{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
722 visninger | Oprettet:

Formel 1 labrador {{forumTopicSubject}}

Vi har snakket lidt om labrador på det sidste da en i familien kigger lidt på racen, og nu vil jeg lige af ren nysgerrighed stille et par spørgsmål

Hvad er det helt præcist forskellen er på en formel 1 labrador og en "almindelig" labrador?
Er det korrekt forstået at F1 er af jagtlinjer?

Er der forskel på størrelsen mellem de to?
Er der forskel på aktivitetsniveauet?
Generelt andre forskelle?

Når der sælges tavleløse formel 1 labrador på dba, er de så rent faktisk F1'ere eller er det bare noget de skriver for at gøre dem lidt mere attraktive? For tit synes jeg slet ikke der står noget om forældrene. I nogle annoncer står der så godt nok at forældrene har været brugt til jagt.Kommentarer på:  Formel 1 labrador
 • #1   10. mar Formel 1 er en labrador af irsk/engelske jagt linjer.
  Uden tavle er der oftest tale om sorte krydsninger som ikke helt ligner labrador, de er måske lidt små, har spise snuder eller forkert ansatte ører, smart salgstrick er så at kalde dem Formel 1 så sælger det mere en sort krydsning;)
  En labrador med stamtavle af jagtlinjer er oftest betydelig nemmere at arbejde med en hvis den er af udstillingslinjer;) der er oftest mere gang i den, den er mere samarbejdende.
  En sort hund uden stambog er en sort hund uden stambog, hvilket temperament den får kan du aldrig vide;)


 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 60 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 3.341
  #2   10. mar Formel 1 labrador er vist en Dansk opfundet betegnelse

 • J0hN
  J0hN Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 60 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 3.341
  #4   10. mar #3
  Ok en Dansk journalist ?


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 4 Emner: 14 Svar: 1.336
  #5   10. mar Som Bodil skriver så er en formel 1 af engelske/irske jagtlinjer, men spørger du den danske befolkning tror 99% at det betyder en lille spinkel lab (ofte ligner de noget der er blandet med en anden race), derfor er der mange der sælger "formel 1'ere", som intet har med en formel 1 at gøre.

  Jeg har faktisk aldrig mødt en ægte formel 1, men mange der påstår at deres hund er en formel 1.

  Mit indtryk er at vil man have en lab af jagtlinjer, så kan man sagtens finde danske jagtlinjer der er rigtig gode. Der har jeg i hvert fald mødt nogen i retrieverklubben, men kan selvfølgelig ikke lige huske hvor de var fra


 • #6   10. mar Jeg tror egentlig ikke, det bare er et smart salgstrick at kalde små, lidt spidsnæsede, ikke stambogsførte labber eller labblandinger for F1 labber. Mit indtryk er, at de fleste helt reelt tror, at det er udseendet, der betegner en F1'er.

 • Amalie
  Amalie Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 10 Svar: 102
  #7   10. mar Min papfar har F1 til jagt. De er Markant slankere og også lidt lavere end 'alm' labrador. Mere sporty, om man vil. De er skønne, livlige og energiske ude, rolige inde.

 • #10   10. mar Sif - det handler jo ikke om, om hunden er fin, en god hund e.l. Men der ER altså forskel på, om man vælger nogen linjer frem for andre.

  Amalie - mindre end hvad? F1'er er ikke mindre end andre jagtlinjer. ALLE jagtlinjer (labrador) er generelt set lettere og mere adræt bygget end udstillingslinjer. Så møder du en F1 vil du formentligt på udseendet kunne konstatere, at der er tale om jagtlinjer. Du vil næppe kunne se, at der er tale om engelske/irske jagtlinjer eller danske, tyske eller...
  F1/andfre jagtlinjer er i øvrigt ikke nødvendigvis mindre - bare typisk lettere og mere adræt bygget. Ganske mange af dem er fuldstændig samme højde som hvad man ser i udstillingsringen.

  Jeg lod mig for nogen år siden efterhånden, fortælle at de engelske linjer generelt er blødere og mere pleasende end de danske (jagtlinjer altså). Om dette stadig holder stik ved jeg ikke.


