges til diverse former for hundesport på hyggeplan. Nogle få kan måske nå til tops ?

 • #21   9. mar Til trods for mine elendige IPO AmStaffer, så er det dog flere gange lykkedes mig at opnå fortrinlig til prøverne.

  Elendige er ikke et ord jeg har brugt - men du ved naturligvis bedst.

  Og mht F til prøverne .. jae ...

  Det er jo bare et spørgsmål om at sænke barren .. så slipper de fleste igennem • #22   9. mar Ann-marie

  Til tops ? Hvorhenne ?


 • #23   9. mar Martine: er sikker på at den aldrig nogensinde ville kunne konkurrere med én af dine fantastiske maller
  Men jeg tænker også at eftersom pitbull er en højaktiv, lydig hundetype, så kan den bruges indenfor en masse former for hundesport.
  BC har vist sig at være fantastiske til agility (udover at kunne hyrde), måske pitbull også kunne vise sig at være eminent indenfor én eller anden form for hundesport ?


 • #24   9. mar Jeg er sikker på, at apbt'en kan komme til tops i weightpull - vel vidende, at jeg ikke hedder Ann-marie.
  Kun når jeg er klædt ud i week-enderne


 • #25   9. mar Søren: Må vi se billeder af dig, udklædt, pleeease ?

 • #26   9. mar Mon ikke, at det er for langt fra trådens oprindelige emne

 • #27   9. mar Søren: Nix, slet ikke hvis du hænger en frådende model af en pitbull i skørterne

 • #28   9. mar Hov, kom lige til at tænke på en “form for hundesport”, hvor pitbull ligger i toppen: Vildsvinejagt med hund. Der er de satme effektive, og populære.

 • #29   9. mar er sikker på at den aldrig nogensinde ville kunne konkurrere med én af dine fantastiske maller

  Det kan den da sagtens - men nu var det ikke lige det, jeg spurgte om

  Det undrer mig altid, at der seriøst sidder folk herinde og mener, at de har opfundet den dybe tallerken.
  Lige her taler vi om en hund - pit´en - som jo har været lovlig i DK i mange år (og stadig bør være det efter min mening, men det er jo en helt anden snak) - og HAR været prøvet i IPO mere end adskillige gange - og det dur den kun ret ringe til.

  Alligevel så kan jeg læse, at jeg da "må forstå" at når den er sådan og sådan indrettet så BØR den da kunne .... osv ...

  Hvordan kan du se logikken i det der ?


 • #30   9. mar Pit´en er ret formidabel til flyball.

  Den blev vist brugt til melde-hund (jeg ved ikke hvad det ellers hedder) under en eller anden (flere måske) krige, fordi den var hårdfør og udholdende.

  Men IPO dur den ikke til - beklager, hvis det støder folk at jeg skriver sådan. Men .. ja, så bliver de nok også stødt over, at jeg siger at det er forbudt at køre overfor rødt lys .. og så er det jo bare sådan


 • #31   9. mar Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken, desværre

  Men eftersom at jeg ikke interesserer mig voldsomt meget for hundesport, så har jeg ikke den store viden om hvorvidt pitbull er dygtig nok, til at komme til tops indenfor diverse former for hundesport i udlandet. Jeg ved blot at den bruges, men aner intet om hvordan den bliver placeret til konkurrencer.

  Noget andet er jo så også, at størstedelen af hundeejere blot træner på hyggeplan, og her kan den snildt bruges til det meste.


 • #32   9. mar Men eftersom at jeg ikke interesserer mig voldsomt meget for hundesport, så har jeg ikke den store viden om hvorvidt pitbull er dygtig nok, til at komme til tops indenfor diverse former for hundesport i udlandet. Jeg ved blot at den bruges, men aner intet om hvordan den bliver placeret til konkurrencer.

  Netop .. men det er da dejligt, at du ikke er for fin til at udtale dig om det alligevel


 • #33   9. mar Noget andet er jo så også, at størstedelen af hundeejere blot træner på hyggeplan, og her kan den snildt bruges til det meste.

  Jamen med den vinkling, giver det jo lige pludselig enormt meget mening, at bruge sin GD til gravjagt, sin EB til væddeløb og sin Bassethound til agility


 • #35   9. mar Martine: Nu er det jo Minion der spørge om hvad den kan bruges til Havde hun spurgt efter hvilken race der er bedst til IPO, så havde jeg straks råbt: MALLE
  Hun spurgte ikke efter hvilken hundesport den kan komme til tops i, blot hvad den kan bruges til. Og den kan skam bruges til alt muligt, inkl. familiehund
  Jeg ved at den bliver brugt til IPO, og har hørt om pitbull som har gjort det rigtigt godt. Men har ikke undersøgt det nærmere, da det ikke interesserer mig.


 • #36   9. mar Jeg tænkte faktisk en funktion i praksis

 • #37   9. mar Minion: Altså som arbejdshund ?

 • #39   9. mar Ja præcis, som arbejdshund...

 • #40   9. mar Ok, så vil servicehund også være mit bedste bud, eftsom vi ikke må bruge hunde til jagt her i DK (den bruges rigtigt meget til jagt på vildsvin i udlandet).

