{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.302 visninger | Oprettet:

Opdrætters hjem er beskidt - vil du købe hvalp der? {{forumTopicSubject}}

Jeg sad og kiggede på corgihvalpe, og faldt over en opdrætter som gennem tiden har lavet en del kuld. Hendes hjem er rodet og snusket. Hvalpekassen med de små er møgbeskidt, ikke bare ny snask, men mange års skidt og snavs. Mange billeder af hvalpene er taget på et bord, hvor man kan se at det flyder med skidt, madrester og rod.

Og så står min hjerne helt af. Jeg ville ALDRIG købe hvalpe et sted, hvor basal hygiejne ikke er en del af dagligligdagen. Én ting er at hjemmet roder, men at hvalpekassen er decideret ulækker, kan jeg slet ikke klare.

Hvordan har du det med sådan noget? Jeg ved nemlig godt at jeg er ret hysterisk med skidt og snusk Men findes der andre der er lige så tossede?
Kommentarer på:  Opdrætters hjem er beskidt - vil du købe hvalp der?
 • #1   4. aug 2018 Jeg kan også godt tænke mit omkring hvordan andres hjem ser ud - men hvis opdrætteren føltes som den rigtige, hvis hvalpen var den rigtige og den var passet, socialiseret og elsket i hoved og r*v, så ville det intet betyde...

  Mine forældres hjem bar også meget tydeligt præg af at de var opdrættere - men deres fokus lå bare på hundene istedet for deres hjem...


 • #2   4. aug 2018 Men.... fokus på hvalpene starter da i hvalpekassen? At kassen tydeligt bærer præg af ikke at være gjort ren i mange, mange år - ej, det kan jeg altså ikke.

 • #3   4. aug 2018 Altså umildbart nej.
  Men samtidig er der SÅ mange andre ting der ville vægte højere for mig end det.

  Og nu ved jeg godt at du skriver flere års snavs og rod men samtidig forestiller jeg mig hvordan mit hjem ville se ud hvis jeg havde 10 Schæfer hvalpe..


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.896
  #4   4. aug 2018 Jeg er bedøvende ligeglad med hvor beskidt , snusket eller rodet opdrætters hjem er

  Der skal være overskud til at gøre rent hos hvalpene, ellers tvivler jeg på at der er overskud til hvalpene


 • #6   4. aug 2018 A har du prøvet at ha``hvalpe? nej vel....tæpper kurve vand/madskåle vaskes i en uendeliged…..støv ses ikke i den periode....mine hvalpekøbere smilede bare af det.

 • Kim J
  Kim J Online Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 5 Svar: 657
  #7   4. aug 2018 Jeg ville sige nej tak, og finde min hund et andet sted. Ikke at jeg skal kunne kloge mig på om opdrætteren ikke kunne have nogle glimrende hvalpe alligevel, men belært af bitter erfaring, gælder "better safe than sorry" i den grad her hos os, hvis vi skal ud og købe hund igen.

 • #8   4. aug 2018 Det vil for mig komme meget an på hvad der er beskidt og hvordan. At der ikke er tørret støv af i et par år, gør mig ikke det store. At gulvene er beskidte heller ikke. Hvis hvalpekassen er klam, vil det være noget, jeg skulle overveje.

  Ikke alle lever og ånder for at holde deres hjem rent, og jeg husker hvor hamrende svært det var at holde 180 kmv bolig på landet fri for snavs og støv, når samtlige mennesker og hunde rendte ind og ud på markerne hundrede gange om dagen. Idag er mit hjem fint og ryddeligt, men det kan kun lykkes fordi vi har 70 kvm og en robotstøvsuger.


 • #9   4. aug 2018 Så jer der ville sige nej: Hvis I skulle vælge mellem et (på papiret) skidegodt kuld, opdrættet i et møgbeskidt hjem, og et knap så lovende kuld opdrættet i et gnistrende rent hjem, så ville I vælge det sidste?

 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.896
  #12   4. aug 2018 Man kan altså sagtens leve lidt rodet og knap så rent til hverdag og så gøre rent inden , der kommer hvalpekøber

  Jeg har opdrættet 9 kuld og der var pinligt rent når der kom hvalpekøber ( jeg havde altid rent i hvalpekasse )

  Hvalpekøber kommer jo ikke uanmeldt


 • #13   4. aug 2018 Jeg havde valgt det første.
  Lidt sat på spidsen, jeg ved det godt, men i et HELT rent hjem, ville jeg nok også tænke om der overhovedet var tid til hvalpene med al den rengøring og om hvalpene ikke kommer udenfor kassen og får lov at udforske.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #15   4. aug 2018 Vores hjem bærer i den grad præg af her er hunde. Her er beskidt, møblementet slidt og gulve og tæpper bærer præg af at der er blevet brugt et par år med hundehvalpe på dem osv.
  Min hvalpekasse, tæpper osv er rene da de bliver vasket af hver dag mens vi har hvalpe, og så at jeg ikke kan klare hundelugt. Så mine hvalpe lugter af Dunlet. de er aldrig brskidte ligesom resten af vores hunde er pæne og rene.

  Vi får da støvsuget osv men det ændrer ikke på at her nok ville være klamt for mange andre også fordi her trænger til maling osv.
  Vi har dog valgt at hundene først og fremmest skal varetages så må vi tage det andet som det kommer


 • Kim J
  Kim J Online Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 5 Svar: 657
  #16   4. aug 2018 #9
  Jeg kan ikke forestille mig at jeg får mere travlt, end at jeg kan vente på at finde en sælger der opfylder alle mine betingelser.
  Jeg er nu ikke specielt optaget af at der skal være pinligt rent, eller at alt på andre områder står snorlige, men der er nogle grænser som ikke skal overskrides.

  Når det kan lade sig gøre for nogle opdrættere at leve op til disse krav, er det vel logisk at det ikke kan være helt umuligt for andre?


 • #17   4. aug 2018 Men hvis vi så lige til mit hypotetiske spørgsmål tilføjer at der ikke er ret mange opdrættere/kuld/hvalpe at vælge imellem? Og at den med det beskidte hjem bare lige hvad hundene angår lever op til alle krav, mens dem med det rene hjem der går man mere på kompromis med sine egne krav? Og at man enten går på kompromis eller venter i laaaang tid på en opdrætter der holder huset rent, OG lever op til alle krav?

  Sorry, men opdrætters rengøringsniveau kunne overhovedet ikke bekymre mig mindre - for mig handler det om mavefornemmelser, opdræt, glade hvalpe, sundt opdræt og god mentalitet, men ikke om omgivelserne sålænge jeg kan se at hundene har det godt...


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #18   4. aug 2018 Rod kan jeg klare men beskidte hjem er ikke min kop the
  Det gælder også dem der ikke har hvalpe i øvrigt


 • #19   4. aug 2018 Men sådan noget som store, brune plamager omkring stikkontakter, tykt skidt på gulvet, lugt af gammel skidt og en klam hvalpekasse, det er sådan noget der ville gøre at jeg løb skrigende væk.

  At der mangler maling, at der er mudderstænk på køkkenlågerne og støv i vindueskarme, er jeg ligeglad med. Men det der gamle, fastgroede skidt - inkl i hvalpekassen, det kan jeg simpelthen ikke.

  Problemet er jo ikke større end at jeg slet ikke ville overveje sådan en opdrætter, for allerede på billederne fra hvalpekassen, ved jeg at jeg ville dø og få lyst til at desinficere mig selv


 • #20   4. aug 2018 Altså hvis hvalpe og voksne hunde lever i deres eget skidt, ville jeg ikke købe. Om opdrætter har flere års opvask stående ude i køkkenet, er jeg dog ret ligeglad med Det må folk jo selv om.

 • Kim J
  Kim J Online Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 5 Svar: 657
  #21   4. aug 2018 #17
  Jeg tænker at hygiejne i hjemmet er lidt som personlig hygiejne; det afspejler altså på en eller anden måde hvem man er.

  Hvis det snavs der er, virker som noget der kunne være kommet i løbet af hvalpeperoden (eller andre former for pressede situationer), ville det ikke gøre mig noget særligt, men er der tale om åregammelt snavs er det et nej tak herfra.

  Hvis det lige skulle være den bestemte sjældne hund jeg ville have, og der ikke var andre at finde, kunne man jo selvfølgelig blive nødt til at gå på kompromis og håbe det bedste.

  Slitage på hjemmet og møblementet ser jeg som et adelsmærke; det viser at man lader hundene være med der hvor man selv er, og bekymrer sig mere om dem end om sofaerne


 • #22   4. aug 2018 At hjemmet er beskidt eller rodet er en ting, men det er vigtigt for mig at hvalpene er et sted hvor der rent (så rent der kan være med hvalpe), de skal i hvert fald ikke gå i gammelt indtørret afføring, der skal også være sikkert hvor de ikke kan spise og gnave i alt muligt.

