{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.711 visninger | Oprettet:

Hvorfor skal de små hunde gø {{forumTopicSubject}}

så skide meget - jeg bliver sindsyg.. her i påsken har vi været på tur hos familien... Naboerne har så nogle små hunde af en art, som kan stå og gø hele dagen lang over de mindste ting - det er jp til at blive sindsyg over!! Hvordan kan jer med små gøende hunde holde det ud???


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvorfor skal de små hunde gø
  • #1   13. apr 2009 Fordi de jo skal advare.. det er da meget logisk..

  • #2   13. apr 2009 Jeg har lille bette hund på 4,2kg og han gør altså kun lige i 1min hvis nogen ringer på døren, ellers gør han aldrig :o)

    Tror at folk med små hunde har tendens til ikke at opdrage så meget på dem, når de er små? Ved det ikke? Vil egentlig gerne høre fra dem med de små hunde der gør? :o) Jeg får tit kommentare om at "neeeeej, hvor er din lille hund da sød og imøde kommende - de plejer da at være galsindet, de små!" Hehe... Jeg svarer bare at jeg i hvert fald går op i min hund er socialiseret ordentligt og kan med alt og opfører sig pænt.


  • #3   13. apr 2009 Mange små hunderacer gør meget

  • #4   13. apr 2009 Det kan vi da heller ikke. Min får under ingen omstændigheder lov til at stå og gø en hel dag. Eller et kvarter for den sags skyld smiley

  • #5   13. apr 2009 Nogle racer er jo direkte avlet til at gø, og når en hund er lavet til noget, så kan det være meget sværet at opdrage sig ud af problemet.. F.eks har jeg en sheltie, de er meget gøende og larmende, men det har jeg været klar over inden jeg besluttede mig for racen, og har derfor kommet det i forkøb, og fået pillet det af ham fra han var helt lille.


  • #6   13. apr 2009 Jamen det er over det mindste...... en lille lyd eller noget i den stil - man bliver sku da vanvittig i sit hoved af at høre på alt den larm. Vores hund advarer også, men gør det ikke ved at gø, men giver andre signaler... men han gør det altså ikke hvis han hører en fugl ude i træet eller andre små lyde...

  • #7   13. apr 2009 Det kan vi heller ikke, så derfor bliver de stoppet smiley Eller jeg kan jo selvfølgelig kun tale for mig selv - og jeg gider ikke høre på det og mine naboer skal heller ikke trækkes med det. Træning, træning, træning er vejen frem......selv min lille larmende hund kan lære det og de har ellers ry for at være meget gøende...

  • #8   13. apr 2009 Jeg har også forholdsvis " små " hunde.... de gør aldrig.....
    Men min nabo's nabo's nabo......hi hi...... har en pomeranian... og hold da kæ**.... den gør konstant........ jeg kan høre det helt her hen ( der er 3 huse imellem os ).

    Man må desværre ikke " kvæle " naboers små hunde....og ejeren bliver sikkert også ked af det , hvis jeg gjorde..... men jeg har dælme tit lyst...*GG*


  • #9   13. apr 2009 men det er måske også at generalliseret ret meget...
    Vores nabo har en hønsehund, den står altid og gøer ude i haven... skide irriterende at høre på!


  • #10   13. apr 2009 Ja jeg var en tur i hundeskoven den anden dag sammen med en veninde og vores tre vovser.. Da vi kom ind var der en gøen og hylen og skrigen, vi troede der var slagsmål.. Men det viste sig det var 4-5 gravhunde der larmede helt sindsygt... Og de blev ved i al den tid vi var der (ca. 1 time) Fatter ikke ejerne ikke ber dem om at holde k... !! Vores hunde stod bare og gloede og gad overhovedet ikke hen til den larm...

  • #11   13. apr 2009 Hvis jeg havde naboer med små gøende hunde - så tror jeg jeg ville købe et par høreværn.. :0)

  • #12   13. apr 2009 Vores franske bulldog gør stort set aldrig. Det er skønt. Hun er også ligeglad når naboens lille pappillion blanding står og gør dagen lang.