 • #41   9. mar Martine: En EB kan da sagten bruges til væddeløb, du skal nok bare ikke regne med at vinde

 • #42   9. mar Altså... Alle hunde kan træne IPO, men det er ikke alle hunde, der for det første vil være gode til det og for det andet vil trives med det.
  Jeg har ikke ret meget forstand på pitbull, så jeg vil lade være med at gætte.

  HVIS det er sandt, at den har en høj aggressionstærskel er den jo netop ikke ret god at anvende til IPO eftersom der bliver lagt en høj belastning på, som den reagerer på ud fra sin natur.
  En ukyndig kan meget hurtig lave en farlig hund ud af en hund, der bliver belastet ud over dens reaktionstærskel....

  Derfor ville jeg faktisk med en god del racer virkelig være tilbageholdende med at tænke at IPO er oplagt. Heller ikke for folk uden de store ambitioner...
  Det vigtige er trods alt, at hundene trives med sporten, om man så kan nå langt med den eller ej.


 • #43   9. mar Det vigtige er trods alt, at hundene trives med sporten, om man så kan nå langt med den eller ej.

  Det virker som en detalje, der helt bliver overset i det der "jamen det er jo bare hyggetræning " .. at hunden så ikke hygger sig, never da mind.


 • #44   9. mar Jeg ved at den bliver brugt til IPO, og har hørt om pitbull som har gjort det rigtigt godt. Men har ikke undersøgt det nærmere, da det ikke interesserer mig.

  I grunden pudsigt, at jeg med mine snart 30 år i sporten kun "har hørt" om disse pits der har gjort det "rigtigt godt", men aldrig oplevet / set dem ?

  Og sjovt, at når det nu tilsyneladende ikke interesserer dig, hvor vedholdende du er i dit postulat


 • #45   9. mar Minion, når du spørger om arbejdshund, så tænker jeg, at pitbullen sikkert kan lære rigtig meget forskelligt. Den har en praktisk størrelse, bør være adræt, masser af drive og energi, men til langt de fleste arbejdsfunktioner, vil der bare være nogle specialister, der er bedre og kommer lettere til det, og som det vil give mere mening at skaffe sig, hvis hunden skal bruges til seriøst arbejde. Og de få funktioner, hvor pitbullen er eksperten, har vi ikke brug for i DK.

  Jeg ser det mere som en hund, man kan have vældig meget fornøjelse af i forskellige sportsgrene. Og det er vel også godt nok. • #46   9. mar En EB skal da bare løbe væddeløb mod andre EB. Og hvis det blev populært kunne det være, at der pludselig var nogen, der begyndte at avle EB'er der virkelig kunne løbe.

 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #47   9. mar Jeg ville ikke selv have en Pit, men jeg har dog haft æren af dem og trænet med dem og de er utrolig alsidige.

  De bruges jo altså som både servicehunde, narkohunde, alm. politihunde, bombehunde, i militæret, redningshunde mv. En ret kendt SAR hund var pitbullen Dakota og Cheyenne.
  Så de kan nu bruges til andet end weightpull og hundekampe

  Og deres aggressions tærskel kan diskuteres, det er en af de racer der klare sig aller bedst i ATTS Temperament Test.
  Men der skal ikke herske tvivl om, at det IKKE er en race for en førstegangs hundeejer.


 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #48   9. mar

 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #49   9. mar Det var mine 25 øre - God weekend

 • #50   9. mar Charlotte A er en meget klog kvinde

 • #51   9. mar Er på arbejde, så jeg har ikke tid til at Google alt for længe, men faldt over Diana Jessups hjemmeside. Hun har trænet IPO og alt muligt andet med sine Pitbulls i mange år. Hvor dygtige de er aner jeg ikke, da titlerne (forkortelserne) ikke siger mig en skid
  Men flere af hundene har bestået IPO prøver, så helt ringe kan de ikke være.
  https://www.workingpitbull.com/boldogkennel2.html


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #52   10. mar Man kan jo som skrevet godt tage en prøve uden at man behøver at være dygtig af den grund.

  Jeg har ikke den store forstand på racen. Min opfattelse er,at det er både sunde,smidige og udeholdende hunde. Derfor undre jeg mig altid over at de bare skal være familie hunde.

  I min verden skal sådan en hund ud at bruge kræfter. Kan da godt forstå at det går galt en gang imellem hvis man køber sådan en hund for at gå og lave ingenting.


 • #54   10. mar Jamen jeg gi´r op og erkender, at jeg åbenbart ikke ved en dyt om den sport jeg har udøvet i snart 30 år .. slået af en amerikansk side om pit´s der bider i et ærme ... jojo, så må det være sådan.
  Det er herinde, at de VIRKELIGE eksperter findes.


 • #55   10. mar Charlotte A, bliver de testet på andre hunde i ATTS temperament test ? Det er der, jeg mest ser de kan have et problem.

