{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.589 visninger | Oprettet:

Jeres erfaringer med livsvigtig medicin i restordre på apotek (evt. til indslag i TV2-nyhederne) {{forumTopicSubject}}

Jeg skrev i nat flg. til TV2 Nyhederne:

Hejsa

En dag I keder jer, er her en problematik, I måske vil kunne få noget ud af?

Jeg så lige i nyhederne på TV 2 (News Night), at kontanthjælpsmodtagere, særligt psykisk syge, bliver længere om at komme på arbejdsmarkedet, fordi de ikke har råd til at købe deres medicin. Det er selvfølgelig problematisk, og godt at I tager det op.

Meen .. Er I klar over hvor svært det er i dag for rigtig mange danskere, generelt, også dem der HAR råd til deres medicin, at skaffe selv livsvigtig medicin her i DK?

Det er nu helt almindeligt for mange at hente/bestille receptpligtig medicin, over grænsen, fordi det ikke kan skaffes herhjemme. Apotekerne ryster bare på skulderne, bogstavelig talt. De kan ikke få medicinen fra grossisterne, og de kan ikke få at vide hvorfor.
De får bare en dato fx 8 uger ude i fremtiden hvor de "forventer" at kunne skaffe medicinen hjem.

Hvis man går over hovedet på grossisten, og tager direkte fat i producenten, vil de helst ikke ud med hvorfor de ikke kan fremskaffe medicinen. Der er sikkert forskellige grunde, alt efter hvilken medicin der er tale om, men er det i orden herhjemme bare at trække på skulderne?

Apotekeren jeg snakkede med sidst fortalte, at han nogen gange var grædefærdig over at skulle fortælle svært lungesyge, at deres astmamedicin etc. ikke ville kunne fremskaffes de næste 5 uger ... "De må jo så holde vejret så længe ..." sagde han med et opgivende smil ...

Min egen læge fik en farmaceut til at kontakte producenten, for det livsvigtige medicin jeg bruger, som konstant er i restordre. Farmaceuten fortalte at der nu var sat en proces i gang, med at få importeret medicin fra Sverige og Norge og England/USA, men at dette jo ville tage lang tid, da det skulle godkendes til brug herhjemme først.

Imens kan jeg så sidde på nettet og overveje om jeg skal købe min medicin i USA og ikke vide hvad jeg indtager .. men jeg kan da få gratis Viagra med, lige meget hvad jeg køber .. jo jo ..

Jeg har en affektiv bipolar sindslidelse = er maniodepressiv. Med min livsvigtige medicin kan jeg med tiden blive fuldstændig symptomfri i årevis, og dermed vil jeg igen kunne fungere på arbejdsmarkedet ... Men få dage uden min medicin, og jeg vil være uarbejdsdygtig meget længe, mens serumværdierne af medicinen i blodet, igen kommer i niveau (længere tid uden medicinen og jeg vil kunne dø) ...

Det er sket 2 gange inden for de sidste 6 mdr. at de ikke har kunnet skaffe min medicin.
Først i 4 uger, som blev til 6 og derefter i 8 uger.
Første gang hjælp vennerne på FB med at finde restlagre rundt om i landet (apotekerne samarbejder ikke, så det er op til borgerne selv). 2. gang var apotekerne løbet tørre i hele landet ...

Jeg er nu skiftet til et andet produkt, (min læge ville helst jeg blev på det oprindelige, men hun kan godt forstå hvorfor dette ikke er rationelt pt.) da jeg er bange for at ende i samme situation igen.
Det nye produkt har sat mig tilbage da indholdsstofferne i medicinen ikke er de samme, som i det oprindelige, og der er derfor grelle bivirkninger ved skift. Disse ville også føre til en lang periode som sygemeldt hvis jeg pt. var på arbejdsmarkedet.
Apotekerne kunne dog ikke garantere at det nye præparat ikke kommer i restordre ...

Min medicin er ikke et nyt produkt, tværtimod, det har været brugt siden 1950'erne, jeg kan virkelig ikke se hvordan det pludselig kan komme i restordre x flere. Det samme gælder mange af de andre præparater, de har været på markedet i årevis,

Hvorom alting er. Det drejer sig om mange danskere der ikke kan få deres medicin i vores såkaldte velfærdssamfund.

