{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
757 visninger | Oprettet:

Danmarks budget - kan du lægge det? {{forumTopicSubject}}

I forlængelse af valgtrådene, så kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan du ville lægge Danmarks budget?

Hvis vi leger at den totale sum af indtæger er 100 kr, hvor skal de så komme fra?

Og hvis landets samlede udgifter var 100 kr, hvordan skulle de så fordeles?

Indtægterne er jo lidt fluffy, da de kommer alle mulige steder fra, men udgifterne skal fordeles på den offentlige sektor: skole/uddannelse, ældre, sundhed, infrastruktur, udlændinge, udsatte børn, socialforvaltning (kontanthjælp, førtidspension m.m.), kultur og flere som jeg sikkert har glemt smiley
Kommentarer på:  Danmarks budget - kan du lægge det?
 • #1   10. maj skole/uddannelse 15 %
  ældre 15 %
  Sundhed 15 %
  infrastruktur 15 %
  udlændinge 10 %
  udsatte børn 25 % (inkluderet unge der har været udsatte børn, så de bliver hjulpet ordentlige og længe efter de fylder 18, for de er ikke altid klar og kan have stor brug for hjælp længe efter og muligheder for at få hjælp til indskud og flytte hjemmefra måske som 16/17 årig med stor støtte til husleje og komme forbi med støtte og vejledning)
  socialforvaltning (kontanthjælp, førtidspension mm) 5 % (mange penge kan spares her, hvis der sættes rigtigt ind hos bl.a. alle misbrugernes børn mm.)


 • #2   10. maj Der er så mange dynamiske effekter at det ikke giver mening at se på et lands økonomi, som man vil se på en families eller selv et firmas økonomi.


 • #3   10. maj Den må jeg lige tænke over smiley
  Ziva: mener du virkelig at du vil bruge 25% af DK’s samlede udgifter på udsatte børn ?
  Hvis man gjorde det så tror jeg de ville få det godt, sagt på Jysk smiley

  Nå ikke angribe de andres forslag jo..tænker fortsat !


 • #4   10. maj Det er jo umuligt. Forskellige prioriteringer påvirker økonomien forskellig, det hele har massive dynamiske effekter.

  Det kan jeg slet slet ikke overskue. • #5   10. maj Hvis jeg skulle bestemme.

  Miljø forbedringer 35kr.: Da det er vores største problem lige pt.

  Ældre 10kr.: Ældre over pensionsalderen med dansk statsborgerskab

  Sundhedsvæsen 10kr.: Og indførelse af gebyrer i forbindelse med læge og skadestuebesøg bla.

  Børnehaver 7,50kr.: jeg ville indføre delvis brugerbetaling som på friskoler = sund konkurrence.

  Skoler 7,50kr: Samme som ovenstående.

  Indvandrere 1kr.: Hvis folk flytter her til landet må de forsørge sig selv, men afsætter dog 1 kr til uforudsete udgifter.

  Forsvar 20kr.: Har været forsømt i mange år og vi må leve op til vores forpligtigelser

  Reklame for DK og dansk handel og export 5kr.:Det er dem og kun dem der skraber de 100kr ind jeg gerne vil fordele.

  De sidste 4kr ville jeg sætte i banken til opsparing og uforudsete udgifter smiley
 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 244 Svar: 8.322
  #6   10. maj Holly: Og hvad så med dem som har en eller flere kroniske sygdomme, og derfor ofte skal til læge/på sygehuset/til vagtlægen ? Det er så bare ærgeligt for dem at de skal have en meget større ekstra udgift , end folk der har været heldige at have et godt helbred ?

  Til emnet tænker jeg også at det er så kompleks et regnestykke, at man ikke bare lige kan gøre det sådan op. Der er jo virkelig mange ting som bliver betalt af statskassen, det er jo ikke bare lige 10 forskellige ting/områder. Det er jo klart at skal der bruges flere penge et sted, jamen så skal der spares et andet sted, så er det jo forskelligt hvordan folk syntes pengene skal bruges, og hvad de vægter er vigtigt. Det er vel netop en af grundene til at man går hen og sætter sit kryds til valg, altså for at have indflydelse på HVEM der skal være med til at bestemme hvordan pengene skal bruges smiley


 • #7   10. maj Rikke: Tjoo, men det kunne jo så være motivationen til at se og blive raske, ellers ville der nok også være nogle forsikringsselskaber der ville skrue noget sundhedsforsikring sammen.

 • #8   10. maj Et godt eksempel er forslaget om at hæve afgiften på tobak.
  1.Det vil øge grænsehandlen (og ikke bare på tobak)
  2.Det vil på sigt mindske udgifter til behandling af sygdomme, som følge at rygning.
  3. De der ikke dør af rygning lever længere og skal have folkepension osv.
  Selv den mest neutrale beregning af dynamiske effekter, er meget usikre. Især når man taler om ting der påvirker en generation, som mit eksempel, indvandring, uddannelse eller Ziva's forslag om udsatte børn.
  Statens finanser er komplekse, og en floskel jeg ville ønske politikerne holder sig fra er: "man kan kun bruge pengene en gang".


