{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.066 visninger | Oprettet:

Det kommende folketingsvalg {{forumTopicSubject}}

Jeg har sådan siddet og fililosocife, nej filosifo, nej tænkt over mulige udfald af det kommende valg. På mig virker det som om, at vi får valget mellem at skyde os i venstre fod eller i højre ditto. Umiddelbart fremstår de fleste råvarer så fordærvede, at det forekommer usandsynligt, at der skulle kunne kreeres noget, der bare minder om et gourmetmåltid.
Har du gjort dig nogle tanker, og/eller synes du også, at det hele virker lidt visionsløst?
Jeg har flere indspark til debatten, men vil ikke tømme magasinet i første forsøg smiley
Kommentarer på:  Det kommende folketingsvalg
 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #1   10. mar Jeg er egentlig mest spændt på hvor megen indflydelse DF får efter næste valg. De har jo trukket godt og grundigt i trådene de sidste mange år, og er jo blevet gode venner med Mette F, men deres seneste meningsmålinger er vist ikke ret gode.

  Tulle drømmer jo om en regering med venstre, S og DF, meeeeen det sker nok ikke lige foreløbig smiley


 • #2   10. mar Ja jeg ender nok med vådeskud eller enhedslisten

 • #3   10. mar Hvis …. Venstre … Socialdemokratiet … og Dansk Folkeparti går i regering sammen ... + evt. Konservative … ( de minder alligevel så meget om hinanden , at man næsten ikke kan se forskel ) så KUNNE det måske ende " lykkeligt " …. Hvem ved ???

  Så slap vi for " klappe kage og lad os feste " partier
  "kravle op i træer " partier ( dem er der jo 2 af nu )
  " bare giv alle migranter en hel masse penge uden at vide hvor pengene skal komme fra og slip kriminelle ud i samfundet " partier .
  Og " kør 6 minutter hurtigere med tog fra Kbhvn til Ålborg " partier.

  Og så dukker jeg mig lige for rådne tomater ... ha ha ha smiley smiley smiley • #4   10. mar Jeg er ikke stærk i politik - men jeg er dælme også ved at være led og ked af dansk politik, og det med at finde et passende sted at sætte et kryds, virker håbløst.

  Der er langt i mellem dem der virker til at ha' en finger i jorden, og vide hvordan tingene reelt er ude i samfundet, og ingen af dem kan samarbejde om hver deres kompetence områder - og alt skal spares spares og spares, men ingen af dem går forrest selv.

  Jeg kan godt lide mange af de ting Enhedslisten står for, - men problemet er at de har et fint fokus på tingene, men måske bare ikke rigtig en løsning...
  - Mens andre partier helst tilgodeser folk der har rigeligt, på bekostning af dem der intet har.

  Godt jeg ikke er politiker, tænk at skulle blive enige hele vejen rundt - og tilgodese et helt land, så alle er tilfredse smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #5   10. mar Jeg synes faktisk omvendt at Enhedslisten er et af de partier der netop er gode til at komme med løsninger smiley At de så lidt er de eneste der går ind for de løsninger gør det jo lidt op ad bakke.

 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
  #6   10. mar De kæmper i bund og grund mere for deres egen overlevelse end for et bedre samfund.
  Idealisterne findes, men de får aldrig magt som de har agt.


 • #7   10. mar Jeg er fuldstændig blank, når det kommer til, hvad der skal stemmes på. Jeg kan ikke rigtigt få øje på en mulighed der er bedre end de andre... eller bare ikke helt så dårligt som de andre. Virker som om dansk politik mest af alt handler om at overgå hinanden i tåbelige forslag.

 • #8   10. mar Ja jeg kan ikke sige jeg ikke også tænker mit om udbudet i butikken. Havde Butikken ligget i udkantsdanmark var den gået konkurs forlængst med det udbud.

  Jeg skal se opstillingslisten for kredsen før jeg tør sige helt precist hvor jeg lander. Men det bliver som altid venstre for midten.


 • #9   10. mar Ginne - det er også lidt der jeg står. Venter og ser, hvad der kommer på listen. I sidste ende kan man jo blive nødt til at stemme blank.
  Hvis man kunne stemme for at afsætte hele banden og så starte forfra med helt nye kandidater, så ville jeg gøre det.

  Eller hvad med lodtrækning blandt hele den danske befolkning - sæt nogen krav for deltagelse, smid alle navne i en hat og træk et folketing op af hatten... kan ikke blive ringere, end det vi har.


 • #10   10. mar Hvad med Riskær smiley

 • #11   10. mar Jeg er så træt...

  To store bekymringer - om det bliver blåt eller rødt flertal er jeg bange for at værdierne er skredet så meget, så intet ændres.
  Den anden - at Nye Borgerlige og DF får held til at bruge folketinget til gensidigt overbud af modbydeligheder..

  Synes sgu ikke perspektiverne er særligt opløftende...
  Hvis min stemme ikke bliver blank, lander den nok på SF. • #12   10. mar Jeg stemmer som jeg altid har gjort. smiley

  Og så tror jeg at DF vil gå markant tilbage, da der er rigtig mange af deres vælgere der er utilfredse med at de ikke har fået gennemført mere af deres politik. At det kræver 90 mandater for at få gennemført sin politik er der rigtig mange der ikke kan forstå.

  De stemmer DF mister kommer desværre til at gå til Ny Borgerlige, som kommer ind i folketinget. Alternativet ryger sandsynligvis ud, det samme gør enhedslisten måske.
  Klaus Riskjær kommer nok ind, og Ny Alliance kommer nok også til at miste en del stemmer, og så tror jeg, at vi får en rød regering.


 • #13   10. mar Enhedslisten har vind i sejlene, de ryger ikke ud.

 • #14   10. mar Jeg tror ikke at de får flere mandater.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #15   10. mar Enhedslisten står til næsten 9% og alternativet over 4%, jeg tror ikke nogen af dem ryger ud.

 • #16   10. mar Anni - jeg tror så ikke alle mistede DF-stemmer går til NB. Op til sidste valg kom DF jo med rigtig mange løfter og hensigter om det gode de ville gøre for ældre, syge osv. De kom OGSÅ med deres sædvanlige udlændinge-opråb, og de der stemte DF udelukkende pga udlændingepolitikken vil formentligt gå over til NB. Men der må da også være nogen, der stemte DF pga "alt det andet", og dem kunne må da forestille sig ville lande på et af de røde partier... måske...
  Eftersom DF jo endte med kun at fokusere på at gøre livet surt for udlændinge, så kan det være svært at huske, at de talte om andet før valget, men det gjorde de altså.


 • #17   10. mar "De stemmer DF mister kommer desværre til at gå til Ny Borgerlige, som kommer ind i folketinget. Alternativet ryger sandsynligvis ud, det samme gør enhedslisten måske.
  Klaus Riskjær kommer nok ind, og Ny Alliance kommer nok også til at miste en del stemmer, og så tror jeg, at vi får en rød regering."