 • #56   10. mar Martine

  Det er utrolig med dig.
  Lige så snart du læser ordet IPO, så farer du op som trold af en æske, og så skal alt som ikke er Maller og alle, som ikke interesserer sig for at gå til DM og VM nedgøres.

  Alle de mange hundeejere der træner hund kan nu engang ikke gå efter DM og VM titler.
  Det burde du endda være glad for, for det gør det meget nemmere for dig at deltage i disse arrangementer, så er der jo mindre konkurrence til dig.

  Martine, jeg har stor respekt for dig og dine resultater.
  Men men men du er altså ikke den eneste der laver gode resultater.
  Der findes så sandelig rigtig mange virkelig dygtige hundeførere mellem dem, som ikke interesserer sig i at jagte DM og VM titler.
  Blandt disse hundeførere findes der også mange, som ikke bryder sig om Maller eller Schæfere og har derfor anskaffet sig en anden race, som fint opfylder deres behov, da de jo ikke skal præsentere til VM
  Blandt disse hundeførere findes der også nogle, som er akkurat lige så dygtig som dig, og garanteret nogle som er endnu dygtigere, de har bare ikke samme stræben og samme behov som dig.
  Hvorfor skal disse mennesker nedgøres ?
  Og kender du alle disse hundeførere siden du straks du læser ordet IPO, kan afskrive dem som kompetente mennesker der ved, hvad de laver ?

  Det er jo bare et spørgsmål om at sænke barren .. så slipper de fleste igennem

  Ja så, det vil sige, at hvis man stiller med en anden race end en Malle, så tager dommeren højde for det og giver flere point til dem, selv om der i samme prøve også deltager Maller, som så får mindre point ?
  Jeg må se at finde mine gamle resultatbøger frem og spørge Gunner Jensen og Lars Juhl om det er derfor at jeg har opnået F


  Det vigtige er trods alt, at hundene trives med sporten, om man så kan nå langt med den eller ej.

  Det virker som en detalje, der helt bliver overset i det der "jamen det er jo bare hyggetræning " .. at hunden så ikke hygger sig, never da mind.


  ...... og hvor ved du fra, at hunden ikke hygger sig ?
  Hvor er jeg da ked af, at jeg i min tid har tvunget mine AmStaffer til at træne IPO, når nu de ikke har brudt sig om det.
  Har du været på samtlige træningspladser og set samtlige hunde træne siden du kan komme med sådan en udtalelse ?


 • #57   10. mar Jeg har på intet tidspunkt i denne tråd udtalt mig om andre HF´s kunnen eller mangel på samme.
  Jeg taler om - som tråden også omhandler - pit og de er ikke gode som IPO-hunde.

  Al din fritolkning - jamen slå dig løs alt det du orker • #59   10. mar Jeg synes, at det kan undre, hvor apbt'ens voldsomme egetkønsaggressivitet er henne, når man ser videoer af flyball-konkurrencer.
  Her incl. lortemusik https://www.youtube.com/watch?v=5xZkZbUDr3E


 • #60   10. mar Kan man træne en pit i IPO (så det virker) uden brug af forsvarsdrift?

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #61   10. mar Søren. Nu behøver de vil ikke at have det. Jeg har selv haft hunde der har haft det. Hvis de skulle lave en øvelse have de Ingen problemer med andre hunde i nærheden. Der er fokus på opgaven.

 • #62   10. mar Enig, Max
  Det er bare ikke det indtryk man får, når eksperterne/bolværksmatroserne herinde fra udtaler sig


 • #63   10. mar #58

  Nu kan jeg dø lykkeligt .. TAK for at forstå hvad jeg skriver


 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #64   10. mar Lene N en del af testen er her http://atts.org/2013/01/atts-test-video/
  Og resultater ses her https://atts.org/breed-statistics/statistics-page1/


 • #65   10. mar Charlotte A

  Hvad skal der til for at en hund dumper i den test ?


 • #66   10. mar Kan man træne en pit i IPO (så det virker) uden brug af forsvarsdrift?

  Nu kan jeg ikke udtale mig om en Pit, da jeg aldrig har haft en, og de par stykker som jeg har kendt ikke har været brugt til noget som helst.
  Men jeg tror nu ikke, at AmStaffen er så enorm langt væk fra Piten.

  Men med AmStaffen kan det fint lade sig gøre, lige så vel som med en Schæfer.
  Af de fem jeg har haft, havde de 4 stor byttedrift. De elskede blandt andet at lege fiskestang og grave/fange mus mm.
  De havde hellere ikke særlig stor forsvarsdrift. Den femte jeg havde, hverken ejede bytte eller forsvarsdrift.

  Mange mennesker som ikke kender AmStaffen, tror, at det er sådanne nogle frådende bæster, at hvis bare man går to skridt imod ejeren og siger buh, så tænder den af.
  Sådan er de ikke.
  De hunde jeg har haft med mest forsvarsdrift er Mallerne.