 • #9   10. maj Næhhhhh, Housebuster, tænk at det ikke er så simpelt, det er skarpt observeret smiley

  CH, jeg ved godt at det ikke kan lade sig gøre, og at ting påvirker hinanden. Men når man sådan bliver tvunget til selv at tænke over fordelingen af de mange, mange, mange poster, så får det faktisk folk til at reflektere. For posen med penge er ikke uudtømmelig, og for at bruge penge, skal der jo også penge i kassen.

  Holly, for helvede, jeg glemte miljøet og forsvaret smiley


 • #10   10. maj A: Det skal du ikke tænke på, jeg har muligvis også glemt et par stykker smiley

 • #12   10. maj Jeg synes egentlig det er et meget sjovt eksperiment, selvom det selvf. kun er lidt tankespind..og nu du er inde på det Rikke så er du en af dem der plejer at snakke som om du vil bruge 100kr på hver ting og det kan man jo desværre ikke.
  Her har du dog muligheden for at vise bare lidt om hvordan du ville prioritere pengene hvis du skulle bestemme smiley


 • #13   11. maj "Rikke: Tjoo, men det kunne jo så være motivationen til at se og blive raske,"

  Kronisk syge? smiley

  "ellers ville der nok også være nogle forsikringsselskaber der ville skrue noget sundhedsforsikring sammen."

  Til kronisk syge? smiley


 • #14   11. maj Jeg må hellere lige sige til min mor med en kronisk tarmsygdom, at hun må se at blive motiveret til at blive rask. Er sikker på, det er sådan det fungerer. Min mor elsker jo sin sygdom! (ironi kan forekomme smiley )

 • #15   11. maj Jeg må også se at komme af med min astma. Det er nu ikke, fordi den belaster andet end min egen økonomi synderligt, men det burde vel også være motivation nok.
  Rygning ER stoppet. Har nogen (fx Holly) gode råd til, hvad jeg mere kan gøre?


 • #16   11. maj Holly, jeg tillader mig at antage at du har et relativt fornuftigt helbred siden du kan sige at folk bare skal se at blive raske??

  (Føler mig sgu nok en lille smule stødt på vegne af de mennesker som har kroniske sygdomme, som er kommet til skade og har varige men, som er født med "defekter", osv... )


 • #17   11. maj Motivation til at blive rask....
  Står der virkelig det?

  Den kronisk syge sidder og funderer over situationen...
  Man KUNNE da også blive rask....
  Naaah, tror sgu ikke jeg gider, livet er bare lige en tand for fedt med al den gratis behandling, jeg kan svælge i....
  Man skal jo tage, hvad man kan få....

  Livskvalitet og godt helbred må blive et andet liv, der er langt sjovere at være syg og tære lidt på fælleskassen... • #18   11. maj Jeg vil så også tilføje at tilbage kommende syge og kronisk syge betaler nok i forvejen. Min mormors medicin koster hende et par tusinde hver gang hun skal have en refill (uden den medicin dør hun). Der er meget medicin som koster ud af egen lommen. Så det kan godt være min mormor ofte er på hospitalet (blodpropper og sådan), men hun bruger sku også mange penge fra egen pung på det. Men fortæl da hendes blodpropper bare skal gå væk fordi hun bare skal blive rask. Jeg tror hun vil sætte stor pris på det.

 • #19   11. maj Hvad skulle problemet være i det, det koster også penge at gå til tandlæge og det er kun fint hvis det koster lidt for patienten at være syg, jeg er helt sikker på at en del syge ikke ville være syge hvis de skulle give bare 300kr for et besøg hos lægen.
  Hvis man er syg og går hjemme skal man f.eks ikke bruge penge på benzin for at komme på arbejde, skulle os der går på arbejde så også fritages for at bruge penge på benzin når nu de andre der heller ikke gør ?
  Vi er ikke ens, nogle bruger nogle penge på at gå til lægen (snakker blot om et gebyr), andre bruger penge på tandlæge, briller eller bezin så de kan køre på arbejde eller noget helt andet. smiley


 • #20   11. maj Du er tydeligvis IKKE kronisk syg, Holly.
  Du skulle bare vide, hvad man må betale for det "privilegium". • #21   11. maj folk der er kronisk syge betaler allerede rimelig meget. Hvis min mormor skulle betale et gebyr hver gang hun skulle på hospitalet for blodprop eller diskus så ville hun det, men det betyder mindre penge til sin medicin og sine børn, familie og hverdag. hun lever allerede på begrænset budget.

