1.222 visninger
|
Oprettet:
Hvordan opbevares boller m. kød i ? {{forumTopicSubject}}
Jeg har lige bagt 3 lækre slags boller.
I den ene er der bacon og løg i og den anden skinke og soltørrede tomater.
(Den sidste er med soltørrede tomater, oliven og en masse krydderier)
Hvordan skal det opbevares, når der er kød i?
I Køleskabet eller må de godt bare stå på bordet i en pose ?
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.780
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
Det mest logiske for mig, var også køleskabet.
Men tænkte, at brødet måske blev noget klister
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.780
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.147
Men ja køleskab.
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
100 g bacon
4 store hakkede løg (400g)
50 g gær
5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk tørret timian
2 dl groft rugmel
150 g. durummel (eller alm. hvedemel)
ca. 500 g. hvedemel
Til at pensle og drysse med:
1 sammenpisket æg
2 tsk tørret timian
1. Skær baconen i 1 cm brede stykker, og steg dem på en pande uden fedtstod
2. Når baconen begynder at brune, tilsættes løgene, der steger med, indtil de er gyldne og klare.
3. Lad bacon og løg køle af på en tallerken.
4. Opløs gæren i vandet.
5. Tilsæt salt, timian, rugmel, afkølet løg og bacon, durummel og 2 tredjedele af hvedemelet.
6. Ælt dejen, og tilsæt mere mel, men der æltes, til dejen er fast men stadig lidt klæbrig.
7. Dæk skålen med plastikfilm, og lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
8. Hæld dejen ud på et melstrøet bord. Ælt dejen let, og del den i 24 stykker. Det gøres lettest ved at rulle dejen til en tyk pølse, dele den på midten og skære hver halvdel til 12 stykker.
9. Form hvert stykke til en bolle, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
10. Pensl med sammenpisket æg, og drys med lidt tørret timian.
11. Lad bollerne hæve i 30 min.
12. bag bollerne midt i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader (180 grader ved varmluft)
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
4 dl lunkent vand
1 pakke gær (50 g)
2½ dl kærnemælk
400 g. groft rugmel
2 tsk salt
1 spsk sirup eller honning
100 g, soltørrede tomater i tern
150 g. skinke i strimler
450-500 g. hvedemel
1. Kom gær og vand i en stor skål, og rør, til gæren er opløst.
2. Tilsæt kærnemælk, groft rugmel, salt og sirup eller honnog, og rør grundigt.
3.Tilsæt soltørrede tomater og skinke samt totredjedele af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, indtil dejen er god og fast, men stadig lidt klistret.
4. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve i 1 time.
5. Hæld dejen ud på et melstrøet bord, ælt den, og del den i 3 dele. del hvert stykke i 5 og form stykkerne til boller.
6Læg bollerne på bageplader med bagepapir. Pensl evt. bollerne med vand, og lad dem efterhæve i 45 min.
7. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min (180 grader ved varmluft)
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.147
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
25 g. gær
3 dl lunkent vand
3 tsk salt
1 dl ristede, økologiske solsikkekerner
½ dl ristede økologiske græskarkerner
2 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret oregano
7-10 grønne oliven uden sten
7-10 bløde soltørrede tomater i små stykker
500-600 g økologisk mel
Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt alle øvrige ingredienser - undtagen melet - og rør det hele sammen. Sigt melet i dejen lidt ad gangen og hold gerne lidt tilbage, indtil du ser hvor meget mel, dejen kan tage. Ælt dejen igennem, den må gerne hænge lidt i fingrene, så bliver bollerne endnu blødere.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - alt efter temperatur og vejr tager det 1-1½ time. Form dejen til 10 boller, læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve under et fugtigt klæde en times tid.
Bag så bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Smid gerne et glad vand ind i bunden af ovnen, mens bollerne bages, det giver en god, sprød skorpe. lad bollerne afkøle på en bagerist, før de spises.
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
Hvis man vil tabe sig, kan den første med bacon og løg bruges som mellemmåltid og den med skinke kan bruges til frokost.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
Hvordan opbevares boller m. kød i ?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside