{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
944 visninger | Oprettet:

(DKK) opdrætter skifter race(r) {{forumTopicSubject}}

Er det almindelig - eller er det ok man som DKK opdrætter skifter race(r) ind imellem?

Jeg troede man som opdrætter - fik kennel mærke på den race man nu har?

Det en bekendt der er opdrætter af race A men også B og C...

Og nu D (som er helt anden race end de andre) og så skal til at parres osv.

Det er mig forvirrende at man må?


Kommentarer på:  (DKK) opdrætter skifter race(r)
 • #1   4. nov Må man vel godt? Der er da flere opdrættere der har flere racer ved jeg.
  Feks. en kendt Schæferopdrætter og man har vel ikke flere kennelmærker.


 • #2   4. nov Man får kennel mærke efter sit medlemsnummer. Race eller racer er underordnet

 • #3   4. nov Hvorfor skulle man ikke måtte opdrætte flere racer eller skifte racer? det må man vel selv om, så længe det er med fci/dkk tavle og man ikke blander dem? smiley

  Nu er det hamstere jeg har, og der må jeg have alle de arter jeg har lyst til, så længe jeg ikke laver hybrid avl (blanding af vinterhvid og campbells) hvis jeg vil stå som opdrætter af flere arter end dem jeg ansøgte om dengang jeg blev opdrætter, kan jeg bare skrive en mail, så retter de det til på hjemmesiden. Kan ikke forestille mig at det er så meget anderledes med hunde smiley


 • #4   4. nov My only;

  Der er umildbart ikke nogle der siger man ikke må?

  Jeg spørger fordi jeg troede man var tilknyttet en race (ad gangen) og ikke kune have 4 forskellige igang.


 • #5   4. nov hvis man kun måtte have en race af gangen, tror jeg der var en del der fik problemer. Nu kan jeg ikke huske hvilke opdrættere der var i hvilke grupper da jeg kiggede for 8 år siden, men der var flere med chihuahua der havde andre racer udover, også i avl smiley
  Jeg tror ikke det er så unormalt indenfor selskabs racerne, men jeg har ikke fulgt så meget med de sidste år, så jeg ved ikke om det har ændret sig eller om det har været andre klubber der husede opdrætterne (nogle bedre end andre) smiley


 • #6   4. nov Jeg kunne godt forestille mig, at folk med Chi fx så har en anden bette race..


  Det her drejer sig, FB, Cavalier, Shar pei og nu Akita.... smiley Lidt forskellige...


 • #7   4. nov Baby's opdrætter har skiftet race og har nu både löwchen og CC smiley

 • #8   4. nov Mange har kun en enkelt race, som de brænder for, men rigtig mange har et par racer, de brænder for. Og ja, nogen skifter race undervejs, og hvorfor ikke ? Det er der også mange "almindelige" hundeejere, der gør. Folk udvikler sig gennem livet, og får lyst til noget andet.

  Der hvor jeg studser, det er hvis folk hele tiden skifter efter hvilke racer, der er in, og man får indtryk af, at opdrætteren bare går efter, hvilke racer, der er nemme at sælge. Det er dog også tilladt, men virker ikke så seriøst på mig.


 • #9   4. nov Altså jeg er med på det med at man huser flere racer og opdrætter deraf. Det er mere som Lene siger, at man skifter race efter hvad der er populært ude i landet...

 • #10   4. nov Det er der vel ikke noget i vejen for. Hvis man gør sit arbejde ordentligt, og tester hundene for det der skal testes, så er det vel ligemeget smiley

 • #11   4. nov Det er bare ikke du spørger om i dit start indlæg smiley Der spørger du om man må have flere racer, og det må man godt.
  Man må også godt avle efter hvad der populært og skifte for hvert kuld, om man så er enig i den måde at være opdrætter på er en helt anden snak.


 • #12   4. nov DKK skal blot have besked om racerne man vil have tilknyttet skrifligt, så kan man så have så mange racer på man vil.. Dog ville jeg også synes det er underligt om man har 4-5 racer man opdrætter jævnligt på samme tid..
  Og særligt hvis de ligesom følger modetrends mht dyre racer der er nemme at sælge.


 • #13   4. nov Jeg opdrætter da både Sealyham og Airedale.
  Jeg fik da bare tilføjet airedale efter en skriftlig henvendelse.


 • #14   4. nov Det ville da være trist hvis man ikke måtte skifte race efter interesse og livstil. smiley
  Både for opdrætter, købernes og hundenes skyld.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 10 Emner: 46 Svar: 3.826
  #15   4. nov Jeg kan godt se at FB og Cavallier er populære racer men jeg tænker ikke man opdrætter Shar Pei og Akita pga de mange penge der er i de racer?

