{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.207 visninger | Oprettet:

Hvorfor bruger du kvæler halsbånd.. {{forumTopicSubject}}

Efter at have læst det nye nummer af hund og træning, kunne jeg egentlig godt tænke mig og vide lidt om hvorfor nogle bruger kvæler halsbånd - Samt bruger I den korrekt ??

Syntes at det er meget tankevækkende at 91% af tilfælde med skade i nakkehvivler er forsaget af hårde eller langvarige ryk i linien...

Personligt er jeg selv blevet opfordret af en træner fra DKK at bruge kvæler halsbånd, men afslog da jeg ikke bryder mig om ideen bag den... Så hellere bruge det længere tid på at træne med hunden i stedet for..

Men vil da gerne høre fra jer andre om jeres erfaringer.
Kommentarer på:  Hvorfor bruger du kvæler halsbånd..
 • #1   24. apr 2009 Jeg bruger den på Dumle fordi den ikke ruster, bliver hård eller på anden måde er dum når han har været i vandet (hvilket han meget ofte er).
  Det skal dog siges at vi stort set aldrig har snoren i kæden. Den sidder i selen og kæden bliver så på med hundetegn når han leger med andre hunde, løber løs e.l. hvor vi tager selen af.
  De enkelte gange vi har snoren i halsbåndet (feks. hvis der kommer andre hunde imod os der er i snor, cyklister e.l.når vi er i hundeskov) er den på lås så den ikke kvæler.


 • #2   24. apr 2009 Jeg er en af dem der bruger kvæl når jeg træner min hund.

  Jeg bruger lyden af kæden samt det lille nap det giver i halsen til at skabe opmærksomhed og fokus.

  Min hund ved at når hun får kæden på så er det fordi at vi skal være seriøse og ikke bare ud og gå en hyggetur.

  Jeg kunne aldrig finde på at bruge kæden til at "kvæle" hende med. Har hun en dag hvor hun er lukket og på ingen måde vil høre efter så bliver kæden sat i neutral (så snoren er sat i begge ringe) og så træner vi videre senere.

  Ved ikke om det er den rigtige måde at bruge den på, men det har ihvertfald virket rigtigt godt for både mig og Sitta :O)


 • #3   25. apr 2009 Jeg bruger kvæler for at sikre mig at Kia ikke løber ud foran en bil. I et alm. halsbånd trækker hun mig med, i et kvæler stopper hun hurtigt. Og det er selvf. til jeg får hende lært at man ikke hyrder biler ...

  Ellers så bruger jeg det som halsbånd om sommeren fordi hun bader meget og de andre halsbånd ikke kan holde til dette i længden. Og i kvæleren kan hun have det lovpligtige hundetegn :o)


 • #4   25. apr 2009 Kia er meget ked af at bruge halti så det vil jeg ikke byde hende ...

 • #5   25. apr 2009 Jeg har prøvet men Kia bliver panisk og stresset og det har desværre modsat virkning. Skal så lige siges at hun efterhånden sjældent har sin kvæler på fordi hun er ved at blive så god til at ignorere bilerne :o)

 • #6   25. apr 2009 Jeg kunne aldrig finde på at bruge en Halti på en hund. Der er for stor risiko for at lave skader på hundens nakke med den.

 • #7   25. apr 2009 Jeg bruger det ikke og har aldrig brugt det på min nuværende hund, men gjorde det under indlæring ved min tidligere hund.
  Jeg var ikke helt så erfaren som jeg er nu, men brugte kvæleren til at give ham et lille ryk, når han ikke lystrede min kommando, f.eks. vent (når han trak), og efterhånden skulle jeg bare sige kommandoen, så holdt han igen og gik pænt ved siden. Han var en stor mundfuld (tervueren/border blanding) men der gik ikke lang tid før kvæleren blev smidt væk....
  Jeg har aldrig gået på hundeskole og lært de korrekte kommandoer for div. ting, men jeg finder selv på ord og træningsmetoder, og det har virket for mig - og mine hunde har altid været dygtige og lydige..


 • #8   25. apr 2009 Jeg bruger ikke kvæler..

 • #9   25. apr 2009 Jeg bruger det ikke, da jeg personligt ikke er vilde med dem.
  Jeg bruger helst sele, men min hund kan ikke lide selen. Så han for halsbånd og snor ^^ Vi skal havde købt en ny sele smiley


 • #10   25. apr 2009 Jeg tror også sagtens jeg kunne have opnået samme resultat uden kvæler, og idag bruger jeg udelukkende sele eller et blødt halsbånd.

