{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
352 visninger | Oprettet:

podcast om mord... etik... {{forumTopicSubject}}

hører i de der true crime podcast om mord? Jeg har hørt Mørkeland fx. men jeg er tit ambivalent. Der rettes en del kritik mod fx netop den podcast.... Det er sådan lidt for hyggesnak artigt... om virkelig tragiske sager.... eller er det?

Er der en grænse for underholdning.. Ja.. men går den her?

tænker I over de ting eller lytter i bare?

jeg har altid slugt alt om mord mm fordi det syge sind optager mig. Jeg elsker gys men det er fiktion... og nogle gange må jeg godt tænke om fx Mørkeland at det er over grænsen.....

Hvad tænker du?


Kommentarer på:  podcast om mord... etik...
 • #1   24. jun jeg lytter selv til mørkeland og sluger samtlige serier på diverse streaming tjenester om true crime.
  jeg er som dig totalt optaget af det her syge sind og spørgsmålet om hvorvidt ondskab findes.

  jeg har egentlig svært ved at se det uetiske i mørkeland, jeg synes de er gode til generelt at komme med helt almindelig spørgsmål, som de fleste nok ville tænke, men samtidig give udtryk for at de ikke har den fornødne viden til at give svar her på.
  mord, voldtægt, tortur mm. skal ikke ties i mit hovede, vi skal alle være opmærksomme på at det sker, ikke kun for naboen.


 • #2   24. jun Jeg ved vi ikke er alene. Det fascinerer mange smiley

  nogle gange så griner de i Mørkeland på forkerte tidspunkter.... men de er blevet bedre.... i starten gik det tit galt men alt så... De snakker jo som man ville over en kop kaffe

  han er ond.... er han... men det er jo det man ville kalde en morder som dem de tager op hvis man sad mellem venner.


 • #3   24. jun Myrdet af Richelsen og Grau

  Er den eneste jeg har hørt. Og den er god, de siger selv de er nødt til at tage afstand fra det fordi det er så forfærdeligt, men samtidig er det jo spændende.

  Jeg er med på den med at det syge er alt for spændende, elsker også film og serier der tager udgangspunkt i det.. ??


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #4   24. jun Jeg hører også rigtig meget true crime - podcasts, radiodokumentarer, lydbøger osv.

  For mig er det ikke gerningsmanden der er det mest interessante, men selve opklaringsprocessen. Derfor elsker jeg bl.a. "Den danske seriemorder" af Sebastian Richelsen og bøger skrevet af tidligere efterforskere. Peer Kaaes bøger, hvor han ser på gamle sager er også geniale efter min mening.

  Om der er en grænse for underholdningen er svært at sige. Jeg synes der er meget værre underholdning end true crime, men jeg forstår godt kritikken af Mørkeland - især de tidlige afsnit. Jeg har hørt én true crime podcast hvor jeg simpelthen måtte slukke fordi værten sad og næsten fik orgasme over hvor "spændende mord bare var" og hun var endda journalist og forfatter. Men det er klart at et emne som drab og mord, hvor der sidder efterladte tilbage skal behandles med enormt meget respekt og empati.


 • #5   24. jun enig Ida det skal virkelig behandles med respekt og empati.


  Jeg ville være profiler da jeg var lille smiley elsker den slags. Kan jeg nå at skifte retning? lol

  nej seriøs. Jeg er også dybt fascineret af opklaringen.... dna fx. for pokker det er spændende.

  sluger også alle artikler om det. fx at de nu måske 13 år efter har maddies morder. Det er vildt at man kan opkalde så gamle sager

  jeg læste forleden ned gru at kanibalen fra Tyskland udsluses.... Han har siddet.. 12 år ish... disse sager vækker og så andre tanker i mig... er dødsstraf ok... Skal mordere ud igen på fri fod... virker straf... osv osv... Det er mere end bare at sidde og gyse. Jeg synes lærer af det.

  fx den sag hvor en mor skød en pædofil morder i retten.... Det må man jo ikk... men moren i mig... uha .. Ja jeg får noget at tænke over!


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #6   24. jun Jeg forstår faktisk ikke at det er "med gru" at man læser at kannibalen fra Tyskland udsluses. Der er efter min mening langt farligere forbrydere på fri fod.

  Det er efter min mening en spændende sag at diskutere rent moralsk.