 • #23   4. aug 2018 Ser hvalpene ud til at trives, så er jeg kold i kransen. Måske jeg ville takke nej til en kop kaffe, selv om det egentligt ville være mig inderligt imod.

 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.896
  #24   4. aug 2018 Jeg var engang ude se på en hest

  Det var meget varmt og jeg havde kørt langt

  Jeg blev tilbudt noget at drikke, da jeg så hvor beskidt det var , sagde jeg nej tak , kunne simpelhen ikke drikke af et glas som jeg ikke vidste om rent

  Købte af andre årsager ikke hesten , hvis det havde været den rette , havde jeg købt den


 • #25   4. aug 2018 nå, i må undskylde mig i et pat timer, jeg kan høre, at jeg hellere må gå i gang med at vaske fodpaneler, gulve, hundetæpper, feje spindelvæv ned og pudse vinduer..

 • #26   4. aug 2018 Jeg er ligeglad hvordan folk bor, hvis resten er fint.


 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 206 Hunde: 3 Emner: 4 Svar: 1.236
  #27   4. aug 2018 Jeg er ikke typen der dømmer hurtigt ud fra billeder. Men jeg danner mig et indtryk - ja.

  Der er ofte nogle herinde, hvor jeg tænker mit når jeg ser billeder. Det ligner sådan nogle snuskede hjem osv. En ting er lidt rod, men når der gammel "hund" over alt - afføring, jord, ulækre skåle osv. Så kan jeg nærmest ikke se mere end det på et billede. Det er irriterende, for hunden(e) kunne sikkert være så meget bedre - men ja.

  Jeg ville ikke forvente et spotless hjem, når jeg kom ud og besøgte nogle - som jeg skulle evt købe hund ved - men jeg får et indtryk. Og ofte så bærer hjemmet jo præg af, hvem man er som person. Er man rodet - så er der rodet. Har man styr på tingene og overskud - så får man som oftes også et overskuds hjem. OGSÅ selvom man har hvalpe osv.

  Ellers find en mand med OCD Det hjælper også på oprydningen. Hehe.


 • #28   4. aug 2018 Hvis hundene ser ud til at have det godt ville jeg gerne..

  Jeg har engang bestilt fra en katteopdrætter hvor der var kattehår ALLE steder, inkl i den mad hun serverede..

  Men kattene havde det godt og var dejlig kælne..


 • #29   4. aug 2018 Jeg køber hvalp efter linier - ikke opdrætters hjem

  Jeg er græsk katolsk hvordan de er - en hvalp kan vaskes og så bliver den ren. Nemt og enkelt

  Det er noget mere indviklet at skulle puste den i .øven hele livet, fordi den ikke er har haft en rette opvækst / det er nogle dårlige linier den er efter.

  Så kort og godt - jeg er ligeglad


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #31   4. aug 2018 Jeg har det på samme måde som Martine når jeg selv skal købe.
  Linjerne og det at jeg kan få den hvalp jeg helst vil have i kuldet, så er min lykke gjort.
  Så ryger de hjem i bad og bliver puttet i en kasse med tæppe der dufter godt af dunlet.. så er den i vinkel


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #32   4. aug 2018 AG:

  Man kan sagtens være interesserede i hvalpene efter de er solgt selvom der er beskidt omkring dem
 • #33   4. aug 2018 Interessant vinkel, at rengøringsniveau skulle være fordrende for kontakt og interesse. Det er vist ikke normen.

 • #34   4. aug 2018 Jamen hvis hvalpekassen er "møgbeskidt" og ikke hygiejnisk OK, med mange års indgroet skidt... så bliver hvalpene heller ikke passet som de skal.

  Vel at mærke hvis vi ikke bare snakker alm. skidt og snavs, som der kommer helt naturligt af at have hvalpe, og som kan variere naturligt fra person til person - men decideret uhygiejniske omgivelser.

  Nej så ville jeg aldrig købe hvalp der, for hvis ikke man kan lave helt basal vedligeholdelse af en hvalpekasse, så er der helt 100 også andre ting, man ikke kan. Og det ville jeg ikke risikere.

  Men igen, det kommer an på graden af mislighold, sådan fra et helt sundhedsmæssigt perspektiv.


 • #35   4. aug 2018 #33

  Det kommer i den grad bag på mig .. men fair nok, folk der roder og har det lidt beskidt, er IKKE interesserede i at holde kontakt med deres hvalpekøbere.
  Godt vi lige fik sat den på plads


 • #36   4. aug 2018 Så må min opdrætter da have haft års skidt gemt af vejen et sted, for han har ingen interesse haft i at have kontakt med os Og min kommende hunds opdrætter bor på landet og har et dertil matchende nydeligt men ikke overrengjort hjem, og vi allerede haft tæt kontakt i 2 år

 • #37   4. aug 2018 Jeg er ikke specielt interesseret i kontakt med avler. Hunden er betalt og derfor min punktum Jeg står sgu da heller ikke og smalltalker med ekspedienten hos Skousen, om hvor godt min stavblender kører.

  PS! Mellem os, så kører den perfekt


 • #38   4. aug 2018 Jeg synes, der er forskel på, om hjemmet er beskidt eller om hvalpene går under ulækre forhold.

  Jeg foretrækker da bestemt, at hvalpene ikke går i deres eget lort, men har plads til at gå afsides, når de skal gøres sig rene. Hvis vejret overhovedet er til det, forventer jeg, at hvalpene er vant til at være meget ude. Det er en klar fordel i forhold til renlighedstræning, og også på mange andre måder en fordel for hvalpene.

  Men jeg har nu selv haft kuld i perioder med overvejende dårligt vejr, hvor de ikke kunne være ude ret længe af gangen, og med f.eks. 8 store hvalpe så kommer der altså meget l... m.m. og man skal virkelig være på. Jeg synes, jeg har vasket gulv i en uendelighed, når jeg har haft vinterhvalpe, alligevel kan et køkken hurtig komme til at se ramponeret ud, når hvalpene udfolder sig inden døre.

  Hvordan resten af opdrætters hjem ser ud, synes jeg egentlig ikke kommer hvalpekøberne ved, og jeg tvivler på, at ens hjems tilstand på nogen måde afspejler ens interesse og seriøsitet som opdrætter.


 • #39   4. aug 2018 #37

  Helt enig.

  Czhaps opdrætter bor i Tjekkiet og vores kontakt består af "likes" og små kommentarer på facebook til diverse billeder / videoer - fint for mig.

  Men .. ja, vi roder også lidt hjemme hos mig. Har det mon noget med det at gøre, eller er det kun opdrættere med rod, der ikke rigtigt gider kontakten?
  For Dita boede faktisk pænt .. hvorfor mon hun ikke holder kontakten lidt mere .. har det mon noget med mig at gøre ?

  tisos


 • #40   4. aug 2018 Hmm..
  Vores hjem er så tydeligt et hundehjem. Her er aldrig HELT rent.
  Der er masser af slidtage - også om stikkontakterne
  Da vi havde hvalpe væltede vi rundt inden køberbesøg for at gøre rent og det forekommer mig at være en helt tåbelig prioritering, men jeg ved jo at nogle er ret følsomme med sådan noget...
  Ren hvalpekasse og daglig rengøring i hvalpegård var for os en selvfølge.

  Min egen grænse går ved at der ikke fjernes lort fra hvalpeområdet.
  Resten betyder ikke så meget - det er ikke opdrætters sans for rengøring der gør en god hund. • #41   4. aug 2018 Hvad med dilemmaet ikke at ville købe fra et møgbeskidt hjem men gerne vil købe en hjemløs hund som kommer leveret i egen pis?

 • #43   4. aug 2018 Åh!
  Vi har nailet rengøringen! Vi har kontakt til alle hvalpekøbere!
  Klik!


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #44   4. aug 2018 Ha ha ha CH.. totalt genkendeligt herhjemme også
  Vi for også rundt i den ende af huset hvor evt købere skulle ind og kigge..
  vi var jo heldige at have en Krumme der skulle lukkes inde i stuen, så der var adgang forbudt for fremmede..


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.896
  #45   4. aug 2018 Hos os var det kun mig , der for rundt og gjorde rent

  Manden var på arbejde


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 5 Følgere: 9 Emner: 25 Svar: 1.758
  #46   4. aug 2018 Det vil jeg være ligeglad med.

  Det er hunden jeg er interesseret i, ikke avlers hjem.


 • Max H
  Max H Online Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 8 Emner: 10 Svar: 3.434
  #47   4. aug 2018 For mig har det betydning. Jeg ville ikke købe er sted hvor det direkte er ulækkert. Det fremstår for mig som manglende overskud.

  Jeg ønsker ikke at gå på kompromi med hverken hund eller omgivelser. At der er rodet og lidt beskidt vil ikke have betydning.