  .... og uanset om det er en Pit, Schæfer eller andet, så synes jeg ikke, at man skal træne IPO op på forsvarsdrift, det er så min mening. Andre synes nok det modsatte.
 • #67   10. mar # 59

  Søren

  Ud af de i alt 5 AmStaffer jeg har haft har der ikke været en eneste der har været egetkøns aggressiv.
  Som jeg har skrevet i en anden tråd, så blev min han overfaldet tre gange, to gange af en Schæfer og en gang af en Dober.
  Hellere ikke det gjorde ham aggressiv. Han blev ved med at være venlig over for andre hunde og ville gerne lege.


 • #68   10. mar Men er en amstaff ikke netop en udstillingsmodel i forhold til pit?
  Altså hvor brugsegenskaberne er væsentligt nedtonet til sammenligning?

  Hvad pit angår, hvilken drift motiverer dem i forhold til hund-hundaggression?

  Den høje tænding, de beskrives at have, er det ikke netop forsvarsdrift?


 • #69   10. mar Men er en amstaff ikke netop en udstillingsmodel i forhold til pit?
  Altså hvor brugsegenskaberne er væsentligt nedtonet til sammenligning?


  Det kommer helt an på, hvilke linjer man går efter.

  Hvad pit angår, hvilken drift motiverer dem i forhold til hund-hundaggression

  Det kan jeg desværre ikke svare på. Jeg har aldrig oplevet det hos mine.
  Har hellere ikke oplevet det hos de hunde, hvis ejere jeg omgik med dengang.
  Jeg ved ikke, om det har noget at gøre med opvækst/prægningen.
  Men jeg ved, at det billede der bliver malet af AmStaffen, det kan jeg overhovedet ikke genkende.
  Som skrevet i en anden tråd, så kunne hele omegnens tyve brække ind, hundene skulle nok hjælpe med at bære ud og kysse tyvene farvel.
  Tyve kunne stjæle bilen, hundene ville kun synes at det var hyggeligt at der endelig kom nogen.
  Det var først da jeg fik Maller at jeg fik hunde som vogtede hus og bil samt hunde der ville slås. • #70   10. mar Charlotte A, tak.

 • #71   10. mar “Men flere af hundene har bestået IPO prøver, så helt ringe kan de ikke være.”

  Det findes der altså også Border Collies, der har Er de specielt velegnede til IPO? Nej vel?

  Jeg skal ikke udtale mig om hvorvidt Pitbulls er gode til IPO, nogle beståede prøver siger bare ikke det store.


 • #72   10. mar Så vidt jeg ved har hverken pit eller amstaff aggression rettet mod mennesker fra naturens side?

 • #73   10. mar Det var først da jeg fik Maller at jeg fik hunde som vogtede hus og bil samt hunde der ville slås.

  Sikke da en møgrace - og du kunne heller ikke få den til at slippe

  Utroligt, at det ikke var den, der endte på listen


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 8 Emner: 16 Svar: 2.152
  #74   10. mar Sådan off topic
  Jeg så lige en video af en bodyguard malle, hvordan pokker træner man sådan noget? var ret imponeret.


 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #75   10. mar #65
  Charlotte A
  Hvad skal der til for at en hund dumper i den test ?

  Hvis hunden score under 90 point kan den dumpe, den kan også dumpe med 91 point hvis den laver en score på 0 i en eller flere af opgaverne/øvelserne. Der er 3 "dommere" tilstede under testen og de giver alle 3 point.


 • #76   10. mar #75

  Okay, jeg tænkte mere på at hvis nu hunden røg på personen, der kommer for at sige hej til ejer. Ville den så ikke automatisk dumpe, eller blot blive trukket i points ?


 • #77   10. mar Det var først da jeg fik Maller at jeg fik hunde som vogtede hus og bil samt hunde der ville slås.

  Sikke da en møgrace - og du kunne heller ikke få den til at slippe

  Utroligt, at det ikke var den, der endte på listen


  Hvor skriver jeg at det er en møgrace ?
  Jeg konstaterer så sandeligt bare, at Stafferne ikke vogtede og ville slås, men at det ville Mallerne gerne.

  Og hvor får du det fra, at jeg ikke har kunnet få mine Maller til at slippe ?
  At jeg har skrevet, at det var nemmere at lære Stafferne at slippe, er langt fra det samme som at jeg ikke kunne få Mallerne til at slippe.

  Prøv engang at forholde dig til det der bliver skrevet frem for at fantasere dig til andet.


 • #78   10. mar Jeg har måske lidt svært ved at se relevansen af en malle i en pit-tråd ? Men det er nok bare mig

 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #79   10. mar #75

  Okay, jeg tænkte mere på at hvis nu hunden røg på personen, der kommer for at sige hej til ejer. Ville den så ikke automatisk dumpe, eller blot blive trukket i points ?

  Jo de dumper hvis de udviser uprovokeret aggression. Dumper en hund, kan den testes igen, men ikke en 3 gang, så er løbet kørt.

  The ATTS Temperament Test provides breeders a means for evaluating temperament and gives pet owners insight into their dog’s behavior. It can have an impact on breeding programs and in educating owners about their dog’s behavioral strengths and weaknesses as well as providing a positive influence on dog legislation.