  • #14   13. apr 2009 Men mon ikke det er lidt ligesom med små børn.... man bliver immun overfor gøen, hvis man har sådan en hund........ ligesom man bliver immun overfor larmende...råbende....unger... når man selv har haft 4 stk... været dagplejer til 3-4 børn hver dag i 14 år.... og har 7 børnebørn.... *LOOOL*

  • #15   13. apr 2009 jeg har to jack russell terrier som siges at være extremt gøende. Den bog har mine så ikke læst, for de gør næsten aldrig. Det kan ske når de leger, og hvis det ringer på døren men ellers ikke.
    Jeg tror det er et spørgsmål om opdragelse


  • #16   13. apr 2009 Min hund er også røvirriterende når vi er ude (især i sommerhuset hvor han render ude hele dagen og laaaarmer), men han er ok hjemme. for der har jeg haft mulighed for at træne det meget.

  • #17   13. apr 2009 Hold da kæft, der vågnede folk op fra påskedøsen :D. Nærmer det sig ikke en rekord for flest svar på kortest tid?

  • #18   13. apr 2009 Ha ha... Syntes også de generelt de små hunde gør alt for meget! Om det skyldes mangel på opdragning, skal jeg ikke udtale mig om.

  • #19   13. apr 2009 Vi er de heldige at bo næsten nabo til en nervøs anlagt dansk/svensk, der nærmest gøer hele tiden. Bare den ser vores hund, går den i gang og stopper ikke før den er ude af syne igen. Den får så mange skæld ud, og ejeren råber af den når den gøer, og det hjælper bare intet. Ved siden af den, bor der en blanding af chi og poms og den er en decideret gømaskine, som ejeren ikke ved hvad hun skal stille op med, fordi den gøer fra den kommer ud i haven til den kommer ind igen..
    Jeg ved godt at flere af de små racer er avlet til at advare ved at gø, men som flere af jer herinde skriver, så var I opmærksomme på det, da I købte den race og har taget det i opløbet.. det må være det mange folk IKKE gør, siden det kan gå så galt.


  • #20   13. apr 2009 Min den ene gør - den anden gør næsten ikke.
    Det ligger i generne tror jeg.


  • #22   13. apr 2009 Jeg var jo ved at blive vanvittig til sidst hver gang min datter skulle sove, så blev hun vækket af gøen.... Havde nærmest lyst til at gå over og kvæle de hunde.... Nøjjjj irriterende.... Men hundende kan selvfælgelig ikke gøre for de er som de er :0)
    Men jeg er bare glad for vores basse, som kun har gøet 1 gang i hans korte liv (20 måneder).. ellers gør han kun i leg, når vi leger vildt :0)


  • #23   13. apr 2009 Ja mine, specielt Banditræven gør også ekstremt meget OG DET ER IK GRUNDET MANGEL PÅ TRÆNING, tro mig! Syntes det er nemt at tøre den a på "Folk med små hunde har tendens til ikke at opdrage så meget på dem, når de er små" for det passer sg IKKE.

    Som en skrev, de er avlet til at gø......af nogen små hunde så ikke gøer må jo være at DET gen ikke er SÅ veludviklet som mine hundes er.... Sådan er det vel med alle hunde der er avlet til en specielt brugsting.........nogen er mere velegnet til det end andre........

    MEN GU ER DET DA IRRITERENDE AT HØRE PÅ, derfor render mine ikke ude i haven om vinteren, da hækken UDEN blade, er et velegnet sted at guide folk rundt........når de går forbi..............:O)


  • #24   13. apr 2009 Det Blå Lyn - du kan jo ikke tale for alle andre med små hunde - jeg er stadig sikker på der er en tendens til at folk der har mså hunde ikke er så OBS på sådanne ting :o) Du behøver ikke føle dig truffet :o)

  • #25   13. apr 2009 Maiken både og........nu har jeg jo små hunde, så self. jeg bliver truffet, men jeg blir ikke sur, for jeg ved det jo godt........men mener stadig de fleste småhunde ejere KÆMPER en ulig kamp på at få deres kræ til at klappe kajen..........:O) JEG gør.......hehe k*** hun går helt i selvsving!