Jeg er uddannet sygeplejerske og har arbejdet på en medicinsk afdeling i årevis og har derfor en hel del kendskab til medicin. Jeg har så været midlertidigt førtidspensioneret i 3 år og er her selv opstartet i medicinsk behandl.

Jeg har ALDRIG tidl. været bekendt med dette problem, og troede derfor det var et enestående tilfælde, at man pludseligt, kunne stå uden livsvigtig medicin i DK. Derfor var det også chokerende, at jeg inden for få timer, på FB, fik så mange svar fra vennerne rundt om i landet, som efterhånden var vant til, at sådan er det bare, der er jo ikke noget de kan gøre, ud over at føle frustrationen og frygten ved at stå og ikke vide, hvornår de, eller deres pårørende, igen kan få deres livsvigtige medicin …

Min venneliste på FB fortalte om deres erfaringer med dette problem. Flere havde ventet på restordremedicin i op til 1½ mdr., diabetikere måtte tage på sygehuset og bruge af sygehusenes patientlager x flere når apotekerne var løbet tørre igen igen, borgere kan ikke få deres B12-vitaminindsprøjtninger (det har været i restordre i over 6 mdr. så nu bestilles det oftest i Flensborg, som sender det) etc.

En apoteksansat på min venneliste skrev ang. forskellige begrundelser for ikke at grossisten ikke kunne skaffe medicinen: "Det kan være fejl i produktionen, fejl i indlægssedlerne, tilbagekaldelser osv. som gør firmaet ikke kan leverer til grossisten." og hvor utilfredsstillende det også er for apotekerne når de skal prøve at løse problemet ... ”Noget strikker man sammen efter bedste evne ved at ændre styrker og doseringer ..."

Så undrer man sig over der sker så mange fejl ang. medicin?

Det kunne være spændende om I en dag gad researche på dette, og måske kunne hjælpe med at komme problemet til livs, ved at få sat fokus på det.

Hvis et firma konsekvent ikke kan levere et præparat til grossisten, burde denne så ikke finde et andet firma der kan levere samme vare til tiden? Hvor er konkurrencen? Er det et patentproblem eller?

Hvordan skal en diabetiker kunne gå på arbejde hvis denne ikke får sin insulin? De DØR uden deres medicin. Får de så deres medicin, men i forkerte doser fordi det skal strikkes sammen af en travl apoteker, så smadrer de deres indre organer, samt syn, almene blodomløb og mister evt. lemmer … Hvordan skal de SÅ fungere på arbejdsmarkedet?

For hvis det er det der betyder mest for politikere må de da være villige til at gøre noget ved problemet?
Fjerne patenter hvis dette skulle vise sig at være medvirkende årsag etc.

Hvordan skal en astmatiker kunne arbejde uden sin livsvigtige medicin?

En kontanthjælpsmodtager/sygemeldt der ikke tager sin medicin kan få frataget sin/e kontanthjælp/sygedagpenge .. Hvad hvis de slet ikke kan skaffe den? Hvor mange ressourcer har de i forhold til at lede land og rige rundt, og finder de noget må de stole på, at apotekeren har de rette kompetencer og ikke giver dem forkert medicin/indholdsstoffer/dosis/vs. kontraindikationer.

Min venneliste på FB var alle blevet chokerede over at vi i DK, som praler af så meget velfærd, og betaler til det, har så meget rod på dette område uden at vi hører om det, og/eller uden at der gøres noget ved det.

Jeg stod totalt uforstående overfor apotekerne som siger at grossisten har sagt de ikke kan skaffe det før d. x.x … Og de accepterer at sådan er det bare … Jeg ville være gået over grossistens hoved hvis ikke jeg fik de svar jeg havde brug for, og snakket med producenten. Kunne jeg ikke få mine svar der ville jeg gå over deres hoved, til jer? etc.