  Ja i vores optik er det sygt at ville spise et andet menneske, men når man hører hans historie, så søgte han frivillige ofre. Der var personer der meldte sig frivilligt men fortrød, og dem kørte han jo faktisk hjem og alle tidligere "ofre" fortalte at de på intet tidpunkt var bange for ham og han var høflig og respekterede deres grænser også når de fik kolde fødder.

  Kan man derfor sige at han er drabsmand når nu ofret indvilliget frivilligt og selv var med til at ende sit liv? Eller er det medvirken til drab? Medvirken til selvmord?

  Jeg siger ikke at han er en good guy og jeg tænker han skal have noget hjælp til sine lyster, ligesom han skal straffes for at være delagtig i en mands død og skænde hans lig, men bange for ham ville jeg ikke være.


 • #7   24. jun Hvor hører i de podcast henne?

 • #8   24. jun Ida jeg er enig men jeg ville ikke møde ham eller hænge ud med ham.... eller ville jeg? han virker faktisk som en flink fyr.... men kunne man se bort fra handlingen og gentager han den... men så igen.... Ed Gein var iflg sine naboer en flink fyr... smiley


  Det mest foruroligende i den sag var alle dem der meldte sig.... og at politi fik indblik i det de kaldte et europæisk kannibal netværk.... wtf!

  problemet med om det var frivilligt er at når ofret var så påvirket som han var og i blodtab... kunne han så indvilliger løbende.... men sagen er mega principiel og du har ret i at han næppe er farlig for andre end mænd der er veltrænet og vi må jo gå ud fra at proffer vurderer at han er rask....

  mig bekendt angrer han ikke men er blevet veganer smiley


 • #9   24. jun salla Jeg har Spotify

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #10   24. jun Det er nemlig en super spændende sag, for han var ikke en der koldblodigt rendte ud og myrdede og åd folk, men brugte enormt lang tid på at finde et frivilligt offer. Ikke at det gør det ok, men det stiller spørgsmålet om han er farlig - og ja hele det netværk af kannibaler, elle i hvert fald folk der tændte på det, var helt vildt!

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #11   24. jun Jeg hører de fleste på Podimo, derudover dokumentarer i DRs app og nogle enkelte udenlandske podcasts via apple podcast-app'en. Derudover har jeg ereolen og mofibo hvor jeg hører lydbøger.

 • #12   24. jun Jeg bruger mofibo og hører primært dokumentarer og biografier. Herunder retsmedicinere, dømte, Pet osv. De er vildt spændende. Mørkeland er jeg ikke så fascineret af.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #13   24. jun Apropos retsmedicinere så elsker jeg Jørgen Lange Thomsen! Han har en fantastisk stemme, en genial fortælleevne og bare en masse karisma! Jeg elsker podcasts med ham. Anbefaling herfra smiley

 • #14   24. jun Ida ja dem har jeg også lyttet til. De er nemlig gode

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #15   24. jun Forresten så jeg har fået til opgave at booke et true crime-oplæg til biblioteket.
  Og min liste er lang!
  Ove Dahl, Kurt Kragh, Sebastian Richelsen, Stine Bolther, Jørgen Lange Thomsen, Hans Petter Hougen, Bent Isager-Nielsen, Peer Kaae mfl.
  Hvem skal man dog booke.


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 14 Emner: 43 Svar: 3.490
  #16   24. jun Finder Mørkeland uetisk uanset jeg aldrig har hørt et eneste afsnit. smiley

  Uanset fordi jeg hørte en podcast, hvor en søster til en myrdet, havde frabedt sig at de talte om den sag, da alle omkring sagen stadig var i live, og det var meget smertefuldt at få ribbet op i sagen igen. Det valgte Mørkeland at ignorere.

  Nøjes man med gamle sager, så er det jo ligemeget, men når nu familien havde frabedt det sig. Så forstår jeg ikke at man ikke lytter efter.


 • #17   24. jun Ove Dahl eller Bent Isager. De er super fortællere og spændende at høre på.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #18   24. jun Martin, hende søsteren der udtalte sig har ikke fået "sin" sag oprullet i Mørkeland. Hun har været kritisk overfor podcasten (med god grund) og har frabedt sig at få sin søsters drabssag gennemgået. Det har Mørkeland respekteret og har ikke omtalt søsterens drabssag.