  • #26   13. apr 2009 Okay, jeg har jo selv en lille hund :o) Og ja, det er da blevet trænet med ham, men en kamp har det ikke været. Men vil godt tro at fx med gravhunde kunne det være en kamp :o) Det er træls når træningen/opdragelsen ikke giver pote, hehe... For ja, det ER træls at høre på, og endnu mere træls at eje den hund der gør så meget, for man VED at andre synes det er ENDNU mere irriterende end man selv gør, hehe...

  • #27   13. apr 2009 vi har 2 små hunde, og de gør meget sjældent, vi har lært dem fra små at de ikke skal gø, og de bliver tysset på hvis ikke lige det er fordi der er nogen ved døren, så vi er nok bare heldige:-)

  • #28   13. apr 2009 Dober: Ja, deres gøen går nærmest direkte ind hjernen smiley Foretrækker også et stort, dybt VUF - he he.

    Min er i hvert fald født med et MEGET veludviklet gø-gen, men som tidligere nævnt, kan man gøre meget omend det nok aldrig forsvinder helt. Men det kræver, at man går med ud HVER gang og efterfølgende griber ind HVER ENESTE gang, der bliver gøet i haven. Men det ER er en kamp! Jeg følte den også meget ulige på et tidspunkt, men nu virker det som om, det er mig, der går af med sejren *GG*


  • #29   13. apr 2009 nu er det jo sådan at mange af de små racer er avlet til at stå oppe på murene og gø, når der kom ubudne gæster... og jo noah gør, os nogen gange så jeg blir skør i mit hoved, han får ikke lov til at stå og gø i flere min, men hold k*** det er svært at stoppe når han først er igang...

    ingen tvivl om at det har en del med opdragelse at gøre, men det er ved gud svært at pille noget ud som ligger dybt i generne....


    jeg tror at meget af grunden til at noah gør er fordi han er blevet overfaldet af hunde, for før gøede han aldrig, og jeg har så ikke været god nok til at opfange det mønster der tegnede sig...


  • #30   13. apr 2009 har ikke læst det hele.. men siger barel ige kort min mening.. og det er at det er et spørgsmål om opdragelse.. Joey har lært han ikke må gø lige gyldigt hvor meget han så end gerne vil.. derfor har han opfundet sit eget næsten lydløse gø som kan ses i filmen på hans profil...

  • #31   13. apr 2009 Det er svært at tysse på et tågehorn, der med gazellefart......ræser med en topfart på 210km i timen rundt i haven, og har gjort det siden hvalp.........:O) jeg har trænet og trænet og kommet til den konklusion at hun er bare ikke vil/kan lære det. Hun er ellers en kanon dejlig hund der elsker alle........så jeg tager derfor mine forbehold, så naboerne IKKE blir drevet til vanvid........:O)

  • #32   13. apr 2009 På trods af jeg har hvad de kalder en "early warning dog" så er det altså ikke ham, der gør, men derimod overboens hønsehund, hvergang der går nogen på trappen..... han gør heller ikke når det ringer på døren.. hmmmm... måske jeg sku læse hans racebeskrivelse op for ham..


  • #33   13. apr 2009 C&C

    Og dog - Watson er ganske bevidst om den virkning han har på folk. Han gør det netop for at få opmærksomhed.


  • #34   13. apr 2009 Min gårdhund er jo også noget gøende, og min gårdhund gør da også.

    Men ikke af fugle i træer eller sådan noget.

    Hun gør når der kommer en traktor forbi, men stopper lige så snart den ikk er der mer, og ellers hvis der er noget i mørket der bevæger sig.

    Desuden gør hun når der kommer biler i indkørslen eller ind ad døren.