 • #11   10. mar #3 da jeg hørte om det, forstod jeg det som om det var en Engelsk journalist, så jeg tog fejl. Kan jeg se efter jeg læste det selv.

 • #12   10. mar Der er kæmpe stor forskel på en labrador af udstillingslinjer og af jagtlinjer.

  En meget generel opstilling, som ikke skildre klassisk adfærd ved labben:

  Udstilling: Stor, tung, firkantet(bred) hoved og kasseformet krop, har fluer på hjernen, har svært ved at holde fokus, mere selvstændig/stædig.

  Jagtlinjer: Mere spinkel bygget, adræt, ikke super bred hoved, høj energi niveau, blødt sind(nogle lidt for meget), pleasende.

  Nogle opdrætter laver et miks af udstilling og jagtliner, for at få en lab som ligner en lab(nogle jagt labber ligner ikke så meget en lab og har nogle gange en mærkelig pels og flere og flere udstillings labber ligner nærmest en rottweiler), og som er samarbejdsvillig og har fysikken til at være aktiv og ikke er for blød at træne med.

  Men det kommer jo helt an på hvad man ønsker af sin hund, hvad man skal vælge.

  Køber man en sort hund uden stamtavle, kan du få fra den ene yderlighed til den anden.


 • #13   10. mar En F1 findes KUN med anerkendt stamtavle.

 • #14   11. mar det er lidt grineren, at F1 normalt står for første generation af en blanding af 2 rene racer (uanset art, plante, bakterie whatever) -
  så betegnelsen F1 er jo go' nok = blanding


 • #15   11. mar AboutMy, jeg læser det du skriver som at jagtlinjer=F1. Det er det jo ikke. Der er mange jagtlinjer, og en lille del af dem er F1, altså af særlige irske/engelske linjer.

  Jeg har kendt en enkelt F1'er, og kunne hverken se eller mærke at den var F1'er. For mig lignede den bare alle andre jagtlinjer


 • #16   11. mar F1 er ikke nødvendigvis mindre end udstillingsmodellen, de kan se ud på alle mulige måder, da de ikke er avlet efter udseende. Jeg kender f1"der der vejer 20 kg (tæver) og hanhunde på omkring 40 kg.
  Men de har en mere funktionsdygtig og adræt form end mange udstillingslabber (ikke helt så tromleformede). • #17   11. mar Jeg tror reelt at danskere tror at når de har en spinkel labrador med stamtavle er det f1 og er den rund er det en dansk opdrættet labrador.

  Jeg har aldrig mødt en f1 med papir på at den var det - ikke kun hvor ejerne sagde det. Desuden er en f1 ikke nødvendigvis lille af opdræt, omend jeg gerne indrømmer at det er dem der er flest af.

  Jeg synes personligt man skal lade være med at kigge efter f1 men man skal kigge grundigt på om de er avlet til udstilling eller jagt. At have en jagthund betyder ikke at man skal gå på jagt men det er to meget forskellige hunde sindsmæssigt.


  Hvad er det helt præcist forskellen er på en formel 1 labrador og en "almindelig" labrador?
  - generne. F1 kan kun bestå af engels/irske linjer
  Er det korrekt forstået at F1 er af jagtlinjer?
  - ja
  Er der forskel på størrelsen mellem de to?
  - statistisk set ja er f1 mindre men det er ikke en regel
  Er der forskel på aktivitetsniveauet?
  - ja som udgangspunkt er jagthunde med mere energi. De er også oftest mere pleasende og elsker at skulle arbejde med dig. Om det er jagt tricks eller nosework betyder ikke ret meget, men den elsker arbejde.
  Generelt andre forskelle?
  - hold øje med sundhed. Labrador bliver avlet alle steder, og ikke alle er interesseret i at avle på det bedste. De avler bare fordi deres hund er sød. Vi har så mange hunde at vælge i mellem at vi ikke behøver at gå på kompromis. Hold øje med HD AD OCD EIC CNM og øjensygdomme:
  http://www.labrador-retriever.dk/side.asp?ID=26955 linket beskriver også de andre sygdomme som en labrador desværre lidt for ofte er ramt af og kan i flere tilfælde kræve aflivning. Mange af dem kan avles væk da de kan gentestes og et godt seriøst opdræt gør alt hvad de kan.