 • #11   25. apr 2009 Karin A - Du har ret i at det er vigtigt at vende det rigtigt, så det "falder ned" ligeså snart man løsner snoren. Derfor skal man huske at hunden kun skal gå på den ene side (oftest venstre) ellers strammer det jo hele tiden.

 • #12   25. apr 2009 Kia har kvæler på de det fleste naturbilleder i hendes album og man kan se at den hænger løst :o) Men den er rar at have da hun i snor er meget beskyttende og kan være aggressiv, så er hun nemmere at holde med kvæleren (hun er jo ikke en helt lille hund) ... Og selvf. vender den rigtig :o)

 • #13   25. apr 2009 Karin: Nu har jeg mødt Brusi og ham ville jeg også have kvæler på havde han været min :o)

 • #14   25. apr 2009 Vi bruger kvæler... primært som pynt, og har hun det på uden sele. så har vi den i den anden.... dvs den der ikke kvæler

 • #16   25. apr 2009 Hvis kæden bruges rigtig(sættes på så den løsnes ved slap line) er den bedre for hunden end et fast halsbånd hvor hunden trækker. Ja jeg bruger kæde.

 • #17   25. apr 2009 jeg bruger kæde når jeg træner og går tur... simpelthen fordi at han overhovedet ikke reagere hvis han kun har stofhalsbåndet på, det giver sig bare jo mere han trækker.. men når han så har kæden på er den altid sat fast... Aldrig på kvæl, for det pøvs ikke til ham... bare kæden er der så lystre han, og han ved oz hvad der skal ske når han så får kæden på...

  jeg syns ikke det er så slemt med kæde, hvis bare den ikk konstant er strammet til om halsen, så de ikke kan få luft, hvilket jeg har set at nogen gør...


 • #18   25. apr 2009 Jeg brugte kvælerhalsbånd på Luna i sin tid, fordi reglerne dengang var, at man skulle bruge kvæler til konkurrencerne i DcH.

  Jeg har det stadig hængende og bruger det i regnvejr.. Men jeg har det ikke sat i kvæl, sætter bare snoren i begge ringene.. Og så går hun jo mest løst, og der kommer det så af..


 • #19   25. apr 2009 Jeg bruger "kvæl" men ikke kæde. Jeg bruger mine retrieverliner og ellers har jeg seler til dem. Men når vi skal i vandet, er det retrieverlinerne, som er nemme at få af og på. Det kommer lidt an på, hvad vi skal og hvorhen:-)

 • #20   25. apr 2009 Jeg bruger sele på Sonja og kvæler på Balder. Af den simple grund at han laver udfald mod andre og jeg ellers ikke kan holde ham. Men når der ikke er andre hunde er kvæleren selvfølgelig sat i den rigtige side så den hænger løs. Han trækker iøvrigt ikke ellers da kliklyden fra kvæleren virker perfekt på ham.

 • #21   25. apr 2009 Vi bruger kvæler i forbindelse med træning. Men da Scooby trækker meget når jeg går med ham bruger jeg den også på almindelige ture. Men det er igen kun små ryk så han kan mærke det niv det giver samt lyden og så går han egentlig ret pænt med den på. Dog til selve træning må vi ikke bruge det så der træner jeg med det almindelige halsbånd

 • #22   25. apr 2009 ang Halti...

  så findes det en anden alternativ , man kan købe en sele hvor festet til snoren er på brystet så det næsten er det samme som halti ,

  jeg bruger " halv kværler " men det hele er i mykt matriale og så er de faktisk så store at den lille bid som er kværler ikke er i brug , menes det kaldes normehalsbånd , har også sele til hundene,,,


 • #23   25. apr 2009 Jeg bruger en kvæler på mine hunde, Max trækker rigtig meget med alm. halsbånd, lige så bagben osv står helt strækt ud. men sætter jeg en kvæler på ham går han kun linen ud men trækker overhovedet ikke, så jeg tror på sigt det er bedere for ham, bonnie bruger jeg dem kun på for bedere at kunne styre ham så han ikk går med mig, men han trækker alligevel en del.

 • #24   25. apr 2009 jeg mener jeg bruger den rigtigt da jeg ikke giver et ryk hvis han trækker jeg jeg trækker en smule i linen så han forstår at gå pænt, og så skal man altid huske der skal være 5 cm når halsbåndet sidder til omkring halsen

 • #25   25. apr 2009 Britta - Det er rigtigt at bliver den brugt korrekt sker der ingen skade, men hvor mange ved hvordan den skal bruges korrekt... Og hvordan bruges den korrekt..