  Men ja Holly, jeg er sikker på alle de blodpropper og problemer pludselig går væk hvis man skal betale gebyr. Fordi, så har men en motivation til at blive rask. smiley

  Næste gang du er syg, så læg 100kr i en bytte hver time du fortsat er syg. De penge skal du give til en velgørenhed/nabo/ven - se om din motivation for at spare penge kan få din influenza, feber, brækket ben, opkast, eller brækket arm til at gå væk hurtigere.

  Du straffer de mange for at fange de få.


 • #22   11. maj Og jeg forstår godt hvem det er du vil have skal betale Holly (dem som udnytter, dem som nok ikke er helt så syge, dem som nok kunne blive “rask” skulle de pludselig betale) - men jeg synes ikke det er i orden, at alle skal straffes fordi en håndfuld mener de kan bruge det sygehus som de betaler skat til.

 • #23   11. maj Her kommer de dynamiske effekter i øvrigt også i spil.
  Rigtig mange er dårligt motiverede for at gå til lægen og et gebyr vil dæmpe motivationen yderligere for folk med begrænsede ressourcer.
  Tid er et afsindigt vigtigt parameter når det kommer til overlevelse af livstruende sygdomme.

  Den type sygdomme er møgdyre ikke at fange tidligt.

  Hvad skal man så med en opdragende effekt? For det er jo hvad man står tilbage med.
  En løftet pegefinger til dem, der glemmer deres tid. Og en fuckfinger til resten.


 • #24   11. maj Holly, jeg bliver sjældent rystet over folks personlige holdninger - men den der med at egenbetaling nok skal gøre folk ryste??? Hold da op...

 • #25   11. maj Jeg har desuden ikke råd i øjeblikket til at betale 300kr skulle jeg til lægen. Jeg er godt nok aldrig syg eller på hospitalet eller tager til lægen (jo én gang sidste år efter jeg fik en seizure). Så det vel vare surt for mig, så må jeg lade hver, ellers kunne jeg også bare skille mig af med min hund. Det åbner da budgettet op. Men altså, sådanne enten/eller beslutninger lyder ikke til at hører hjemme i det Danmark som jeg er vokset op i.

 • #26   11. maj Jeg ved ikke, hvilke mennesker du omgås, men jeg synes ikke det er specielt sjovt at tage til lægen, og jeg gør det KUN hvis der reelt er et behov..

 • #27   11. maj Jeg snakker om gebyr i forbindelse med besøg hos sin læge eller skadestue, jeg snakker ikke om at man selv skal betale for behandling af blodprop !
  Min egen læge fortalte en dag at 9 ud af 10 af hans patienter ikke fejler noget ?
  Det er bare mange penge at bruge på ingenting, når nu der er så mange andre fornuftige ting at bruge dem på, som miljøet f.eks. smiley


 • #28   11. maj 9 ud af 10...
  Det vil jeg æde min gamle hat på er en stor fed løgn
  Ikke fejler "noget".

  Han burde være gået på klingen for den påstand. Eller også burde han gå på pension.


 • #29   11. maj Han er i øvrigt ret heldig, i givet fald. Hvis de 90% raske, der kommer i hans klinik blev væk, ville hans budget sgu nok være lidt skrabet

 • #30   11. maj Nej, men 300kr gebyr er også meget for en som har et stramt budget. Især hvis man også hver anden måned skal betale 1200kr for medicin.

  Og desuden, har jeg meget svært ved at tro på din læge. Havde han sagt 3/10, 4/10 - så fair. Men 9/10, aaah, det tror jeg bare ikke på.


 • #31   11. maj Jeg er vel heller ikke bedre selv, de fleste gange jeg har kørt til læge med ungerne hvis jeg har ment det var nødvendigt, har svaret været når vi sidder derinde “det er helt normalt, prøv at se om det ikke er blevet bedre imorgen” smiley

 • #32   11. maj 29: du har fat i noget der, det var også pointen med det..eller også kunne han lave noget mere fornuftigt, vi mangler læger jo.

 • #33   11. maj At noget er normalt er ikke ensbetydende med, at det ikke er sygdom....

  Ja, det er normalt at brække sig ved noro-virusinfektion, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke fejler noget.


 • #34   11. maj Holly, hvis 9 ud af 10 af din læges patienter ikke fejler noget, så er han simpelthen ikke dygtig nok! Nøjagtig som min læge sagde jeg ikke fejlede noget da jeg som 20-årig havde ondt i hoften - men hun var istedet ikke god nok til at spotte den sygdom jeg har, så jeg nu istedet 20 år efter har kroniske smerter...

 • #35   11. maj Måske er det også fordi jeg er vokset op i en familie (både på mors og fars side) hvor man kun tog til lægen hvis noget stak ud af kroppen eller på anden vis var døende. Så herhjemme har lægen og sygehuset været til reelt sygdom. Så at tage til lægen pga af migræne eller opkast eller feber har været en no-go herhjemme. Det klare man det selv.