  Anni, du forudsætter og konkluderer lidt selvmodsigende. Du dømmer "røde" partier ude og mener så, at vi får en "rød" regering.
  Jeg forstår ikke lige rationalet smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #18   10. mar Ifølge den seneste måling står Enhedslisten til et mandat mere end hvad de fik ved sidste valg.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #19   10. mar Jeg tror vi får en rød regering, men om det bliver en rød regering der favner midten og DF eller en rød regering der går mere mod "de rigtig røde" bliver spændende at se.

  Jeg tror til gengæld radikale vil få det enormt svært.


 • #20   10. mar Jeg lider af en grum omgang politikerlede. Er sindssygt skuffet over Socialdemokraterne. Ikke fordi jeg sætter mit kryds der, men fordi, det er dem, der skal bære en rød regering, og jeg synes i den grad, at de har “failet”. • #21   10. mar Hvis folk ukritisk går fra DF til NB, så er det da fordi de ikke bruger hovedet.
  NB er ultraliberale og det er da et enormt stykke fra DF.
  De har udelukkende tanker om udlændinge til fælles - men det har de efterhånden med de fleste partier.
  DF'ere med rød baggrund hører i højere grad til hos S end hos NB.

  Hvad alternativet angår synes jeg ikke der er noget der tyder på at de ikke skulle komme ind. Til gengæld annullerer Riskjær lidt blå stemmer..

  Radikale - ja, det bliver nok svært.


 • #22   10. mar Det eneste jeg ved med sikkerhed er, at sådan som vi er nød til at behandle vores indlagte på hospitalet (læs slukke brand) så bliver det i hvertfald ikke blå blok der får min stemme.


 • #23   10. mar Jeg efterlyser visioner og handlekraft på klima- og miljøområdet. De gamle partier har en hel masse forchromede idéer og påfund. Fælles for disse er, at de først skal gennemføres langt ude i fremtiden. Der mangler politisk mod til at tage tyren ved hornene.
  Jeg læste lige, at Danish Crown havde en målsætning om være klimaneutrale i 2050. Latterlige fjolser.
  Jeg planlægger at løbe 7 maratonløb på en uge. Det forventes at finde sted i 2080. Hey, stik mig lige et stykke chokolade mere!


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 8 Emner: 19 Svar: 2.216
  #24   10. mar Undervejs på valgaftener plejer jeg at glæde mig over enhver rød stemme. Denne her gang smiley ...... jamen jeg ved sgu snart ikke. Helt seriøst så har jeg det sådan, at hvis Enhedslisten ikke fandtes, ville jeg stemme blankt.
  SF har værre end blot skuffet (ghettoplan, jeee!) Socialdemokratiet plejer jeg i forvejen ikke at have de store forventninger til, men alligevel er jeg efterhånden ret skuffet over dem.

  Fordi jeg er så fælt skuffet over især SF, kommer valgaftenen her ikke til at gå med at heppe på rød blok. Men jeg vil nok sidde klistret til skærmen, for synes det er spændende, hvordan stemmerne vil fordele sig nu, hvor der er kommet nye partier. Jeg gætter på, at de begge får stemmer nok til at komme i folketinget.


 • #25   10. mar Jeg synes det er svært.
  Udover jeg nægter at stemme på DF eller Venstre, så ved jeg ikke om det bliver S eller SF.
  S har dog gjort mig så gal i skralden efter svinestregen over for lærerne i 2013, at jeg nok ender med at stemme på SF - bare for ikke at stemme blankt.

  Uanset hvor dum og hvor lidt jeg føler for en forbryder som Riskjær, så har jeg læst hans partiprogram, og jeg kan overraskende se jeg er enig i flere ting.

  Don´t get me startet med Ny Borgerlige....jeg ser rødt, når det afskyelige kvindemenneske træder frem på skærmen. Godt nok mente jeg Pia Kjærsgaard var et frygteligt menneske, men Pernille Vermund tager prisen. Mage til skræmmende holdninger og uhyggeligt menneskesyn, skal man da lede længe efter.
  Jeg har meddelt min kæreste, at hvis han stemmer på den kvinde og det parti, så er det "ud af min butik" - de holdninger de mennesker har giver mig kvalme... SÅ stramt har jeg det med dem.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 8 Emner: 14 Svar: 2.501
  #26   10. mar Jeg er der hvor jeg havde håbet på en Jacob Haugaard var opstillet.. er sikker på han er langt klogere end dem der sidder inde på Borgen nu..
  Jeg har stemt DF, det sker ikke mere. De kommer simpelthen med de mest tåbelige udtalelser, lovforslag og står jo ikke op for noget anyway.
  NB’s Pernille Vermund der får jeg ligeså meget fniller og kvalme, som jeg gjorde med Helle Thorning.. og ikke mindst Trump..
  Kan være jeg sætter krydset på Riskær, bare for at der måske kan rystes lidt rundt.. Men måske det var bedre st stemme blankt.. for jeg kan ikke se nogle af de høveder, om de er røde eller blå,være mere fornuftige end modparten.
  Dog håber jeg at de blå fortsætter i regering.


 • #27   10. mar # 12
  Sorry, skrev enhedslisten - det var de Radikale jeg mente. smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #28   10. mar Forresten dejligt at se så mange der trods alt overvejer at stemme blankt og ikke blot vil lade være med at stemme smiley

 • #29   10. mar Jeg er ude i i noget Alternativet tror jeg... Primært grundet deres klima og miljø fokus. Jeg synes det er SÅ skræmmende hvor lidt krudt de forskellige partier bruger på at komme igang med nogle seriøse klimaændringer.

 • #30   10. mar Tror jeg ender med at stemme SF som jeg plejer. Kan godt lide Pia Dyhr og Jacob Mark smiley og er enig i langt de fleste ting de siger.

 • #31   10. mar En ting er, hvad de siger. Stemmer på afgives efter hvad de gør smiley

 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 190 Svar: 8.520
  #32   10. mar Som jeg ser det er det pt lidt pest eller kolera, jeg tror ikke der bliver den store forskel uanset om det så bliver rød eller blå blok der vinder valget. Jeg sætter dog stadig mit kryds der hvor jeg plejer smiley

  Jeg syntes det mest spændende er om de to nye partier der stiller op også kommer ind, og også hvor mange stemmer nye borgerlige tager fra DF. Jeg er ikke tilhænger af nogen af de 3 partier, men derfor syntes jeg stadig resultatet bliver spændende, og måske også skræmmende smiley


 • #33   10. mar Jeg synes egentligt det er lidt ærgerligt, hvis man stemmer på et parti "bare fir i det mindste ikke af stemme blankt". Tænk hvis nu ALLE os, der synes udvalget er håbløst stemte blankt, der ville få sende et signal - ikke at det er realistisk det sker, for det ville jo kræve, at det vitterligt var noget rigtig mange gjorde. • #34   10. mar jeg er led og ked af politikere, synes det har glemt hvem det er de skal "sørge" for når stemmerne er fordelt .... det hele er blevet et stort økonomisk fokus hvor vi da for guds skyld skal betale for lidt i skat, og virksomheder og storkapital endelig ikke skal trædes for nær og bedes om at spytte i kassen ... de kan så betale deres fornødenhder selv, vi andre kan se den førhen fælles velfærd kun blive forringet, men hvad f.... det er jo bare de almindelige der har brug for børnepasning, folkeskole, ældrepleje, sundhedsvæsen og et håb om at der også om nogle år er ordentlig luft, vand og jord ...

