{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.848 visninger | Oprettet:

Trist :-( {{forumTopicSubject}}

1 kennel har hvalpe til salg fra minimum 5 forskellige kuld smiley

Hvorfor køber folk sådanne steder??? Hvordan kan man forvente at hvalpene har fået socialisering? Eller tænker man slet ikke socialisering, men bare på at få en hund og den må ikke være for dyr?

Dette er IKKE en for/imod tavler-tråd!!!

Det er en reel bekymring for hvordan folk, i disse tider hvor alt kan findes på nettet, stadig kan finde på at købe hvalp fra disse hvalpefabrikker??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Trist :-(
  • #1   30. nov 2012 Jeg tror mange ikke sætter sig særlig ind i det. Faktisk tror jeg mange tror, at en kennel, det er noget med mange hunde og mange kuld, så det sætter man ikke spørgsmålstegn ved. Hvor tit har vi ikke set herinde, at folk skelner mellem en kennel, og så folk, der har deres hunde inde i huset og ikke opdrætter for pengene, underforstået at det er det en kennel gør.

    Så hvis hvalpekøbere, der ikke ved så meget om det, kommer ud for at se på hvalpene, og der virker rent og hundene ser ok ud, og sælger gør indtryk af at vide, hvad han eller hun snakker om, så går de vel ud fra, at det er helt almindeligt.

    Da jeg havde mit f'ørste kuld, var der en der spurgte mig, hvornår jeg havde åbent, som om jeg var en bedre netto eller brugsen. Ikke af ond vilje eller for at fornærme mig, vedkommende viste ikke bedre.


  • #2   30. nov 2012 ja jeg tror også Lene har ret.

    prøv at tænk på hvor mange der herinde skriver, jeg har købt hund ved en privat = ingen stamtavle

    da vi flyttede herud gik rygtet i forvejen "de har en kennel" - naboerne blev lettede da de opdagede at vi KUN havde 4 hunde.

    jeg tror man forbinder kennel med rigtig mange hunde og ikke tænker over det, hvis der er hunde i stalden eller mange kuld.



  • #3   30. nov 2012 Der er ufattelig mange som ikke aner hvad en kennel er...
    inden jeg fandt sammen med konen troede jeg at en kennel var et sted hvor hundene boede i en stald eller tilbygning, med mange racer, mange hunde og massere af hvalpe hele tiden..

    Og den dag idag 3år senere ved jeg bedre da vi selv er ved at søge kennelmærke, som jo ikke betyder at vi skal have gud ved hvor mange hunde og hvalpe.

    Dog møder vi stadig folk, både familie, venner og bare folk på gaden der når vi kommer ind på emnet at en kennel er som jeg troede engang.

    Så nok derfor mange tror en kennel er et sted med mange hunde, men ikke noget underligt ved massere af hvalpe. Desværre


  • #4   30. nov 2012 Jeg tror ligesom de andre, at det skyldes uvidenhed.


  • #5   30. nov 2012 Jep tror også at det skyldes uvidenhed.

  • #6   30. nov 2012 Når det er en erhvervs opdrætter, så er der altså nogle regler man skal følge, dvs at hundene skal have individuel kontakt hver dag. Og så er man nød til at ansætte folk til socialiseringen, man skal jo kunne dokumentere at der er den fornødne tid til hundene, og det kan du kun, hvis du har folk ansat. Så jeg kan ikke se at det nødvendigvis er dårligt at de har så mange hunde, tværtimod er der langt mere kontrol med disse steder, og er stedet dårligt skal det jo nok komme ud, altså hvis de laver syge hunde og ikke vil erstatte osv.

    Jeg synes simpelthen ikke at det er fair at generalisere på den måde, for jeg er ret sikker på at der er mindst lige så mange eller flere der kun får 1 enkelt kuld om året, der er værre.....

    Men det er så min mening, og det er jo op til hver enkelt om man er til den slags opdræt eller om man vil købbe fra en hobbyopdrætter...en erhvervs opdrætter lever jo selvsagt af det, og må jo kunne sælge sine hvalpe, siden de kan få det til at løberundt;-)


  • #8   2. dec 2012 Pia: jo der er regler i hundeloven og indiviuel kontakt.

    https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2680

    Paragraf 27 stk 2.