  Men 9/10, nej. Det lyder alt for skørt, mærkeligt, forkert. Det giver ingen mening. Jeg kan da bare lave en hurtigt statistik i hoved på de sidste 10 jeg har kendt som har taget til lægen og hvem af dem der har været syge.


 • #36   11. maj Trine: så du vil simpelthen ha’ at han skulle sidde og opfinde sygdomme på folk der ikke fejler noget ? smiley

 • #37   11. maj Julie, faktum er jo,cat sådan er vi danskere på den generelle bane.
  Og så er der enkle, der skiller sig ud. Vi er ikke gode til at gå til læge i tide her i landet.

  Og desværre er det noglegange en meget dyr egenskab.


 • #38   11. maj Holly, hvad mener du med at de ikke fejler noget?
  Dem, der fylder mest hos den praktiserende læge er mennesker med flere kroniske sygdomme, en kompleks affære.
  At de ikke er akut syge betyder vel ikke at de ikke fejler noget?


 • #39   11. maj Og det er da også et problem. Hvis man tager til lægen i tide, er det jo også billigere end hvis det bliver for sent og der så er flere ting der skal ordnes. Men kom gebyret på, som du selv nævnte CH, så ligeplduslige er der flere der venter til det er for sent - og så koster det penge.

 • #40   11. maj En læge der påstår at 90% af sine konsultationer fyldes af mennesker, der ikke fejler noget bør enten få en nyt job eller blive bedre til det, han har.
  Ulækker tanke at komme ind til sådan en med en omgang diffuse symptomer.. fejler ikke noget, ud.


 • #41   11. maj Helt enig. Jeg er i chok. Jeg havde nok skiftet læge havde det været min.

  Der vil altid være en eller to som kun har en hovedpine der nok kan fikses med mindre tv eller vand. Mén, stadig.


 • #42   11. maj Ikke fejler noget, som i at patienten er sund og rask, har måske hostet lidt om natten eller har en lidt hævet storetå eller noget andet, hvor lægen så vurdere at det går væk af sig selv og ikke er behandlingskrævende.
  For ikke at tale om dem hvor der vitterligt ikke kan påvises nogen skavank overhovedet, hvor det måske mere handler om noget opmærksomhed, eller en brist på øverste etage.

  Hvordan ville i fordele de 100kr ? smiley


 • #43   11. maj Der er 10000 vis af forskellige dele der skal budgetteres. At nævne 10 afdelinger (hospital, uddannelse, ældre) eller hvor mange nu der er nævnt her i tråden er en grotesk simplifikation af hvordan penge fordeles og hvor til. Der er også mange småting (som f.eks efter 2020 DR licens kommer over skat, så det skal også i budgettet - sådanne småting, jamen, der er alt for mange dele til det.)

  Det vil jeg slet ikke begynde på.,.


 • #44   11. maj Hmm.. min fars 49 årige kone døde for 5 år siden af bugspytkirtelkræft 5 måneder efter hun blev sendt hjem af sin læge med en panodil for ondt i ryggen...

  Man skal passe på ikke at blive for komfortabel og skråsikker, når man er læge..


 • #45   11. maj Så bare de 10 vigtigste poster for dig Julie, og det er skarpt set at det er forsimplet en del, men man kan jo konstatere at vi er noget uenige og det giver en debat smiley

 • #46   11. maj Men i grove tag vil jeg sige : miljø, uddannelse, kultur, velfærd og offentlige ydelser (hospital, pension) er første prioriteter. Så også det offentlige transport, skal prioriteres. Måske ikke mere af det, men forberedes. Der skal laves flere cykelstier og muligheder for nemmere og billiger transport gennem Danmark. Afgifter på cigaretter, fly, og benzin biler. Desuden skal uddannelser som snedker, tømre og maler (og sådanne felter) gøres bedre så flere vil have disse job, så man kan få noget godt håndværk tilbage til Danmark. Ikke flere grimme beton bygninger der er billgere og hurtigt at bygge smiley Der er en masse ting jeg ville gøre, men det er jo ikke realistisk bare lige. Social velvære og offentlige ydelser er en vigtig del af Danmark - så det skal budgetters så det fungerer i det lange.

 • #47   11. maj Men de 10 vigtigste punkter - det giver jo ikke mening.
  For det første ligger 98% af statsbudgettet allerede fuldstændig fast - de resterende småtterier er dem, vi slås om - og der er et ton af prioriteringer, som indbyrdes påvirker hinanden og som henholdsvis giver afkast eller er ren udgift samfundsøkonomisk.

  Jeg er demokrat og socialist, som lever i et socialliberalt land.
  Jeg prioriterer miljø over afgiftslettelser på dyre biler og velfærd over skattelettelser til de aller rigeste.

  Det er vist det nærmeste jeg kan komme.
  Det andet er alt for fortænkt.


 • #48   11. maj Helt enig med CH - mit svar, var vare lidt wishy washy.