  What is temperament?
  W. Handel, German Police Dog Trainer, in his article, “The Psychological Basis of Temperament Testing,” defines temperament as:

  “the sum total of all inborn and acquired physical and mental traits and talents which determines, forms and regulates behavior in the environment”

  The ATTS test focuses on and measures different aspects of temperament such as stability, shyness, aggressiveness, and friendliness as well as the dog’s instinct for protectiveness towards its handler and/or self-preservation in the face of a threat. The test is designed for the betterment of all breeds of dogs and takes into consideration each breed’s inherent tendencies.

  The test simulates a casual walk through the park or neighborhood where everyday life situations are encountered. During this walk, the dog experiences visual, auditory and tactile stimuli. Neutral, friendly and threatening situations are encountered, calling into play the dog’s ability to distinguish between non-threatening situations and those calling for watchful and protective reactions.

  ATTS was founded by Alfons Ertel in 1977. The first test was held in September 1977; ATTS has held 1,272 tests as of the end of 2012. The number of dogs tested as of April 2016 is 33,925 with 28,295 dogs earning a TT title. The average overall pass rate is 83.4 percent; the pass rate may vary for different breeds. The breed’s temperament, training, health and age of the dog is taken into account. Minimum age for dogs to take the test is 18 months.

  The test takes about 12 minutes to complete. The dog is on a loose six-foot (6') lead and three ATTS trained evaluators score the dog. Majority rules. Failure on any part of the test is recognized when a dog shows panic, strong avoidance without recovery or unprovoked aggression.

  National breed clubs can request the list of their breed which earned the TT for the previous year by sending a request accompanied by a self addressed stamped envelope. A request for a complete list of all dogs of any one breed which have earned a TT is available, but breeds which have more than five pages of dogs will need to cover the cost of copying and postage.

 • #80   10. mar Men racer er jo forskellige..
  Er der en ønskeprofil for forskellige racer ligesom ved mentalbeskrivelse eller forventes det samme af alle?


 • #81   10. mar #79

  Bruges testen til noget - sådan rent avlsmæssigt ?

  Altså hvis en hund dumper, så kan den ikke avle eller hvordan ?


 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #82   10. mar AKC bruger den, og det gør andre kennel klubber, politiet mfl. også.

  Beginning Jan 2, 2018 AKC will recognize a new Temperament Test (TT) title as awarded by the American Temperament Test Society (ATTS). The ATTS provides a uniform temperament evaluation open to all dogs over 18 months of age. The test involves ten components which test for behavior toward strangers, reaction to sudden auditory and visual stimuli, unusual footing, and threatening stranger. This is a pass/fail test. Should a dog show panic, strong avoidance without recovery or unprovoked aggression, the dog will fail.

  The AKC TT title is handled thru the Parent Club Performance Events Titling Program and must be requested by a breed Parent Club. Owners of eligible breeds seeking to have a TT title must apply and provide documentation that their dog has passed the ATTS test. All dogs must be AKC registered or listed in the Purebred Alternative Listing (PAL) program.

  http://www.sndk9.com/wp-content/uploads/2016/07/ATTS-Flyer-and-Application-for-posting.pdf

  Hundene skal være over 18 måneder gamle for at blive testet. Jeg ved ikke om de bruger det direkte i avlsprogrammerne, men siden AKC anerkender et TT certifikat, må de jo bruge det til noget • #83   10. mar Okay - jeg var bare nysgerrig.
  Jeg kan se at min egen hund var røget på 2 af posterne og den reaktion hunden i videoen viser på en tredje, havde gjort at havde det være min hund var den røget videre til en anden ejer

  Men i USA neutraliserer man jo også i stort omfang - og hundesittere er et ret udbredt fænomen også.
  Må blot erkende, at jeg ikke altid deler deres måde at holde hund på - og så er det jo bare det


 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #84   10. mar Det er jeg lidt ked af at høre Martine.

  Det er stort set samme test som de hundesagkyndige bruger herhjemme, herhjemme er der dog en lille variation, her bindes hundene fast til en pæl eller andet og en fremmed løber truende og råbende frem mod hunden. Hunden må så ikke stirre, ej heller gå aggressivt frem. Og herhjemme kan et dårligt resultat koste hunden livet.

  Og ja der er stor forskel på hvordan vi her i norden holder hunde og så USA. Og grunden til at de neutraliserer i flæng, kan hænge sammen med at en del af de undersøgelser der er lavet over bid i USA påviser en stor procentdel i fertile hunde der bider.


 • #85   10. mar Hvilken test er det? Den du taler om, man også bruger herhjemme?
  Min hund stirrer altid, sådan er hendes natur. Det er jo en strong eye hyrdehund, og de bruger bare øjnene meget, hvilket ikke har noget med aggression at gøre overhovedet. Det virker grotesk at aflive en hund for det


 • #86   10. mar I øvrigt synes jeg det er helt OK, hvis en hund reagerer med at ville forsvare sig overfor så truende en person.

 • #87   10. mar Det er stort set samme test som de hundesagkyndige bruger herhjemme, herhjemme er der dog en lille variation, her bindes hundene fast til en pæl eller andet og en fremmed løber truende og råbende frem mod hunden. Hunden må så ikke stirre, ej heller gå aggressivt frem. Og herhjemme kan et dårligt resultat koste hunden livet.