  Man skal jo også tænke på at når man rykker/trækker i linien bliver kraften koncentreret på et meget lille område, hvilket jo kan være skadeligt hvis det sker tit og ofte...

  Selv bruger jeg også en halvkvæler til at holde hundetegnet og det er det den bliver brugt til... Ellers bruger jeg sele til ham, da han godt kan finde på at lave udfald mod biler, dog er det meget sjældent efterhånden.
  Trækker han, ja så stopper jeg op eller vender om, det kommer an på hvor ivrig han er..
 • #28   25. apr 2009 Mine schæf. har det på hele tiden----Jeg bruger det fordi det er det halsbånd jeg har prøvet som slidder pelsen mindst-----Mine hvalpe og unghunde lærer at gå pænt ved at jeg har kontakt med dem.......Så går de lige ved siden af mig og kigger på mig----Hvad skal vi nu lave mor?????

 • #30   26. apr 2009 vi bruger det på ZUKI , men putter det i den ring hvor den ikke kan ''kvæles'' smiley - det gør jeg ihvertfald ikke .
  Jeg bryder mig ikke om det og jeg har alligevel så meget styr på den med stemmen at det slet ikke er nødvendigt smiley


 • #31   26. apr 2009 vi har et "halvkvæl" til Oompa, da hun kan komme ud af alle seler og halsbånd (sker mest hvis vi er på vej i hundeskoven og hun blir for ivrig) så er det halvkvæl godt, den sidder løst, men svis hun vil trække sig ud, strammer det, så hun ikke kan få det af =)

 • #32   26. apr 2009 vi bruger kæde på træningbanen, først brugte jeg den uden at låse den, men den fik aldrig lov til aty stramme til, nu låser jeg den så den bare er et "alm" halsbånd" - jeg brugte mest kvæler fordi noddie kan få hovedet ud af alle andre halsbånd, og derfor gårhan i sele, men han må ikk have sele på til træning så det var alternativet

 • #33   27. apr 2009 *varme* : arh, den er jeg ikke helt med på - du kan sgu aldrig stole 100% på din hund, heller ikke selvom de er vant til at gå uden snor - du ved aldrig hvornår den finder nået mere spændende !

 • #34   27. apr 2009 varme: jeg kan ikke give dig ret i det der. noddie er så glad for andre hunde at han løber dem alle gladeligt i møde hvis han ikke er i snor, og dette er selvom han fra lille af gik løs. nu er han i snor da det er nødvendigt.
  jeg har efter jeg selv er begyndt at gå med min hund i snor, oplevet flere irriterende episoder med løse hunde, så jeg håber at du har en snor med på din gåtur da jeg ikke tror at du hart dem under 100% kontrol


 • #35   27. apr 2009 varme: jeg synes personligt du er lidt gal på den ved at du ikke vil tage din hund i snor ved mødet med en der er bange for hunde. du ved jo ikke om den person har været udsat for en grim oplevelse - så dårlig opdragelse duer altså ikke at bruge som undskyldning for at det er deres problem..

  jeg synes altid at man bør tage sine hunde i snor ved mødet med andre mennesker eller dyr, da men aldrig ved hvordan de vil reagerer.. det kan også fgiens egen hund dårlig oplevelse


 • #36   27. apr 2009 Gæt hvem ... : er 100% enig !

 • #37   27. apr 2009 Hvis jeg er bange for hunde, så er det da bedøvende ligemeget hvor meget styr du har på den.. Det vil jeg jo aldrig kunne vide.. og 90-99% er heller ikke nok..

  Jeg tager fat i min hunds halsbånd, hvis vi skal forbi nogle mennesker uden hund eller med hunde i snor.. det er da det mindste man kan

  Dvs jeg gør det ikke, hvis det er mennesker og hunde, vi kender


 • #38   27. apr 2009 varme: hva nu hvis din hund pludselig løb derover til fx en hund der ikke ku lide hunde eller et menneske der blev bange..-din hund ku blive bidt eller sparket til hvem ved hva der kan ske..

  du kan ikk sige at din hund aldrig vil løbe derover, man kan bare prøve at stole på sin hund ikke vil, men en dag gør den måske..

  jeg synes det er vigtigt man viser hensyn som fx jeanett gør smiley


 • #39   27. apr 2009 varme: jeg synes det er fint du tager fat i den ene hund, men jeg synes stadig du bør tage dem begge til dig.. jeg ville være typen der råber efter dig at du sku ta den i snor, men det er fordi noddie gange er blevet bidt imens vi gik i snor af løse hunde.. så personligt er jeg den hundeejer der begynder at gå den anden vej da jeg ikke stoler på om folk har styr på deres hunde

 • #40   27. apr 2009 *Det er ik mit problem at folk er bange for dem, det er dårlig opdragelse hjemmefra syntes jeg...*

  Du er sq da ikke den bedste repræsentant for hundejerracen, skal jeg lige love for!!!!!!