 • #49   11. maj Og nå ja - så synes jeg vi skal tilbage til at give 1% af bni til ulandsbistand smiley

 • #50   11. maj I snakker udenom nu, for nu er i tvunget til at tage stilling til noget selv og ikke bare sidde og råwwe dem der skal have flere penge og dem der skal have flere penge og dem der og dem der osv..:D

 • #52   11. maj Det er der vist ingen, der har råbt?
  Stråmand igen igen..


 • #53   11. maj Bare fordi du sidder på HG og laver et ”budget” tager du ikke ligefrem mere stilling Holly.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.187
  #54   11. maj Stort set alle undersøgelser viser at sætter man gebyr på lægebesøg vil det ikke mindske “hypokonderne”, til gengæld vil visse borgere vente for længe med at komme til lægen, hvilket i bedste fald betyder øgede udgifter til behandling eller i værste fald betyder døden for patienten.

 • #55   11. maj Det er muligt, men så kunne man måske gøre noget mere ud af at oplyse folket om hvad de selv skal holde øje med ?..det er aldrig let at fordele 100kr så alle er glade, man vil altid kunne hævde at et område burde have flere penge.
  Man kunne også gøre noget mere ud af at forebygge end at helbrede det er altid at foretrække, meget dyrere cigaretter, alkohol og usund mad, f.eks alkohol bliver jo billigere og billigere og vi er ved at æde os ihjel.


 • #56   11. maj Og hvis man oplyser folk om 117 ting de skal holde øje med, og de mistolker signalerne og tager til læge hvor 9 ud af 10 (heldigvis) får at vide at de ikke har kræft, demens, sukkersyge og alt muligt andet, så er det fint nok?

 • #57   11. maj Trine: ehmm, hvis jeg havde mistanke om at jeg havde kræft og tog til lægen og fik at vide at det havde jeg ikke, så ville jeg absolut føle det var helt fint og en dejlig dag og jeg ville hellere end gerne slippe 300kr for den besked smiley

 • #58   11. maj Kors i skuret en enkel verden du lever i, Holly..
  Det må være rart. • #59   11. maj Det er simpelthen så småtskåret en tankegang at jeg ikke har ord for det: Der er SÅ mange mennesker som vil være tvunget til at ignorere deres symptomer og lade som om de ikke fejler noget, simpelthen fordi de ikke har 300 kroner at kaste efter en læge "bare fordi", fordi de 300 kroner skal bruges på noget der er vigtigere!

  Men Holly, jeg gad vide om du er enig den dag hvor du måske er havnet på dagpenge og knap har til dagen og vejen, og pludselig får nogen symptomer som kan - men ikke nødvendigvis gør - betyde noget alvorligt/livstruende... • #60   11. maj En anden grund til at danskere dør af kræft er, at de tror på deres læger, der efter en konsultation siger: du fejler ingenting....

  Den tidlige diagnostik er elendig i DK....


 • #61   11. maj Trine: hvis man på dagpenge ikke har råd til at betale 300kr for at få at vide om man er alvorligt syg, så har man sat sig for hårdt i det !
  Hvad hvis man har ondt i tænderne ?
  Det er vi vant til at man selv skal betale, det er der mærkeligt nok ikke nogen der har ondt i rumpetten over og det koster typisk en del mere end 300kr smiley


 • #62   11. maj Ja, men der er også rigtig mange i Danmark der ikke tager til tandlægen.

 • #63   11. maj Holly, det KUNNE jo tænkes at man er kommet i en situation hvor dagpengene kun lige rækker til det mest nødvendige, det kan altså ske for masser af mennesker, dig selv inklusive...

  Og der er også masser af mennesker som fravælger både tandlæge og briller simpelthen fordi de ikke har råd - men det må være dejligt at være i din situation hvor man blot kan mene at folk skal "tage sig sammen"....

  Hilsen én som havde både en barndom og en ungdom i fattigdom pga sygdom i familien, og hvor alt unødvendigt, som bla tandlægebesøg til mine forældre blev fravalgt!


 • #64   11. maj Det har jeg ikke forstand på. Jeg kan kun række dem ned som jeg synes gør det forkert så det bliver jeg ved på tværs af partier smiley

 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 244 Svar: 8.322
  #65   11. maj Når jeg skal på Skejby igen her om 14 dages tid, så tror jeg da lige jeg vil fortælle den søde læge at han bare skal sige til alle os patienter at vi bare skal tage os sammen og blive raske, og vupti så er deres problemer med de kommende besparelser væk, så vil der ligefrem komme overskud fordi vi allesammen bare bliver raske smiley

 • #66   11. maj Nu har jeg jo så aldrig påstået der ikke findes syge mennesker, blot at jeg synes det ville være rimeligt at skulle betale et mindre beløb for at få en tid hos læge eller skadestue smiley

  Sjovt at i lige hænger jer i det, jeg synes egentlig den med 1kr til indvandrere og 20kr til milli er mere kontroversiel smiley