    Vi har intet gjort for at stoppe hende i at gø, vi synes at det var synd at fratage et dyr retten fra at "tale",.

    i starten gøede hun meget, men med alderen er hun blevet mindre gøende.


    Tænk engang hvis hundene trænede os i ikke at snakke ???


    For nogen hunderacer er det natur at gø, ligesom at det er natur for en lab at have noget i munden.
    Labbeejere der brokker sig over små hundes gøen, og andre ejre af store hund (for at få et perspektiv): prøv engang at træn din lab til at den ALDRIG må have noget andet i munden end dens mad og dens tænder!


  • #35   13. apr 2009 Lise: Jeg anser nu det for at gø hele tiden og af alting som en dårlig vane, som jeg prøver at vænne min hund af med - i lighed med andre dårlige vaner. Der er jo ikke tale om, at hun skal være lydløs - det bliver en sheltie aldrig. Fx "snakker" hun enormt meget - især under leg - det hverken kan eller vil jeg da tage fra hende. Og hun kan også gø, når vi leger og det er helt ok. Men den meningsløse gøen gider jeg ikke. Derudover kan der jo være forskel på, hvordan man bor og jeg har en del naboer og hvis min hund står og galper i haven hele tiden, jamen, så bliver konsekvensen, at boligforeningen beder mig skaffe mig af med min eller vi skal flytte. Og jeg ville sørme være ked af at skulle af med min hund smiley

    Men det kan da godt være, at Luna ville ønske, at vi snakkede mindre? *GG*


  • #36   13. apr 2009 Jeg har 4 Cavalier, og har i perioder problemer med at få dem til at holde mund.. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad i andre gør for at få jeres til at tie stille.. I tråden her er der flere der siger at opdragelse er den eneste vej frem, hvilket jeg vil give helt ret i - men hvilken form for opdragelse er bedst? Vi har forsøgt os med flere forskellige ting for at stoppe dem, men det virker ikke helt som vi gerne ville have.. Nogen der kan hjælpe med indput til hvordan og hvad i gør?

  • #37   13. apr 2009 Gitte

    At ignorere. Det er det eneste jeg har fået noget ud af. Hver gang hunden larmer vender man ryggen til og bliver passiv. Det vil over tid få hunden til at eskalere adfærden, men kun idtil den finder ud af at opmærksomhed gives til stille hunde fremfor dem der skaber sig.
    Grunden til at dette ikke virker når jeg er i sommerhus er at jeg altid er der med min familie, og de har væsentligt mindre tålmodighed over for larm end jeg - så der har han effektivt lært at man altid får opmærksomhed når man skaber sig. smiley


  • #38   13. apr 2009 Søster - det tror jeg at jeg ville kunne bruge det en del herinde i huset, men det største problem er næsten når alle 4 hunde render ude i haven, får øje på en nabo eller lign, og så starter lavinen... Jeg har prøvet forskellige ting for at dæmpe dem, både positive og negative, men udendørs hjælper intet for tiden.. hehe der går nogen ude på vejen, eller naboen er i haven - JUBIII tænker alle 4 og stemmer i en jubellarm... og os ud efter dem osv osv osv.. Kunne være fedt nogen der kunne give en råd omkring det udendørs så der blir ro i kvarteret, osse selvom alle andres hunde larmer.. bare mine ik gør det. *gg*

  • #39   13. apr 2009 Gitte: Jeg anvender samme teknik som Søster, når det handler om opmærksomhedsgøen. Men det KAN være svært, når der er andre til stede her i huset, der giver hende opmærksomheden og som ikke har tålmodigheden til at vente på, at det hører op.