 • #35   10. mar CH - Men sådan er det med dem alle og er stadig mest enig med SF.

 • #36   11. mar Jeg har det på samme måde som flere andre her vist har det. Denne gang ved jeg faktisk ikke rigtigt hvad jeg skal stemme og der er mange af partierne hvor man skal vist bruge elektronmikroskop for at se forskellen. Ingen af partierne er specielt visionære og ingen af dem har mod på sådan for alvor at lave tiltage, der for alvor kunne batte i forhold til klimaet: Det der for alvor kommer til at betyde noget i vores allesammens fremtid. Istedet fedter de rundt i den evindelige debat om flygtninge og andre udlænding. Den debat er så fortæsket og jeg gider jeg ærlig talt ikke hører et suk om det emne mere. Set i et større og længere perspektiv er det så inderligt ligegyldigt.
  Jeg er egentlig borgerlig og næsten altid stemt borgerligt, men jeg tror faktisk at min stemme havner hos Alternativet denne gang.


 • #37   11. mar For første gang i de snart 22 år jeg har haft stemmeret, er jeg ikke nervøs for om de røde vinder. Faktisk går jeg en lille smule og håber at det sker. Dels for at der forhåbentlig kan komme et lidt tiltrængt fokus på de pressede pengekasser i omsorgsfagene, dels for at få lukket munden på alle dem, som tror at det faktisk vil gøre en kæmpe forskel, når regeringen skifter.

  Jeg må dog erkende at jeg bliver lidt træt ved tanken om Mette Frederiksen som statsminister. Hendes stemme får mine ører til at bløde smiley

  Jeg sætter mit kryds samme sted som altid.


 • #38   11. mar Vores lille demokrati er særegent netop fordi der helt traditionelt er et ret kort politisk spænd mellem venstre og højre.
  Med undtagelse af de sidste 18 år har der også været en stærk tradition for at undgå blokpolitik på de væsentligste områder og fordelen ved det er jo, at der har været meget stor politisk stabilitet.
  Og det er der stadig - men lige nu er den næsten FOR stor.

  Når den politiske midte består afcsamtlige store partier og der reelt kun er et parti på hver sin fløj, som ikke engang helt skiller sig ud, så bliver det dælme svært som vælger - ihvertfald hvis man ikke grundlæggende er tilfreds med de prioriteringer vores folketing laver og har lavet de sidste 20 år.

  Hvor fanden går man hen, hvis man ønsker noget andet og ikke vil spilde sin stemme?

  Nøj, hvor vi trænger til at få rystet posen så vi kan få nogle øjne på de ting, der er vigtige og ikke alt det forbandede symbolpolitik.

  Vi har et sundhedssystem, der er i krise, et asocialt socialsystem, et fuldstændig ignoreret klimaproblem, et undervisningssystem, der er udhulet, et skattesystem fuld af fusk og fejl, et beskæftigelsessystem, der gør folk syge og handlingslammede....og sådan kunne jeg jo blive ved...
  Næ, vi skal koncentrere os om hvordan 200 kvinder går klædt.
  Det er opkastinducerende!

  Gid vi alle havde så meget røv i bukserne som de gymnasieelever forleden, der ikke bare agerede nikkedukker.. • #39   11. mar Det er snart som at vælge mellem mcd og burgerking. Stort set uegnet til menneskeføde, men vha smart markedsføring fremstår det som et særdeles godt køb.
  I øvrigt er jeg enig med A. Mette F giver mig nervøse trækninger og øget mavesyre. Stadig er hun at foretrække fremfor lille-lars, som nok er den mest patetiske mandsling, som dette lille 14 l akvarium kan byde på.


 • #40   11. mar Søren, lige en sideting - Isabelle vil gerne byde ind i tråden, men det ser ud til at hun er på filter.
  Hun er i tvivl om, om det kan være en fejl smiley


 • #41   11. mar Det er det ikke. Hun forsøger at bestemme, hvad jeg skal skrive i hendes tråde. Den situation vil jeg ikke stå i igen.
  Og tak fordi du skriver det her og ikke i en PB


 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
 • #43   11. mar Skræmmende!
  Jeg var kun 94 % point fra at skulle stemme på bilagskongen smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #44   11. mar Jeg er 19% enig med LA smiley Top 3 hed dog SF, Enhedslisten og Alternativet med over 50% enighed, så jeg bliver nok i det røde hjørne igen igen smiley

 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
  #45   11. mar Konen bongede ud som konservativ skønt hun stemmer rødt. smiley


 • #46   11. mar

  profilbillede
 • #47   11. mar Jeg er jo nok ræverød smiley

 • #48   11. mar Problemet med de forbandede tests der er, at de er så hamrende unuancerede..

  I virkeligheden synes jeg de er røvdårlige til at bruge som værktøj til at finde sit parti.
  Der er også en hulens masse strategi i spil.

  Man kan jo være 100% enig med Riskjær, men stadig "blive nødt til" at sætte kryds andet sted for ikke at spilde sin stemme.


 • #49   11. mar Hvis man kan "sælge" idéen om, at 200?? tildækkede kvinder udgør et større problem end landbrugets massive ødelæggelse af miljøet, så fortjener man næsten et folketingsmandat. Især da i disse så liberale tider, hvor enhver er sin egen lykkesmed.

 • #50   11. mar Jeg synes de tests er ubrugelige. De er snæversynet og når ikke omkring særlig mange emner som jeg ofte finder mere vigtigt end dem de vælger en del spørgsmål til.

 • #51   11. mar Høhø, 56% enig med Konservative og DF smiley 50% med venstre, og sølle 6% med Enhedslisten smiley

  Jeg stemmer i øvrigt ikke DF - jeg har vist engang gjort det til noget EU-halløj? Eller noget kommunalt....?


 • #52   11. mar Hun forsøger at bestemme, hvad jeg skal skrive i hendes tråde. Den situation vil jeg ikke stå i igen.

  Jeg anede i øvrigt ikke at du var til den sarte side. Jeg mener, skal jeg nu være bekymret for om du er blevet krænket af stegepande-snak (selvom det teknisk set var dig der startede det)? smiley


 • #53   11. mar Jeg har altid været sart. Desuden klarer jeg mig uden tanke- og stavepoliti. Er folk i tvivl om, hvad jeg mener - så spørg!
  I øvrigt gider jeg ikke diskutere en navngiven person herinde. Du er velkommen til at sende en PB


 • #54   11. mar Hurra - ifølge testen har jeg sat mit kryds rigtigt hidtil - og det I også nok igen på liste Ø

 • #55   11. mar smiley smiley
  Jeg tør slet ikke skrive hvad mit resultat blev. Ikke på vilkår om de får min stemme.


