{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Øjenundersøgelse DKK?
  • #1   8. jan 2008 Slet ikke nogle der ved det?
    Så må jeg jo bare ringe til DKK igen det tager bare helt vildt lang tid før man kommer igennem.


  • #2   8. jan 2008 *saxet fra netdyredoktor*

    Forud for undersøgelsen udfyldes en speciel europæisk øjenattest med ejers og hundens data, og attesten underskrives af ejer og dyrlæge. Undersøgelsen er uden ubehag for hunden og indledes med en drypning af øjnene med et middel, der udvider pupillerne. Undersøgelsen kan herefter foregå 20-30 minutter senere.

    Dyrlægen belyser først hundens øjne med en lysstav eller transilluminator for at se, om der er større unormale forhold ved øjet og øjenlågene.

    Efterfølgende undersøges med et biomikroskop/spaltelampe, der har en forstørrelse på 10-25 gange. Med dette mikroskop findes de mindste unormale forhold i øjenlågene, sygdomme i hornhinden, forreste øjenkammer, iris, linsen og den forreste del af glaslegemet.

    Unormale forhold kan være distichiasis, manglende åbning til tårekanalen, cornea dystrofi, persisterende pupilmembran (PPM), cataract, PHTVL/PHPV eller sygelige forandringer i den forreste del af glaslegemet.
    Ved hjælp af et indirekte ophthalmoskop og en linse holdt foran øjet, undersøges afsluttende nethinden og synsnervens indmunding i nethinden.

    Ved denne del af undersøgelsen kan findes PRA, Retinal Dysplasi (RD), CEA, Nethindeløsning
    og andre unormale forhold i de bagerste afsnit af øjet.

    Efter afsluttet undersøgelse får ejeren en attest og DKK, specialklubben og paneldyrlægen får en kopi. Attesten er i dag en europæisk attest på dansk/engelsk og er godkendt i mange europæiske lande.

    Alle kan få oplyst resultatet af en øjenlysning, og flere specialklubber offentliggør løbende resultaterne i deres medlemsblade.

    /Bufas
    -som har fået begge sine hunde øjenlyst


  • #3   8. jan 2008 Okay mange tak så blev jeg så meget kloger:)

Kommentér på:
Øjenundersøgelse DKK?

Annonce