    Udenfor har jeg brugt sporline - ind med hunden, så snart hun gør. Nu kan jeg så bare kalde hende ind (har anvendt godbidder, når hun kommer ind og er ophørt med at gø). Nu kan jeg faktisk kalde hende ind, selv om hun er gået i selvsving ude i haven!
    Derudover har jeg brugt meget at gå med hende i haven - stille mig imellem hende og det hun gør af (fx mennesker, der passerer udenfor). Jeg har taget ansvar - vist hende, at hun ikke behøver skræmme folk væk - den klarer jeg! Fanget hendes opmærksomhed - nogle gange ved hjælp af legetøj - afledt hende. Og så har jeg rost hende, når hun er tavs. Og nu er vi så langt, at naboen kan gå forbi en halv meter fra hende og hun siger ikke en lyd. Og så får hun selvfølgelig ros.

    Jeg håber, du kan bruge noget af det - det kan nok være sværere med flere hunde, der hidser hinanden op smiley


  • Anne R
    Anne R Tilmeldt:
    aug 2007

    Følger: 1 Emner: 29 Svar: 1.101
    #40   13. apr 2009 Mine hunde gør når der kommer folk gående med hunde. Jeg har kattelem ud til kattegården, og deres gøeri går mig efterhånden på nerverne.....Ik de par bjæf for lige at markere når nogen går forbi med hund, men de længervarende af slagsen.

    MEN.....hvis folk nu bare gik forbi uden liiige at skulle stå og beundre høns, katte og hunde i flere minutter, for så flegner mine da helt ud. Eller dem der liige mener at deres hund skal hilse på mine 3, og lette ben op af mit hegn skal den da også....Eller 2 hundeluftere der bare SKAL stå og snakke udenfor min have
    Her i dag tog jeg 2 familier med hund i at stå med hoveder/fingre ind i hegnet på kattegården for at se på kattene, alt imens mine hunde stod lige under dem og gøede........

    Det kan godt være at de kun hører galperiet 1 gang, men jeg skal høre det MANGE gange om dagen - lige som mine naboer skal.

    Ja opdragelse skal der til, men det er ik så nemt med 3 små hunde - flok, og turister/folk der ik tænker sig om


  • #41   13. apr 2009 JAmen jeg har også prøvet at ignorere.......men hun ænser slet ikke at jeg gør det, det har hun for travlt med at skideballe til.... jeg har prøvet at få hende om bag mig, så hun kan føle at jeg som leder passer på hende, har prøvet at aflede hende opmærksomhed med guffer, diverse lyde er prøvet........osv over længere perioder, INTET hjælper. Og så skal det også siges at vi kæmper imod flere ods, hurtigheden, HØJDEN og larmen!

    Nu er jeg 168cm hun papillon højde.......man skal altså helt ned på knæ hvis man skal ha øjnkontakt........og ik engang der.......tar hun farten a og lytter.............det eneste jeg mangler er at begynde og ralle og spille død, men tror sg bare jeg får lov at ligge til hun er færdig...........hehe


  • #42   13. apr 2009 Anne R og Banditræven: Nu skriver jeg så noget, som nok ikke er helt politisk korrekt, men i jeres situation tror jeg, at jeg ville ty til et lille sprøjt med vand (vandforstøver el. lign) for at bryde situationen.
    Jeg kender én, der har anvendt et lille sprøjt på en "umulig" gravhund med rigtig god effekt. Hun havde også prøvet ALT.

    Og JA, det er hammerirriterende, når der skal afholdes "konference" lige udenfor ens have smiley


  • #43   14. apr 2009 Min lille hund gør aldrig! jeg er vidst heldig hva:-)

  • #44   14. apr 2009 Gizmo gør, når der kommer nogen, når posten kommer osv, han kan også gø af fugle i haven osv men det er da ikke noget han får lov til længere tid af gangen. Han må sige sin mening og så er det nok.
    Når vi/han leger gør han også og det er helt fint med mig.
    Nu har han også en velvoksen stemme og gø med, man skulle tro han var en hel del mere end 28cm høj *GG*.
    Skal jeg have ham til at stoppe med og gø, så er afledning en god ting, at få ham til og lave noget andet


  • #45   14. apr 2009 Bente, der skal sg en haveslange til at ramme Banditræven, når hun først er i fart og ikke en gang der, er jeg sikker på at ramme.........hun har en akselerations tid på fra 1 til 100 på små 2sek.......:O)