 • #56   11. mar Det må da give anledning til lidt refleksion, hvis man er meget enig med et parti, man tager afstand fra smiley

 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 8 Emner: 14 Svar: 2.501
  #57   11. mar Nu er det jo ikke meget den her test har taget med.. Der var da en masse andre ting der også kunne være nævnt og hvor resultatet kunne have været noget helt andet.
  Jeg er 44 % enig med konservativ og socialdemokraterne, men kunne da sikkert have fremstået ræverød ved de rigtige spørgsmål..


 • #58   11. mar #56
  Nej. Det gør det faktisk ikke. De ting jeg lægger mest vægt på, dem blev der slet ikke stillet spørgsmål til, og de havde vist et HELT andet billede så.


 • #59   11. mar Som sædvanligt var der en overvægt af udlændingefokus og det er klart at de i høj grad tegner retningen.
  Og så udelades andet møgvigtigt. • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 190 Svar: 8.520
  #60   11. mar Min top 3 hedder: Enhedslisten ( 63 % ), Alternativet ( 63 % ) og Radikale venstre ( 56 % ).

  Det passer meget godt med hvor jeg plejer at sætte mit kryds, har altid stemt rødt, og næsten altid Ø smiley

  I bunden er : Venstre ( 19 % ) , Dansk folkeparti ( 13 % ) og konservative ( 13 % ) , det passer også meget godt med partier jeg aldrig kunne drømme om at stemme på, det er alle de blå der ligger i den "dårlige" halvdel på mit testsvar smiley

  Jeg syntes virkelig også det er en skam at miljøet åbenbart er så ligegyldigt for de fleste på borgen. Det er sgu da 500 gange vigtigere end skattelettelser, billigere luksus biler, bestemme hvad folk må have på , gøre livet så surt som muligt for flygtninge osv osv. • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 4 Følgere: 9 Emner: 27 Svar: 1.890
  #61   11. mar Sjov test.

  De to nederste partier for mig, var sjovt nok de to store modsætninger.

  Liberal Alliance og Enhedslisten.

  Begge partier hører i mine øjne ikke hjemme i DK, da de er for rabiate og urealistiske i hver deres ende af skalaen.

  Tilgengæld var det sjovt at de Konservative vandt med 1 procent over Socialdemokratiet som jeg stemmer på. smiley


 • #62   11. mar Puha. ifølge testen så er jeg Radikal smiley
  Det er jeg godt nok ked af smiley


 • #63   11. mar smiley Ja, Enhedslisten bliver det aldrig, men Alternativet kunne godt gå hen og få min stemme.

  Jeg mangler dog allermest et parti, som ikke markedsfører sig på at andre er idioter eller mindreværdige. Det er måske nok en lille del af den reelle politik, men fra et rent menneskeligt perspektiv har jeg meget meget svært ved at fatte sympati for nogen, der bruger den retorik om medmennesker. Det er ikke hvad jeg ønsker som magt i landet.


  profilbillede
 • #64   11. mar Nu som nyslået konservativ smiley
  Det er altså også nogle pænt borgerlige tilpassede spørgsmål.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #65   11. mar Så så Anni nogle skal jo redde dem! smiley

 • #66   11. mar stemte Alternativet sidste gang ... det har jeg godt nok fortrudt, synes Uffe har haft nogle vældigt kedelige sager, som jeg netop troede ham for god til, der er lidt for meget sprælle/fest mand og for lidt seriøsitet ... og et par af dem jeg så som seriøse politikkere har valgt at få fra partiet, det tæller heller ikke som plus i regnskabet ...

 • #67   11. mar 50% enig med DF
  44% enig med Enhedslisten

  Plejer nu at stemme venstre.
  Har også stemt social demokratiet..
  Så tænker det bliver en af de 2 partier igen smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #68   11. mar Hanne, jeg har det også svært med dem. Jeg stemte også på dem sidst. Mest fordi de kom med en ny dagsorden og en ny måde at anskue politik på. Når de andre sad der og sagde "nej det kan man da virkelig ikke!" var det rart med et parti der turde sige "hvorfor ikke?"

  De "kedelige sager" såsom penis-billede-skandalen kan jeg godt se mellem fingre med, men der hvor det knækker lidt for mig er når de ikke selv overholder deres egen politik. Når de sidder og prædiker mindre flyvning pga. CO2 og så samtidig "da ved gud ikke kan tage toget til Bornholm - det er jo fire timer!", ja så taber man altså meget i min bog.

  Men jeg kan godt lide Uffe og arbejdede under ham da han var Kulturminister, han var meget vellidt, og der gik MANGE rygter på gangene om at han var blevet slagtet og snigløbet af sin parti-top der ville af med ham. Gætter på at det også var en af grundende til at han skred, hvilket man ikke kan fortænke ham i.


 • #69   11. mar jeg stemte også på dem fordi de slog sig op på at prøve at sige at tingene kan gøres anderledes ...synes virkelig der er brug for nogen der vil vende op og ned på meget ... men synes ikke de har sat nogen aftryk overhovedet ..

  og så havde jeg lige overset deres EU begejstring sidst og den er altså alt for stor til min smag ...


 • #70   11. mar Hmm og nu overvejer jeg sku om jeg istedet er tilhænger af SF.. udelukkende grundet den kamp Jacob Mark kæmper for vores børn og mit kommende erhverv!

 • #71   12. mar Jeg har de samme tanker som jer. Men jeg ved ikke rigtig, hvad det ellers skulle være - kunne meget vel ende med at stemme blankt.

 • #72   12. mar Der er (heldigvis) kommet en større fokus på den enkelte politiker og i mindre grad på partiet. En person som Henrik Sass Larsen, der jo tidligere slog sig op som "stærk" mand, har jo netop vist sit værd. Han bliver presset lidt og trækker så sygdomskortet. Hvor ynkeligt. Var han syg, hvilket jeg betvivler, så ville det klæde ham at melde det ud fra start og så i øvrigt afholde sig fra at lave tv med Søren Pind. Kunne han arbejde lidt på trods af sygdommen, kunne den indsats passende have været leveret i statsrevisionen - var det vist.

 • #73   12. mar Der er jeg dybt uenig Søren. Manden har haft en depression og det er usmageligt at folk tvivler på det. Alle bør have ret til at være syge i fred uden diverse medier skal være efter dem, også politikere.
  Det kan simpelthen ikke være rigtigt vi skal have et samfund hvor det er tilladt at høvle hinanden ned og sparke på dem der ligger ned. • #74   12. mar "Det kan simpelthen ikke være rigtigt vi skal have et samfund hvor det er tilladt at høvle hinanden ned og sparke på dem der ligger ned."
  Hvem beskriver du her? Medierne eller de såkaldte regeringsduelige partier.
  Det er bare så helvedes dansk at komme med dårlige undskyldninger, når man ikke leverer. Bare hør sportsudøverne, når de har tabt. Nu kan jeg nok ikke skjule det længere, men jeg afskyr jammer og ynk.