 • #48   4. aug 2018 #27, Christina, jeg ved præcis hvem du tænker på - det med snavs på billederne

  Og jeg ved godt at jeg er til en side med det med skidt og rengøring. Men jeg kan sgu få det helt dårligt over når der er møghamrende beskidt. Sådan hvor alle flader er fedtede og pelsede af støv, tapetet er brunt af skidt og der lugter beskidt og indelukket.

  Der skrives altid at man skal vælge en opdrætter, hvor man ville sende hunden retur hvis det blev nødvendigt. Jeg ville ikke sende mine hunde retur til et sted der var sådan.


 • #49   4. aug 2018 Der skrives altid at man skal vælge en opdrætter, hvor man ville sende hunden retur hvis det blev nødvendigt. Jeg ville ikke sende mine hunde retur til et sted der var sådan.


  Hvorfor i grunden ikke ?

  Jeg, for min side, ville hellere sende min hund retur til et sted med lidt "liv på væggene" end et sted, hvor der var FOR rent. Du ved, hvor man ikke kunne se at der var hunde.


 • #50   4. aug 2018 Jeg havde det meget rent før Conor. Nu har han møjsommeligt delagtiggjort mig i, hvor mange stykker, pamfletten fra den lokale borgerforening kan deles i. Man tror det næppe. Det der nytårskonfetti virker lidt groft og sjusket forarbejdet ift 'Paper made by mr. McFatty'®

 • #51   4. aug 2018 Og hvis opdrætter nu er hamrende gode hundemennesker, der ville gøre alt for at deres hunde havde et godt liv - også hvis de skulle blive sendt tilbage - betyder skidtet så virkelig så meget?

 • #52   4. aug 2018 Gad vide om opdrættere gør sig sådan nogle tanker om deres købere...

  Personligt vil jeg hellere sende en hvalp hen hvor der er nusset end hvor der er så rent at der ikke er plads til hunden.


 • #53   4. aug 2018 Altså skreg det til himlen af dårlig hygiejne på første besøg ville jeg nok vælge at se an til næste gang også, hvis det virkelig var en stjerne kombi. Hvis andet besøg også var decideret uhumsk så nej..

  Rod og anderledes indretning, alm skidt og revl er helt ok. Men lort op og ned af væggene, års lag af skidt i hvalpegården, hvalpe der ikke er passet i pelsen. Jeg er heller ikke stor fan af en hvalp fra røghjem, hvor hjemmet bære udpræget præg af det.

  Sorry, så vil jeg hellere nøjes med den næste bedste kombination af genetik. Eller vente..


 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 206 Hunde: 3 Emner: 4 Svar: 1.236
  #54   4. aug 2018 A med b......

  Hehe
  Der er faktisk min. 3 herinde som jeg ikke ville hverken købe eller "besøge", simpelthen fordi jeg finder hjemmet utiltrækkende... og derfor må de da gerne besøge mig Det kan være søde og dejlige mennesker men nejtak til kaffen hos dem


 • #55   4. aug 2018 Hmm, det kunne måske godt få mig til at kigge et andet sted, hvis det var et møgbeskidt og rodet hus jeg kom til på første besøg.

  Der er forskel på at bo i et "brugt" hjem hvor man kan se der bor hunde og så et hus der er møgbeskidt og rodet overalt.

  Jeg købte engang gnavere fra et hjem hvor jeg godt nok blev overrasket da jeg trådte ind af døren. Jeg var der først da dyrene skulle hentes og de var betalt + det var en opdrætter der lavede fine dyr.. men var jeg kommet der for at kigge dyr inden jeg havde besluttet mig for nogle, så tror jeg faktisk jeg havde kigget mig om andre steder.
  Og med en hundehvalp ville jeg være mere kritisk, så nej, jeg tror ikke jeg havde købt hvalp sådan et sted.


 • #56   4. aug 2018 En lille krølle til emnet er også at de der kliniske hjem, med afspritning før hvalpenus og hvor rodalonen kommer ud af vandhanerne, hvor hvalpene ikke må lege i græsset eller opleve en regnvejrs dag, er også NoGo.
  De skal have lov til at udvikle et ordentligt immunforsvar.


 • #57   4. aug 2018 Altså rod kan sgu da vel ikke genere nogen...

 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 206 Hunde: 3 Emner: 4 Svar: 1.236
  #58   4. aug 2018 CH

  Jeg synes der er kæmpe forskel på rod og så decideret et ulækkert hjem. (Hvalpekasse med gammel afføring fx.)


 • #59   4. aug 2018 Noget der næsten ligner sådan et rigtig "horder-hjem", med rod OVERALT, opvask der er uger gammelt, stank af fordærvet mad osv - sådan et sted vil jeg ikke købe hund fra.

  Et hjem med en masse rod, poteaftryk på slidte gulve og støv på overfladerne - det ville jeg godt købe fra.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #60   4. aug 2018 Og straks tog jeg mig i at kigge mit fotoalbum igennem for at se om det måske er vores hjem der henvises til


 • #61   4. aug 2018 Hearthitter, jeg er ret sikker på, at det ikke er dig.
  Jeg tror at jeg ved, hvem der hentyde til.


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #62   4. aug 2018 #60
  Tror jeg
  men ikke her.
  Konen har manisk rengørringsvanvid og der bliver gjort rent hver dag plus robotten ind i mellem.
  Fint med mig når hun blot ikke fordrer min deltagelse.


 • #63   4. aug 2018 Jeg er glad for, at jeg ikke har haft sarte hvalpekøbere

  Her er godt nok ikke gammelt skidt på væggene og der bliver skiftet tæpper i og omkring hvalpekassen i en uendelighed, men hjemmet er slidt og her roder ofte.
  Jeg får aldrig et stylet Bo Bedre hjem, det her er et hus, hvor både to- og firbenede lever og må være kreative.

  Jeg har kontakt med 15 af 16 hvalpekøbere, nogle ofte andre sporadisk, så det er vist ikke rod/ikke rod, den kan hænges på.


  Det er absolut heller ikke det, jeg hæfter mig ved, når jeg har købt hund og mine hvalpekøbere, må bo som de har det bedst med, hvis bare de har tid og hjerte til hunden


 • #64   4. aug 2018 Det er jeg ked af at høre, John, ikke mindst på dine vegne. Kvinder med rengøringsvanvid er som bekendt ofte snerpede i andre situationer, som man siger

 • #65   4. aug 2018 Synes ikke det er skidepænt at henvise til nogen på den måde...

 • #66   4. aug 2018 Tror pokker du hænger herinde, John

 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #67   4. aug 2018 Hun laver god mad Søren.
  I øvrigt påstår hun at hun får motion af at holde sig i gang.

  CH jeg har så alt det udvendige, og der er en del på en gammel gård.

  I øvrigt er jeg gift efter den gamle ordning.


 • #68   4. aug 2018 Søren, du skal ikke være ked af det på Johns vegne.
  Han tager bare i det lille røde skur når han trænger


 • #69   4. aug 2018 Øhhhh, Søren, jeg synes at huske at jeg så sent som i dag har bedt dig om at spanke mig med en udraderet slip-let pande. Det på trods af en mild grad af rengøringsvanvid

 • #70   4. aug 2018 Rolig nu, A. Du er noteret

 • #71   4. aug 2018 #42: Prøv at læse tråden, vi er vist ikke de eneste, som forstår dit indlæg sådan. Men hvis du har et problem med at få svar i en tråd, står det dig frit for at springe mit svar over

 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #72   4. aug 2018 Jeg står gerne ved at vores hjem trænger til maling i den grad..
  10 år uden maling og 4-5 hunde i sengene sætter sit præg. Men penge og tid er gået på udstillinger, hvalpe og træning.
  Men ville rigtig gerne kunne overse at få malet i mine 3 ugers ferie i september


 • #73   4. aug 2018 Hearthitter
  Det der er patina - et lang mere sofistikeret udtryk for slitage


 • #74   4. aug 2018 Nu har jeg fintænkt lidt, og jeg erklærer mig som uden skyld i det med rengøring. Min mormor havde rengøringsvanvid, og det er nedarvet til både min mor og min moster. Både min bror og jeg har arvet det, og vi fandt begge partnere som også har det

  I dag hvor min mor har temmelig fremskreden alzheimers, er de eneste intakte egenskaber, at hun elsker at være sammen med dyr, og at hun stadig gør rent konstant

  Så det gør vist egentlig ikke noget hvis det er de to ting jeg har arvet fra hende

  Mit spørgsmål var nu alligevel helt oprigtigt. Det er big deal for mig, og jeg var nysgerrig efter om der er andre der er lige så skøre


 • #75   4. aug 2018 Hearthitter, jeg har set det billede før i en anden tråd, og jeg ikke så meget som skænkede tapetet en tanke Det var kun sovetrynen der tog opmærksomheden der

 • #76   4. aug 2018 A - er jeg på MI hos dig som hos så mange andre ???

