{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
580 visninger | Oprettet:

Når ris er godt {{forumTopicSubject}}

Jeg er stor tilhænger af stivelsesfri fodring af både hunden og mine heste, fordi jeg er overbevist om at de ikke har noget at bruge stivelse til.

Men på trods af adskillige forsk mærker har jeg ikke været helt tilfreds med mængde og konsistens af output.

Pga diarré har hunden i nogle dage fået udkogte ris og et sensitiv vådfoder, og aldrig har systemet fungeret bedre.

Det sætter jo nogle tanker igang.
Hvorfor er det at hunden fungerer så meget bedre på De end på alverdens tørfoder? Og ville man opnå samme positive effekt ved at vælge tørfoder med lidt ris? Kan man lave en kombi med vådfoder og ris som en mere permanent løsning?

Hvad tænker I? Hvad ville I gøre, hvis jeres hund opførte sig sådan? Alle input er velkomne
Kommentarer på:  Når ris er godt
 • #1   12. mar Jeg giver min hund det der virker - jeg går ikke op i mærker og indholdsbeskrivelser .. jeg fatter ganske enkelt ikke de folk, der med djævlens vold og magt tvinger deres hund til en fodertype, fordi DE synes at det er det rigtige.
  Det må være hunden, der er indikator på om foderet passer til den.

  Det er ikke alle hunde, der fungerer lige godt på det samme foder


 • #2   12. mar Min Lucca fik næsten altid ris sammen med sit vådfoder. Efter en maveinfektion havde hun brug for det for at kunne ''holde sammen'' på maven. Jeg gav ofte nogle grøntsager med i

 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 8 Emner: 16 Svar: 2.150
  #3   12. mar Man kan sagtens fodre ris kombineret med dåsemad.

  Tørfoder med ris er ikke ligeså letfordøjeligt og skånsomt som udkogt ris, men du kan jo prøve et tørfoder med ris for at se om det virker bedre til hunden.


 • #4   12. mar Tja, hvis det virker med ris, så giv da ris. Men du kunne jo overveje at gå lidt på kompromis med din stivelsesmodstand og se om hunden måske fungerede bedre med lidt stivelse i foderet - det gør både min hest og min gamle hund, og så er jeg lidt ligeglad med, om det nu lever op til hvad der er moderne i øjeblikket.
  Og så tænker jeg lidt - stivelsesfri fodring af hund, betyder det i virkeligheden bare at du går efter kornfri (i så fald er det jo værd at huske, at der også er stivelse i kartofler, rødder og hvad der nu ellers bruges i de fodertyper, som ikke indeholder korn), eller er det reelt stivelsesfri/-fattig du mener?

  Gaia kunne slet ikke med kornfri - hun var simpelthen SÅ sulten 24/7, at hun åd ALT både spiseligt og ikke-spiseligt, skulle ud midt om natten for at lede efter mad (græs, rødder, blomster mm) osv. Så det blev hurtigt droppet. Reiki derimod fungerer godt på det meste foder. Jeg ville ganske enkelt kigge på min hund og fodre med det der virker og så lægge hardcore ideologier på hylden


 • #6   12. mar Pssst.. I fordøjelses processen bliver alle kulhydrater til det samme anyway. Komplekse kulhydrater er bare længere tid om at blive nedbrudt til simple kulhydrater

  Mange af de kulhydrater der er i kornfrit og risfri er i forvejen blevet gjort mere simple pga forarbejdningen.

  Der er absolut intet galt med "stivelse". Det eneste, er at det optages hurtigt, og man får hurtigt for meget af det - det gælder både mennesker og dyr


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 8 Emner: 16 Svar: 2.150
  #7   12. mar Nej der er intet galt med stivelse, der er stivelse i alt tørfoder og om det er ris eller kartoffel er vel lige fedt.


 • #8   12. mar Mine hunde minder aller mest om omvandrende affaldskværne...

  Men det går vel ind under varieret kost


 • #9   12. mar "Hunde er rovdyr, deres fordøjelse er som ulvens"

  Hunde har været domesticeret i mindst 20.000 år. Hvorfor skulle hundens fordøjelse ikke have tilpasset sig menneskers levevis undervejs?

  En af teorierne bag domesticering er, at hunden var en særlig afart af ulven, som holdt sig nær mennesker. Den ryddede op efter mennesket, og spiste hvad mennesker efterlod - mad, afføring, lig osv.

  Lad os så forestille os at der er et vist spænd i hundes fordøjelse. Nogle er mere til den ene side, nogle til den anden. Så vælger man selvfølgelig det der fungerer, og parkerer sine egne overbevisninger.

  Jeg har én der lever af Orijen og vådfoder (måske med en lille smule ris eller grønt i). Og så har jeg én der får noget RC og 50/50 på vådfoder og ris. De er meget forskellige i deres fornøjelser, så jeg indretter mig og giver det der fungerer.


 • #10   12. mar Min erfaring er meget lig din - Mille har tendens til blød mave/lidt tyndt til tider på kornfrit foder/uden ris og da jeg så satte hende på foder med ris i var afføringen Meget bedre... Så jeg er gået over til foder med ris.. så længe det ikke er det der dominerer procentmæssigt i foderet så har jeg det helt fint med det - på kornfrit med blød mave tømmer hun heller ikk sine analkirtler optimalt..