I mit tilfælde er årsagen til at de ikke kan skaffe min medicin, at de ikke kan skaffe et af de indholdsstoffer der skal være i medicinen. De vil IKKE udtale sig om hvorvidt dette vil være et enestående tilfælde (nu er det sket 2 gange af flere mdr.’s varighed) eller om det vil blive et generelt problem … Der findes ikke et firma der producerer samme vare ... jeg under mig over hvorfor det mon er, når det er det førende mærke inden for behandl. af min sygdom ...

/Sanne

Nyhederne har svaret at de meget gerne vil høre om hvilke præparater det drejer sig om og evt. interviewe nogen omkring problematikken.

Kender I til problemet og hvad er jeres erfaringer?

Jeg ligger et link til denne tråd op på min væg på FB og sender et link til min kontakt ved TV2 Nyhederne :o)








Kommentarer på:  Jeres erfaringer med livsvigtig medicin i restordre på apotek (evt. til indslag i TV2-nyhederne)
  • #1   18. jun 2014 Jeg prøvedet det for et par år siden,, at pillerne var væk i hele landet, og ingen kunne sige hvornår de kom på lager igen. På mit lokale apotek sagde de at de kom tilbage i uge 31. Da jeg var til kontrol på sygehuset, havde de ikke hørt noget om leveringstid, så da jeg kom hjem, endte det med at sygehuset ringede for at høre, hvem der havde fortalt mig de kom i uge 31, for de havde ikke nogen dato fået.

    Min svigerfar har også oplevet, at hans var i restordre, og måtte vente meget længe på det. Så det er åbenbart noget der jævnligt sker.


  • #2   18. jun 2014 smiley
    Jeg er ganske enkelt chokeret ....Fuck hvor er det noget rod... smiley


  • #3   18. jun 2014 Det er da grotesk! Fedt du har taget det op!
    jeg har ofte stået og manglet migrænemedicin, dog aldrig mere end en lille uge, men det er mere end rigeligt, når man har det så skidt, at man ikke kan fungere.
    og så adskillige måneder ? Det er bare ikke i orden!


  • #4   18. jun 2014 Bjergged: Jeg undrer mig bare over hvorfor det ikke er noget men har hørt om før?

    Jeg var virkelig chokeret over at høre hvor udbredt det er hvis man går ind og spørger ind til det ...

    MLA: Jeg kan ikke garantere at TV2 Nyhederne tager det op da det skal vendes med redaktionen først. Men jeg tænkte at hvis ikke de ville så vil andre måske. Jeg ved at der er flere der har journalister inden for TV og Radio i deres netværk :o)

    Uden din migrænemedicin vil du skulle sygemeldes og dermed ikke være til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er bestemt relevant.

    Jeg har set folk på FB låne medicin af hinanden fordi de ikke kunne skaffe deres eget. Sidst var det netop migrænemedicin.


  • #5   18. jun 2014 Sanne, ja det er dybt grotesk. Jeg var virkeligt overrasket, da min svigerfar fortalte at apoteket var løbet tør, og at der var så lang ventetid. Jeg mener det var noget der blev lavet i Italien.

    Da jeg så selv stod på apoteket, og de sagde at mine piller ikke var på lager, at de først kom i uge 31, blev jeg knap så chokeret, og glædede mig over, at jeg nok ikke var en dem der var hårdest ramt.


  • #6   18. jun 2014 Bjergged: Jeg tænker det samme.

    På trods af at det kan blive virkelig slemt når jeg ikke får min medicin, der kommer trods alt hjemmesygepleje hver 12. time året rundt og sikrer at jeg får det, så er der mange der har det værre.

    Astma og lungepatienter vil føle at de bliver kvalt (kan ikke komme i tanke om meget der er værre end det), hvilket mange reelt jo gør.
    Det vil føre til indlæggelser og/eller evt. død.
    Jeg arbejdede på lungemedicinsk afd. så jeg har set det flere gange, men vidste ikke at dette kunne være årsagen til at de ikke tog deres medicin ...

    Så er jeg trods alt bedre stillet. Jeg har mere tid til at finde en løsning end de har ...