 • #67   11. maj Jeg er en af dem, der har været hos lægen et par gange uden at fejle noget. Jo for såvel priktesten som blodprøven sagde, at jeg ikke var allergisk overfor noget, så når næsen er stoppet, øjnene klør og render i vand, trætheden tvinger mig i knæ, og jeg indimellem har ulidelig hovedpine, er det bare noget, jeg leger, fordi jeg synes, det er så skide sjovt at tage til lægen. Mine symptomer ville selvfølgelig forsvinde, hvis jeg havde betalt for at besøge ham smiley

 • #68   11. maj 20 kr til militæret er aaaalt for meget. Jeg foreslår en tiendedel - altså 2 kr til militæret smiley


 • #69   11. maj Eller er vi derude hvor i bare tænker på jer selv ?
  Jeg kan forstå i er mere eller mindre syge mange af jer og vil derfor gerne have så meget som muligt af den 100kr over på sundhedskontoen smiley
  Så kan jeg jo egentlig i princippet være lige så forstokket og sige at jeg fejler ikke noget, så jeg synes vi skal bruge så få penge som muligt på sundhed ! smiley
  Der synes jeg måske man lige burde komme lidt videre ?
  Jeg troede i var røde og tænkte meget på andre mennesker og alt det der, men i tænker bare på jer selv hele banden jo smiley


 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 244 Svar: 8.322
  #70   11. maj Det handler ikke om at tænke på sig selv, det handler om at vi lever i et velfærdssamfund, hvor sådan noget som at gå til lægen er gratis, ligesom det er gratis at gå i skole, køre på vejene, tage en uddannelse osv osv.

  Vi betaler alle til noget vi ikke bruger, jeg har f.eks ikke børn og skal ikke have det, men jeg brokker mig ikke over at andre folks børn går gratis i skole, kommer gratis til læge, at forældre får børnepenge osv, igen sådan er et velfærdssamfund.

  Uanset om jeg var syg eller ej, ville jeg aldrig gå ind for brugerbetaling på f.eks lægebesøg. Det gør forskellen på rig/fattig endnu større, og der vil være mennesker der ganske enkelt må fravælge at opsøge en læge, fordi de ikke har penge i budgettet til det.

  Det handler vel også om hvordan man ser og ønsker samfundet, i min optik er det komplet vanvittigt at bruge en masse penge på skattelettelser, hvor det giver så få kroner ekstra til den almindelige ansatte, når vi har et velfærdssamfund der halter aå vanvittig , her snakker vi både sundhedsvæsnet, børne og ældreområdet, handicapområdet osv.

  I MIN optik er folks helbred , liv og trivsel, dælme MEGET mere vigtigt end at få 200 kroner mere i lommen om måneden. Men sådan er vi jo alle så forskellige.


 • #71   11. maj Rikke: der er noget hel grundlæggende du har misforstået, der er INTET af det du nævner der er gratis smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.187
  #72   11. maj Jeg giver dig sådan set ret Holly, det er ikke helt fair at tandlæge koster, mens lægebehandling er gratis. Det samme gælder psykiatrisk behandling.

  Personligt har jeg et jernhelbred og bruger stort set aldrig min læge, men jeg har arveligt svage tænder.

  Derfor ville min prioritering være at al behandling blev gratis. Uanset om det er kroppen, tænderne eller sindet den er gal med.

  Pengene kan man tage fra forsvarskontoen. På dét punkt havde Glistrup sgu en pointe smiley


 • #73   11. maj Men det er typisk venstrefløj at tænke sådan, altså at Staten betaler = gratis ! smiley

 • #74   11. maj "Jeg troede i var røde og tænkte meget på andre mennesker og alt det der, men i tænker bare på jer selv hele banden jo"

  Vi bruger os selv som eksempler, Holly.
  Jeg ville såmænd ikke have manglet noget af at skulle betale for mine lægebesøg. Det er der andre, der ville.


 • Rikke aka rapanden
  Rikke aka rapanden Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 11 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 244 Svar: 8.322
  #75   11. maj Man betaler over skatten, men man skal ligesom ikke punge ud ved hvert besøg/hver handling. Vi betaler alle til den store fælleskasse, og jeg elsker at bo i et velfærdsland, selvom det halter mere og mere.

  Og det blev det sidste ord herfra i denne omgang, jeg har et par ting der skal ordnes, og når vi igen kommer til " det er typisk venstrefløjen", så vælger jeg at smutte og gå igang med de huslige pligter med det samme smiley


 • #76   11. maj Isabelle: jajajaja, den var søgt den der smiley

 • #77   11. maj Jeg synes det er ret fedt at så få tør tage stilling til fordelingen, men omvendt gerne bruger mange indlæg på at fortælle hvad der ihvertfald er dumt!

  For mit vedkommende så jeg gerne at både tandlæge og læge blev gjort trangsbestemt, så dem med få midler ikke skal betale og dem der har råd, skal betale et mindre gebyr. Det tror jeg alle ville vinde på.