 • #16   4. nov Der er en avler (nægter at bruge det pænere ord opdrætter om vedkommende) som har schæfer, westie, cairn og bichon havanais. Havanais er den nyeste race, men den er jo også ret meget IN lige nu. Kennelen i sig selv har været i gang siden 1993 og har ( i eget navn) lavet 888 hvalpe. Jeg magter ikke at finde ud af hvor mange af vedkommendes "veninder" har avlet på de aflagte avlsdyr smiley

 • #17   5. nov De avlere er der flere af.. En med pudel, Sankt Bernhard, chihuahua, fox terrier, petit basset, cockere, damatinere og man kan blive ved.. de har lavet så mange at man skal ind på hver race for at se hvor mange (og det er MANGE) hvalpe de har lavet..

 • #18   5. nov Er det noget DKK går ind og roder i?

  Alrså jeg forstår godt det med et par racer man har.
  Men når det er "skift" imellem racer pga hvad der lige rør sig på marked?

  (Og der laves også hvalpe på ejendommen uden "stamtavle" - bare i datterens navn....)


 • #19   5. nov Nej det blander DKK sig ikke i. De skal blot have besked skriftligt om racer.
  DKK kan ikke blande sig i hvad ikke kennelmærkeejere og ikke medlemmer laver. Det samme issue er der når mand og kone opdrætter i 2 forskellige foreninger.


 • #20   5. nov Ahh...

  Synes godt nok det er et forvirrende foretagende.

  Om DKK burde gå mere op i, at opdrætter skifter så "ofte" race.. Det ved jeg ik, jeg synes det er mærkeligt man går fra FB, Cavalier, Shar pei... til Akita....

  Aktia'en skulle være ok populær pt.


 • #21   5. nov Hvad skulle de gøre..?
  Det er ikke ulovligt at have flere racer..
  Så længe de opfylder kravene om at hundene avles med DKK tavle er der jo ikke et problem.


 • #22   5. nov Måske opdrætter ønsker noget sundere? Man blive ældre, bliver måske syg og ønsker noget andet.
  Vi stod som opdrættere af Bedlington terriers en overgang. Vi annoncerede et planlagt kuld i 1,5 år og fik ingen forespørgsler, så vi turde ikke parre. Så vi fik faktisk aldrig et Bedlington-kuld og Lisa flyttede til mine forældre.


 • #23   5. nov Jeg har da et par racer jeg opdrætter, dog inden for jagthunde, men jeg synes at det er fint, og der er voldsomt mange opdrættere der har 2-3 forskellige racer, det ser jeg ikke noget forkert i, for hvis man har været en del år inden for 1 race, kan interessen for andre racer opstå, når man nu ser dem rundt omkring, nok mest på udstillinger og via opdrætter kollegaer.

 • #24   5. nov Jeg havde samme diskussion med min veninde for ikke så længe side. Der havde jeg den holdning at, hvis man kan give hver race al den opmærksomhed, viden og tid der skal til for at man inden for hver race kan avle sunde hunde hvor tankerne bag både forældre og kommende kuld er iorden (altså jeg har jo den mening at hvis man får et kuld, så skal der jo være en grund til det, feks at forældre dyrene er fremragende eksemplarer af racen - både mentalt og fysisk eller på anden vis er gode dyr. Ikke bare fordi man holder af racen.). Jeg har intet imod de opdrættere som har flere racer og jeg tror da også mange af dem gør et godt job. Jeg synes også det fint at skifte race. Hvorfor ikke det hvis man får nye interesser? Nogen gange har jeg bare svært ved at forstille mig at hvis man har 4 ellers flere vidt forskellige racer, at man kan give hver og en den nødige tid og tanke som racen har brugt for. Personligt ville jeg nok ikke købe fra en opdrætter som har mere end 2 racer. (Men man skal aldrig sige aldrig). Bare fordi jeg vil være mere sikker på at de har styr på og tid til den enkelte race og deres avl indenfor den, end hvis de balancerer 3 andre racer samtidig. Ikke at jeg siger det er umuligt, nej det tror jeg slet ikk. Og det kommer da sikkert an på både racerne og opdrætteren. Og der er da også massere der kun har 1 race som heller ikke gør det godt.

 • #25   5. nov Julieshunde;

  Ja det nok også det jeg egentlig mener med oplægget;
  Altså hvordan det kan være muligt med så forskellige racer at kunne opdrætte og sørge for de er "perfekte" (i mangel på bedre forklaring) hunde der skal videre /hundehvalpe.

  Jeg synes det er ok med flere racer - det sådan set fint.
  Jeg undre mig bare at på under et år - er gået til at have 4 forskellige racer nu.


 • #26   5. nov Det jeg synes der ser mest underligt ud er de opdrættere der "brænder for racen og kun laver hvalpe for at tilføre noget til racen" lige pludselig også har et opdræt af de små ret populære selskabsracer. Det ser lidt ud som om der også er lidt andre grunde til at avle.