  Hvilke hundesagkyndige er det du taler om her ?

  Og hvad er det, du er ked af af det jeg skriver ?


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #88   10. mar Hvorfor må den ikke stirre?. Skal den bare kigge væk og og ligne en undskyldning for sig selv. Jeg ville forvente at min hund både vil gå frem og vise mod. Andet vil være unormalt for racen.

  Det er da en fuldstændig tåbelig test der ikke tager højde for racernes forskelligheder.


 • #89   10. mar Hvilken hund ville bare kigge væk? Ville en normal hund ikke som minimum holde øje? Vores lille Powder Puff ville både stirre, knurre og gø

 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #90   10. mar Der er kun 6 hundesagkyndige her i landet, de er alle udpeget af justitsministeriet og dansk dyrlægeforening.
  De er alle dyrlæger + etologi.
  De kan blive brugt i hundelovssager (skambidsparagraffen eller farlighedsparagraffen) enten på politiets anmodning eller hundeejers anmodning.

  Hunden blive da transporteret til et sted, hvor de skal gennemgå nogenlunde samme test som den der ses ved ATTS testen + det jeg skrev ovenfor.
  Ejeren kan være tilstede, men har ikke ret til at være tilstede. • #91   10. mar Aj aj aj ...

 • #92   10. mar Det virker som en helt skør test

 • #93   10. mar Jeg kan ikke se - uanset hvor meget jeg prøver - at en hund, for at være en "bestået hund" skal være ligegyldig når en person, som vedkommende på videoen, kommer og hilser på den måde vedkommende gør.
  Jeg kan heller ikke se at det skal være diskvalificerende, at en hund ikke gider / har lyst til / tør, møde en for den fremmed person.
  Ej heller, kan jeg se det rimelige i, at en hund, der bliver truet så voldsomt som det bliver beskrevet, skal forholde sig i ro og ikke må kigge på vedkommende.

  Sry - der er ikke meget der klinger "sagkyndigt" over det der .. imo ikke nogen god test.


 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #94   10. mar

 • #95   10. mar Det er simpelthen ikke rimeligt, man forventer en 100% passiv hund.

 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #96   10. mar Uso hunden som her bliver testet består heldigvis og hjemsendes.
  Men det er altså sådan det foregår og den test de skal igennem, hvis sagen drejer sig om skambidsparagraffen eller farlighedsparagraffen.
  Vurderingen kan dog tilsidesættes af politiet og dommere.


 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #97   10. mar Beklager sidespringet fra oprindelig emne.

 • #98   10. mar Charlotte A Min gamle hund gennem gik den test, han blev taget pga. En dum nabo der følte sig utryk han havde ikke gjort noget andet end være en uønsket race. Han blev vuderet farlig pga. Han ikke fandt sig i nogen truende adfærd og søgte øjenkontakt og fastholde den. Men fik lov at beholde ham pga. Min håndtering af ham var korrekt. Som dyrelægen sagde der er jo galt i en farlig hund så længe den håndteres korrekt, men han var ikke farlig så længe man ikke var truende over for ham. Så gir ikke meget for den test, da den kun er for at frem provoker en udfald.

 • Charlotte A
  Charlotte A Tilmeldt:
  sep 2017

  Følger: 1 Svar: 73
  #99   10. mar Ja det kan være ret hårdt for en hel del hunde og man skal også huske, at de fleste af dem i forvejen har gennemgået et pres ved at blive taget fra familien, placeret et sted de ikke kender, fremmede lyde, fremmede lugte, for så igen at blive flyttet og testet, nogle gange 12 uger efter, så hvor sandfærdigt et billede får man så overhovedet af hunden?
  Og oftest er ejer også rystende nervøs fordi de godt ved hvad der er på spil.
  I min verden er det helt absurd, og giver absolut ikke et reelt billede af hvordan hunden er til hverdags, ejers samspil og kontrol af hunden.


 • #100   12. mar @84: Det er da en helt skør test Sagkyndigt min bare Det er på ingen måde rimelig eller fair overfor hunden. Den må være opfundet af folk der intet aner om hundesprog INGEN af mine Irske Terriers ville have forholdt sig passivt, hvis de var bundet og blev truet på den måde. De 'svare igen'. Der er en race der er lavet til at ville forsvare sig selv, sin ejendom og sin familie. Flere af mine har været gennem mentaltests i Sverige. Og jo, de gør som de skal og reagere på en trussel. Min Dober (som ellers er en ret blid hund) ville formegentlig heller ikke bare finde sig i det. Vi har her på det seneste desværre været ude for et par episoder, hvor det har vist sig at hvis vi trues så 'mander hun sig op' og siger 'SKRID' og ligner en der har tænkt sig at følge op med handling, hvis presset forsætter.

 • #101   12. mar #68 Hvad pit angår, hvilken drift motiverer dem i forhold til hund-hundaggression?
  Den høje tænding, de beskrives at have, er det ikke netop forsvarsdrift?