  For jeg ville virkelig ellers blive glad hvis du ville svare på mit spørgsmål i #49


 • #77   4. aug 2018 Slap nu helt af, A. Du behøver ikke at forklare dig. Du er blevet lovet dask med stegepanden, og så får du dask med stegepanden. Jeg holder ord

 • #78   4. aug 2018 MI?

  Jamen, jeg har svært ved at forklare det. For mig er det bare vigtigt at der er en vis grad af hygiejne. Og inden for de racer jeg kigger, er der heldigvis mere end ét sted at vælge imellem, så det vil ikke være nødvendigt med kompromis.

  Det er lidt det samme som at forklare hvorfor man er bange for edderkopper eller slanger - jeg kan ikke forklare hvorfor en vis rengøringsstandard har betydning for mig.


 • #79   4. aug 2018 Er smæk med stegepander en ting? Er det en videreudvikling fra Allo Allo's persilledusk?

 • #80   4. aug 2018 Jeg gad ikke kigge alle de billeder igennem, som jeg har vist herinde, men mit hjem bærer præg af mange hunde, der får lov at rende ud og ind, også med snavsede fødder, så det kan altså også sagtens være mig, der henvises til. Der er dog ikke lort nogen steder.

  Men jeg smed lige for nyligt dette billede af en snavset hvalp op herinde, og det er da tydeligt, at lågerne bag ved den også er snavsede, men det bliver de da hurtigt, når man har en flok snavsede hvalpe, der kommer ind. Der er kun en hvalp på billedet, men den er en del af en flok.

  Ingen hunde bør rende rundt i lort, og de skal have frisk drikkevand og rene skåle at spise af, hvis man bruger skåle, men personligt tror jeg, at hunde er ret ligeglade med hvor ofte, man vasker sine køkkenlåger af og lign.

  Men det kan da være, at man skal være lidt mere forsigtig med hvilke billeder, man lægger op herinde.


 • #81   4. aug 2018 Det kan også sagtens være mit hjem.
  Her er ikke lort nogensteder, men mit hjem er et hundehjem og her er hunde alle vegne, potespor på gulvet og på sengetøj, der er hundehår på gulvet og mudderstænk i en meters penge på væggen, især om efteråret.


 • #82   4. aug 2018 Allo, allo
  Ja, det var en sjov serie. Persilledusk husker jeg ikke, men vi havde en fallen madonna i "nærmiljøet"


 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 206 Hunde: 3 Emner: 4 Svar: 1.236
  #83   4. aug 2018 A med Bom....

  Jeg tror ikke du skal forklare dig yderlig. Jeg lever med en der har en rengøringsvanvid i en ret svær grad. Og jeg ved det er svært at forklare omverden, for hvorfor man liiiige skal tørre bordet af en ekstra gang osv.
  Det er lidt det samme som at bede mig forklare hvorfor jeg har PTSD. Jeg ved hvad det kommer af - men hvordan dælen skal man forklare noget der ikke rigtig er "håndgribeligt".


  Jeg ledte efter billeder af mit eget hjem, men har intet


 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 206 Hunde: 3 Emner: 4 Svar: 1.236
  #84   4. aug 2018 Janni:

  Men vi elsker din sofa alligevel !!


 • #85   4. aug 2018 #78

  Max ignore .. nu troede jeg lige jeg var skide hip og nede med de unge og så´n .. og så skal jeg bagefter sidde og forklare

  Tak for svar


 • #86   4. aug 2018 Det er jeg glad for at I gør

 • Charlotte K
  Charlotte K Tilmeldt:
  maj 2018

  Følger: 1 Svar: 39
  #87   4. aug 2018 Tænk at man vil sidde og snakke om andre folk på den måde.
  det syns jeg godt nok er grimt.


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #88   4. aug 2018 Jannis sofa er vel ikke beskidt, den er blot næsten ikke eksisterende.

 • #89   4. aug 2018 Præcis John og det er jo noget andet

 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #90   4. aug 2018 Skægt som nogen pludselig efterrationaliserer over deres skidt i krogene.
  Først har det ingen betydning, men er alligevel en smule flov over det eller


 • #91   4. aug 2018 Hellere lidt skidt i krogene end et rent helvede på midten.

 • #92   4. aug 2018 Jeg boede udenfor Ringsted i en 43 m2 lejlighed, da jeg mødte Revisoren. Alt var PINLIGT rent !!
  Det tog seriøst 1½ time at ordne ALT så det skinnede - hvis jeg også skulle ordne furene imellem badeværelsesfliserne med en tandbørste, kunne jeg få 2 timer til at gå med rengøringen.

  Så mødte jeg som sagt Revisoren - og hold K hvor han roder, sviner, ryger osv ... i starten forsøgte jeg at holde trit, men gav op. Mit liv er andet end rengøring, men jeg må indrømme, at jeg ind imellem savner den lille rene lejlighed.

  Hvordan andre bor ??? Ligemeget - der er dem med "drikkevarer kun med intakt kapsler" - og dem med "det er ok med brudt bandarole".


 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 206 Hunde: 3 Emner: 4 Svar: 1.236
  #93   4. aug 2018 SE jeg er heller ikke hellig.

  Dog fra da jeg boede alene. Og jeg var langt mere rodet end idag Hehe.


 • Charlotte K
  Charlotte K Tilmeldt:
  maj 2018

  Følger: 1 Svar: 39
  #94   4. aug 2018 Så det kalder du rodet eller hva?


 • #95   4. aug 2018 Hvor F er det "rod" henne ?

 • Charlotte K
  Charlotte K Tilmeldt:
  maj 2018

  Følger: 1 Svar: 39
  #96   4. aug 2018 ville hellere købe fra et hjem med "rod" end fra et ikea hjem. Man må godt ku se at der bor hunde i hjemmet

 • #98   4. aug 2018 Jannis sofa er vel ikke beskidt, den er blot næsten ikke eksisterende.

  Jeg tror, at den er ved at skifte ham - lige som en slange.
  Og vupti, pludselig en dag så har den fået nyt skind og står så flot og pæn, at mange af jer bliver misundelige.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #99   4. aug 2018 Jeg kan godt blive flov over hvordan her ser ud. Vores døre især og hoveddøren der burde være en nydelig lysegrå trædør er mere brun i striber og den ene side af væggen er røget af osv.
  Men altså.. vi bor her jo.. ingen af os er ordensmennesker og jeg kan ikke rydde op. Jeg smider ud ukritisk.. Jeg er typen der kunne have paptallerkener bare for at slippe for opvasken og det bare kan smides ud.
  Jeg kan gøre rent når der er ryddet op. Når kroppen ellers vil. :D


 • #100   4. aug 2018 Det betyder ikke noget for mig, jeg skal ikke bo der, dog skal der være ok rent omkring hvalpene.

  Kemi mellem mig og opdrætter er jeg også ret ligeglad med, vi skal ikke være slyngveninder. • #101   4. aug 2018 Jeg køber også altid først hund af folk når de har vasket hele hytten og skuret lokummet, det andet der det er fanme for uhyggeligt..:O

 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 206 Hunde: 3 Emner: 4 Svar: 1.236
  #102   4. aug 2018 Jeg har rod - det bare gemt godt

 • #103   4. aug 2018 Min veninde kommenterer altid min “grå løber” når hun træder ind af døren. Det starter med en lang, grå gulvmåtte, der dækker hele længden på gulvet i gangen. Så følger en 4 meter lang grå løber ind på trægulvet i køkkenet. Nej, fikst er det ikke, men der er effektivt!

  Jeg bor på 106 kvm, og har 3 (!!!!) støvsugere. En retarderet Roomba, en Miele til det grundige og en Dyson Animal Pro til resten Det er altså bare mit liv i en nøddeskal!

  Martine, fejlen er at du betragter mig som ung Jeg har forlængst overgivet mig til at være gammel med de gamle


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #104   4. aug 2018 #101
  Sådan har jeg det også.
  Køber så kun af folk jeg kender


 • #105   4. aug 2018 Min sofa er bare beviset på at man godt kan købe en lidt for billig sofa • #106   4. aug 2018 (Jeg har ikke læst alle kommentarer)

  Jeg dømmer folk på det, de giver mig lov til at se, og i den her situation vil det være dem selv og deres hjem. Af skade bliver man klog, og jeg har ikke særligt gode erfaringer med folk, der bor i møgbeskidte hjem.

  Jeg roder, udskyder huslige pligter og bor derfor ikke spotless, men vi taler om lidt støv, sand og hundehår - ikke indgroet snavs og permanent svineri.

  For mig handler det ikke om, at der er beskidt, men mere om, hvad det indikerer/hvilke associationer, jeg får.

