{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Adskillelse af ko og kalv
  • #1   13. nov 2018 Vi ville heller ikke gå med til at hvalpene voksede op i stalde med minimal stimuli, at de aldrig kom ud eller at de blev slagtet for kødets skyld.

    Med mindre man er veganer, og ens kæledyr (dem der er rovdyr) også er veganere, må vi nok acceptere at fødevareindustrien har et regelsæt, som i virkeligheden prikker til de flestes dårlige samvittighed.

    Men det er da direkte stupidt at sammenligne med hvalpe smiley


  • #2   13. nov 2018 Ja her bliver der ikke skrevet under.. Synes folk skulle tage ud og se på de forskellige landbrug inden de lukker sådan noget ud.. Og et sammenligne det med hvalpe, er langt ude.

    Der er så mange krav til landbruget, og dyrevelfærd.. Det skal man lige huske på.


  • #4   13. nov 2018 Nu behøver man ikke at være veganer for at kunne ønske sig bedre dyrevelfærd. Fx indtager denne husstand ca. 80kg oksekød årligt. Det består af kød fra limousinekvæg, hvor kalvene kan hænge i yveret, så længe de lyster. Det er kun marginalt dyrere end skod fra køledisken, men det er meget bedre - også for den hårdt prøvede samvittighed smiley

  • #8   13. nov 2018 Hvis vi vil have mælkeproduktion, må man også finde et tidspunkt vi kan finde det forsvarligt at tage kalvene fra så vi selv kan få adgang til mælken.
    Om det lige er efter 12 timer der er den rette balance - måske nok ikke.
    Men den diskussion ville jeg hellere have smiley


  • #11   13. nov 2018 De færreste benægter, at kalvene skal tages fra pga vores "behov" for mælkeprodukter. Det er tidspunktet, der kan debatteres.

  • Rollo
    Rollo Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 9 Følgere: 13 Svar: 925
    #13   13. nov 2018 Jeg synes også det er voldsomt, at de tages fra så hurtigt - især når man så oveni malker den ko ud, og ikke bruger mælken - andet end til at give de kalve der er taget fra. Og når de køer så ofte får yverbetændelse kort efter, så taler det jo for at der var fordele ved at lade ko og kalv blive længere sammen - men, problemet opstår jo så når koens mælk skal bruges igen. Spørgsmålet er, hvor det ideelle tidspunkt er, for at skille dem ad? Både af hensyn til adfærd og etik og mælkeproduktion?

    Kød kan man købe mange gode steder fra, især så der fås ordentligt kød fra kødkvæg. Men hvad med de resterende produkter, som mælk, fløde, smør etc?


  • #15   13. nov 2018 Nej, der står ikke og kalder på hinanden i dagevis. Man kunne godt have en mælkeproduktion, hvor kalvene fik lov at patte hos deres mødre i længere tid. Det vil gøre mælken en del dyrere og kræve ændrede produktionssystemer og der vil være mere arbejde i det. Men altså hvis folk er villige til at betale så kan det godt lade sig gøre. Hos nogle producenter tager man kalvene fra deres mor og giver dem til en ammeko (typisk en ældre ko, der ikke indgår i produktionen mere. Hun passer så 3-4 kalve ad gangen).
    Jeg elsker mælk, smør og ost smiley


  • #16   13. nov 2018 #15 og det jo også der problemet ligger ofte.
    for det vil folk jo nemlig ikke - betale mere for den samme vare.





  • #17   13. nov 2018 12 timer? Tja der hvor jeg kommer fra, blev den nyfødte kalv smidt over i en bås med det samme og fik modermælk tilbudt i en spand. Der var der ikke noget med 12 timer hos moderen.

    Men skal der produceres mælk i de mængder, så går det ud over dyrevelfærden på den ene eller anden måde.


  • #18   13. nov 2018 folk siger de går op i dyrevelfærd - og ønsker at købe kød og produkter af dyr der har det godt.
    facts er bare, at det jo ikke er sandt. - for gik folk virkelig så meget op i det som de sagde - så ville den alm slagte produktion heller ikke være så stor som den er.

    men når folk står nede i rema, og skal vælge mellem oksekødet på tilbud til 15 kr - eller den til 25.
    ja så vælger de da den til 15 kr.

    samme er jo med bur æg - jamen hvis folk holdte op med at købe dem - så eksisterede de jo heller ikke mere.


