{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.147 visninger | Oprettet:

SKAL alle hunde være sociale ?? {{forumTopicSubject}}

Sidder lige og tænker lidt over det at være hundeejer og hvor meget vi egentlig pådutter vores DYR af menneskelig adfærd.

Langt hen af vejen syntes jeg også at vi skal socialisere vores hunde til bl.a.
- andre mennesker
-andre hunde
-trafik , bus , tog , gader og stræder ect.

Men når det så er sagt , så syntes jeg også , at når hunden ligesom ER socialiseret på et vist niveau ,

ER DET OKAY , at der er ting / situationer som hunden ikke ønsker / magter at deltage i ,her tænker jeg specielt på leg imellem hundene.

Jeg syntes , at det er bedre for Simba og mig , at hvis han ikke ønsker/ magter at være sammen med de hunde der lige er der hvor vi er , ja så går vi da bare videre.

Men desværre oplever jeg mange gange , at hundeejer bliver stående selvom det er tydeligt , at deres hund ryger i den ene konflikt efter den anden imens de står og hyggesnakker og deres korrigering af hundene bliver sådan lala

Hvad gør i når jeres hund ikke lige er i harmoni med flokken ?
forsøger i at få det til at fungere eller dropper i det og går videre ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  SKAL alle hunde være sociale ??
  • #1   15. mar 2010 Jeg går tit videre med Fie når mange hunde leger, det får hun intet ud af at deltage i.

    Derimod hygger hun sig med de faste legekammerater i parken


  • #3   15. mar 2010 Hvis jeg kan se mine ikke ønsker at lege eller have anden "social" kontakt, så går vi videre, jeg tvinger dem ikke til at lege eller være socaile..

    Vi gider da heller ikke tvinges til ting vi ikke ønsker!


  • #4   15. mar 2010 Sociale*
    Skulle der selvfølgelig stå


  • #5   15. mar 2010 Min hund er ikke så social. Hun er ofte utryg sammen med andre hunde, hvis der er for mange. Så når hun ikke kan lide det, så undgår vi bare situationerne smiley

  • #7   15. mar 2010 Efter min mening forgår socialiseringen og miljøtræning igennem hele hundens liv.

    Men om hunden skal ha lov til at lege/møde andre hund, her sætter jeg grænsen, det er fint at hunden kan lege med andre hunde, men det er kun hunde som hunden har lært at kende igennem klubben hvor vi træner, alle andre fremmede hunde kan bare holde sig væk.


  • #9   15. mar 2010 Hmmmm...jeg har det sådan at jeg ønsker min hund skal fungere problemfrit i hverdagen. Dvs. at hun ikke får et føl på tværs hvis hun møder en anden hund, fremmede mennesker, skal køre i bus eller bil, ser er mærkelig statue og ellers bliver sat i uvante situationer generelt.

    Derudover...så nej...hun SKAL ikke med vold og magt snakke med alle de fremmede hunde vi møder. Først og fremmest så gider jeg ikke have vores gåtur afbrudt hele tiden og for det andet så synes jeg ikke hun behøves at skulle tage stilling til enhver fremmed hund vi møder - om den er venlig eller ej, om hvordan de skal forholde sig indbyrdes osv. Vi kommer så heller ikke i hundeskoven.

    De eneste gange hvor jeg ikke bare tager min hund og går er når vi er sammen med hunde der ejes af mennesker vi kommer meget sammen med og hvor det vil være en fordel hvis hundene kommer overens så vi kan tage dem med på besøg hos hinanden, men igen...vi kontrollerer situationen og skulle det vise sig efter flere besøg at hundene bare ikke kan sammen, jamen så bliver det besøg hos hinanden uden hund.


