{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
613 visninger | Oprettet:

hejdi l
hejdi l
Tilmeldt:
1. nov 2011
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6

Efter indbrud er min hund begyndt at gå amok når hun er alene {{forumTopicSubject}}

Hej jeg skriver fordi jeg er i tvivl om hvad jeg kan gøre. Min hund varv så uheldig at for omkring 2 måneder siden var hun ude for et indbrud, imens hun var alene hjemme. Hun var i forvejen en hund der ikke var så glad for fremmede, men det var vi i gang med at træne, og med det hensyn har vi også en adfærdspecialist på. Førhen var der intet problem med at hun var alene hjemme, og når man kom hjem var hun glad for at se en, men hun sad pænt og ventede på vi tog kontakt til hende.
Efter indbruddet begyndte hun at finde forskellige ting som hun kunne ødelægge når hun var alene, i starten var det bare papir, og noget lignende, hvor vi så fjernede det. efterfølgende så begyndte hun at finde alt andet, og til sidst tog hun desideret et piskeris, som der var rent. Vi kontaktede så vores adfærds specialist og spurgte om vi så kunne lukke hende inde i vores køkken, for det var sådan vi ikke vidste hvad hun ville tage til sidst, og i køkkenet var der ikke rigtig nogle ting. Det gik som sådan også fint de første par gange, men så begyndte hun at kradse i døren og karmen, og her igår kom vi decideret hjem til et gulv der var revet helt op og var flænset. Jeg ser så på min hund at hun har kradset sig selv til blods, så det er ikke fordi hun keder sig når hun er alene.
Vi ringede så til adfærds specialisten igen, fordi vi jo simpelthen er i chok, og simpelthen ikke ved hvad vi skal gøre. Han siger så at der kun er 2 ting jeg kan gøre. Det ene er at skille sig af med hende, enten til en der altid er hjemme, eller på anden vis. eller også at vi skaffer hende et bur, og træner hende i at bruge det, og indtil hun føler at buret er et trygt sted må hun sættes af ved mine forældre når vi skal gå.
Jeg er bare virkelig splittet om hvor vidt det at skaffe et bur er et godt valg, for jeg er bange for hun så vil føle sig endnu mere indespærret. Hvis vi skaffede et bur til hende, ville vi selvfølgelig skaffe det i en god størrelse, så hun kan bevæge sig.
Så jeg er virkelig nysgerrig efter at hører jeres mening med et bur.
På forhånd tak til dem der vælger at svare.
Kommentarer på:  Efter indbrud er min hund begyndt at gå amok når hun er alene
 • #1   9. aug 2018 Stakkels jer og stakkels lille hund!

  Et hurtigt spørgsmål: Hvad lavede I af alene hjemme-træning efter indbruddet? Hvordan vænnede I hende til at være alene hjemme efter det?


 • #2   9. aug 2018 Jeg ville ALDRIG vælge burløsningen: Har en bekendt hvis hund havde samme adfærd, og som, når ejer var hjemme, var superglad for buret - men en dag kom de hjem til en hund der havde knækket sine hjørnetænder i kampen for at komme ud smiley

 • #3   9. aug 2018 Et bur kan være en løsning, men der er så meget arbejde ved at vænne hunden til det, at spørgsmålet er, om det ikke er en ide at sætte mere ind på alene hjemme-træningen generelt først?

 • #4   9. aug 2018 Stakkels, stakkels lille hund, som er så traumatiseret smiley

  Drop tanken om at lukke hende inde i et bur - det vil være et overgreb af dimensioner på hende!

  I skal igang med at træne alene hjemme helt forfra, ligesom med en hvalp. Så det starter med minutter, og så bygger i langsomt op.

  Når situationen er som den er, ville jeg overveje at kontakte dyrlægen og få startet hunden op på fx clomicalm. Bonus er at det også vil have gavn hen over nytår, hvis det er noget hun døjer med. Det er skrappe sager, og bestemt ikke uden risiko, men flere har brugt det som et meget positivit støtteredskab ved fx lydangst og seperationsangst.

  Og så lov mig at slette den adfærdsdims’ nummer og finde en ny, hvis I får brug for det.