  • #19   13. nov 2018 Radar, TS er veganer og Anima-aktivist (fremgår af tidligere tråd). Og hendes hund blev fodret vegansk, og hestene bliver kun redet på når de beder om det smiley

    Selvfølgelig skal alle gøre deres til at skabe bedre vilkår for produktionsdyr. Min klap går bare ned når det bliver aktivist-skingert, og det mere virker som at organisationen vil "true" sig til omtale, frem for at kæmpe for dyrevelfærd.

    Jeg gør hvad jeg kan, i min lille husholdning. Spiser kun økoæg, køber altid økomælk og fløde, og forsøger at spise mest muligt øko kød. Selv mine hunde forsøger jeg at give foder, baseret på råvarer fra dyr der har haft et godt liv. Men jeg har også erkendt at jeg ikke kan redde verden. Og jeg er på alle tænkelige måder imod folk og organisationer, hvis eneste virke er at shame mennesker og virksomheder, som ikke lever op til organisationers hysteriske kodex smiley


  • #22   13. nov 2018 Nu er der jo glimrende alternativer til mælk, som man kan bruge. Her i huset har jeg en søn med mælkeallergiker, så vi bruger de alternativer og må sige at jeg 5 år senere stadig har til gode at mangle mælk til et eller andet. Så har også skrevet under.

    Jinx så enig. Men det er da også modbydeligt at tænke fremtiden for både planet og mennesker
    smiley


  • #23   13. nov 2018 @Jinx - det har du faktisk ret i. Egentligt ret pinligt. Derfor slettede jeg mit indlæg og nøjes med min undren:
    Jeg har egentlig aldrig oplevet en hest ligefrem bede om at man rider på den jeg har oplevet at de er glade for at komme ud på tur og opleve noget, men det vist ikke helt det samme som at bede om at blive redet.
    Noget jeg kom til at tænke på fornylig: Hvordan har veganere det mon med at holde hunden i snor ? Jeg mener det er jo også på en eller anden måde at påtvinge et levende væsen sit eget behov ? Og hvad nu hvis hunden jager og nedlægger et byttedyr ? Og hvordan har en veganer det i det hele taget med at have lukket et rovdyr ind i sit hjem ? Selvom en hund også gerne spiser frugt og grønt så er den jo trods alt mest et rovdyr. Nå, sidespring, men en ægte undren og ikke noget jeg siger for at provokere eller sådan noget.


  • #24   13. nov 2018 @22: Jeg må indrømme at jeg ikke synes alternativerne smager tilnærmelsesvist ligeså godt som mælken smiley

  • #25   13. nov 2018 Så har du valgt de forkerte

  • #26   13. nov 2018 #23 - lille sidespring, men jeg har faktisk oplevet heste, der nærmest selv tog seletøjet på, for at komme på tur. Som stod og hoppede på stedet, for at få lov til at komme ud og løbe. Som fik et ekstra gear og shinede igennem, når "musikken spillede". Og som iøvrigt aldrig gik hjem, hvis man slap tøjlerne men istedet gik på opdagelse smiley smiley

    Der er desværre langt imellem dem. smiley


  • #28   13. nov 2018 Det var såmænd bare et svar til Radar, der mente at John havde gættet sig til TS's motiver for denne tråd. Og det er ikke TS's holdninger jeg har et problem med, men Animas. De bliver for vanvittige, og bruger altid en voldsom retorik. Fint at andre falder for det - jeg gør ikke.

    Ja, der er sikkert fine alternativer til mælk. Men jeg tvivler på at det er gjort med bedre forhold for malkekøer. Det er vist noget med udnyttelse af dyr, og den eneste vej frem, er at være veganer. Og det er dér det skingre kommer ind. Fair nok at have sin egen holdning, men jeg synes at debatten går for langt.

    Jeg har ikke indtryk af at Anima spiller fair, så jeg synes heller ikke man kan kræve fairplay den anden vej.

    https://landbrugsavisen.dk/tro-ikke-p%C3%A5-alt-i-animas-popul%C3%A6re-video-indeholder-faktuelle-fejl



  • #31   13. nov 2018 Men ifølge Animas hjemmeside er der kun én vej til at redde verden og leve dyrevenligt.

    https://anima.dk/lev-dyrevenligt/lev-dyrevenligt

    Og så har jeg en undren - hvis alle mennesker i verden blev veganere, ville dyr så ikke uddø/blive udryddet? For hvilket formål skulle der være med at bevare dem? Eller skal vi bevare en passende mængde rov- og byttedyr?