 • #75   12. mar Ajjj … Her vil jeg nu give Søren #72 ret.

  Hvis man f.eks har sit dyrt betalte arbejde i Folketinget og er sygemeldt / el. ikke passer det … så kan da ikke tillade sig at tage et bi-job med Søren Pind.

  Det ville da være det samme som at hvis jeg havde et job som f.eks sygeplejerske … sygemeldte mig …. men sad i kassen i Netto hver eftermiddag.

  Kan man ikke arbejde med det man er ansat til og bliver betalt for …. kan man da ikke bare lade være … og arbejde med noget andet. ………. ( og hæve løn begge steder ) …. det er da umoralsk og forkert. ………….. Uanset hvem man er .


 • #76   12. mar "Det kan simpelthen ikke være rigtigt vi skal have et samfund hvor det er tilladt at høvle hinanden ned og sparke på dem der ligger ned."

  Nej vel.... smiley Men men men

  Host host.... Ang den kære Sass... før vi falder helt på halen over hvor synd det er. Så lad os kigge lidt på mandens ageren tidligere omkring psykisk sygdom. Medierne husker jo ting og sager....Lad os gå tilbage til 2005. Intregrationsordføreren hed Anne Marie Meldgaard. Hun forhandlede - med sit bagland bag sig troede hun - en aftale på plads med V og K. Svend Auken ville ikke være med, og fanden var løs.... Hvad skulle man gøre... Så Sass gik ud i medierne og sagde, at Anne Marie Meldgaard var "uligevægtig".
  Det smadrede hendes karriere total, og hun trak sig - stemplet fulgte hende. Hun var ikke syg.... Så før vi falder helt på halen over Sass, så lad os lige overveje om manden er så ren som sne smiley

  Hvis man har en depression, så melder man sig syg. Så kommer EB og andre ikke og banker på ens dør. Bom.

  Den altid dygtige Anna Thygesen har fundet lidt om Meldgaard sagen - https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/annathygesen/ECE11239565/tilfaeldet-sass/

  Og ellers kan I google den uligevægtige socialdemokrat som hun blev kaldt siden.

  Så rend og hop Sass. Dyb respekt for mennesker med psykisk sygdom, men er du syg, så meld dig syg i stedet for at blive væk og få penge for ikke at komme til dine møder. Og så er vi altså nogle, der godt kan huske tilbage til 2005...…


  https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/meldgaard-skuffet-over-sin-næstformand

  Jeg har intet problem med psykisk syge, men jeg har et stort problem med politikere, der trækker kortet for at smadre andre... Som jeg ser det, var det det, han gjorde i 2005.

  Så jeg kan da godt forstå hvis han går og har det skidt med sig selv...Men det har mange nok glemt, og så må nogle jo lige minde dem om det

  https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/meldgaard-skuffet-over-sin-næstformand


 • #77   12. mar Sass Larsen er skidt person. Det er trist, at Mette Frederiksen kan blive statsminister, men det er decideret skræmmende, at Sass Larsen i så fald står til en ministerpost. Føj for et sølle mandfolk.

 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
  #78   12. mar Hvis blot man graver dybt nok finder man skidt hos de fleste er min erfaring.

  Det klassiske klassesamfund findes ikke mere i DK og derfor er det hip som hap hvilke partier der regerer er min vurdering.
  Man skal nærmere se på persongalleriet og deres morale.


 • #79   12. mar "Man skal nærmere se på persongalleriet og deres morale."

  Og du stemmer venstre. Mon ikke du skulle få kalibreret din dømmekraft? smiley


 • #80   12. mar .... og så kan man da også lige skæve til partiprogrammet og se det er noget man er sådan nogenlunde enig i smiley Jeg prøvede også en af testene og endte på enhedslisten (formegentlig fordi jeg er ret ligeglad med indvandre og flygtningepolitik). Der er bare så mange grundlæggende ting jeg ikke enig med det parti i, så de får altså ikke mit kryds.
  Partiprogramer kan findes på partiernes hjemmeside smiley
  De test der er i medierne om hvem man er enige med er lige til at stikke derop hvor solen ikke skinder og jeg håber at folk sætter sig en smule mere ind i tingene inden de stemmer og ikke bare bruger de tests råt.


 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
  #81   12. mar Og du stemmer venstre. Mon ikke du skulle få kalibreret din dømmekraft?

  Jo det er selvmodsigende, men alternativet for mig er ikke at stemme desværre.
  Til gengæld kunne jeg aldrig drømme om at promovere mit valg, men lade folk selvom hvad de vil stemme på.
  Jeg stemmer V fordi det sagde mor jeg skulle smiley


 • #82   12. mar Så er der kun eet at gøre … vi må simpelthen enten stemme på UFFE …. så bliver vi alle sammen såååå Crazy Happy … salatblade grønne og køerne holder op med at prutte.... og vi klapper hinanden i " nummeren "
  Alt andet er totalt ligegyldigt … bare vi er lykkelige.

  Ellers stemmer vi på Klaus Riskær …. Ham kan vi alligevel ikke følge med i … oppe i vores hoveder … og så skal alt nok gå godt … Han stopper bare alle pengene i egne lommer og opfinder bare et eller andet han kan gå konkurs med. … igen … igen … denne gang bliver det såmænd bare hele Danmark.


 • #83   12. mar Ups …. Jeg glemte da lige Anders Samuelsen … og Pernille Vermund.
  De to er da også gode at "lege med" …. vi bygger bare nogle huler oppe i træerne sidder der og kigger på at alle de gratis biler der kører forbi … og ser om vi kan ramme et par migranter med en slangebøsse … eller med et sugerør med gule ærter i .

  Hold da op en regering vi kan få , hvis vi stemmer på de 4.

  Uffe … Klaus Riskær … Anders Samuelsen … og Pernille Vermund … weeee …. smiley

  Men vi skal da lige have Morten Østergård med til at holde dem lidt i ørerne … smiley


 • Jinx
  Jinx Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 9 Emner: 16 Svar: 2.223
  #84   12. mar Riskær eller EL smiley

 • #85   12. mar Sass Larsens påståede depression afholdt ham ikke fra egenhændigt at smadre mit fag og mine indtjeningsmuligheder, og har medført depression mm for mange af mine kollegaer, så jeg er fuldstændigt kold over for hans lidelser. Ingen sympati her.

 • #86   12. mar Jeg stemmer V fordi det sagde mor jeg skulle

  Jeg stemte V til stor sorg for min far, han gjorde ellers en ihærdig indsats for at jeg skulle stemme S.