  Og så er jeg ikke enig i at vi er for dårlige til at fange de svære sygdomme tidligt. Jeg kender virkelig, virkelig mange som har fået konstateret og overlevet kræft. Fordi vi er blevet ret skarpe på det herhjemme. I det regnestykke er ældre mennesker (+75) ikke med.

  Jeg er sgu selv lidt i tvivl om hvordan jeg ville fordele en pose penge. Jeg ved at jeg ville sætte kultur på sidstepladsen. Fordi jeg mener at der er rigtig mange andre ting der kommer før det.

  Ældre 15%
  Sundhed 15%
  Uddannelse 12%
  Mijlø 12%
  Børn/unge 12%
  Socialforvaltning 10%
  Infrastruktur 7%
  Forsvar 6 %
  U-lands bistand 4 %
  Udlændinge 4 %
  Kultur 1%
  2 % til uforudsete udgifter.

  Og så måtte jeg lige skære, for i første omgang havde jeg fordelt 103 kroner smiley

  For mig skulle det være en klokkeklar forudsætning at ALLE der er syge eller på anden måde uarbejdsdygtige, pilles af kontanthjælp og sættes på en varig eller midlertidig pension. De skal fredes for det cirkus der er med de arbejdsdygtige.

  Og så vil jeg gerne smide en masse penge efter udlændinge, primært i deres hjemlande og når de kommer her, så give den fuld skrue de første 3 år. Men efter 3 år er der lukket, og de skal ikke stilles bedre end danskere.

  Hvordan pengene lige fordeles, har jeg jo ikke dyt forstand på. Men vores ældre skal i dén grad have meget mere, både i serviceniveau, men også et hop op i pension. Og sygehusvæsnet skal have en bunke penge, så de kan få styr på alle de mange, mange løse ender - så der kan laves en holdbar plan der sikrer patientsikkerheden, men som også giver ordentlige vilkår for de ansatte.

  Og så så jeg gerne at alle borgere kunne søge om tilskud til en fritidsaktivitet, som får dem til at røre sig. Igen trangsbestemt.


 • #78   11. maj "Men det er typisk venstrefløj at tænke sådan, altså at Staten betaler = gratis !"

  Sig til, hvis du har brug for oversættelse, Holly - fx "gratis" betyder i denne sammenhæng, at folk ikke skal have penge op af lommen - at de HAR betalt via skatten smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.187
  #79   11. maj Jeg er enig i at det er et sjovt spørgsmål, A. Jeg vil gerne give det et skud men det kræver at man lige sætter sig ind i hvad pengene egentlig går til (jeg tror der er ret mange glemte poster i de nævnte opslag), så nu har jeg fundet finansloven frem og vender måske tilbage med svar i aften!

  (hvad man ikke gør af overspringshandlinger for at undgå at ordne køkken smiley )


 • #80   11. maj Efter at have tænkt grundigt synes jeg bare vi skal bruge 80kr på hundeskov rundt om Odense, resten må i selv fordele smiley

 • #81   11. maj Ida, jeg har skullet gøre badeværelset rent hele dagen, men har i stedet dampet trægulvet, plukket øjenbryn, skilt min Kärcher gulvvasker ad (og samlet igen uden at løse problemet), set virkelig meget dårlig tv, spist jordbær, børstet hunde og lagt et meget simpelt budget for Danmark smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.187
  #82   11. maj Damn du er effektiv! Jeg er endnu ikke stået ud af sengen! smiley smiley

 • #83   11. maj Er jeg virkelig den eneste , der synes at folkepensionister sagtens kan klare sig for det de får i pension .
  Jeg er på folkepension …. og har INGEN indtægter udover den.... Altså ren folkepension og ingen opsparing …. men får ATP.

  Folkepensionister får foruden pensionen... og hvis man KUN har sin Folkepension.
  Boligydelse
  ½ licens
  Helbredstillæg ----> 85% på medicin - kan få lavet tænder ----> 85% tilskud … varmetillæg Fodpleje ----> tilskud 85 % …. + hvis man har behov gratis voksen-bleer … Gratis kørsel til og fra hospital og læge ---> hvis man har behov. osv osv .

  Man får fuld Ældrecheck , hvis man kun har sin Folkepension.

  Jeg synes sagtens man kan klare sig for sin Folkepension …. men det kræver selvfølgelig at man ikke har gæld , man går og betaler til …. men da man ved man lander på Folkepension en dag , så må man sørge for at man ikke skylder nogen noget ( banklån … eller hvad man nu har haft , skal man selvfølgelig have ud af verden først )

  Så jeg vil gerne undvære min ældrecheck . hvis det kommer til at gå til mine børnebørn og kommende oldebørn … og til sygehuse .