  Forsvars drift forbindes med at hunden prøver at skræmme, og dermed undgå, en trussel. Dette er ikke en ønsket adfærd hos game pit bulls.
  Det er bytte driften blandt andre ting (fight drive/ gameness osv.) som man går efter hos game pit bulls.

  #72 Så vidt jeg ved har hverken pit eller amstaff aggression rettet mod mennesker fra naturens side?

  En god og korrekt avlet pit bull bør ikke udvise aggressioner over for mennesker. De er stadig kendte for deres tillid til mennesker og for at være dårlige vagthunde Desværre har dårlige opdrættere dog formået at ødelægge dem i mange tilfælde..


 • #102   15. mar Elmo ville dumpe den der test lige på stedet Han bliver pt trænet i gr C med henblik på at styrke hans lidt for gavmilde attitude, og det har givet pote. Nu vil han, med logrende hale, gerne forsvare sit “bytte” (styret), og har stor forsvarsdrift hvilket klart ville komme til udtryk hvis en stor mand kom løbende imod ham, råbende... Det har intet med aggression at gøre, snarere de mentale billeder min hund har af bestemte situationer, kvag træning. Og jeg ville da absolut forvente han ville forsvare sig selv, en hund der trykker sig og bliver bange ville da anses som væsenfejl.
  Min hund ville også holde øjenkontakt, da han kvag sin træning er indoktrineret til kontakt.

  Meget meget mærkelig test, der absolut ikke tager højde for at man har med et levende dyr at gøre, som kan blive påvirket af en million faktorer


 • #103   15. mar Og mht pitten - nu kender jeg ikke ret meget til den, men kunne den ikke bruges som vægterhund måske? Hvis nu man brugte korrekt avlede individer.

 • #104   15. mar Fascinerende test på den video. Jeg tror at 99 procent af alle Grossere ville dumpe med et brag.

  Ingen Grosser ville forholde sig passivt ved truende menneskelig adfærd uden at reagere. Med reagerer mener jeg, at de vil “gøre sig store”, stå fast på stedet, stirre og gø. Kommer personen indenfor en meter, så vil de de typisk lave skin “udfald” hvor de hopper op, og gør personen ind i hovedet.

  Formodentligt, vil dette forgå uden blottede tænder endnu, da Grosseren jo af natur, er meget bite reluctant, og vitterligt skal presses førend at de reagerer på den måde. Men forholde sig passivt er utænkeligt.

  Det samme med hilsen på fremmed.

  Selv når jeg har sagt ok for en fremmed, så skal den fremmede ikke bukke sig ind over ham, for så at klappe ham på hovedet. For så hopper han op og gør personen ind i hovedet. Det får jo folk til at trække sig, og så stopper han der.

  Det har jeg aldrig set som et problem, da jeg jo bare skal bede folk om at lade være med at bukke sig ind over ham, og klappe ham på hovedet (generelt oplever jeg mange hunde der ikke vil klappes på hovedet, omend mange finder sig i det. Men der er da mange racer der ikke bryder sig om.

  Selv Broholmeren ville nok ikke bestå den test. Der skal de i henhold til racestandarden altså gø, når mennesker udviser truende adfærd. Så acepterede den det, så vil det ikke passe med det man avler efter at opnå. Tilgengæld, kan en fremmed nærmest læne sig ind og hunden og give den en kæmpe krammer, i værste tilfælde vil den nok bare stå stille.

  Jeg tvivler på, at nogen der har oplevet en Gennemsnitlig Broholmer, på nogen som helst måde, vil betragte det som en skrap hund. Jeg tror ikke der findes mange Molossere der lige så laid back som lige den. Newfen måske?

  Jeg gad godt vide forklaringen på, hvorfor man har valgt den type test i DK.

  Men i henhold til Kristians forklaring længere oppe, så er det åbenbart ikke diskvalificerende, at hunde reagerer, han fik jo sin med hjem igen. Men det virker underligt at teste en reaktion, som er normal for de mange racer, synes jeg.


 • #105   15. mar Det gør mig trist at se at gr. C bliver brugt sådan, Vaxhound
  I min optik skal en hund, der bliver nødt til at køre i forsvarsdrift have lov til at blive fri.

  Forsvarsdrift giver aggression og det kan bruges i små momenter - at dyrke det for at gøre hunden skarp er sgu synd.
  Det er helt misforstået og det er så ærgeligt at se at der er figuranter, der vil gøre det

  For at det skal virke skal hunden føle sig truet...


 • #106   15. mar Fuldkommen enig med CH

 • #107   15. mar Jeg tror du misforstår mig CH, han bliver ikke presset til at afføde en reaktion i afmagt eller fordi det er hans eneste udvej. Vi snakker ikke trailer træning som nogen gjorde førhen, med hundene på et bord hvor de skulle bide sig ud af situationen...