 • #18   11. mar A med: Jeg skriver ikke at F1=jagtlinjer. Jeg skriver generelt om jagtlinjer vs. udstilling i Danmark. Jeg ved godt at TS skriver F1, men jeg tvivler på, at det rent faktisk er F1 vedkommende vil anskaffe sig, derfor ser jeg ingen grund til at skrive om den. Derudover kender den jeg heller ikke F1(hund af engelske jagtlinjer) personligt, men kender rigtig mange fra andre jagtlinjer.

 • #19   11. mar Mange tak for jeres svar! Så blev jeg lidt klogere
  Ja der er overhovedet ingen tvivl om hvad jeg ville vælge hvis jeg skulle have en

  Vedkommende der kigger efter racen sagde bare for nylig at lige nu var der kun "Formel 1" labrador til salg på dba og diverse sider, og sådan én ville hun IKKE have fordi de var alt for aktive og hun gerne ville have en "gammeldags" labrador.
  Hvor jeg tænkte om det overhovedet betyder det store når sælger har skrevet i annoncen at hvalpene er Formel 1, når hun køber tavleløst på dba. Og var nysgerrig på hvad forskellen egentlig er. Da jeg nemlig synes jeg har læst herinde før at det er et ret misforstået begreb.


 • #20   11. mar Men hvis hun ønsker en kraftig udstillingstype (jeg går ud fra, at det er det, hun kalder gammeldags), så skal hun vel også styre uden om de annoncer, der annoncerer deres hvalpe som formel 1.
  Det kan godt være, at dem der har kaldt dem f1 i annoncen ikke ved, hvad f1 er, men sandsynligheden er at det er mere spinkle og måske også mere aktive hunde, end det hun ønsker sig.


 • #21   11. mar Ja det er selvfølgelig rigtigt

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 4 Emner: 14 Svar: 1.336
  #22   12. mar Sandsynligheden for at de ikke er rene labradors er også stor, idet mange af de formel 1'ere der sælges tavleløse på DBA er meget små og bestemt ikke racetypiske.

 • #23   12. mar @19: Hvis vedkommende kiggede efter hund andre steder end på DBA, så er det ikke så svært at finde en af de tungere labber. Der er så mange opdrættere af dem i DRK at man stort set altid kan finde en til salg med DKK stambog Man kommer i hvertfald ikke til at vente på hvalp i månedsvis
  ..... forøvrigt er det faktisk lidt sjovt at folk kalde de store tunge labradors for 'gammeldags' labrador. Det er ikke ligefrem sådan labber ser ud på gamle billeder og de tunge dorske modeller er en forholdsvis ny opfindelse


 • #24   12. mar Når man ser labradorer fra gamle billeder og når jeg tænker på racen, som den så ud da jeg var ung, var det ganske rigtig ikke så tunge typer, som udstillingsmodellen i dag, men det var heller ikke spinkle speed-gonzales typer, bygget til fart, som man også ser en del af i dag. Det var snarere et eller andet sted midt mellem de nuværende 2 ekstremer.

  Standarden beskriver en kompakt bygget hund, og det har den formentlig altid gjort. Interessant nok står der også med fremhævede typer, at de må ikke være overvægtige. Gad vidst om dommere og udstillere ikke læser standarden.


 • #25   12. mar Lene jeg tror ikke de læser den note med de ikke må være overvægtige. Jeg har to gange nu fået henvendelse fra en fremmed om at hun tydeligt er sulten og får for lidt mad - at hun skal have lidt ekstra mens hun vokser.

  Synes det er synd at en del hundeejere desværre har fået en ide om at deres hunde skal bære 10% ekstra fedtlag.


 • #26   12. mar Trine, ja det er synd, at så mange har overvægtige hunde, og det gælder inden for mange racer. Normal begrebet virker til at rykke sig.
  Man kan så ikke forvente at hr. og fru lab-ejer læser standarden, men udstillere og udstillingsdommere bør.


Kommentér på:
Formel 1 labrador