  Rod og snavs kan selvfølgelig hænge sammen med, at vedkommende bruger al sin tid og energi på hundene, men det kan også betyde, at h*n ikke har overskud til det ... så jeg ville foretaget en helhedsvurdering


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.896
  #107   4. aug 2018 Der er en grund til jeg aldrig poster billeder inde fra huset

  Jeg er mit plankeværk , så kan I hørte jeg til hvordan huset det ud til hverdag...haha


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #108   4. aug 2018 Fy for helvede et usoigneret plankeværk.
  Håber ikke dine trus.. har samme kulør


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #109   4. aug 2018 Vores hus har masser af patina Fedt udtryk

  Jeg elsker at bo på landet men med en mand der ikke altid er skide heldig med ting, kan det godt blive udfordrende.
  Som da han kom hjem med et toilet der ikke kunne være der, som jeg foreslog vi byttede, men næh nej. Der skulle jo bare fjernes 6 fliser så var den fjong. Og dermed har vi så en K3
  Jeg ryster på hovedet af hans underlige ideer, har for længst opgivet at tale fornuft ind i hans hoved.


 • #110   4. aug 2018 Jeg kan godt se at man skal være forsigtig med at poste billeder fra indersiden af hjemmet...
  Gad vide om ukrudt i haven også trækker ned...


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.896
  #111   4. aug 2018 Hahaha John

 • #112   4. aug 2018 Nu er der jo ikke kun mulighederne at bo klamt eller klinisk rent - der er en masse imellem. Jeg tror størstedelen (hvis ikke alle) af dem der sidder her og forklarer om deres hundehjem slet ikke er i nærheden af hvad der snakkes om i startindlægget

  Det er yderst sjældent jeg har set billeder fra hjem hvor jeg har siddet og tænkt at det ikke så specielt rent/hygiejnisk ud.


 • #113   4. aug 2018 Jeg bor midlertidigt sammen med en veninde, som lige nu har et kuld hvalpe.

  Vores hjem bære præg af, at der bor 4 voksne hunde og 6 hvalpe.

  Stuen er belagt med 3 forskellig slags trægulv, der er hul i sofaen og min seng står i stuen.

  Men hvalpe gården, den bliver gjort rent hver gang hvalpene er vågne. Der bliver lagt nye tæpper i hver dag, og legetøjet bliver skiftet jævnligt.

  Jeg ville da være ked af, hvis hvalpe købere valgte de små fra, fordi der stod en opvask, eller der var hunde poter på gulvet.

  Jeg ville nok selv springe fra, hvis ikke der var rent hos hvalpene. Resten af hjemmet ville jeg være totalt ligeglad med.
  - Nogle af de bedste mennesker jeg kender, bor i skidt til op over begge øre..


 • #114   4. aug 2018 Jeg er vokset op i et hjem med en mor, der havde rengøringsvanvid ud over det vanlige. Hun havde rengøringshjælp 3 gange om ugen og gjorde selv rent dagligt. Vinduerne var af den gammeldags slags med forsatsruder, alle 4 sider blev pudset 1 gang om ugen og alle nøglehuller blev sprittet af med vatpind også på ugentlig basis.

  I min barndom er jeg aldrig nogensinde kommet ind i hjemmet via hoveddøren, kun gennem kælderen, hvor trappen selvfølgelig blev skuret dagligt.
  Jeg svor allerede som ret ung, at sådan ville jeg aldrig bruge mit liv og mine børn skulle ikke vokse op med, at skulle vaske hænder, bare de havde spist en vindrue.


 • #115   4. aug 2018 Nej, ikke tale om.

 • #116   4. aug 2018 Jeg tænker at der er forskel på rod, og beskidt, og i hvilken grad af beskidt.

  Jeg er vokset op i et rodet og beskidt hjem, med tiden blev det værre for min mor - sådan, decideret klamt og sådan et sted ville jeg ALDRIG købe en hvalp, og nu generaliserer jeg måske, men jeg ved ud fra det, at det er et spørgsmål om overskud og hvis man ikke har det til sit hjem, så har man det ikke til hvalpe.

  Jeg kender også nogen, der har haft et hjem værre end min mors - vi snakker, rottemanden er ude og kan ikke gøre noget, før de selv tager fat på problemet, for det var paradis for rotter - ad. Sådan virkelig klamt. Lille lavt hus, med ting presset ind overalt, en del dyr, som ikke havde ordentlige forhold og bare, virkelig beskidt - vi snakker altså ikke at det er noget der kunne klares med et par timers rengøring agtigt.
  - De avlede (avler?) hvalpe, vorherre til hest... Af flere årsager ikke et sted jeg skulle have hund.

  Jeg indrømmer gerne at jeg selv er et rodehoved - og her er ikke så rent som jeg godt ville at her var. Lister og karme kunne trænge til en tur osv.
  - Haven, den trænger især...

  Men, der er altid rent omkring hvalpene - og det er nok et af de tidspunkter hvor vi er mest hys med rengøringen

  Kan dog godt følge den tanke med at man bliver lidt, øm måske, over at dele billeder - jeg har det især sådan når hvalpene har skidt/tisset indenfor og hvis det kan ses på billederne - vores er åbenbart ikke lige de hvalpe som lynhurtigt fanger at enten have et bestemt område til det - eller hurtigt går ud for det, de kører efter devisen "når man skal, så skal man, og jeg sku!"
  - Og selvfølgelig man gør rent efter dem, så KAN man jo nå, at de laver noget sødt/sjovt og så fanger man billeder hvor man tænker, ugh... Kan jeg lige redigere en lort væk

  Men det følger jo et eller andet sted også bare MED til det at have hvalpe.

  Nå anyways, min pointe var egentligt - at der er forskel på beskidt og slidt - og så noget der er decideret langvarigt fastgroet skidt. Det er ikke ondt ment, men nej jeg ville nok ikke have hvalp sådan et sted fra - mest fordi jeg ud fra erfaring, ikke vil tolke det som nogen med overskud til at lave hvalpe, der har en opvækst jeg ønsker.

  Jeg synes godt man kan se forskel på om folk bor med hundene og når der render hunde ind/ud dagen lang agtigt - og hvornår det er nogle år siden, nogen sidst skrubbede gulvet.


 • #117   5. aug 2018 Jeg synes også der er stor forskel på om vi snakker opdrætters hjem eller hvalpenes forhold. Selve hjemmet, sådan isoleret set, er jeg egentlig ret ligeglad med, men hvalpenes forhold (fx. rengøring af hvalpekassen) er jeg ikke.

 • #118   5. aug 2018 "Men det betyder bare mere rengøring. Skifte sengetøj flere gange om ugen. Tørring af poter ved dårlig vejr. Måtte foran døren."

  Rengøring keder mig usigeligt - og lidt jord i sengen har jeg vænnet mig til.
  Tørring af poter i dårligt vejr ville indebære temmelig fast arbejde, da hundene har fri adgang til have - også i dårligt vejr. Vi lever med, at de lyse gulvtæpper har fået en lidt anden farve med tiden - men grå er da også en udmærket farve
  Måtte foran døren har jeg, men hundene gider ikke bruge den, de skarn

  Ville jeg købe hvalp et sted, der var møgbeskidt? Tja. Hvis det var den helt rigtige hvalp, ville jeg nok - omend jeg ville finde det klamt, hvis der var gammelt indtørret fx lort hos hvalpene.


 • #119   5. aug 2018 Jeg er egentlig overrasket over nogle af svarerne her, tror lidt det bærer præg af, at de ikke har prøvet at ha et kuld hvalpe, jeg vil prøve at skitsere en normal dag, med mine nu snart 8 ugers hvalpe

  kl. 03.00-04-00 (enkelte dage tidligere)

  Skrig og skrål fra hvalpegården, jeg styrter ned og lukker dem udenfor, mens jeg roser dem, for at der ingen af dem der har skidt i hvalpegården, men vækket mig, så de kan komme udenfor.

  Mens de tonser rundt udenfor og får skidt af, får jeg sat den første maskinevask over, med tæpperne fra natten, for ja, de tisser stadig en lille smule. Så går jeg igang med at vaske hvalpegården, så den er klar til de skal ind om aftenen igen.

  Så går turen til udendørsarealet, husk på, det er stadig midt om natten. Der bliver samlet 8 stk. lorte op, mens jeg snakker med alle hvalpene, har dem oppe og snakke og nusse en af gangen, mens jeg, hvis jeg er heldig, får en slurk af en tår kaffe, så jeg også kan begynde at fungere.

  1 time til 1 1/2 efter, sover alle hvalpe sødt igen, og jeg smider mig lige på sofaen, for at se om jeg kan få en time mere, det er faktisk sjældent det lykkedes, for ganske kort tid efter jeg har lagt mig, er de sultne, så skal der serveres

  Så er klokken blevet ca 8-9, så sover de igen, og der er jeg så igang med 3 vask i maskinen, og hvis jeg er heldig, på min 2. kop kaffe.