 • #87   12. mar Mine forældre stemmer (stemte) hhv. SF og Radikale. Min bror og jeg er hhv. V/K og DF/Nye Borgerlige smiley smiley

  Min far sagte engang: "tænk at to socialister kan få to så underlige børn - den ene er racist, den anden er hundetosse" smiley smiley smiley

  Jeg fandt aldrig ud af hvorfor han mente at man kunne sætte lighedstegn mellem racisme og hundetosse smiley


 • #88   12. mar Det må være ordet tosse, der er det gennemgående, A smiley smiley

 • #89   12. mar Ja, det håber jeg sgu! Jeg fandt bare ikke helt ud af hvordan hunde kunne blandes ind i politik smiley • #90   12. mar apropos sygemeldinger i folketinget ...

  de kan langtidssygemelde sig via en mail og være i fred, ingen opfølgning fra jobcenter, og ingen dokumentation ... optjene deres eftervederlag selvom de ikke har virket i det de er valgt til ... jo jo en ting gælder for dem, en anden ting for pøblen ...

  Henrik Sass bliver en klods om benet for Mette F og jo før hun indser det jo bedre ..... måske manden har haft en depression, måske ikke ... men dårlig dømmekraft har han udvist flere gange ... noget med en rockerrelation og en brandert der gik på landsdækkende tv .... og ja jeg mener godt vi kan tillade os at kræve noget af folkevalgte politikkere der for skattepenge sidder og bestemmer både over egne og "folkets" løn-arbejds- og pension vilkår ...


 • #91   12. mar http://www.msn.com/da-dk/nyheder/indland/pia-k-vil-have-opg%c3%b8r-med-politikernes-frynsegoder/ar-BBUF7aT?li=BBr5MK0

  synes der er nogle modsigelser i dette ... når vælgerne er arbejdsgivere og de er valgt til at forvalte "vores" penge, hvorfor skal man så ikke kunne sidde og se på fx en lægeerklæring, så å de finde en der er den der skal have det ansvar, og hvorfor er de så anderledes fordi de for en periode er derinde ... det er noget fis ...


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #92   12. mar Hanne du rammer hovedet på sømmet! Når politikere bliver syge jamen så giver de ikke engang en sygemelding, de bliver bare væk fra deres job og hæver fuld løn. Det skulle da lige være en sygemeldt hvor jobcenteret fandt ud at de passede tv-job ved siden af.

  Jacob Engel-Schmidt er lige så grum, han hæver eftervederlag fra folketinget på trods af at han har orlov fordi han har fået job (!!! så burde man altså blive fratvunget sit mandat!), han siger det er “økonomisk sikkerhed hvis nu jobbet ikke går”. Ja for det økonomiske sikkerhedsnet de har sat op for os andre er åbenbart ikke godt nok smiley

  Det samme med pensionen, lige sat op for alle undtagen politikere. Det er sgu intet under at der er politikerlede i dette land!


 • #93   12. mar nej det er der ikke noget at sige til ... og jeg må sige jeg har nogen mistænkt for bare at holde lav profil fordi de selv profiterer af det ... der er ligesom INGEN der kæmper hårdt for at få anderledes forståelige vilkår igennem ...

 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #95   12. mar Hanne Enhedslisten har flere gange sagt at de gerne vil stemme for lige pensionsvilkår for borgere og politikere. Sjovt nok er der bare ingen andre der bakker op smiley

 • #96   12. mar Jeg lander i de tests et eller andet sted imellem DF (44%) og Enhedslisten (38%)... Hvilket kan synes ret pudsigt, (når de på nogle områder er meget langt fra hinanden, så er nemt at glemme, at de også en del gange er enige på andre områder, hvis man hiver de sort/hvide briller af) men giver okay mening, når man ser på de ting de rent faktisk er enige om.
  Ud af/mindre EU og fx. det med ligestilling af pensionsalder og lavere lønninger for politikere ... etc.


 • #97   12. mar Jeg er top skuffet over at det åbenbart kun er SF der vil have bedre minimums normeringer for vuggestuer og børnehaver.

 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 190 Svar: 8.520
  #98   12. mar Anya: Det var enhedslisten der startede med at ville have det, men de andre partier var ikke med på ideen, så den blev nedstemt da der var en rød regering. Nu har både SF og Radikale Venstre rykket sig, og går også ind for det. Så det er altså ikke kun SF smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #99   12. mar Det var kun S fra rød/grøn blok der stemte imod minimumsnormeringer, I ved partiet med "børnenes statsminister". Den lader vi lige stå...

 • #100   12. mar Rikke - pas, kunne ikke drømme om at stemme på EL så jeg følger ikke med der smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #101   12. mar Mener Jacob Mark skrev på sin facebook at blå partier samt S stemte mod, så som Rikke skriver er det langt fra kun SF der går ind for minimumsnormeringer smiley

 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 190 Svar: 8.520
  #102   12. mar Anya: Det kan godt være du ikke vil stemme på enhedslisten, jeg ville skam bare rette den opfattelse du havde af, at det kun er SF der vil have min. normeringer smiley

 • #103   12. mar Holder mig til den mf'er (Mette Gjerskov) som jeg har stemt på siden, jeg var 18 :).
 • #104   12. mar Jeg synes egentlig at tråden her afspejler politikerne meget godt. Ingen er for fine til at lange ud efter andre, hvad andre gør, hvad de burde gøre og ikke mindst hvor forkastelig deres moral er.

  Politikere er mennesker, ikke? De har alle engang været små, søde børn med drømme. Og i dag er de voksne, og har skabt sig en karriere i politik. Det har de, fordi der er mennesker (som os her i tråden) der har stemt på dem.

  Intet parti i DK kan ramme plet på alt. Men de kan ramme det meste for mange. Og derfor har vi forskellige partier med forskellige partiprogrammer. Og så kommer den der krølle med mandater og magt. Som gerne i et eller andet omfang skulle afspejle den måde vi, befolkningen, har stemt.

  I stedet for at lange ud efter en der er syg, en der stjæler af kassen, en der er dum og en der er grim, skulle man så ikke gribe i egen barn og gøre noget? Man kunne blive medlem af en partiforening, og arbejde for at gøre det parti man stemmer på, endnu bedre? Eller man kan selv stille op. Man kan blande sig i debatterne, dér hvor det rykker noget.

  Demokrati er pisse irriterende, når man ikke er med flertallet. Men er der et bedre alternativ?

  *bøvs*


 • #105   12. mar Enig A!

 • #106   12. mar Ida: Men S har så heller ikke på nogen måde lagt skjul på, at de IKKE ønsker minimumsnormeringer, at det er noget de (helt urealistisk) mener, at kommunerne selv vil kunne administrere.
  På den måde viser de jo kun, at de rent faktisk står ved hvad de siger, ved at stemme sådan også ...
  Hvis de gik med, ville de alt andet lige stå ekstremt meget bedre, da det er et område, der er vildt mange stemmer i ... Jeg forstår ikke prioriteringen overhovedet, og var ret paf da de meldte så klart ud, omkring dette, til åbningstalerne.