    Men det tager jo også de praktiserende lægers ressourcer. De skal hele tiden ændre ordinationer og recepter alt efter hvilken medicin der på gældende tidspunkt kan skaffes hjem.
    Meget medicin er ordineret ved speciallæger og ligger uden for de praktiserende lægers kompetenceområde (fx psykiatrien), så de skal også først ud at have fat i en speciallæge inden de kan ændre ordinationer og udregne nye doser. Ny medicin, nye bivirkninger ...


  • #7   18. jun 2014 Helt korrekt, jeg har også jævnligt fået min mor til at sende lidt reserver, eller lånt af min ældste søn, som begge lider af skidtet.
    håber nogen tager det op, men det lyder som noget der bør komme focus på, og noget der vil skabe debat og overskrifter, så mon ikke?


  • #8   18. jun 2014 Måske. Kommer vel an på om det reelt er et problem eller om vi bare er nogle få der har været uheldige?

  • #9   18. jun 2014 Det er 7-9-13 aldrig sket for mig, men måske det hænger sammen med hvilken type og mærke medicine det drejer sig om? Er der en sammenhæng mellem mangel og producent?

  • #10   18. jun 2014 M.I: Se, den vinkel har jeg slet ikke tænkt over ... Typerne er meget forskellige, men producenten ... hmm ...

    Jer der har oplevet det. Kan I huske producenten?

    For mig er det Actavis.


  • #12   18. jun 2014 Hverken min eller svigerfars var direkte livstruende, men forbaskede svære at leve uden.

    Jeg kan ikke huske hvem producenten på mine var, og det eneste jeg ved om svigerfars, er at de vist blev produceret i Italien.


  • #13   18. jun 2014 Vark: At nedtrappe eller helt stoppe sin behandl. med antidepressiva (fx pga. medicinmangel) kan medføre (afhængig af type af antidepressiva) nedtrapningssyndrom og/eller tilbagefald i forhold til depressionen. Begge dele medfører ofte sygemelding og i flere tilfælde endda hospitalsindlæggelse ..
    Det kan være livsfarligt og lægerne fraråder derfor altid at man stopper antidepressiv behandl. uden at trappe langsomt ud. Flere læger bliver ret vrede hvis de hører om patienter der ikke trapper ordentligt ud fordi det kan have grumme bivirkninger ..
    Udover de fysiske symptomer kan det medføre flere psykiske symptomer som kan ende ud i livsfarlige tilstande pga. forhøjet selvmordsrisiko etc.

    Men igen. Det er forhåbentlig kun få der når at opleve slemme konsekvenser ved ikke at kunne få deres medicin hjem. Flertallet må man formode får det i tide?

    Jeg har dog set her på HG (det er længe siden efterhånden) at en spurgte efter at låne antidepressiv til det igen kunne skaffes. Tror også det her drejede sig om få dage. Hun havde brug for at få dem inden for få timer da hun følte svær forværring af sit tankemylder og sin angst fordi hun ikke havde fået dem.


  • #14   18. jun 2014 Bjergged: Ville det medføre at I ikke kunne fungere på markedsmarkedet?

    Jeg tror politikerne er mere optagede om hvorvidt man kan fungere på arbejdsmarkedet end i om man falder død om ...

    Vark: Kan du huske producenten?


  • #16   18. jun 2014 Skrigehunden: Så er det det kan blive nødvendigt at bruge lægevagten og så hente medicinen på vagtapoteket (såfremt de har det :o)).

    Jeg har lært mig selv altid at ringe til apoteket før jeg tager derind. For ellers kan jeg nemt gå forgæves.
    Ved at ringe kan jeg med det samme få at vide om de har medicinen hjemme eller jeg skal sætte gang i den store eftersøgning i større radius af hvor jeg bor ...


  • #19   18. jun 2014 Vark: Okay super :o) Så er det da ikke samme producent i dette tilfælde :o)

  • #21   18. jun 2014 Mylan har prøvet at opkøbe Actavis, mener jeg, så derfor er jeg rimelig sikker på de ikke er samme firma.