  Hvordan kan du være ligeglad med om andre er bange for hunde?? Hvad bilder du digind at sætte mennesker i den bås at det er p.gr.a. dårlig opdragelse at de er bange for hunde? Uanset om det er 2. G`er eller etniske danskere, kan alle mennesker være bange for hunde!! DU er en af dem, som giver os andre et dårligt ry!! JEG ville sq også råbe efter dig, hvis en af dine hunde kom i nærheden af mine!!
  DU mener at folk skal respektere at dine hunde går løs? Men hvor er respekten overfor andre mennesker og hunde fra DIN side?? Går respekten kun den ene vej i din verden??


 • #41   27. apr 2009 varme - de er ikke altid bange for dem, men det er noget med deres tro fordi de mener hunde er urene og så skal de bede og alt muligt hvis de rør dem

 • #42   27. apr 2009 det har også noget at gøre med, at hunde ikke kan aflæse øjnene på en sort hund f.eks. og det samme med meget mørke mennesker, de kan ikk se øjnene så derfor bliver de utrykke samtidig med at personen sringer væk fra dem, så møder de jo et menneske som gør noget de ikk har oplevet før, og så bliver de mere sure. folk med løst hår kan nogen hunde også være sure på da de ikk kan se øjnene, og derigennem skabe kontakt, derfor sætter jeg også altid mit hår op når jeg tager på arbejde

 • #43   27. apr 2009 Varme - dette er en advarsel for dine racistiske udtalelser - den slags anser jeg ikke som ordentligt sprogbrug - så venligst moderer dit sprog tak

  Mvh
  Charlotte
  Hjælpeadministrator for gruppen her


 • #44   27. apr 2009 det er sku da rigtigt nok at hunde foretrækker hvide hunde fordi de er nemmere a aflæse, sådan er det også med mennesker. så må du jo selv om om du tror det eller ej nu du er så klog

 • #45   27. apr 2009 Jeg har nu hverken problemer med at mine hunde er sorte eller at jeg er langhåret. Heller ikke i forhold til andre hunde.

 • #46   27. apr 2009 det er hellerikk alle hunde men nogen ersådan derfor kommer ingen af mine hunde eller hunde jeg har ansvaret for i næheden af andre hunde.

 • #47   27. apr 2009 Så dine hunde kommer aldrig i nærheden af sorte hunde?

  Er dette med at de ikke kan se øjnene noget du TROR eller kan du sende et link, for jeg må være MEGET uvidende??


 • #48   27. apr 2009 jeg har aldrig hørt om hunde kan blive aggresive af løst hår., min hunde træner har næsten altid løst hår *G*

 • #49   27. apr 2009 Tja jeg har en hårtrimmer, så vi kan da bare fjerne alt håret, så er vi da ude over alle de problemer smiley Samt bede alle der er lidt mørkere i huden end os om at male deres ansigter hvide når de færdes udenfor.... • #50   27. apr 2009 Piiiiiiiiv......... Hvad skal jeg så gøre med mine hunde??

  *Vi er dem de andre ikke må lege med.......Vi er det dårlige selskab*


 • #51   27. apr 2009 Chardame **tavlemafiaen og dejlig strigle* *

  En idè til en fiks farve??


 • #52   27. apr 2009 mette;: jeg har kvid maling glans 10 tilbage fra jeg malede badeværelse?? noget for dine hunde?? noddie har et flot baglår og den blir siddende i pelsen længe smiley

 • #53   27. apr 2009 hvid*

 • #54   27. apr 2009 Chardame - Ja Stakkels hund, den ville da blive snot forvirret smiley

  Mette- De skal da bare affarves


 • #55   27. apr 2009 Gæt hvem * nej til mundkurv- JA til ansvar

  Er det blank maling?? For så kommer de sq da til at se sunde og flotte ud i pelsen......


 • #56   27. apr 2009 Hmmmmmmmmmm........Men jeg VIL jo så gerne have at de andre må lege med dem igen??