 • #107   12. mar Det paradoksale er at det er en V minister der står bag de nye styrkede pædagogiske læreplaner.. De læreplaner KAN ikke gennemføres med dårlig normering. At de så ikke vil gå med til at lave et nationalt grundlag for gode normeringer der gør at læreplanerne kan gennemføres, virker jo helt godnat!

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #108   12. mar I stedet for at lange ud efter en der er syg, en der stjæler af kassen, en der er dum og en der er grim, skulle man så ikke gribe i egen barn og gøre noget? Man kunne blive medlem af en partiforening, og arbejde for at gøre det parti man stemmer på, endnu bedre?

  Fordi det antager du bare at der ikke er nogen her i tråden der gør? Jeg har været meget engageret i ungdomspolitik i mange år, kender flere der stiller op til lokalvalg og selv er jeg nu mest engageret i tillidshverv på min arbejdsplads.

  Men jeg vil stadig sige min mening når politkerne gør noget der efter min mening er dybt amoralsk. Politikere må selvfølgelig gerne blive syge, men de bør vel følge de samme regler som de sætter op for os andre? Det samme med pension, de må hjertens gerne gå på pension og nyde den, men hvorfor skal de ikke følge de samme pensionsregler som de sætter op for os andre? Men selvfølgelig skal man ikke lange ud efter folk der er "grimme og dumme", men det ser jeg heller ikke nogen der gør, så lad nu være med at trække debatten ned.


 • #109   12. mar Jeg var medlem af SF ungdom en del år. Det var før, at SF blev Socialdemokratiet light smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #110   12. mar Samme her Søren smiley Senere blev jeg aktiv for alternativet, men pt er jeg ikke i et parti. Min bror er dog stadig i Enhedslisten og havde også en drøm om at stille op for dem inden han fik drømmejobbet.

 • #111   12. mar jeg har i mange år øvet mig på at være fuld af holdninger uden parti smiley

 • #112   12. mar Prøv at forestille Jer at samtlige Danskere kun stemte på eet eneste og samme parti …

  Hvem af nedenstående partier tror i så ville kunne styre Danmark ???? ... kunne løse ALLE problemer .. både indenlandske og udenlandske … sociale … folkeskole … sundhedsvæsen … Flygtninge … migranter … pædagoger … læger … sygeplejersker … plejehjem … ældrepleje … hjemmehjælp … skatterod … snyd … kriminelle O.S.V.

  Enhedslisten...…………... Statsminister Pernille Skipper
  Radikale ……………………. Statsminister Morten Østergård
  Alternativet ………………. Statsminister Uffe Elbæk
  Socialdemokratiet ……. Statsminister Mette Frederiksen
  Liberal Alliance …………. Statsminister Anders Samuelsen
  Konservative ……………. Statsminister Søren Pape Poulsen
  Venstre ……………………. Statsminister Lars Løkke Rasmussen
  Dansk Folkeparti ………Statsminister Kristian Thulesen Dahl
  Socialistisk Folkeparti ..Statsminister Pia Olsen Dyhr
  ( Klaus Riskær ) ……….. Statsminister Klaus Riskær
  ( Ny Borgerlige ) ………. Statsminister Pernille Vermund
  ……………………………………..
  Jeg tror nok jeg ved hvem jeg ville vælge … én som kan tale med om det hele og ikke KUN have én ting ( evt 2 ) på programmet .
  Og hvis man bare kan få sin vilje der , så løser ALT andet sig nok hen ad vejen.
  Man skal selvfølgelig også kunne stille samtlige ministre op fra sit eget parti.

  Bare en tanke jeg sad og fik …. smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.298
  #113   13. mar Men Nittib, mange af dem kunne da sikkert løse problemer, pointen er vel hvordan de har tænkt sig at løse problemerne.

 • #114   13. mar #113 …. Tja …. det er jo det … Hvordan vil de gøre det de lover de vil ?
  Det er jo derfor vi stemte på dem , fordi vi tror de kan det de siger..... ( men KAN de ? )


 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 190 Svar: 8.520
  #115   13. mar Nu kræver det jo altså et flertal, for at kunne få gennemført noget i folketinget smiley
  Så derfor vil der jo aldrig være nogen garanti for at partierne får gennemført det de gerne vil .


 • #116   13. mar Interessant liste i #112
  Hvem, der kan styre landet , er vanskeligt at vurdere, men vi ved nu, hvem der ikke kan.


 • #117   13. mar Eyvind Vesselbo beskriver så fint årsagen til at politik er så betændt som det er for tiden.

  Den demokratiske proces er sat i stå og politik dannes af holdningsoligarker...
  Brug en halv time på dette gode og tankevækkende indslag.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156453272428051&id=44360438050


 • #118   13. mar Vesselbo var også en efterhånden sjælden vare i venstre. Partiet består i dag mestendels af populister, prokuratorer og småfiflende lystløgnere. En udvikling, der startede under Fogh, og som den lille mand fra Græsted har videreudviklet til noget nær perfektion.

 • #119   13. mar @ Ida #95 .... ja men det er det jeg mener med at der er nogen der holder lav profil, de kan jo nemt sige at de ville stemme for, de ved jo det ikke sker grundet alle de andre, men de arbejder da ikke særligt aktivt for at få det promoveret, ville de det nok kunne de råbe op og gøre noget, det kunne såmænd nok give stemmer ...

  #103 Nissen .... hun er da også en af de bedre ... så hun får ikke magt og indflydelse ...


 • #120   13. mar #115 … Hvis det er mit indlæg du svarer på …… så læs hvad jeg skriver.

  Jeg skriver jo netop …. at hvis ALLE Danskere stemte på det SAMME parti , så ville de jo have flertal. og derfor kunne gøre som de vil ...…… men KUNNE de gennemføre det de siger de vil . uden lander ville gå " rabundus "


 • #121   13. mar #116 … Søren … men du kunne jo give et bud på , hvilket parti DU mener kan styre landet helt alene med deres "politik" …. hvis hele landets befolkning KUN stemte på dem.

  Er det UFFE ? …. er det Morten Østergård ?… er det Pernille Skipper ? ..Riskær ? … Vermund ? … eller ?


 • #122   13. mar Hvorfor give bud på det, Nittib?
  Det er jo komplet useriøst og har intet med virkeligheden at gøre...
 • #123   13. mar Jeg er virkelig i vildrede - og der er så mange utroligt vigtige emner at tage hånd om - og så forfærdeligt meget kaos at rydde op i!

  Da jeg så Riskjærs pr video måtte jeg indrømme at jeg havde svært ved at være uenig i ret meget, men hans opførsel i medierne er der bare for meget Trump-light over - han bliver så tøsefornærmet - undskyld udtrykket piger - no offense intended smiley istedet for at argumentere sagligt og det er næppe nogen god egenskab når man vil være i politik.