  Det bliver leget ind i ham - at han er nødt til at være obs på figo, for ellers snupper han byttet igen. De leger en bytte/forsvar leg, alt sammen med logrende hale og stor entusiasme fra Elmos side - alt er totalt harmløst og uden den mindste overbelastning eller skævvridning af hans drifter og opfattelse af verden Jeg kunne aldrig nogensinde drømme om at indvillige i andet.
  Jeg hetzer ikke min hund til belastningspræget og stresset adfærd. Vi leger med ham, og gør det nu ikke rigtig andet end som leg og afveksling, men har gjort en del i en periode for at få vækket hans lyst til at holde og forsvare sit vundne bytte, frem for uden opfordring at aflevere fordi han er lidt for meget gentleman og jeg har været lidt for god til at lære ham at spytte ud da han var mindre, og åd alt han fandt. Ham og jeg har haft en konflikt vi skulle have styr på, og det har vi på en meget human og pædagogisk måde fået Han har fanget hvad “legen” (som det jo er i hans verden) går ud på nu: figo står med byttet, når mor siger til må jeg rundere skærmen og gø af figo, når han bevæger styret må jeg bide i det, når han står stille skal jeg slippe det og gø igen, når han bevæger sig igen må jeg bide i styret igen, og så vinder jeg det fra figo, og så vil han gerne prøve at snuppe det fra mig, men det er mit haha (hvis jeg skulle sætte ord på hvordan scenariet umiddelbart ser ud fra Elmos pow)

  Hvis ikke jeg tager meget fejl træner du i 35 ik CH? Jeg tænker lidt at gæstetræne nede hos jer en dags tid, har næsten lige været til kursus med Morten Vil rigtig gerne høre dine tanker omkring det. Man kan altid lære nyt


 • #108   15. mar Jeg er vist gået glip af den fantastiske flyball video, der snakkes om. Jeg er lidt nysgerrig efter at se den, har nogen et link?

 • #109   15. mar Søren har lagt den ind #59

 • #110   15. mar Der er stor forskel på forsvarsdrift og bytteforsvar.
  Bytteforsvar har rod i byttedriften, uden den, intet forsvar af byttet.

  Det er - hvis det trænes rigtigt - ikke noget hunden bærer med sig i sin fritid, det skulle meget gerne blive i træningsbilledet.
  Træning af og i bytteforsvar - gjort rigtigt - giver hunden selvtillid og løfter den fordi den får stor succes. Presses den får meger bliver frustrationen dominerende og resultatet et omvendt

  Jep, vi kommer i 35 - kig endelig forbi!
  Vi træner mandag og torsdag.
  Morten er der stort set hver mandag og hveranden torsdag, hvis du vil bruge ham igen
  Sig til når du kommer, så bager jeg en kage • #111   15. mar Ah, tak Det havde jeg overset

  Super fedt, de ser ud til at have det sjovt og giver den gas! Om de faktisk kunne måle sig med en lurcher eller whippet finder jeg dog tvivlsomt

  Tjek den sorte her
  https://m.youtube.com/watch?v=9J2cgGrkT_g


 • #112   15. mar CH:

  Der kan man bare se, jeg havde ingen ide om at der var forskel på bytteforsvar og forsvarsdrift. Jeg har meget at lære Men i mit tilfælde er der så tale om bytteforsvar må jeg hellere skrive, og det har nemlig løftet ham og styrket hans selvtillid, efter at jeg i valget mellem to onder valgte at skabe en konflikt mellem ham og jeg da han var lille, fordi han åd alt han fandt. Han forsøgte at æde sokker, sten, sluge hele tennisbolde - jeg har måtte trække en gaffel op af halsen på ham som jeg havde tabt på gulvet under madlavning Jeg havde en ide om det ville skabe konflikter mellem ham og jeg senere hen i træningsmæssie henseender, men det var det eller en dødsyg hundehvalp.
  Vi har så brugt bytteforsvaret til at styrke hans selvtillid, og hans og mit samarbejde om at vinde byttet og forsvare det sammen Og det er nemlig blevet i træningsbilledet, han gør det super godt til træning, men tager det ikke med hjem.
  Jeg skal lære at bruge mine udtryk korrekt, men mon ikke det kommer, og tak for rettelsen

  Jeg kigger meget gerne forbi igen! Specielt hvis der er kage Muligvis vi ses på mandag så


 • #113   15. mar Intet kan måle sig med border collie - we know

 • #114   15. mar #113

  Fordi en BC er nemlig en whippet eller en lurcher. Aha. Pointen var nu at vise den sorte hund i klippet Jeg kan dog godt forstå, du synes borderne er fantastiske også - det er de


 • #115   15. mar Et spørgsmål til dit klip Emma..

  hvorfor starter holdet med den sorte hund, så langt efter det andet hold?


 • #116   15. mar #115

  Jeg dyrker ikke selv flyball (det findes desværre stort set ikke i DK), så det skal jeg ikke kunne svare på


 • #117   15. mar Nåh okay

 • #118   15. mar Jeg kunne dog godt tænke mig det, hvis det var mere udbredt herhjemme. Er sikker på Enzo ville sparke r*v

 • #119   15. mar Det ser skide sjovt ud... • #120   15. mar Enig! Jeg tror han ville absolut elske det

Kommentér på:
Pitbull som brugshund...