  Der var en sag, hvor en kvinde hørte sin søns drab omtalt i podcasten og det var hun ked af og vred over og klagede efterfølgende til Mørkeland, som beklagede.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #19   24. jun Louise, jeg har set man kan få Ove Dahl og Kurt Kragh ud sammen, det er jeg ret hooked på, omend det nok kommer til at tage et ordentligt indhug i arrangementskontoen. De er nok ikke helt billige de to herrer.

  Jeg tænke bare det også kunne være lidt sjovt at få nogle ikke så "kendte" ud, måske nogle dygtige true crime forfattere eller noget...


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 14 Emner: 43 Svar: 3.490
  #20   24. jun @Ida,
  Programmet blev bragt?

  Det var hvad podcasten var om. Ellers havde jeg aldrig hørt om det?

  Uanset, så er det jo en del debatteret, og det skiller tydeligvis folk ad.

  https://www.dr.dk/nyheder/kultur/radiovaert-langer-ud-efter-populaer-podcast-rigtige-mord-er-ikke-underholdning

  Men altså jeg lytter ikke til det, så hvad ved jeg. smiley

  PS: Jeg savner 24/7. Der tabte landet en fed kanal!


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #21   24. jun Nej Martin, Sandie Wesths søsters drab har aldrig været tager op i Mørkeland. Hun udtaler en generel kritik af podcasten. Det fremgår også af artiklen.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #22   24. jun Og fuldstændig enig ang 24/7, det var både et trist tab og en skandale.

 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 14 Emner: 43 Svar: 3.490
  #23   24. jun Ida.
  Det var en søster til en myrdet bror.

  Altså ikke omtalte sag i teksten.

  Den var årsagen til at 24/7 tog det op.

  I starten ville de jo ikke engang svare på klagen.

  Det var der alt balladen startede.....

  jeg havde vitterligt aldrig hørt om det program hvis det ikke var for 24/7. I podcasten bragte de klip fra programmet, og deres stemmer irriterede mig. smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #24   24. jun Ah den sag, jeg troede det var moderen. Klagen kom efter podcasten var udsendt, ikke før.

 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 14 Emner: 43 Svar: 3.490
  #25   24. jun @Ida.
  Jeg ville ønske jeg kunne huske hvad program det var.

  Men det er over 2 år siden tror jeg.

  Kernen i programmet var, et et mord blev omtalt uden familiens accept.

  Plus at Mørkeland ignorede alle mails indtil 24/7 gik ind i sagen.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.008
  #26   24. jun Jeg kan godt huske programmet, det var AK 24syv. En familie var blevet vrede over at deres søns/brors drab var blevet omtalt. Mørkeland ville ikke deltage i programmet, men de havde svaret familiens klage, men nægtet at fjerne programmet.

 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 7 Følgere: 14 Emner: 43 Svar: 3.490
 • #28   24. jun jeg har hørt de fleste af Mørkelands episoder, men jeg er faktisk mere vild med Morbid. Den er på engelsk, og den ene af de to kvinder der snakker sammen er obduktionsteknikker. den anden er frisør.

  jeg kan godt lide deres måde at gøre det på, selvom jeg tror at nogle vil synes de tager for let på det.
  men hvis man giver det en chance kan især episode 57 anbefales, den er virkelig spændende.


 • #29   25. jun Så er spotify hentet ned, den der podimo vil jeg også prøve

 • #30   25. jun Jeg har hørt alt med Mørkeland, og jeg er vild med det. Jeg har ikke noget negativt at sige om dem, jeg er uenig med dem på nogle punkter, men sådan er det jo.

  Jeg lytter til det jeg kan få fingrene i gratis, jeg er for nærig til at betale for noget smiley
  Måske en forkert holdning, men den begrænser mig jo så også.

  Jeg synes at det mørke i mennesker, og opklaringen af tingene er fascinerende på en speciel måde. Tænk så stor en forskel der er på os, og oftest bliver morderen skabt allerede i barndommen.


 • #31   25. jun velkommen til podcast verden salla. hvis du ligner mig bliver du bidt af det smiley Jeg elsker det!

 • #32   25. jun jeg har lige forsøgt at høre mørkeland tidligere i dag, og jeg synes faktisk at morbid er meget bedre. ved ikke om det er dynamikken mellem dem eller hvad det er, men det er så meget rarere at lytte til haha


  men podcast er altid godt imo. elsker at høre podcast.


 • #33   25. jun Hl
  Jeg er allerede bidt, for har drs podcast. Den hører jeg meget.
  Men ville gerne have mere true crime


Kommentér på:
podcast om mord... etik...

x