{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.134 visninger | Oprettet:

Hundefoder skyld i hjertesygdom?? {{forumTopicSubject}}

Læste lige denne artikel, ved ikke om den har været oppe og vende før, men troede egentligt at Acana var et rigtig godt foder. Hvad er folks holdning til artiklen?
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-07-03-i-usa-vaekker-16-maerker-af-hundemad-bekymring-saelges-ogsaa-i-danmark?fbclid=IwAR134ZpVvUSa4cL5nP0fVNpss-nXS_tjkH7npNv_6PhZIoOal6k-6c7E9cw


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundefoder skyld i hjertesygdom??
  • #1   8. okt 2019 Gammel nyhed, der ikke har hold i sig.

  • #2   8. okt 2019 Jeg forholder mig afventende, der er en del huller, i "forskningen" indtil videre.
    Her er FDA's foreløbige resultater, og forklaring for, hvorfor deres "forskning" ikke kan bruges til noget, indtil videre: https://www.fda.gov/animal-veterinary/news-events/fda-investigation-potential-link-between-certain-diets-and-canine-dilated-cardiomyopathy?fbclid=IwAR2SsIx1UfuDi3K79f9QYFuV5tL6d7MrZVoBlSkMAXNP8QJw-VhXwo21Uvg

    Det er ikke fraværet af korn etc. der skulle være et problem, men tilstedeværelsen af ærter/bønner/linser/kartofler: https://magtor.dk/er-du-bange-for-taurin-eller-for-at.../...


  • #3   8. okt 2019 "Mange hundeejere har i disse dage ondt helt inde i hjertet, fordi de er bange for, at deres hunde bliver syge helt inde i hjertet.

    Det er ikke nogen nyhed, at bestemte typer af hundefoder sættes i sammenhæng med forekomsten af hjertesygdommen DCM (dilateret kardiomyopati) hos hunde. Allerede tilbage i juli 2018 udsendte USA’s sundhedsmyndighed, FDA, en pressemeddelelse om en potentiel sammenhæng mellem hundens kost og sygdommen DCM. Siden da er der blevet forsket på højttryk og i lørdags blev der udsendt endnu en pressemeddelelse af FDA, som opdaterer interesserede hundeejere og fagfolk om den igangværende forskning. Denne pressemeddelelse resulterede i en – måske lidt for dramatisk – artikel på TV2, som blev delt mange gange på de sociale medier, og som er grunden til, at mange hundeejere nu frygter for deres hundes helbred.

    Hvad handler det hele om?
    Tilbage i 2018 begyndte FDA at undersøge indrapporteringer om forekomsten af sygdommen DCM, en potentielt dødelig nedsættelse af hjertens pumpefunktion, hos hunde, som blev fodret med såkaldt kornfrit tørfoder med et højt indhold af bælgfrugter (ærter, linser, bønner) og/eller kartofler. Taurinmangel kan være én af årsagerne til, at hunde får hjertesygdommen DCM. Men hvad er så hele sammenhængen mellem kornfrit foder, taurinmangel og DCM? Lad os først se på aminosyren taurin.

    Taurin er en ikke-essentiel aminosyre. Det betyder, at hunden selv kan syntetisere taurin og ikke behøver at optage taurin gennem foderet. Dette forudsat, at hundens foder indeholder nok sulfur-holdige aminosyrer, som methionin og cystein, som er essentielle i taurinsyntesen. Netop fordi taurin ikke er essentiel for hunden, findes der heller ikke nogen anbefalinger/mindstekrav i forhold til indtag igennem foderet.

    Mulige hypoteser, som linker kornfrit foder til udviklingen af taurinmangel-betinget DCM er følgende:
    - Den biologiske tilgængelighed og/eller fordøjeligheden, dvs. hvor godt hunden kan udnytte nogle af de nødvendige forstadier i taurinsyntesen, er for lavt i foder med bælgfrugter og/eller kartofler.
    - Foder med bælgfrugter og/eller kartofler indeholder såkaldte antinutrielle næringsstoffer, som hæmmer optagelsen af vigtige næringsstoffer i taurinsyntesen. Bælgfrugter indeholder bl.a. trypsin inhibitorer og protease inhibitorer som fører til en nedsat proteinnedbrydning og derfor en mindsket tilgængelighed af aminosyrer (husk, aminosyrerne methionin og cystein er essentielle i taurinsyntesen).
    - Nogle hunderacer eller individer har en genetisk prædisposition, som gør, at de ikke er lige så effektive til selv at danne taurin. Hvis disse hunde så fodres med et foder, som indeholder færre af de næringsstoffer, som bruges til at danne taurin, så resulterer dette i en uheldig cocktail, som kan være skyld i, at hunden bliver ramt af sygdommen.

    Kort sagt: der er mange variabler, som kan spille ind, og det vides endnu ikke, hvad sammenhængen mellem DCM og kornfrit foder er, og om der overhovedet er en sammenhæng. Dette fremgår for resten også tydeligt af pressemeddelelsen udsendt af FDA, men desværre ikke lige så tydeligt af TV2’s artikel.

    Noget, der også fremgår af pressemeddelelsen er, at FDA kun modtog et par sporadiske indrapporteringer om ernæringsbetinget DCM før udgivelsen af deres første pressemeddelelse tilbage i juli 2018, men at indrapporteringen af mulige tilfælde steg drastisk efter udgivelsen af pressemeddelelsen. Denne stigning skyldes sandsynligvis ikke en stigning i tilfælde af ernæringsbetinget DCM, men bare et øget fokus på sammenhængen. Sandsynligvis har problemet stået på i meget længere tid.

    I FDA’s pressemeddelelse vises der også en grafik over, hvilke hunderacer, der typisk bliver ramt af ernæringsbetinget DCM. Her er de store tabere, dvs. de racer med flest rapporterede tilfælde, golden- og labradorretrievere. FDA nævner dog samtidigt, at de oplever en rapporterings-bias blandt disse racer pga. racespecifikke grupper på de sociale medier, som opfordrer hundeejere til at rapportere tilfældene. Det er derfor tvivlsomt, hvor brugbar denne statistik overhoveder kan være. Derudover er overvægt og fedme et hyppigt problem blandt begge disse racer. Og interessant nok kan en energirestriktion (dvs. en hund på slankekur) resultere i en underforsyning med næringsstoffer, som er essentielle for taurinsyntesen. Måske er det derfor, at DCM i stigende grad ses i disse racer – fordi de simpelthen ikke får næringsstoffer nok, når de er på slankekur og fodres med meget små mængder af det kornfrie foder."
    Kilde: HundefoderNørden 4. Juli 2019


  • #4   8. okt 2019 Takker for svarene smiley Var ikke klar over at det havde været oppe. Men blev da lidt klogere på det. Takker

Kommentér på:
Hundefoder skyld i hjertesygdom??

Annonce