  • #34   13. nov 2018 Og hvorfor i alverden henvender du dig til mig om det? :-S

    Af samme grund til at du henvender dig til John smiley

    # 3 "kan se på din profil at du er veganer, så årsagen findes nok der".

    Det er vist et eksempel på det, man kalder omvendt kausalitet.


    Jeg vidste ikke at man skulle bede om tilladelse før man tiltaler dig, beklager smiley


  • #36   13. nov 2018 Ok, vi undrer os så over hver vores.

    Men er det dyrevelfærd i at slippe alle dyr fri, og lade dem kæmpe om føden? Man må vel ikke regulere, når alle er fri? Og så er mit oprigtige spørgsmål: hvordan når man fra en produktion der i høj grad baseres på dyr, og til et 100% vegansk samfund - uden ofre? Hvad med katte? Skal de leve af majs og de mus de selv fanger? Eller?


  • #38   13. nov 2018 Jeg kommer aldrig til at bruge alternativer til mælk og fløde. Så jeg må leve med, at kalve bliver taget fra deres mor. smiley

  • #40   13. nov 2018 Jeg kommer ikke til at blive veganer. Min krop kan ikke nedbryde plantefibre *trommehvirvel*

  • #41   13. nov 2018 om man er kødspiser, vegetar eller veganer.
    så kan alle jo gøre noget for at dyrene der bliver spist får bedre vilkår.

    jeg tror bare for at være helt ærligt - at det er langt mindre der udøver det, end de påstår.
    bliver folk spurgt på gaden - jamen så vil de selvfølgelig gerne have koen har det bedre.
    men de vil da ikke betale de X antal kr det koster, for det.

    Personlig vil jeg slet ikke støtte sådan noget som Anima - der køre på følelses porno, istedet for hårde kolde facts.



  • #42   13. nov 2018 Sådan helt oprigtigt og seriøst: er det dyrevelfærd hvis alle mennesker bliver veganere?



  • #43   13. nov 2018 jeg tror problemet bare bliver
    at holdt alle op med at spise kød og blev veganer.

    så ville alle de produktions dyr jo ikke få lov at leve - så ville vi bare se en masse slagtning af alle produktions dyr og de ville holde op med at "eksistere".
    der vil selvfølgelig ikke blive produceret flere dyr efter det - som skal stå for døden til vi kan spise dem.

    men om det den bedste løsning - tror jeg ikke.



  • #44   13. nov 2018 dyrevelfærd er jo ikke kun at vi spiser dem.

    dyrevelfærd er jo generelt at dyret skal have det godt - indtil det dør.
    og lide så minimal stress som muligt i processen


  • #45   13. nov 2018 Præcis Malene, ingen kødspisere=ingen dyr. Men så er jeg tilbage ved det skingre i Anima, for hvis deres holdning slog 100% igennem, ville de i stedet have udryddet dyr.

    Jeg vil langt hellere støtter op om fx dyrenes beskyttelse, som i det mindst laver et fornuftigt stykke arbejde i forhold til velfærden for produktionsdyr. At gå så skingert ud som her, tror jeg ikke flytter en dyt.


  • #46   13. nov 2018 Man gør det for at mindske sygdomme. Og så er det ret besværligt at skulle holde øje med både ko og kalv i en malke-grav/karrusel/robot..

  • #48   13. nov 2018 jeg siger produktions dyr...
    det vil sige køer, grise og høns fx.

    og nej de vil jo ikke uddø - men du kan da ikke nægte at de vil holde op med at eksistere i den mændge de gør nu.
    vil der skulle være grise, køer og høns tilbage - så ville de jo kun være til kæledyr - i og med alle ville være veganere og derved ikke spise dem.
    og de produktions dyr der så eksistere, vil blive masse slagtet og produktionen af nye dyr stoppet.


  • #49   13. nov 2018 enden det - eller vi vil ende med en klode overbebyrdet med for mange dyr - fordi alle er veganere og hverken vil spise dem eller slå dem ihjel.