 • #84   11. maj NIITIB: Endelig en der er tilfreds, dem er der langt imellem smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.187
  #85   11. maj Jeg ved ikke så meget om folks økonomi er tilstrækkelig, for det er så forskelligt fra person til person mht. udgifter. Jeg tænker mere hvad vi byder dem i hjælp. Når ældre ikke kan få bad og rengøring så tænker jeg at prioriteterne er gale.

  Da min egen mormor var knap 80 og helt afkræftet af kræft i hele kroppen søgte hun om let rengøring hos kommunen (hun kunne løfte en karklud men havde ikke kræfter til at løfte støvsuger eller gulvvasker). Der kom to damer fra kommunen med stopur, som mente at det kunne min mormor godt klare for på en hel dag, hvor hun sørgede for at havde møbler stående strategisk rundt omkring til at klamre sig til når kræfterne slap op, og så pauser så behøvede hun ikke hjælp til 7 kvm køkkengulv samt badeværelsesgulvet. Kort tid efter var hun så afkræftet at hun døde.

  Og nu har jeg ikke så ondt af min mormor, for hun havde grundet en arv og min morfars tjenestemandspension råd til at hyre privat rengøringshjælp, men jeg har ondt af de der ikke har råd til den luksus og må leve i deres eget skidt.


 • #87   11. maj Jeg er ked af jeg glemte miljø og naturbevaringer. Der skulle gøres meget mere og skrives mange love der forbyder rydning af mere dansk skov

  Flot Nittib

  Stemningsbillede - vi har i dag gået rundt ved Møns Klint og har slået lejr for natten på en shelterplads


  profilbillede
 • #88   11. maj Både og Nittib, for problemerne kommer når man skal have hjælp udefra til rengøring, indkøb, madlavning osv.

  Jeg kunne faktisk godt unde vores lands pensionister lidt frås og luksus. At der var råd til at rejse til Mallorca med Olle-Kolle-klubben, købe måltider af god kvalitet, få ordentlig rengøring osv.

  Jeg synes at dem der har slidt og slæbt et helt liv, fortjener at blive belønnet for det.

  Når jeg ser på mine forældre, er de virkelig priviligerede. De har begge sparet op, og huset er betalt af for mange år siden. Min mor har ad flere omgange fået udbetalt et beløb for kritisk sygdom, og de penge har de sparet op.

  Men min mor der ikke er fyldt 70 år, er næsten væk af alzheimers. Og min far passer hende. Han har brug for et pusterum af og til, og det eneste tilbud der er, er at min mor kommer i aflastning på et plejehjem. Hun har stadig så mange kopper hjemme, at hun bryder grædende sammen ved tanken. Så løsningen er at naboerne “passer” hende et par timer, og er det flere dage, tager jeg derned.

  De køber rengøring selv, de køber nogle færdige måltider (når jeg ikke har fyldt fryseren op) og de har selv købt alskens dimser til at spore min mor når hun går hjemmefra og bliver væk. Tænk hvis de ikke havde haft 15.000-20.000 til gadgets - ure, såler, døralarmer og alle med hver deres abonnement.

  Mine forældre har råd, men hvad med dem der ikke har? • #89   11. maj " skrives mange love der forbyder rydning af mere dansk skov "
  Det har vi haft siden Christian Syvtals tid


 • #90   11. maj Min mor fik MASSER af hjemmehjælp - og et par af hjælperne kendte hende faktisk smiley
  Jeg ville frygtelig gerne, at hun var kommet på plejehjem og fået tryghed de sidste måneder af hendes liv - men det var hun ALT for god til iflg. kommunens regler: "Kan man klare sig, hvis man får 10 gange hjemmehjælp i døgnet, er man for rask til plejehjem".
  At min mor faldt og lå i sit eget bræk en hel nat mellem to hjemmehjælpsbesøg var nok bare uheldigt - eller MÅSKE er kommunens regler ikke helt optimale.
  Men tusind tusind tak til somaliske Nigel (SOSU), der gjorde sit ypperste for min mor (inkl. at køre på apoteket for hende i sin fritid) i flere år - og til det sidste smiley smiley smiley


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 9 Emner: 36 Svar: 3.187
  #91   11. maj Isabelle, jeg tror det er meget kommuneafhængigt hvor meget hjælp de ældre får. Det giver sig selv at en kommune med masser af høj-indkomst-familier har flere penge, mens en kommune, som den min mormor boede i med en del arbejdsløse, ganske få højindkomstjob, en voldsomt stor del ældre (set i forhold til andre kommuner) ikke har ligeså meget at gøre godt med.

 • #92   11. maj Jeg er sikker på, at du har helt ret, Ida - og tænker på dengang, jeg arbejdede på en folkeskole i Ordrup/Charlottenlund. Hold nu kæææææft, hvor var der penge til busture, teaterture og andet godt til ungerne, som der ALDRIG var mulighed for i de fattigere kommuner.

Kommentér på:
Danmarks budget - kan du lægge det?