    Jeg har opgivet, men prøver at minimere det ved bla. IKKE at benytte haven om vinteren, ikke at møde andre hunde osv....... andre må gerne prøve............:O)


  • #46   14. apr 2009 Banditræv: LOL - prøv med en højtryksrenser.. Nej, jeg kan godt se, det er ikke så nemt. Det er altid meget lettere at sidde og kloge sig her bag tasterne, end når man står med det i virkeligheden - det ved jeg godt smiley Ja, så må du jo bare begrænse hende det, du kan..

    (Kunne hun ikke være med i noget væddeløbshalløj med accelerationstid?)


  • #47   14. apr 2009 den tanke er tænkt, Bente........er bare ikke så sikker på hun løber efter mål, hvis hun se en hund, kat, fugl eller for den sags skyld et blad der hænger forkert...........hehe

  • #48   6. mar 2013 Min chihuahua gør kun når der kommer nogen max to min det det
    Handler om opdragelse fra starten af


  • #49   6. mar 2013 Der os mange store hunde der gør

  • #51   6. mar 2013 Jeg siger MAX siger sku ikk hun står og gør i to min, står jo ikk og tager tid men det meget kort og stopper når man siger det eller man åbner døren.

    Hun er skam opdraget men hvis det vælter ind m mennesker og der hele tiden blir banket på så det da klart den gør men man beder hende da bare om at holde mund også gør hun det så den er skam opdraget


    Min gør hverken af det ene eller andet kun når der blir banket på

    Men store hunde gør satme os der mange herude der gør

    Min nabo lagde først mærke til jeg havde hun da hun var fire måneder gammel og det var fordi hun så hende og hun høre hende aldrig kun hvis nogen står og gør kan hun sige noget så hvis hun nu IKKE Var opdragen så havde hun nok gået uanset hvad der var i opgangen af lyde og det m hun sover bare for hun er opdraget fra starten af



  • #52   6. mar 2013 Og de må sku gerne sige nået kort når der blir banket på døren de er altså levende væsner




  • #53   6. mar 2013 Nogen banker på gør hun men det er ok de gør det kort skulle der stå længere oppe

  • #55   7. mar 2013 Mange af de små hunderacer er jo oprindeligt avlet som alarmhunde, så det er ofte noget der ligger dybt i dem.
    Man kan langt hen ad vejen vænne dem af med det med træning, men den vil som regel stadig have større tendens til at sige vov, end en race der ikke er avlet som alarmhund

    Jeg ved godt det ikke er det samme, og alligevel vil jeg mene det kan sammenlignes med fx vogtende hunde. Det ligger dybt i dem, men træning kan i en eller anden grad påvirke det.

    Man skal som hundeejer altid tage hensyn, for ens naboer har jo ikke valgt at have hund.Og er den gøende, må man enten træne det så det er på et minimum, eller bo et sted hvor det ikke har betydning for naboerne


  • #56   7. mar 2013 Hvordan holder folk med store gøende hunde det ud?

  • #57   7. mar 2013 anne julie

    bedre ørepropper end dem med små gøende hunde smiley


  • #58   7. mar 2013 Åbenbart smiley

  • #59   7. mar 2013 Jeg syns ikke det er i orden at hunden gør fordi det ringer på døren.... Jeg har selv en "early warning dog" og han gør ikke når nogen ringer på, vælter ned ad trappen eller banker på vinduet... men han gør når han på gaden får øje på mærkværdigheder.... fulde mennesker i mørket og i den stil.... det syns jeg til gengæld er OK....

  • #61   7. mar 2013 Min cocker kan godt være lidt for gøende, især hvis kan i perioder bliver aktiveret for lidt. *rødme*
    Min bulldog gør kun hvis hun ser noget mærkeligt, men reagere tilgengæld kun meget sjældent på lyde.


Kommentér på:
Hvorfor skal de små hunde gø

Annonce