  • #10   2. dec 2012 Jeps...og lige nøjagtig derfor synes jeg heller ikke at det er fair, at man skærer alle over én kam, fordi der er mange kuld eller hunde:-)

  • #12   2. dec 2012 Jeg tror simpelthen, man skal være super professionel for at kunne gennemskue, hvad et godt hvalpehjem er.
    Jeg kom som gæst i et hjem et par gange om året gennem 5 år.
    Manden havde et par jagthunde gående i en hundegård, ellers var det ikke skyggen af en hund i hjemmet.
    Den første gang, jeg var der, blev jeg vist rundt i hele huset, og der var ingen hunde.
    Flere år senere fandt jeg ud af at konen opdrættede hunde.
    Via hundewebben kunne jeg konstatere, at i de fem år, hvor jeg var gæst i huset, havde hun haft 3-4 kuld om året.
    Racen er en lille selskabsshund.
    Hverken hundemor eller hvalpe har nogen siden været inde i huset, andet end når en hvalpekøber her meldt sin ankomst.
    Senere har jeg mødt en hvalpekøber, der har købt hund der.
    Hvalpen var næsten 1 år, inden den blev renlig og meget sky.
    Hundemor havde tisset på gulvet, mens de havde været der, for at se hvalpen, Men det blev hurtigt tørret op med et smil, " for tæverne bliver jo meget ofte lidt utætte, når de lige har fået hvalpe".
    Hvalpekøberen fortalte bagefter, at de skønne hvalpe og den søde opdrætter havde sat alt fornuft ud af drift.
    For hundesnorene i entreen manglede, mad-og vandskåle og legetøjet manglede.
    Det var ikke et hundehjem, hundene boede i stalden.
    Men det er søreme svært for en hvalpekøber at gennemskue.





  • #13   3. dec 2012 Ja der er ikke mange som opdrætter min race sådan her. Mit kuld fra i år.

    profilbillede
  • #14   7. jan 2014 Hejsa. jeg har oprettet en gruppe, der hedder "Hunde Salg - Køb ikke de her steder".

    Grupper er oprettet for at gøre det nemmere at komme uden om syge hvalpe, hvalpefabrikker og hundehandlere. Og om nødvendigt at stoppe dem, ved at melde dem. Så har i dårlig erfering eller kender til nogle af disse "grupper" er i velkommen til at tilføje jeres historie.
    https://www.facebook.com/groups/601699863230895/


  • #15   7. jan 2014 Maj:

    Og hvad gør gruppen så med disse historier?


  • #16   8. jan 2014 Gruppen er ny oprettet i går, men nr 1, håber vi på at nye hvalpe købere ser denne side så de kan gå uden om hvalpefabrikker og hundehandlere. Der næst, vil vi hvis der kommer nye historier/beretninger som ikke er offentligt kendt ( vi ikke kan finde noget om i medierne) lade vores kontakt i politiet se siden og beretninger osv der måtte befinde sig i gruppen.. Og håbe på at der bliver set nærmere på sagerne. der ud over er der flere steder man kan henvende..

  • #18   8. jan 2014 Varkhond: Vil du sende en pb, med lidt flere oplysninger ???


  • #19   8. jan 2014 Maj:

    Der er en forening med nøjagtig samme dagsorden.... Hvorfor går I ikke aktivt ind i den istedet?


  • #20   9. jan 2014 Mette... Jeg er sikke på at der i sådan en gruppe kommer flere små historier frem, Og vi vil vider give om og når det nødvendigt.... Beklager hvis du ikke kan bruge det til noget, men det er der faktisk andre der kan. Vil ikke kommentere mere på det..
    smiley


  • #21   9. jan 2014 Maj:

    Det er nu en forening med bestyrelse og det hele, ikke bare en FB gruppe......... Jeg kritiserer ikke. Jeg undrer mig blot over at man ikke vælger at gå sammen med en forening som den jeg omtaler og hjælpe ad den vej? I har samme formål.


  • #22   9. jan 2014 Mette. Tror bare ikke at det er samme grupper mennesker der henvender sig. og mest af alt er fb gruppen som jo, hedder Hunde Salg- Køb ikke disse steder, jo for nye hvalpe købere, for dem er der mange af på fb. Men men, de oplysninger vi får om en "dårlig opdrætter" altså hvis flere klager over samme sted, vil vi sende videre til Dyreværnet, samt lade vores kontakt i politiet se på om vi har nok om stedet til at gå videre med det... Ja i bund og grund samme sag. vi er bare "ude" blandt køberne......

  • #24   9. jan 2014 Det er nemlig rigtigt, Ida..... Det er lige nøjagtig Who-Cares som har samme dagsorden smiley

Kommentér på:
Trist :-(

Annonce