 • #27   5. nov Der er nogle få DKK opdrættere der har noget, der mest minder om en hundefabrik. Fx den som hearthitter nævner, der har lavet hvalpe i en menneskealder. Så længe de overholder dansk lov og de regler som DKK har lavet så kan de jo ikke gøre så meget mere. Så skal DKK lave deres stambogsføringsregler osv om (man kunne dog godt tænke at det måske var på tide smiley ).
  At have 4 racer og skifte ud i dem engang imellem kan have flere årsager. Det kan selvfølgelig handle om at man vil lave populære hunde, så man er sikker på at komme af med hvalpene og tjene en lille skilling. MEN det betyder jo ikke nødvendigvis at man er en dårlig opdrætter, der ikke gør et godt stykke arbejde og opdrætter samvittighedsfuldt. Og ja, det kan også handle om 'ussel mammon'.


 • #28   5. nov Men man bliver jo altså ikke pr automatik en god opdrætter af kun at fokusere på en race.
  Det kommer jo altså an på hvad hunde der opdrættes på. Og her åbner der sig så en helt anden verden, for hold da kæft hvor bliver der lavet meget lort..


 • #29   5. nov KH, enig. Det skrev jeg også til sidst. Bare fordi man har en race betyder ikke at man er en god opdrætter.

 • #30   5. nov Jeg synes da det lyder helt naturligt at skifte race som ens interesser eller liv ændrer sig.
  Min mor (som var opdrætter da jeg var barn) gik fra schæfer til airedale da hun fik børn (om end der altid var en enkelt schæfer i hjemmet)
  Da jeg begyndte at ville udstille som helt lille, hentede hun en norwich hjem og begyndte også at opdrætte dem.
  Og så vidt jeg husker har der også været et enkelt kuld på min fars irske sætter smiley


 • #31   5. nov For år tilbage var der en pyreneeropdrætter, der opkøbte en kennel, der skulle lukke. Dvs. de købte alle avlsdyrene: beagle, forskellige små terrier, i hvert fald westie, og jeg mener også der var skotter. Beaglerne blev mig bekendt udfaset, for de var for besværlige for køberne, men opdrættet med terrierne fortsatte.
  Det var simpelthen et spørgsmål om, at de små hunde skulle bringe penge til huse, så de havde råd til at blive ved med pyreneerene, som de brændte for.
  Jeg kan huske, jeg engang spurgte dem, om de også udstillede westierne, og fik svaret, at nej, det var ikke nødvendigt. Hvis folk ville have en westie, så købte de den, om den så var 3 benet.

  Der blev egentlig ikke lagt skjul på, at de små hunde var pengemaskiner, og jeg tænker, det kan ikke have været ret populært hos de folk, der brændte for de racer.


 • #32   5. nov Jeg har skiftet race, jeg har haft belgiske hyrdehunde i mange år, nu har jeg Løwchen, jeg bliver ikke yngre viser det sig og det kniber at træne og socialisere de belgiske godt nok:)

 • #33   5. nov Lene det var vist dengang. Der er ikke salg i de små terriers mere. Trimmehunde er langt fra populære nu. Det er ikke dem man bliver fed af smiley

 • #34   5. nov Louise, nej moden skifter smiley

 • #35   5. nov Mette; Åhja, og sælger hanhunde til fuld pris men beholder avlsretten på dem?! Udstationerer RIGTIG mange af sine hunde og behandler familierne så groft - og sjovt nok er der utrolig mange hunde som laves i morens navn. Moren der bor i en lille lejlighed inde midt i KBH... og andres navne, så det ligner man ikke laver sååå mange hvalpe igen.

  Usmageligt.

  ---

  Men ift. emnet - så folk der skifter race synes jeg ikke er så underligt, folk bliver jo fx ældre og går fra større racer til små. Men at skifte hyppigt tænker jeg må være et problem, for hvordan får man så startet noget godt op at arbejde videre med? Så starter man jo lidt fra bunden af hver gang?

  Skifte efter moden er bare trist, men altså... Der er jo altid en type man ikke bryder sig om, af avlere, og så må man bruge den sunde fornuft undervejs i købet smiley


 • #36   6. nov Jeg undrer mig over dem der har mere en 2 racer, alt efter hvor mange man har af hver. Personligt ville jeg se mig meget godt for, før jeg ville købe hvalp fra dem. Jeg har høje krav til, hvad jeg mener en opdrætter skal opfylde. Det er ikke nok, at hundene er testet for diverse sygdomme.

 • #38   6. nov Rollo - man starter jo netop ikke forfra ved en ny race. Man har en masse viden og kan trække på nogle helt andre tråde og personer end en typisk førstegangskøber kan. Så man netop ved hvad man vil have inden for racen og har langt større sansynelighed for at købe lige precist det grundlag man gerne vil have.

 • #39   6. nov Palle:
  Vi opdrættere får også en masse erfaring fra folk med andre racer og dermed kan det netop være til stor gavn, at man har 2 eller flere racer, for at mærke det på egen krop.
  Vi havde i en årgang 3 racer (avl på 2 af dem) og mange ting lærte vi fra de forskellige racer. De 2 racer komplementerede også hinanden, så det var bestemt ikke i øst og vest - ikke fordi de blev krydset.


  profilbillede
Kommentér på:
(DKK) opdrætter skifter race(r)

x