{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
933 visninger | Oprettet:

Vega har brug for alle jeres krydset fingre og poter! {{forumTopicSubject}}

I tirsdags tog Vega og jeg en tur til Odense til en kontrol hos ‘vores’ ortopædspecialist. Han opererede hende for PL for omkring to år siden - og var med i hele forløbet med de utallige infektioner hun havde i såret/knæet efterfølgende. Shit det var en lang proces. Han konstaterede også PL i det andet knæ, dog ikke operationskrævende, men skulle stabiliseres med genoptræning - så det gjorde vi. Med succes.

Vega har siden operationen fortsat hinket på det opererede ben og er blevet kontrolleret flere gange - dog hos en anden dyrlæge, da vores ortopædspecialist solgte sin praksis og derfor havde klausul mod at arbejde som dyrlæge i Danmark i nogle år. Knæskallen har hele tiden ligget som den skulle og hinken er derfor blevet stemplet som en ‘vane’.

Der er dog i det at Vega fast bliver masseret hver 4.uge og hvis vi trækker det interval bliver hun meget øm/låst/skæv i nederste del af ryggen. Og hun har nu i løbet af december måtte trækkes fra rallytræningen da hun er begyndt at gå urent på det ikke-opererede ben. Jeg bestilte derfor straks en tid hos ‘vores’ ortopædkirurg som netop var vendt tilbage i Odense, og der var vi så afsted i tirsdags - hun har selvfølgelig været på smertestillende indtil.

Jeg forventede at han ville sige at det ikke-opererede ben nu var der hvor en PL operation var nødvendig. Og det gjorde han også. Men han var absolut ikke glad for at mærke hendes ryg, hun var meget øm - hun røg derfor straks i røntgen og har fået røntgenfotograferet hele ryggen, hofter og knæ.

Status er:

- Det opererede knæ ligger helt som det skal og er fuldstændig stabil - ingen slidgigt heller. Men Vega er født hjulbenet og dén vinkel gør at ledbåndet driller ift. at hun kan strække sit ben helt normalt under gang og derfor hinker hun. Det er rent anatomisk og ikke noget der giver smerter. Skal vi rette op på det og fjerne hinken skal benet rettes op, og dét skal det ikke!

- Det ikke-opererede knæ har heller ingen slidgigt, og ligger som sådan pænt - men kan nemt lukseres ud og hopper ikke på plads igen. Så der er ingen tvivl om at der skal en PL operation til.

- Ryggen... der er noget mellem L6-L7. Noget forkalkning af en art. I ret udtalt grad. Det er ikke spondylose, men noget der ligger omkring rygmarven ser det ud til. Han kan ikke sige hvad det er/hvorfor det er der, men han er bange for at det kræver operation hvis hun skal blive smertefri - især fordi smertestillende/massage/kosttilskud jo er forsøgt og det har ikke hjulpet. Hun skal CT scannes på tirsdag så vi kan finde ud af hvad det er.

- Så har hun et sår på det ene ben som har haft svært ved at hele. Jeg har ikke været så bekymret, hun har haft nogle infektioner i det som er blevet behandlet - og det med infektioner og at være dårlig til at hele, det er desværre ret normalt for Vega. Men det var så langt fra hvad jeg havde regnet med. Det er en kræfttumor..... De har heldigvis en onkolog i huset som kiggede på biopsien med det samme, og det er en kræfttumor - han tror dog den er rimelig tilforladelig da den ikke ser ud til at være agressiv og den ser ud til at være ret afgrænset. Men den bliver fjernet i samme omgang som CT scanningen på tirsdag og sendt ind.

Det her er noget rigtig lort. For at sige det pænt. En hund med to dårlige knæ, en dårlig ryg og en kræfttumor.

Jeg er ret afklaret med at hun ikke (!) skal sendes igennem en rygoperation. Rygoperationer er jeg i forvejen ekstremt tilbageholden med - og når det så er på en hund med to dårlige knæ, en hund som ser ud til at have rigtig nemt ved at få infektioner og heler dårligt - så er der desværre slet ikke nogen tvivl i mit sind.

Så mit eneste håb i det her er at CT scanningen viser noget helt andet end forventet og en operation slet ikke er nødvendig - jeg tør godt sende hende igennem en PL operation hvor hun så får alt den forebyggende antibiotika de overhovedet kan give hende. Det gjorde vi da hun skulle steriliseres (pga. falsk drægtighed) og det gik fint. Men her vil det så også afhænge af svaret på den kræfttumor om det overhovedet vil give mening - hun har tabt sig en del, så jeg er lidt i tvivl det kan have en sammenhæng... Der er så mange ubekendte lige nu og lang tid til tirsdag. CT scanningen bliver først og fremmest den afgørende. For hvis hun skal opereres i ryggen, så er alt andet desværre ligegyldigt.

Det er så meget en kæmpestor mavepuster det her og slet ikke hvad jeg havde forventet smiley jeg har så ondt i maven over det og frygter at jeg desværre godt ved hvor vi ender henne. MEN jeg ved ikke mere før tirsdag og forsøger at lade være med at bekymre mig inden.

Jeg ved godt det her er en rigtig skidt situation, men jeg er nødt til at bevare håbet indtil vi ved mere tirsdag, så please kryds alle fingre og poter for min søde elskede Vega. Vi har virkelig brug for det! smiley

Kommentarer på:  Vega har brug for alle jeres krydset fingre og poter!
Kommentér på:
Vega har brug for alle jeres krydset fingre og poter!

x