  Jeg har i grunden altid været mest til den røde side, men jeg synes bare ikke de 'røde' poltikere overbeviser mig - i alle tilfælde er det sjældent. Desværre synes jeg også der er en tendens til at politikere er fornuftige og virker handlekraftige inden de får en taburet. Når de først er kommet ind på borgen så viser de sig fra en helt anden side.

  Jeg kan godt lide Jakob Ellemand - men han er jo fra Venstre og dem kan jeg dælme ikke stemme på - umuligt smiley

  Og hvis der er noget jeg gang på gang bliver chokeret over, så er det hvor mange af vore politikere der bor i fuldkommen ekstravagant dyre boliger, og altså enten må være stinkende rige eller også have nogen kæmpe lån (men så har man jo ofte også en indtægt som kan betale de enorme afdrag) - sådan nogen har jeg bare ikke lyst til at betale mine skattekroner til. Har man for meget så giver man for lidt! Og sidder man reelt i noget man ikke har råd til, så er man dårlig til at styre økonomi. Det udelukker jo så en hel del politikere så vidt jeg kan se smiley

  Jeg har ikke noget imod nogen har mere end andre, og dem som arbejder hårdt skal da bestemt også kunne nyde frugterne. Men jeg synes det er rimeligt at dem som har mest giver til dem som har det sværest - og der er bare så mange der har det svært - og jeg synes ikke det er rimeligt at det er middelklassen som skal bære det store læs. Og hvis vi skal bibeholde et samfund med så forholdvist lav kriminalitet, og med så stor tillid til vores medmennesker, så er vi nød til at holde hånden under de svageste.

  Dyrevelfærd og miljø er det allervigtigste for mig, problemet er bare at jeg ikke er overbevist om at den vej vi for længe siden er slået ind på er den bedste! Jeg tror i virkelighede nok at vi skal finde en balance mellem teknologi/fremskridt og så en tilbagevenden til lokale værdier. Jeg har boet 2 km fra en vindmøllepark på 12 gigamøller - og der er INGEN af dem som vil stille flere landmøller op som får MIN stemme! Jeg fik tinitus, kunne ikke sove, svimmelhed og koncentrationsbesvær!!! NU bor jeg på en lille ø og det er altsammen gået væk, bortset fra en lille smule øresusen...så IKKE FLERE LANDVINDMØLLER! Vi kan simpelthen ikke være det bekendt overfor dem som skal bo i nærheden. Og med de produktionsomkostninger vindmøller ha er jeg ikke overbveist om at regnskabet i sidste ende er så fornuftigt. Det skal lige nævnes at jeg er IKKE typen der generelt lider af 'ufoklarlige' symptomer og jeg går ikke med 'søvpapirshat' - mener dog der faktisk er nogle mennesker som er meget sensitive og er overbevist om at WIFI, G4, G5 osv det har fanden skabt! Men praktisk er det jo smiley

  Klimadebatten synes jeg er kørt heeelt af sporet - ikke fordi klimaet ikke er vigtigt - det er SUPER vigtigt!!! Men jeg nægter simpelthen at tro det er klodens redning hvis vi allesammen begynder at ernære os af sojabønner, som bliver dyrket i Sydamerika med GMO og pesticider og fløjet ind sammen med advocadoer, bananer og papaya... smiley Vi skal holde op med at flyve så meget, vi skal dyrke vores jord økologisk og spise overvejende lokale fødevarer, som er produceret ansvarligt... og vi skal spare på energien og naturligvis bruge/forske i vedvarende energi.. tage cyklen når det lader sig gøre osv...

  Summarummarum - hvad er der tilbage??? smiley Gode råd modtages med kyshånd smiley

  Når jeg har været ude med vuffel så må jeg prøve den test og se hvad der kommer ud af det smiley


 • #124   13. mar Morten Østergård og Pernille Skipper kan. Jeg tror også, at Pernille Vermund kan, men bare ikke på en måde, som jeg vil bryde mig om. De tre nævnte er i mine øjne begavede mennesker, der ikke lider af narcissisme, som de to sidste gør.

 • #125   13. mar Personerne er jo komplet ligegyldige - især i perspektivet af det embedsmands- og kommentatorvælde Vesselbo beskriver.

 • #126   13. mar #122 … *CH* …. Der er så meget , der bliver skrevet herinde , der er useriøst .. så hvorfor er det så så forkert at jeg laver et lille " eksperiment " ?

 • #127   13. mar Jeg siger ikke det er forkert, jeg siger det er useriøst.
  I mine øjne spild af tid, men det skal da bestemt ikke forhindre dig eller andre...

  Jeg reagerer blot på det.


 • #128   13. mar Morten Østergård har sagt mange fornuftige ting men i den seneste tid har han vist sig fra en mindre sympatisk side synes jeg - på mig virker det som om han er blevet anregebet af magtfuldkommenhedssyndrom og det er jeg desværre allergisk overfor...

 • #129   13. mar BATDOG - jeg er SÅ meget enig med dig.

 • #130   13. mar Stop lige en gang... har BATDOG skiftet navn? Det gør altså ikke smiley

 • #131   13. mar Skiftet navn? Ahva?

 • #132   13. mar Sorry smiley Kunne ikke finde din kommenter som Ejer henvise til, så troede lige et øjeblik du var Malene. Kunne jeg dog heller ikke få til at passe...

 • #133   13. mar Nåå smiley . Ej, Batdog er Batdog og forbliver vist Batdog fra nu af. Selvom jeg nogle gange savner mit gamle nick

 • #134   13. mar Behold 'Batdog'! Det lyder også bedre end 'gåsepigen Gertrud'. smiley

 • #135   13. mar #115 netop ... så jeg gider næsten ikke ... de ting der måske virkelig kunne ændre noget, de har så mange hensyn der skal tages, og så mange rygklappere og bidragsydere der skal tilgodeses så muligheden for flertal nærmest er ikke eksisterende ...

 • #136   13. mar Hvad med Hermenegilda? Ermintrudw?

 • #137   13. mar Haha
  Du kan glemme det. Ordbøgerne er sat på plads.
  NB! Og der var ikke flere hengemte guldkarameller. Skulle man smutte i brugsen? smiley


 • #138   13. mar Det må du hellere efter al den snak om guldkarameller!

  Hvad så med Goiswintha? Ingund? Ragnagoda? Jeg synes visigoterne er en uafdækket skattekiste af gode navne til hvis jeg en dag bliver træt af Batdog


 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 141 Hunde: 3 Emner: 19 Svar: 4.684
  #139   13. mar Ilse er vist pt passende. smiley

 • #140   13. mar Du har ingen sans for stil

 • #141   13. mar Sorry smiley Skulle vist have skrevet # ved nummer indlæg. Men BATDOG ramte lige essensen vedr mine forbehold ved Sass.

 • #142   13. mar #141: Mine forbehold går yderligere på, at min takst før hans indgreb var 10 kr/ord og nu er 1 kr/ord hvis jeg er rigtig heldig. Den slags kan mærkes...

Kommentér på:
Det kommende folketingsvalg