  • #10   15. mar 2010 Jeg foretrækker at holde leg indenfor private rækker, men da det er yderst sparsomt, hvad jeg kender af folk med hunde, ja, så bliver det tit herigennem HG, at King får "legekammerater". Vi kommer også lidt i hundeskove, men da jeg ikke altid kan kalde King til mig, så kommer jeg der ikke så tit. Men King ER et kæmpe legebarn - hans iver og glæde ved at se andre hunde er slet ikke til at overse. Og der må gerne være flere - bliver det lidt for voldsomt, så trækker han sig af sig selv...
    Jeg stopper yderst sjældent på gaden, når vi ser andre hunde - vi træner med at få King til at ignorere andre hunde, men det går ikke så godt endnu smiley
    Men jeg tager ham helt tæt til mig, siger stille men bestemt nej til ham, når han gør udslag mod dem, som går imod os. Det virker sådan nogenlunde ok. Om ikke andet, så virker det på den anden hundeejer, som tydeligt mærker, at jeg ikke er interesseret i at stoppe. Men er vi på åbne pladser, til dyr-skue, markeder og lign., hvor der er andre hunde, så får han lov til at hilse på alle dem, som har lyst til at hilse på King... smiley


  • #11   15. mar 2010 Synes man skal respektere hundens grænser langt mere end mange gør...
    Personligt er det langt fra alle mennesker jeg svinger sammen med, og ingen skal tvinge mig til at socialisere med dem ( ud over arbejde på et prof. niveau selvf. )... Hvorfor skal hunden så "kunne med alle" ???



  • #12   15. mar 2010 Nu har jeg endnu ikke oplevet at Link ikke gad lege hilse med nogen
    men ville han ikke det så gik vi da klart videre jeg vil ikke påtvinge ham at lege eller hilse hvis han ikke har lyst


  • #13   15. mar 2010 Nej syntes ikke alle hunde SKAL være sociale , jeg selv har 2 hunde som er køns aggressive over for fremmede hunde , så vi hilser og leger over hovdet ikke med fremmede hunde. Vi har som så mange andre nogle faste hunde venner som de har kendt og leget med fra hvalp og dem holder vi os til.

  • #15   15. mar 2010 Vi er nu heller ikke særligt sociale, men jeg forventer (og har selvfølgelig trænet) at vi kan passere andre hunde uden de store krumspring.

    Et er at han ikke gidder lege/hilse på andre, men han skal acceptere at passere uden at lave udfald.


  • #16   15. mar 2010 Mine har deres legekammerater, og det er det. Fremmede hunde kommer ikke dem ved, og mine skal bare gå videre forbi dem.

  • #17   15. mar 2010 Jeg tror, der er nogen der glemmer at socialisering hunde imellem også er at lære hvornår man skal ignorere andre hunde ;o)

    Vores hund er ikke specielt social - vi har aldrig dyrket en masse hundeleg, ganske enkelt fordi vi ikke rigtig har brug for at gøre det. Hunden fravælger samvær med andre hunde (med undtagelse af et par tæver, han kender) til fordel for at være sammen med mennesker.
    Han er blevet overfaldet et par gange, hvilket har gjort ham lidt mistroisk overfor andre hunde, og det er klart at vi derfor vælger at skærme ham fra flere dårlige oplevelser.

    I øvrigt skelner jeg mellem prægning, miljøtræning og socialisering - og socialisering kan vægtes som det passer en - til hundeleg/menneskeleg, til hilseritualer med hunde/mennesker, til at ignorere hunde/mennesker.


  • #18   15. mar 2010 *CH* ! Jeg tror, der er nogen der glemmer at socialisering hunde imellem også er at lære hvornår man skal ignorere andre hunde ;o)

    Er så enig smiley


  • #19   15. mar 2010 Min Simba er ikke social - han vil gerne lege med andre hunde når han er fri, såfrem de har et rigtigt godt hundesprog..

    Han er usikker overfor fremmede mennesker (dette er trænet gennem flere år, men jeg har nu erkendt at sådan er han bare) og derfor går jeg konsekvent kun ture med ham hvor jeg ikke støder ind i folk eller om aftenen/tidligt morgen..
    Han går glip af nogle ting, men da hans usikkerhed sommetider kan komme frem i udfald (hvor han simpelthen løber frem mod folk og gør, hvis ikke de har nok afstand til ham) bliver jeg nødt til at sige at sådan er det, han kan ikke overskue det, så han skal ikke tvinges til det..


  • #20   15. mar 2010 Hvis jeg påduttede min Freja nogen form for socialt samvær med andre tæver end vores egne, ja, så ville både Freja, den anden hund, den anden hunds ejer og jeg være rigtig træt af det bagefter.... Hun ser sig tosset på dem og er ikke til at regne med... Så i mine øjne: Nej!!!

Kommentér på:
SKAL alle hunde være sociale ??

Annonce