  Jeg er så i den enormt priviligerede situation, at jeg arbejder hjemmefra, så der bliver lige tid til at arbejde et par timer, før hvalpene igen er vågne, og der skal snakkes leges, og inden vi får set os om, er det frokost tid, og naturligvis fjernes lort i hvor det nu end er landet

  Et par timer efter, sover vi så igen (altså hvalpene), og vi er nu måske på 4. eller 5 vask, alt efter hvad jeg lige når. Så er der måske tid til at arbejde et par timer igen

  omkring kl. 16 er de vågne og der skal leges mv. og det foregår stort set til de skal ha aftensmad, hvis jeg er heldig, lige afbrudt af 1/2 - 1 time hvor de på skift tager en powernap

  kl. ca. 20 får de aftensmad, og tonser lidt rundt derefter, og når de er lige ved at dratte om, ryger de indenfor til natten. Nu er kl. et sted mellem 21-22

  Mangler der noget..... ja det gør der, jeg har mange dage på nuværende tidspunkt, ikke fået noget at spise, det er jo positivt, for så er der ikke noget opvask der kan genere besøgende hvalpekøbere, men hov, hvalpekøberne er slet ikke nævnt i denne tidsplan?

  Det kan i så selv prøve at sætte ind i ligningen, og så prøve at finde ud af, hvornår jeg skulle ha tid til at gøre mit hjem pinligt rent, så mine hvalpekøbere ikke syntes det er et frygteligt sted at købe hvalp.

  Som regel ligger jeg hovedet på puden omkring midnat, og 3-4 timer efter, starter vi forfra

  Mine hvalpe er 8 uger på tirsdag, og så begynder de at flytte hjemmefra, jeg glæder mig til at få mit hjem og nattesøvn tilbage, og heldigvis, virker det ikke som om at nogen af mine hvalpekøbere, har rynket på næsen af, at der sidder lidt spindelvæv i hjørnerne, hundehår på gulvet, fordi mor Skylar er ved at smide al sin pels, og en enkelt tallerken eller kaffekop i vasken, som jeg ikke lige har nået at vaske op, inden jeg prioriterede DEM, så jeg ofte har haft dem på besøg.

  Undskyld den meget lange besked, men hvis nogen vil prøve at bytte med mig de sidste 3-4 dage inden de flytter, er i meget velkomne

  Nåede du helt ned i bunden her, så er dette ikke en tudeforklaring, kun en forklaring på, at mit hjem bestemt ikke er pinligt rent, men mine hvalpe har det fantastisk


 • #120   5. aug 2018 Flatrunner, jeg kan godt nikke genkendende til meget af det der, og så har du endda den fordel til dette kuld, at vejret er super til et kuld hvalpe i øjeblikket, så de kan opholde sig uden det meste af tiden.

  Når man har et kuld hvalpe, så vil man jo også gerne bruge mest mulig tid på dem og ikke bare på rengøring.


 • #121   5. aug 2018 Hvad ER det dog for en masse, du vasker i maskinen, Flatrunner?

  Jeg kan sagtens nikke genkendende til resten - omend jeg hverken leger eller nusser med hvalpene, når de er på nattetissetur. Jeg opfordrer dem absolut ikke til natteroderi


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #122   5. aug 2018 Jeg vasker max 2 maskiner om dagen med hvalpetæpper oftest kun 1 og så vores eget tøj oveni.
  Men ellers er det også nogenlunde sådan det ser ud her bortset fra at jeg får en morfar med hvalpene om efterniddagen..


 • #123   5. aug 2018 Puha, jeg husker det der.
  Alt er sat på standby, hele tilværelsen er sat ind i hvalpeskema.
  Vi vaskede 3 maskiner i døgnet til hvalpene og så vores eget ved siden af.

  Vores nætter var ekstremt privilegerede hvalpene var 6-8 uger, de sørgede helt for sig selv, gik bare ud og gjorde deres og gik ind og sov videre.

  Alligevel var alt i undtagelsestilstand og det var fanme sært da livet pludselig skulle tilbage til normalen.
  Det var så sært at alt ikke var planlagt ned på minuttet


 • #124   5. aug 2018 Skifter I hvalpetæppe flere gange dagligt, når hvalpene er 7-8 uger?
  Jeg undrer mig bare fordi, mine hvalpe overhovedet ikke SOVER i hvalpekassen, når de er så gamle - og tisse/skide i den gør de ikke efter de er 3-4 uger.
  Før den tid vasker jeg ét vetbed om dagen - og afgjort ikke midt om natten


 • #125   5. aug 2018 Hold da op - I forstår at gøre tingene indviklede • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #126   5. aug 2018 Hvad døde fandens oldemor af

 • #127   5. aug 2018 Vi havde en hel vetbed liggende i den indendørs hvalpegård og så et stykke af en.
  15-20 ikea-måtter der blev skiftet hver aften og så diverse løse tæpper.
  Vores lå for åben dør døgnet rundt, så der skulle være noget at putte i

  Det giver 3 vask. Ikke om natten dog, en om aftenen, to om dagen.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 2.103
  #128   5. aug 2018 Jeg skiftede en gang dagligt..
  ved Chantes 2 hvalpe hveranden dag.
  De sov i kassen om natten på værelset sammen med mig.
  Men var også stort set renlige ved 4 uger.


 • #129   5. aug 2018 Der var intet kompliceret ved det, bare fast arbejde..

 • #130   5. aug 2018 Er det mon tæpper fra hvalpekravlegård, I vasker?
  Jeg har bl.a. brugt sådan nogle fladvævede måtter, der spules af en haveslange, hvis der er tisset mv. på dem.


 • #131   5. aug 2018 Jeg har haft 4 kuld hvalpe - og et kuld fra 5-8 uger, grundet sygdom hos opdrætter - og jeg må indrømme, jeg kan IKKE genkende noget af det der.
  Ja, de skider, ja der skal ordnes .. men .. ingen søvn i 8 uger og kun sparsom indtagelse af føde ??

  Nej


 • #132   5. aug 2018 Vores var stort set renlige ved 5 ugers alderen. Men det der med at have åbent ud til hvalpelegepladsen døgnet rundt i en tid, hvor det pisser ned uden ophold giver svineri med 9 hvalpe. • #133   5. aug 2018 Martine, jeg husker det nu heller ikke som arbejde i døgndrift - og mine forældre nåede godt nok at have en del kuld

 • #134   5. aug 2018 Huhada, hvordan slap man afsted med at have hvalpe i gamle dage? Før støvsugeren og den fuldautomatiske vaskemaskine.

 • #135   5. aug 2018 #134
  Der brugte man aviser eller halm og ikke tæpper, og der boede hvalpe ude i en stald ikke i stuen

  Jeg gør ikke tingene kompliceret, for jeg brokker mig ikke, jeg forklarer blot, hvorfor mit hjem ikke ligner et bo bedre hjem i de uger jeg har hvalpe, for min tid bliver prioriteret til dem


 • #136   5. aug 2018 Nu sidder jeg og tænker lidt - og måske er der ikke en dyt at ha det i, men prøv at følg mig.

  Hvis hvalpe er vant til "underholdning" hver eneste gang de er vågne - så kunne jeg da egentlig godt forestille mig, at det ville være noget af et spring, at de pludselig skal til at være alene, altså helt alene.
  Og jeg tænker lidt videre - gu ved, om det kan kobles til de mange folk, der skriver ind om seperationsangst og alene hjemme problemer ?

  Tænker bare lidt her - ingen links til uderbygning eller videnskabelige facts - blot tanker


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.896
  #137   5. aug 2018 Det er hårdt og det er fast arbejde

  Selvfølgelig får man mad og søvn....og de andre hunde bliver aktiveret....og børn får mad og rent tøj


 • #138   5. aug 2018 Jeg kunne nu også både nå mad og kaffe. Det var bare med i rutinen...

  Det handler ikke om gamle dage eller ikke gamle dage.
  For mig er det ikke pointen at finde ud af hvad, man kan nøjes med at gøre, men at skabe forhold man er glad for.

  Det giver glade købere...

  Og det der avishelvede folk holder - aldrig i livet.


 • #139   5. aug 2018 Hvordan blev det til at hvalpene bliver underholdt hele tiden?

 • #140   5. aug 2018 #138

  Jamen klart er der forskellige måder at gøre tingene på. Jeg havde nu indtryk af, at vi havde "glade købere", selvom jeg passede mit job mens vi havde hvalpe.

  Men .. ja, jeg kan jo ha taget fejl


 • #141   5. aug 2018 Stråmand..
  Som du ved, har jeg ikke med mine ord sagt noget om dine købere... • #142   5. aug 2018 #139

  Flatrunners beskrivelse af hendes dag / nat, når hun har hvalpe - det er den jeg reagerede på.


 • #143   5. aug 2018 #141

  Så forstår jeg ikke helt denne her Det giver glade købere...