  Et bur er i øvrigt formidabelt, forudsat at hunden elsker at være i det og at lågen står åben konstant. Ingen hunde, og slet ikke en der er angst, skal spærres inde i et lukket bur en hel dag smiley

  Alt mulig held og lykke til jer - og godt din mavefornemmelse siger at noget med bur er galt.


 • #5   9. aug 2018 ""må hun sættes af ved mine forældre når vi skal gå. ""

  Eller kunne det være løsningen, hun er der, når I er væk?


 • hejdi l
  hejdi l Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
  #6   9. aug 2018 Batdog, vi var i starten hjemme for at hun kunne falde til ro. Efterfølgende gik vi tilbage til det vi gjorde som hun var hvalp, at stille og roligt lade hende være lidt tid alene af gangen, hvor vi lidt efter lidt begyndte at give det længere tid. Det så også ud til at det virkede, og det gik fint, da vi så var kommet op på halvanden time, begyndte vi så at lade hende være i lidt flere timer, men vi har ikke været længere tid væk fra hende end 5 timer. Men lidt efter begyndte hun så at lave ravage. • hejdi l
  hejdi l Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
  #7   9. aug 2018 Trine G, er også det jeg er bange for ville ske smiley


 • #8   9. aug 2018 Hvor er I henne af i verden?

 • hejdi l
  hejdi l Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
  #9   9. aug 2018 A med Bomstærk og Tykke. Det lyder valg fald som en god mulighed så hun lige kan begynde at føle det er trygt at være alene. Jeg har ringet til dyrelægen, hvor de vil få deres adfærdsspecialist til at ringe, så vi kan få en snak. smiley

 • hejdi l
  hejdi l Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
  #10   9. aug 2018 Maj-britt det er ikke muligt på længere sigt, da min mor ikke har det godt fysisk så hun ville ikke kunne holde til det.

 • hejdi l
  hejdi l Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
  #11   9. aug 2018 Batdog vi bor i varde

 • #12   9. aug 2018 Heidi, kontakt eventuelt dyrlæge Maj-Britt Højer Clausen på Varde Dyrehospital, og fortæl hele historien. Hun er selv opdrætter, og jeg ved at hun vil lytte til alle dine bekymringer.

 • Anni
  Anni Online Tilmeldt:
  maj 2009

  Følger: 4 Følgere: 15 Emner: 128 Svar: 5.617
  #13   9. aug 2018 Lov mig, at du aldrig mere vil ringe til den adfærdsspecialist, for specialist er han i hvert fald ikke, og da slet ikke i hundeadfærd.

  Jeg håber, at du vil få løst problemet så hunden igen kan blive tryg.


 • #14   9. aug 2018 TS vil du sende en PB til mig med navnet på adfærdsspecialisten?

 • #15   9. aug 2018 Sikke nogle forfærdelige råd at give!!
  Selvfølgelig kan det trænes forfra, hvis I har ressourcer til det..


 • hejdi l
  hejdi l Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
  #16   12. sep 2018 Hej alle igen, vil bare lige komme med en opdatering.
  Vi valgte at skaffe et bur, men ikke et hun bliver lukket inde i, men et hun kan søge tryghed i hvis hun føler at der sker for meget.
  vi begyndte i starten at kaste nogle godbidder ud til hende inden vi gik ud af døren i meget korte intervaller, og bad hende om at søge, og det virkede også rigtigt godt. vi har gradvist øget tiden med at være alene hjemme, efter om hun ligger og sover når vi kommer hjem og det ser ud til at alt har forholdt sig som det skulle. dette har medført at vi faktisk er kommet op på at hun kan være alene hjemme i 4 timer nu, så vi er meget positive, og fra i næste uge af så begynder hun at være alene hjemme imens jeg er i skole, da jeg ikke har nogle helt vildt lange dage, og det derved max. ville være 5 timer hun skulle være alene, så det ikke blev for meget nu hvor det virker til vi er ved at være et godt sted med træningen.
  Tak for alles svar, det betyder meget smiley


Kommentér på:
Efter indbrud er min hund begyndt at gå amok når hun er alene