    Actavis laver kopipræparater så de behøver kun at have et enkelt tilsætningsstof eller lign. der får deres produkt til at skille sig ud fra de andre lign. produkter og så kan de sælge det :o)

    Problemet opstår så den dag at de løber tør for det tilsætningsstof fordi produktionen jo så stopper :o)

    Godt det ikke er mig der skal finde hoved og hale i DEN branche :o) Men man kunne sikkert tjene ikke så få gysser ved at bevæge sig ind i den verden .. hmm :o)

    Sukker i antidepressiv? Jo hvorfor ikke :o) Antidepressiv medicin har jo slet ikke i forvejen ry for at få brugerne til at tage på, eller noget :o)

    Men det betyder nogen gange meget hvordan pillerne smager og/eller ser ud.
    Da jeg startede et andet produkt (dette produkt har mange tilsvarende produkter så det er de aldrig løbet tør for) der smagte tbl. så skidt at jeg ikke kunne holde dem nede.
    Det var et eller andet klamt fancy smagsstof.
    Så I dag køber jeg kun uden :o)
    Det er også skønt at hver styrke har forskellig farve i det produkt, synes jeg. Jeg får 350 mg. men den styrke har de ikke. Så jeg får en tbl. på 200 mg. som er blå, en pille på 100 mg. som er lyserød, og en pille på 50 mg. som er gul/hvid. Det gør det nemmere at dosere og så tror jeg gerne nogen vil betale mere for dem der kom på den idé :o)


  • #22   18. jun 2014 Min svigerfar er ikke længere på arbejdsmarkedet, p.g.a. hans sygdom.

    Jeg var p.t. sygemeldt p.g.a. min sygdom, men var jeg på arbejdsmarkedet ville det have givet en del ekstra sygedage.


  • #23   18. jun 2014 Bjergged: Takker.

    Tænker et eller andet sted om ikke alt medicin vi får på recept er essentielt for at vi er raske nok til at kunne fungere på arbejdsmarkedet og derfor er relevant i denne forbindelse?


  • #25   18. jun 2014 Meget af det vil nok have en større eller mindre betydning.

  • #27   18. jun 2014 Christina: Men stadig relevant :o)

    Mirtazepin er et af de produkter som lægerne har brugt som første valg i mange år til opstart ved antidepressiv behandl. Det virker hurtigere end fx Citalopram. Så medmindre man var overvægtig så valgte man ofte Mirtazepin.

    Så kommer der en patient med en svær depression skal der handles med det samme .. Denne patient kan ikke vente 14 dage og præparatet kan ikke til en akut dårlig patient skiftes ud med fx Citalopram som tager op til 7 uger før det virker ...

    Jeg ved ikke om det stadigvæk er Mirtazepin man bruger mest. Det var det tilbage i 2008, og mange år før det ...


  • #29   18. jun 2014 Det må virkelig være en modbydelig situation at stå i.
    Jeg er diabetiker, og jeg har aldrig nogensinde oplevet, at apotekerne ikke lå inde med de insuliner, jeg skal bruge. Og jeg henter på flere forskellige apoteker.
    Jeg får hhv. Lantus fra firmaet Sanofi og Novorapid fra Novo Nordisk.

    Sygehuset har ordineret, at jeg får to pakker udleveret pr. gang - ingen problemer overhovedet nogensinde.
    For mit vedkommende ville det være ret enkelt, hvis de ikke kunne levere, så ville jeg dø.. Jeg tåler ikke Insulatard, der giver mig allergiske reaktioner.
    Jeg ville dog kunne overleve på fx Levemir eller endnu bedre - Tresiba. Så jeg tror ikke, det nogensinde vil blive et problem for mig. De nye præparater vil i givet fald skulle tilpasses, og det kan godt tage noget tid. Så omkostninger ville der være.


  • #30   18. jun 2014 Jeg har ikke selv oplevet det, men hold da op hvor må det være angst provokerende.

    Jeg skal for første gang op til min egen læge den 1.7 og have en B12 indsprøjtning. Lægen nævnte godt at jeg nok skulle hente den ugen før, men nu ringer jeg da lige derned i morgen.