 • #144   5. aug 2018 Arbejde i døgndrift? Nej. Men jeg kunne godt mærke sidst, at jeg er blevet ældre. Det med at blive vækket flere gange i løbet af en nat er IKKE mit yndlings.
  Vejret spiller godt nok også en væsentlig rolle. Det ER både sjovere og nemmere at have hvalpe, når regnen ikke vælter ned hele tiden. Men min mand gjorde sit til, at hvalpenes nattetissested var hyggeligt og lidt tørt


 • #145   5. aug 2018 Mener ikke jeg nogen steder har skrevet at du ikke har glade hvalpekøbere

  Men som næsten altid her på HG, så læser man lige nøjagtigt det man vil, og ikke pointen

  Så jeg hopper ud af tråden igen


 • #146   5. aug 2018 For vores vedkommende trappede underholdningen ned helt i takt med at hvalpene blev mere og mere bestialske med deres tænder.
  De sidste par uger var det ingenlunde sjovt at være hos dem, når de var vågne :D • #147   5. aug 2018 Jeg kan godt følge Martines "Hvis hvalpe er vant til "underholdning" hver eneste gang de er vågne". Bl.a. derfor var der heller ingen underholdning til mine hvalpe, når de skulle tisse om natten. Jeg satte mig på en stol - måske med en smøg - og der sad jeg så helt passivt, indtil de sov igen

 • #148   5. aug 2018 Helt generelt synes jeg ikke underholdning var en del af opgaven?
  Måske fordi et stort kuld klarer den slags helt selv?


 • #149   5. aug 2018 #145

  Nu er det vist dig, der ikke læser - min kommentar var til CH


 • #150   5. aug 2018 OK - måske ikke underholdning, men "mens jeg snakker med alle hvalpene, har dem oppe og snakke og nusse en af gangen"


 • #151   5. aug 2018 Jeg har jo ikke en skid at ha det i - men .. ja, jeg synes bare at hvis man smider alt hvad man har i hænderne x mange hver dag, fordi de små dutter er vågne og ikke kan være lidt for sig selv .. så tror jeg man skaber et problem, som ikke behøver at være der.

  Der hvor jeg har købt fra sidst, blev hvalpene født inde, kom ud i indendørs løbegård da de var omkring 3 uger, og var inde x flere dagligt i hendes hus.

  Men - de har da været vågne uden at der var mennesker omkring dem.
  Det jeg mener er, at hvis man kommer drønende hver gang en hvalp vågner og laver "larm" så tænker jeg, at man, naturligvis uden at det er meningen, kan skabe et behov hos denne her hvalp.

  CH skriver, at hendes hvalpe sov om natten - vågnede og pissede og sov videre.

  Det tror JEG, er en ret væsentlig detalje at få med.
  Om natten sover vi sq - også dig Fido


 • #152   5. aug 2018 Mine sov også om natten - vågnede, pissede OG legede lidt, før de sov videre. Det tog gerne en halv times tid.
  Nat var mellem 23-24 og 4-5-6 stykker.


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #153   5. aug 2018 Den sidste hvalp jeg købte boede sammen med resten af hundefamilien i en tilbygning, hvor der var pinligt rent og orden.
  Var kun inde i sælgerens hus da vi skrev kontrakt, og der var også meget rent.

  Det nogen beskriver i denne tråd må vel være "køkken opdræt"
  Vælger man at have hvalpene inde i huset vil det give svineri.


 • #154   5. aug 2018 Ja, John - og mine hvalpe er køkkenopdræt i bogstavelig forstand, da hvalpekasse og hvalpekravlegård ER i køkkenet

 • #155   5. aug 2018 Vores var vidst stue/haveopdræt

  Jeg tror der er stor fordel i at man ikke behøver at være der når de skal ud om natten.
  Vores vågnede enkeltvis og der var ingen at kontakte, hverken hunde eller mennesker - så ingen grund til at vågne helt op.

  Det var skønt og vildt nemt!
  Ingen lort i hvalpegården - men en del udenfor


 • #156   5. aug 2018 Det var sådan nogle måtter, vi havde i hvalpegården.
  Det var super - men det krævede daglig vask.
  Til gengæld havde vi ikke sække fyldt med aviser


 • #157   5. aug 2018 Det var lidt et cirkus at få det arrangeret så der var områder af hvalpegården uden træk.

  Ingen brugte de par steder • #158   5. aug 2018 Kæft det lyder som fast arbejde

 • #159   5. aug 2018 Og her kommer de daglige maskiner med vask ind i billedet.
  Nøj med ting, de slæbte med ind.
  Det var et muddermareridt. • #160   5. aug 2018 De sidste par uger lod vi vores G-kuld have åben dør til terrassen/haven. De sov jævnligt ude - og tissede/sked selvfølgelig også ude.

  PS. Jeg var SÅ glad for vores overdækkede terrasse til dette vores regnvejrsefterårskuld


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 124 Hunde: 3 Emner: 14 Svar: 4.660
  #161   5. aug 2018 #159
  Genialt og så til en billig penge.


 • #162   5. aug 2018 Det var en hamrende god løsning, John og fuldstændig trygt også når de var ude alene.

 • #163   5. aug 2018 Jeg tror, at nogen i tråden misforstår, hvad der betegnes som et beskidt hjem og derfor kommer til at tage andres ord lidt for nært

  Med et møgbeskidt hjem mener JEG indgroet skidt, rod udover det almindelige og generelt et hjem, hvor man tænker "wow" på den ufede måde. Vi taler måske også afføring og urin fra voksne dyr eller spildt alt muligt, som ikke er blevet tørret op i ugevis eller mere. Hvis min hunds opdrætter ikke har blik for almindelig hygiejne vil jeg tvivle på flere ting:

  1) Skyldes rodet og snavset, at opdrætter ikke ser det eller at han/hun ikke har overskud til at fjerne det? Sidstnævnte er et dårligt udgangspunkt for at opfostre hvalpe, tænker jeg.

  2) Er det sundhedsskadeligt? Jeg har været i hjem, hvor bunker af tøj, plastikposer med alt muligt i og diverse papkasser ligeledes med alt tænkeligt og utænkeligt indhold optager en masse plads, og imellem disse opstår der usigeligt meget støv og i nogle tilfælde fugt.

  3) Hvis hunden er vant til at måtte svine urimeligt meget indenfor, så får jeg en større opgave med at lære den det modsatte


 • #164   5. aug 2018 At man ikke har overskud til at gøre rent er vel ikke det samme som at der ikke er overskud til at tage sig af hvalpene?
  Og så vil jeg lige sige - folks grænser for hvad de synes er beskidt er virkelig forskellig.
 • #165   5. aug 2018 Hvis hunden er vant til at måtte svine urimeligt meget indenfor, så får jeg en større opgave med at lære den det modsatte

  Hvad tænker du på her?
  Hvordan kan en 8 ugers hvalp svine urimeligt meget indenfor?


 • Kim J
  Kim J Online Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 5 Svar: 657
  #166   5. aug 2018 #163
  Jeg har ikke den store erfaring med hvalpekøb, men den begrænsede erfaring jeg har, passer faktisk fint med det du beskriver;

  Vi kom også til et sted som virkede helt igennem "gammelbeskidt" og faktisk passede beskrivelsen også ret godt på dem der boede der.

  Jeg tog dengang det standpunkt, at folk har ret til at være lidt til en side, og at de jo ikke skulle komme hos os, og vi ikke regnede med at vi skulle være på krammebasis... Vi snakkede da lidt indbyrdes (konen og jeg) om at man jo nok ikke skulle tage det pæne tøj på når man kom der, men valgte altså at købe en hvalp alligevel.

  Det var så i den berømte hovawart/golden retriever kennel i Haslev, og de fleste har sikkert senere hørt hvordan det gik med den...

  Det har i hvert fald givet os en lærestreg, så hvis jeg for fremtiden løber ind i en hvalpsælger der ikke ser ud som om at han/hun har så meget overskud i sit liv, at der er plads til at holde en nogenlunde rimelig hygiejnisk standard, vælger jeg at fejle til den sikre side, og gå ud fra at det måske kunne være et tegn på at der generelt ikke er så godt check på tingene.

  Det er så langt fra det samme som at det har noget at gøre med de overfortolkninger der bliver præsenteret her i debatten


 • #167   5. aug 2018 Når jeg skriver at folks grænser er forskellige er det netop fordi at vi har oplever at "venner" har rådet andre til at tage gammelt tøj på når de skulle besøge os fordi her var møgbeskidt i følge dem
  Det var en ret ekstrem oplevelse for os, for det satte en masse i perspektiv. Herunder at der er virkelig stor forskel på hvad folk finder ulækkert.

  Vi bor som de fleste af vores hundevenner bor.... også dem, som fik advarslen.