 • #57   27. apr 2009 mette: ahh den er sådan lidt mellem agtig.. og så er den vaskbar.. så du kan bade dine nye hvide hunde smiley

 • #58   28. apr 2009 Varme

  Det kan godt være du inderst inde føler du har styr over dine hunde, meeeeen jeg synes absolut ikke om en hundeejer som dig, der tror han har styr på sine hunde, og endda vælger ej at have en hundesnor med på gåturen..... Det er sQ da forkasteligt i mine øjne.... Og endda for de personer som er bange for hunde.... Uanset om det handler om forskellige menneskers synspunkt..... Der er nogen mennesker der har fobier over for hunde, som nogen har fobier over for edderkopper bare for at tage et eks..... Og du så til gengæld vælger at vise, jeg er en hundeejer der SKIDER på andres folks angst af den kaliber, ja det er sQ da for usmageligt i mine øjne.... Forresten kan man aldrig være 100% sikker på sin hund retter sig efter hvad ejeren siger..... Du kan aldrig være på forkant i enhver situation, som du stiller dine hunde i..... Og ikke alle og enhver hundeejer vil føle sig tryk ved, at der kommer en person med løse hunde ved sin side.....
  Enhver hundeejer med respekt for sig selv, er på forkant med sig selv og sin hund uden at være til gene for andre mennesker, ved at være voksen nok til at gå ind og påtage sig sit ansvar som ansvarlig hundeejer......

  Og her vil jeg give Chardame ret i hendes holdning om du ikke har styr på dine hunde, når du ingen gang kan kalde den til dig, hvis der er en der står og vifter med en pølse...... Hvad nu hvis det var et lille barn der stod med noget lækkert, og pludselig kommer der en fremmed hund og tager det ud af hånden på barnet, hvordan tror du ikke barnet vil reagere......


 • #59   28. apr 2009 grethe..: du skrev præcis lige de tanker jeg tænker... !

 • #60   28. apr 2009 siger ikke at nogen har været uansvarlige, og jeg har ingen links da det altså ik er noget jeg sådan bar lig gemmer på.

  - jo mine hunde kommer da i nærheden af sorte hunde, men jeg spørger altid om lov til de må snakke sammen er ejer ikk med hundene så går jeg pænt videre?


 • #61   28. apr 2009 * jo mine hunde kommer da i nærheden af sorte hunde, men jeg spørger altid om lov til de må snakke sammen er ejer ikk med hundene så går jeg pænt videre?*
  Det gør man da med alle hunde??

  Med hensyn til Varme, så mener jeg at du er en af de hundejere, som ødelægger RIGTIG mange ting for os andre, som er ansvarlige hundeejere!!!!!!! Uanset hvad politiet siger, så mener JEG at du er dybt uforsvarlig ved at lade dine hunde gå løs alle steder. Og IKKE respektere at folk og andre hunde kan være bange.

  Skal jeg være HELT grov, så mener jeg faktisk at du er en skændsel for os hundeejere!!! • #62   28. apr 2009 mette: klap klap klap.. smiley

  duuuu må noddie snart prøve at lege med den lille (nu store fis) ??- farning af sort hund bør ikke ske først


 • #63   28. apr 2009 Gæt hvem * nej til mundkurv- JA til ansvar !

  Den "lille" fis på over 30 kilo??...*GGGGG*^Ja da:-))


 • #64   28. apr 2009 mette ja det mener jeg jo også man gør.


 • #65   28. apr 2009 mette: ooorhh det fede dyr!!! *G* hihi så er hun faktiskl større end lillemanden.. men det kunne være rigtig dejligt for ham at få flere legevenner i nærheden.. bor ved snoldelev nu så det er jo bare en sviptur til dig:P men vi må da finde en dag så

 • #66   28. apr 2009 Gæt hvem * nej til mundkurv- JA til ansvar :

  Ja, men jeg synes jo STADIG at hun bare er en bette fis,........*GGGGG*


 • #67   28. apr 2009 varme du siger jo selv at din lab var mere intra i den varme pølse end på dine ordre, så må du da erkende det ik er at have styr på hunden.
  her den anden dag var mig og max ude og gå tur uden snor i noget eng, og vi så en fasan eller retter en masse som var vilde serfølgelig, og han kiggede kun på dem, de var få meter foran ham men han gjorde ingen ting, jeg skyndte mig at tage snor på hm for kan jo aldrig vide mig sikker, men jeg roste ham til skyerne og kunne tude af stolthed, og han fuglte med uden problemer.


 • #68   28. apr 2009 mette: jeg synes jo også bare noddie stadig er min egen lille "prutte hund".. meeen han vejer jo ikk 3 kg mere *F*

Kommentér på:
Hvorfor bruger du kvæler halsbånd..

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside