{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
646 visninger | Oprettet:

Ida
Ida
Tilmeldt:
29. aug 2020
Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 1 Svar: 22

Hvor langt må en hvalp gå? {{forumTopicSubject}}

Tænker dette spørgsmål har været oppe nogle gange allerede, men nu kommer det så igen...

hvor langt mener i en 9 1/2 ugers hvalp burde gå?

Jeg gør meget ud af at socialisere min nye hvid schæfer hvalp og i starten var vi bare ude og gå små ture og side og kigge på hvad der sker rundt omkring, men nu er vi altså nået dertil hvor at der godt må ske lidt mere.
indtilvidre går vi en tur om morgnen. Vi bruger nok lige under en time, men det er jo selvfølgelig med massere af stop og i langsomt tempo, så i realiteten går vi 500m til 1km. Efter denne tur er hun egentlig stadig fyldt med energi, men falder i søvn efter hun har leget lidt indenfor. Om eftermiddagen er vi så begyndt at gå over i skoven, hvor den korteste mulige rute rundt er på ca. 2 km. stadig i langsomt tempo, men hvor vi får hilst på hunde, snuser en masse og hopper lidt rundt det høje græs osv. Denne tur gør hende træt resten af dagen og vi går efterfølgende kun ud for at komme på toilet.
jeg bor meget småt og har ingen indhegnet have, så det er kun når vi går tur at hun kommer ud og bevæge sig. Jeg har egentlig ikke tænkt så meget over om turene er for lange, da vi tager det i hendes tempo, med sad så lige og læste om hvilke "regler" andre følger og kan da så godt høre at jeg er ret meget over hvad andre mener er passende...
så... burde jeg gå kortere ture af frygt for at give hende dårlige led? (eller andre sygdomme) eller ville kortere ture bare medføre at hun går/løber de manglende kilometer indenfor?


Kommentarer på:  Hvor langt må en hvalp gå?
 • Zoe88
  Zoe88 Online Tilmeldt:
  jul 2011

  Følger: 9 Følgere: 9 Emner: 2 Svar: 539
  #1   26. okt Jeg synes en times gåtur to gange dagligt lyder af vildt meget for en 9,5 uger gammel hvalp.
  Da vores Golden retriever var i den alder, der gik vi slet ikke rigtigt ture endnu. Det var nok for hende, at komme ud og snuse i haven, eller komme med ud og tømme postkassen.
  Da hun var 15-16 uger gammel gik vi en tur på 30 minutters tid om morgenen, og tog en lille snusetur på 10-15 minutter om aftenen. Og så almindelig træning og aktivering derudover.


 • #2   26. okt Hvis der er mange stop hvor hvalpen kan slappe af, kan der jo hurtigt gå en time og så er man måske kun gået 500m smiley

 • #3   26. okt Jeg ville være ked af, hvis mine hvalpekøbere gik så langt med så lille en hvalp, må jeg indrømme.
  Man siger Ca 1 min pr uge hvalpen er gammel. Dvs det er i snor. Her er større risiko for, at hvalpen vil komme til at gå skævt, og derved belaste led og knogler. Der som sådan fri leg i haven.
  De første 14 dage skal man sådan set kun lære hinanden at kende. Ud ved vejen, skov, strand og bare sidde 10 min og kigge, og så hjem igen. Uden at du kan se det, så stresser det hvalpen enormt meget, og stressniveauet er Ca 48 timer om at falde til normalen. Dvs der skal faktisk gå nogle døgn imellem de "store" oplevelser. Giver man hvalpen nye indtryk hele tiden, så risikerer man lige netop en hund, der kan have svært ved at finde ro, ikke være alene hjemme og generelt bare stresser, da det høje niveau for stress hormon i blodet bliver kronisk. Det er en fejl at tro, at man skal nå alle steder hen de første 14 dage. Ofte sælger vi først hvalpene som 10 uger. Specielt når det er førstegangshvalpekøbere. Hvalpene er bare mere "modne" til at modtage så mange indtryk.


 • #4   26. okt I den alder bør fokus være på positive oplevelser og ikke reelle gåture.
  Kør ud til vand, by, skov osv, og lav miljøtræning i små bidder.
  Gåture trætter sjældent. Lav mentaltræning, tricks eller søgeøvelser i stedet. Det trætter væsentligt mere.


 • #5   26. okt De første uger kombinerede vi gåtur med oplevelser som at køre et stop med toget, kigge på den nærmeste by/gågade/park osv og så hjem igen. Der kunne sagtens gå et par timer med det (ventetid ved station osv), men vi gik ikke ret meget.
  Egentlige gåture var mere sådan nogen små runder hvor vi øvede at gå pæntbi snor og den slags.

  Jeg har ikke holdt mig til "maks så og så langt", men begrænsede gåturene i snor i begyndelsen til fordel for enten at kunne løbe frit eller oplevelser.


 • #6   26. okt Jeg synes så overhovedet ikke at 2-3 km fordelt på 2 ture er langt eller meget. Og den der “1 minut pr uge”-regel gælder regulær gåtur, altså hvor hunden marcherer afsted i støt tempo i snor.

  Når I bruger så lang tid på så kort distance, tyder det jo netop på at hunden ikke bliver trukket afsted, men at den laver alt det, en hvalp skal.

  Jeg kan slet ikke se problemet i din strategi. Tværtimod synes jeg at du netop prioriterer oplevelser og snus, frem for bare at stæse afsted smiley

  Jeg deler lige mit yndlingslilnk, som siger noget om hvalpe og aktivitet: https://www.paastreif.no/Hunders-normale-søvn-og-aktivitetsbehov


 • #7   26. okt Jeg bruger tiden og energien på socialiseringsture

  Kører ud til forskellige scenarier og bevæger os en smule rundt der: gågader, trafikerede steder, steder med mange mennesker, togstation, strand og hvad jeg jeg ellers kan finde på, det kan sagten betyde at vi opholder os et sted i lang tid.

  Gåturene er kun ultra korte og mest for at vænne hvalpen til snoren,

  Jeg bruger ikke at tage tid på, altså har ikke et max, men forsøger at bruge min fornuft


 • #8   26. okt Jeg synes heller ikke det lyder som meget overhovedet, bliv du bare ved med det smiley

  Sam var fuld af krudt som hvalp og endnu mere som unghund. Jeg kørte ud med ham i forskellige miljøer hver dag, så dagene aldrig var det samme, om han fik bevæget sig 700 meter eller 3 km, gik jeg overhovedet ikke op i, vi brugte den tid han ville bruge på at snuse rundt, løbe og lege, samt træne i de forskellige miljøer, han var iført lang line, hvis ikke han kunne være løs, det var så vigtig for ham at kunne få lov til at bruge sin krop.
  Han gik yderligere til træning 2 gange om ugen.
  Og havde hver aften hvalpe flip i 10 min. for fuld drøn ind og ud af haven, det hører sgu med sig at have hvalp, lad nu hvalpene bruge sig selv lidt smiley

  Har du ikke have eller andre steder din hvalp kan være løs, så sæt en lang line i, så hun kan få lov til at bevæge sig noget mere i ønsket tempo, alt behøver ikke at foregå i roligt tempo, så var min hvalp eksploderet smiley


 • #9   26. okt Enig med #6&8
  Så længe hvalpen ikke bliver slæbt afsted på lange ture med tanke for at trætte den fysisk, så kan jeg ikke se problemet.


 • #10   26. okt Jeg ser heller ikke noget problem i 1-2 km i langsomt tempo med fokus på snusen og oplevelser i hvalpens tempo.
  Da Perle var 9 uger var hun med på camping på Fanø. Her var vi på et par lidt længere gåture; hun gik det hun havde lyst til og så blev hun båret når hun begyndte at se lidt træt ud. Hun gik selv ca 2 km.
  Går jeg en runde på marken herhjemme har jeg gået 900 m; det vil jeg egentlig forvente at min nye doberhvalp vil kunne sådan rimeligvis med det samme jeg har hentet hende smiley


 • #11   26. okt Sjovt at høre så forskellige holdninger folk har smiley

  Tror et par af jer misforstår hvad jeg mener med "gåtur" for vi er ikke ude og spadsere i 1 time uafbrudt. Jeg har bare kun mulighed for at socialisere med snor på imens jeg går ved siden af. 1km/t er ikke just en imponerende fart jo smiley
  så ja, det forgår netop med lang sporline (i hvertfald der hvor det er muligt) og med en masse stop og snuse/kigge pauser i forskellige omgivelser. Jeg er heldig nok at bo tæt på busstoppesteder, skole/fritidshjem og en skov med en sø og mange hunde og mennesker man kan kigge og/eller hilse på.
  Jeg har ikke fornemmet at hun ikke syntes det er sjovt at komme ud og "gå" - tvært imod så elsker hun at komme ud og opleve noget, hvilket var netop derfor vi begyndte at gå længere. For selvfølgelig er det vigtigt at alle oplevelser er positive!

  Det lyder da til at vi fortsætter så, men ikke går længere end det vi gør nu, selvom det heller ikke er faldet mig ind smiley


Kommentér på:
Hvor langt må en hvalp gå?

x