 • #168   5. aug 2018 # 166

  Kim, det vil sige, at hvis nu der hos en hvalpefabrik er pænt rent, så støtter du gerne en hvalpefabrik og køber hvalp der ?

  Det eksempel du kommer med i # 166 synes jeg ikke rigtig at man kan sammenligne
  .
  Uanset hvor rent der er, så burde man ALDRIG støtte en hvalpefabrik


 • #169   5. aug 2018 #167, det var sgu da noget af en udmelding fra de “venner”

  Anni, jeg tror at det Kim ville frem til, var at man skal stole på sin mavefornemmelse. Hans førstehåndsindtryk var ikke godt, men han overhørte det og gjorde det alligevel. Og det var en frygtelig fejltagelse.

  Jeg har hørt historierne om Kims hund på det andet forum. Det var så forfærdeligt, alt det de var igennem, både for hund og mennesker.


 • #170   5. aug 2018 Det var det, A - de holdt også op med at være venner

 • #171   5. aug 2018 CH: Nej, at der ikke er overskud til rengøring betyder ikke, at der ikke er overskud til hvalpene - som jeg tidligere har skrevet, så kan rod og snavs jo betyde, at der bliver prioriteret hvalpe over rengøring. Men de hjem, jeg taler om, der kan man altså godt se, at snavset og rodet er mere end 8 uger gammelt og intet har med hvalpe at gøre. Og som jeg også tidliget hat skrevet, så foretager jeg en helhedsvurdering. At jeg ikke ville købe hund i et hjem, der er sundhedsskadeligt og befængt med indgroet skidt og snavs er vel okay

  Ang. hvor meget snavs en 8 ugers hvalp laver indenfor, som bliver accepteret/overset ... Flere opdrættere her i tråden skriver, at deres hvalpe øver sig i at besørge udenfor, så hvalpene er næsten renlige, når de flytter hjemmefra. Jeg har oplevet hvalpe, hvor familiens børn laver glidebane i hundenes afføring og urin, fordi det ikke bliver fjernet. Sådan et sted ville jeg fravælge at købe hund, hamster, hest, whatever.


 • #172   5. aug 2018 Hvad børnene laver med hundenes afføring har vel ikke noget at gøre med at hvalpene "sviner urimeligt meget indenfor" så du får ekstra arbejde.
  De skider. Det gør de fleste

  Jeg tror også de fleste hvalpekøbere forventer at de skal renlighedstræne..


 • #173   5. aug 2018 CH: Hvalpene skider, ja, og hvis ikke opdrætter fjerner afføringen (og lukker hvalpene ud), så er der jo netop ingen renlighedstræning i det. At opdrætter så samtidig lod sine børn lege i afføringen og urinen var endnu et red flag.

 • #174   5. aug 2018 Men det besvarer ikke spørgsmålet. Hvad er det, der giver dig ekstra arbejde når du får hvalpen hjem?
  Hvordan sviner den urimeligt meget?


 • #175   5. aug 2018 Hvis hvalpen ikke er renlighedstrænet, så giver det ekstra arbejde ...

 • #176   5. aug 2018 Er det at svine urimeligt meget for en hvalp?
  Ikke at være renlighedstrænet som 8 ugers?
  Så begynder det sgu at være svært at stille folk tilfreds..


 • #177   5. aug 2018 A - det kan stadig ikke sammenlignes.
  Kim skriver at han havde en dårlig mavefornemmelse fordi der var beskidt, ikke fordi det var en hvalpefabrik
  Vi har nogle hvalpefabrikker her hjemme, hvor der faktisk er rigtig rent og alting er velholdt, så hvis Kim var kommet et af de steder, så havde hans mavefornemmelse åbenbart været god, hvilket i mine øjne er fuldstændig absurd når man vil købe hvalp.

  I stedet for at se på, hvor pænt og rent der er, så burde man se på, hvordan avlshundene amt hvalpene lever og bliver behandlet. • #178   5. aug 2018 CH, jeg synes, det virker lidt som om du ikke VIL forstå, hvad jeg mener Jeg skriver ikke, at hvalpen skal være renlig. Den skal bare været renlighedstrænet. Når jeg kommer for at hente min 8 uger gamle hvalp, så gider jeg ikke at glide i lort, som har ligget i 8 uger.

  Anni: Kim skriver da ikke, at hans mavefornemmelse havde været god, og at han ville have støttet en hvalpefabrik, hvis bare opdrætter havde gjort rent ...


 • #179   5. aug 2018 Anni, det er vel 10-12 år siden, og jeg vælger at tro på at Kim er blevet temmelig meget klogere siden. Luffe hentede han, så vidt jeg husker, i Sverige. Så nej, han ville ikke købe hvalp på en pæn og velholdt hvalpefabrik. • Max H
  Max H Online Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 8 Emner: 10 Svar: 3.434
  #180   5. aug 2018 For mig er det helheden der tæller. Hvis der er møgbeskidt er det med til at danne et indtryk af stedet. Hvis avler ikke selv kan se det er der måske også andre ting de ikke kan se.

 • #181   5. aug 2018 Meget enig med Max

 • #182   5. aug 2018 Nu sidder jeg og tænker lidt - og måske er der ikke en dyt at ha det i, men prøv at følg mig.

  Hvis hvalpe er vant til "underholdning" hver eneste gang de er vågne - så kunne jeg da egentlig godt forestille mig, at det ville være noget af et spring, at de pludselig skal til at være alene, altså helt alene.
  Og jeg tænker lidt videre - gu ved, om det kan kobles til de mange folk, der skriver ind om seperationsangst og alene hjemme problemer ?  Martine - igen må jeg kysse din røv
  Jeg tror virkelig at du har ret i din antagelse.


 • #184   5. aug 2018 Kris, det er ikke mig, der ikke VIL forstå. Det er dig, der taler udenom.

 • #185   5. aug 2018 Anni: Kim skriver da ikke, at hans mavefornemmelse havde været god, og at han ville have støttet en hvalpefabrik, hvis bare opdrætter havde gjort rent ...

  Kris - nej det skriver han ikke ,men han skriver at mavefornemmelsen var dårlig på grund af at det var beskidt....

  Deraf kan man vel konkludere, at hvis der havde været rent, så havde han haft en god mavefornemmelse.....


 • #186   5. aug 2018 Aj, skal hvalpen nu være renlighedstrænet, inden man får den hjem ?

  Det bliver da mere og mere avanceret

  Det må jeg indrømme at jeg på ingen måde har forventninger til ...


 • #187   5. aug 2018 Martine: Hvad lægger du i ordet renlighedstrænet?

 • #188   5. aug 2018 Anni: Kim skriver, at det var med til at give ham en dårlig mavefornemmelse, ja. Men det betyder jo ikke, at rent = god mavefornemmelse.

  Morlille kan ikke flyve, sten kan ikke flyve ...


 • #189   5. aug 2018 Anni, nu sparker jeg dig sgu snart i røven, i stedet for at kysse den

  Du laver de mest drastiske modsætningsslutninger, og det er sjældent sådan verden hænger sammen.


 • #190   5. aug 2018 Martine: Hvad lægger du i ordet renlighedstrænet?

  At opdrætter har sørget for at hver gang hvalpen er vågnet, at være tilstede og guide den udenfor

  Hvad lægger du i det ?


 • #191   5. aug 2018 At en hvalp på 8 uger kan svine urimeligt meget kan jeg slet ikke se hvordan skulle kunne lade sig gøre...

  Heller ikke selvom den lægger 100 procent indendøre.
  Det kan næppe blive urimeligt...


 • #192   5. aug 2018 "Aj, skal hvalpen nu være renlighedstrænet, inden man får den hjem ?"

  Jeg tror nu, at mine hvalpekøbere har været glade for, at mine hvalpe har været vænnet til at tisse og skide udendørs fra de var få uger gamle - og at de dermed har været, stort set, renlige, da de flyttede hjemmefra


 • Max H
  Max H Online Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 8 Emner: 10 Svar: 3.434
  #193   5. aug 2018 Jeg undre mig over at man kan sige det er ligemeget. Der må da være en grænse. En hund der lever i sit eget pis og lort.

  Ligemeget. Den vasker vi bare når den kommer hjem. Ikke om jeg ville støtte sådanne forhold om det så var det bedste avl i verden.


 • #194   5. aug 2018 #192

  Det er jeg sikker på de har


 • #195   5. aug 2018 Så kan jeg godt forstå, at du undrer dig
  Jeg lægger det i det, at de første grundtrin til faktisk renlighed er lagt. At hunden har fået lov at besørge udenfor, og at den ikke træder rundt i afføring og opholder sig på samme kvadratmeter, som den besørger på.

  Jeg har fuld forståelse for, at hvalpe sviner! Og med store kuld er der jo ekstra svineri Men det ville være rart, hvis opdrætter liiiige tog sig tid til at fjerne afføring og urin fra hvalpekassen