  • #31   19. jun 2014 Det er virkelig frustrerende. Jeg har lige stået i den situation. Jeg havde simpelthen ikke penge til at købe medicin til hverken min mand eller mig selv, og mailede i panik til min sygeplejeske fra Akut-team. Hun kontaktede min sagsbehandler, som lagde ud til pillerne , og ville så trække den fra min næste udbetaling. Fint nok , så er problemet udsat i 5 uger. Jeg bruger for 1400,- kr hver 5 uge. Nedtur hver gang jeg er ved at løbe tør.

  • #33   19. jun 2014 Hanne J: 1400kr er godt nok også mange penge at skulle bruge på medicin hver 5. uge !! Får Í ikke medicintilskud? Det er da en meget uholdbar situation i står I. Det gør mig ondt for jeg ved hvor frustrerende det er ikke at kunne få sin medicin.

    Didi: Jeg er glad for at I fandt et tilsvarende præparat. Det kan mange heldigvis :o) Mit er der ikke noget tilsvarende til så når man skifter til et lign. præparat skal man igennem grumme bivirkninger hver gang.



  • #34   19. jun 2014 Har sendt dig en besked på facebook smiley

  • #35   21. jun 2014 Sanne ; nej desværre. Manden er på førtidspension , men min bisidder har fundet noget der hedder paragraf 34 - som hun har fået sagsbeh. til at undersøge. Det skulle være noget der minder om det gamle "overlevelses tilskud"

  • #36   21. jun 2014 Han burde da vel godt få medicintilskud selv om han er på førtidspension? Jeg håber I finder en holdbar løsning


  • #37   21. jun 2014 Kommunen siger vi skal søge gennem egen læge , det gav afslag. Og kommunen vil ikke give noget , før han blir folkepensionist.

  • #38   21. jun 2014 Lyder godt nok underligt. Jeg får kronikertilskud og jeg er førtidspensionist. Det var en formalitet i sin tid (3 år siden).

    Men jeg kender selvf. heller ikke jeres omstændigheder. Men alligevel.

    Der er mange forskellige tilskud og I burde uden problemer kunne blive godkendt til mindst eet af dem. Få egen læge til at ansøge indtil det giver pote.


  • #39   22. jun 2014 Ansøgning gennem læge er i gang , håber det går igennem. Det her er deprimerende

  • #40   26. jun 2014 Bente fandt denne artikel omkring emnet, dog udelukkende omkring Litarex, men relevant uanset hvad :o)

    http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2014-06-26-udsolgt-psykisk-syge-mangler-igen-vigtig-medicin


  • Vlad K
    Vlad K Tilmeldt:
    okt 2018

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 3
    #41   8. sep 2019 Jeg kan ikke sige, at du kan stole på alle de online apotekforretninger, men nogle af dem er gode, f.eks. https://www.xn--kbeviagra-l8a.com/ . Jeg bestilte generisk viagra derfra et par gange og havde absolut ingen problemer. Og jeg må sige, at det er meget mere praktisk at købe sådanne ting på nettet.

  • #43   8. sep 2019 Vlad, fedt at reklamere med en slap diller smiley smiley smiley

  • #44   8. sep 2019 Robert dølhus

    "Slappe diller, slappe diller, hvor er du?

    #42
    Dér er du, dér er du, goddag goddag goddag"


  • #45   8. sep 2019 Og så er det faktisk imponerende, at en mand med slap stiller mener, at viagra er “livsvigtig medicin” smiley

  • #46   8. sep 2019 Jeg har astma og tager medicin mod dette hver dag. Jeg har heldigvis aldrig oplevet, at stå og mangle medicin. Mit lokale apotek har det altid på lager.

    Jeg har til gengæld prøvet ikke at kunne få medicin til hunden. Hun er inkontinent efter sterilisation og får medicin mod dette (propaline vet). En dag, da vi skulle have nyt, kunne vi ikke få det. Firmaet var holdt op med at producere det. Heldigvis fik vi fat i en flaske på det fjerde apotek, som vi prøvede hos, og næste gang vi skulle hente medicin, kunne vi godt få det. Det havde ikke været sjovt, hvis Molli skulle leve uden sin medicin. Hun lækker nemlig i søvne, hvis hun bare springer en dosis over.


Kommentér på:
Jeres erfaringer med livsvigtig medicin i restordre på apotek (evt. til indslag i TV2-nyhederne)

Annonce