  • #50   13. nov 2018 either way - så tror jeg ingen af delene er dyrevelfærd.


  • #51   13. nov 2018 Om jeg fatter hvorfor folk, som ellers virker som fornuftige rationelle mennesker går totalt i barndom når man taler om det problematiske i mængden af produkter fra dyr... Det er jo for fanden ikke for sjov at selv FN taler om det men selvfølgelig er hakkedrenge lige nu, vigtigere end at de kommende generationer har en jord der er velfungerende. Forstår ikke det rationelle i det.. Det næste bliver vel at holde vejret for at få det som man vil. Det er mig en gåde at det ikke synke ind. En ting er dyrevelfærd, men i det store billede... Jeg forstår ikke den arrogante holdning.

    profilbillede
  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 372
    #53   13. nov 2018 Men TS... hvorfor er det forfærdeligt at de bliver fjernet?

    Det er jo nemt nok at komme med et udsagn og så forsvinde fra tråden smiley


  • #54   13. nov 2018 Argumentet at det er synd for dyrene at de ikke eksisterer hvis vi holder op med at spise dem, må siges at høre til i den absolut mest eksotiske ende smiley

    Er det så ikke rigtig synd for de dyr der ikke eksisterer, fordi vi ikke spiser nok kød?

    Dyrevelfærd omhandler de dyr vi har i vores varetægt, ikke dem der aldrig bliver født smiley


  • #56   13. nov 2018 Radar
    Nu sidder du igen og tænker på seksuelle præferencer, og hvad de kaldes smiley


  • #58   13. nov 2018 Nu gør jeg i hvert fald... smiley

  • #61   13. nov 2018 Men hvis der ikke er produktionsdyr, kan der heller ikke være kæledyr (som er rovdyr) - eller hvad skulle de spise?

    Og linket til dyrevenlige madvaner, er taget fra en af de 4-5 hovedemner på Animas hjemmeside. Jeg har ikke gravet så langt som at finde mere om det.

    Men jo, selvfølgelig skal vi da arbejde på mere bæredygtig produktion. Og der skal ikke drives rovdrift på hverken dyr, hav eller jord. Men jeg tror at vi kommer længere med at arbejde for bæredygtig produktion, end at lave larmekampanger om mælk.

    Netop Dyrenes Beskyttelse har jo en stor del af æren for at vi i dag kan købe økokød alle steder. Fordi de arbejder med de ting, som giver mening i produktionen. Laver et mærkat på fødevarer, som fortæller at netop dét her dyr har haft et ok liv. Og landbruget lytter faktisk til dem, fordi de har en konstruktiv dialog. Det synes jeg ikke Anima har.

    Anima er gode til at råbe nogle emner op, men de rykker ikke på den lange bane. Heldigvis bliver de nogle gange hørt, og deres arbejde følges op. Men shaming af forbrugere og producenter batter bare ikke i det lange løb.


  • #62   13. nov 2018 Får økokøer da ikke også taget kalvene?

  • #64   13. nov 2018 øko kalve bliver også taget fra ja.
    de har mulighed for at blive op til 48 timer.
    men sjælendt mere end 24 timer, de får lov.
    økologisk har dog vist somregelt ammekøer til kalvene.


  • #65   13. nov 2018 #64
    Hvordan fungerer det i praksis? Jeg tænker jo lidt, at så kan man da lige så godt malke ammekøerne og lade kalvene blive hos deres mor?


  • #66   13. nov 2018 ammekoen har mere end en kalv.
    så de spare jo ved at have flere kalve om en enkelt ældre amme ko - som typisk er taget ud af produktion.

    derved får kalven stadig sin mælk, og "omsorg" fra amme mor, og producenten kan derved udnytte mest muligt mælk er den rigtig mor ko.


  • #67   13. nov 2018 Tak for svar! smiley

  • #68   13. nov 2018 hvor meget det bruges ved jeg dog ikke. om det er et krav indenfor økologi. eller bare en mulighed.
    læste bare om de blandt andet brugte ammekøer nede på møn is, efter de er skiftet til økologi.


  • #69   13. nov 2018 Det må de konvensionelle også bruge smiley

    Om sommeren kan nogle landmænd godt finde på det når det er varmt nok til den kan gå ude med 2-3 kalve hele døgnet


Kommentér på:
Adskillelse af ko og kalv

Annonce