 • #11   13. mar Tak for alle jeres input. Det er en god pointe at hunden skal have det den trives på.

  Vi fortsætter på ris og vådfoder til en begyndelse og så må jeg evt eksperimentere med et tørfoder med lidt ris og se om det fungerer.

  Af praktiske årsager er det nemlig nemmest at hunden en gang i mellem kan få tørfoder.


 • #12   13. mar I perioder med dårlig mave, har jeg også brugt ris, som har hjulpet rigtig godt.

  Bruger gerne risflager ( Dem fra Hermann's ) , som bare skal have lidt varmt vand på og så er klar efter et par minutter - dejlig nemt


 • #13   13. mar Ingen af mine hunde har nogensinde fungeret på 100 % kornfrit foder, resultatet har været diarre eller at hunden skulle besørge 5-6 gange på en dag.
  Min nuværende hund har svær allergi og er allergisk for rigtig mange ting, inkl lagermider, altså korn. Ergo burde han leve af kornfrit foder eller råt foder, men resultatet er seriøst diarre med slim eller at han skal besørge op til 8 gange på en dag. Vi har nu findet noget foder med ren fisk og ris, som han virker til at kunne tåle, trods ris også er en kornsort, så virker han til at kunne tåle den, men han bliver også allergivaccineret og det kan jo hjælpe meget. Han har også fået RC hypoallergening, men trods det er hydroaliseret, synes jeg han klør sig på det. Men foder der er helt kornfrit dur ikke.


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 8 Emner: 16 Svar: 2.150
  #14   13. mar Altså nu er kornfrit jo ikke bare kornfrit hvor alt er ens, ligesom foder med korn reagerer hunden bedre på nogle mærker end andre.

  Som kulhydratkilde i kornfrit kan det f.eks være kartoffel, sød kartoffel, gule ærter, ærter, linser, og forarbejdningen af kulhydraterne variere også.

  Mange kornfrie produkter indeholder mere end en kulhydratkilde og proteinkilde, men så er der også nogen hvor der kun er en kulhydrat og en proteinkilde.. f.eks. hest og ærter.

  Min collie får splat mave på en masse kornfrit, men der findes også kornfrit hun fungerer rigtig godt på.. så at sige en hund ikke tåler kornfrit i maven er noget af en påstand hvis man ikke har prøvet forskellige sammensætninger.

  Men hvis hunden fungere på korn kan jeg slet ikke se hvorfor man vil skifte til kornfrit, hundens trivsel er jo det vigtigste, og med alt det "hype" der har været med kornfrit tror jeg ærlig talt ikke det er bedre end foder med korn i langt de fleste tilfælde.


 • #15   13. mar Du kan sagtens give vådfoder blandet med ris også på sigt. Hvis du gerne vil slippe for selv at koge ris, kan du købe økologiske brune risflager fra Hermanns på zooplus.

 • #16   13. mar I øvrigt får min hund tynd mave af stort set alt tørfoder uanset om det er kornfrit eller med korn. Men Wolfsblut og Purizon har han god mave på. Især Wolfsblut. Det kunne du evt prøve

 • #17   14. mar Prøvede wolfsblut - er faktisk på det lige pt og for Mille giver det stadig blød mave ligesom andre uden ris - men derfor kan du jo sagtens prøve det - vil dog anbefale kun at købe en lille pose som start! Gjorde desværre ikk noget for Milles mave, men det er jo også forskelligt..

 • #18   14. mar Ja, det kære små er jo så forskellige. Wolfsblut findes i øvrigt med ris. Jeg bestilte en del forskellige små poser Wolfsblut med 500 gram fra petsexpert.dk. Indtil videre har jeg kun prøvet 2 forskellige varianter (uden ris) og min hunds mave er bedre på disse to en på noget andet tørfoder han har prøvet. Og han har prøvet en del forskelligt. Purizon er det eneste andet tørfoder, hvor maven er acceptabel. Dog kun Royal Canin med korn og der var maven helt gal

 • #19   14. mar hvilken variant af wolfsblut er med ris?

 • #20   14. mar Jeg orker ikke lige at gå alle varianterne igennem nu, men hvert fald Range Lamb http://www.mypets.dk/shop/wolfsblut-range-lamb-hundefoder--2-kg-18836p.html Mener bestemt at der er flere varianter med ris, men denne var bare den jeg lige kunne huske. Acana har også varianter med havre, hvis det kan bruges

 • #21   14. mar Sys bare den med lam var den eneste jeg så da jeg kiggede efter wolfsblut, var derfor jeg spurgte

 • #22   14. mar Har kigget på alle varianter undtagen dem med ren fisk og lam er den eneste med ris, mente nemlig nok

 • #23   14. mar Wolfsblut varianter med ris er noget af det jeg overvejer. Mener der er med fisk, lam og en mere jeg ikke lige husker.

  Indtil videre kører det super på ris og vådfoder og jeg har forsøgt med lidt tørfoder som fodersøg uden det væltede maven.


 • #24   14. mar Jeg kiggede på alle undtagen dem hvor der kun var fisk i - så hvis du kan finde andre der er med andet end udelukkende fisk er jeg da bestemt interesseret Fandt kun den med lam..

Kommentér på:
Når ris er godt