{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.215 visninger | Oprettet:

Adfærd ved møde med andre hunde {{forumTopicSubject}}

Hej derude.
Jeg undrer mig lidt over denne (for mig) lidt sjove adfærd;
Når Neo ser en anden hund (eller tror han gør) så lægger han sig helt fladt ned på maven med hovedet helt ned på jorden mellem forbenene og venter. Nogen gange bliver han liggende til de er helt henne ved ham og nogen gange så sniger han sig frem.
Så pludselig hopper han frem i mod dem for at lege, ikke voldsomt.
Det er både når han møder hunde han kender og fremmed.
Der er intet ondt i ham og han virker heller ikke bange.

Nogen der ved hvad det betyder?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Adfærd ved møde med andre hunde
  • #1   22. nov 2011 Har han røven oppe ? For så lyder det da som ganske alm. legeposition ...

  • #2   22. nov 2011 Vega gør det, når hun ikke helt ved, hvad hun skal gøre.
    Hvis hun fx leger med en anden hund, og den anden står et stykke væk, og bider i en pind, så kan Vega godt finde på at lægge sig helt fladt ned, og ligesom "afvente" modpartens næste træk smiley

    Hun gør det også hvis en af os kommer hjem, og kun stikker hovedet ind ad Søren. Så lægger hun sig også ned og venter smiley

    Så jeg vil tro, det er sådan noget med, at de venter på hvad modparten gør smiley


  • #3   22. nov 2011 Søren = døren smiley

  • #4   22. nov 2011 Han ligger helt fladt ned, også med numsen smiley Han er ikke til at hive eller stikke i - ligger bare, lige meget om det fx er midt på gaden (tossede hund) også selvom den anden hund går over på modsatte fortorv og går videre. Så venter han til den er kommet et godt stykke forbi.

    Det med numsen oppe gør han også ved leg.

    Måske afventer han. Det kunne godt være


  • #5   22. nov 2011 Hehehe ja det lød også lidt mærkeligt hvis i stak hovedet ind ad Søren smiley

  • #7   22. nov 2011 Vi går skam til trænning + mødes med en flok andre hunde 3-5 gange om ugen - + har enkelte gå tur venner som vi mødes tilfældigt med - han er skam en fantastisk lege hund og har ingen problemer med at omgåes andre hunde smiley
    Det er ikke fordi det er et problem - overhovedet ike - det undrer mig bare - ville nogen gange ønske jeg forstod deres sprog lidt bedre.


  • #8   22. nov 2011 Han viser dæmpende signaler. Altså fortæller den anden hund at han ikke gør noget, ved at lægge sig. Elli gør det samme og lægger ørerne helt fladt ned.

  • #10   22. nov 2011 Giver Stella ret.

    Ulla: Måske du skulle læse lidt om dæmpende signaler? At hunden ligger sig ned betyder da ikke at den ikke kan omgåes andre hunde. Og at den hopper frem for at opfordre til leg er nu meget normalt hvis det ikke er voldsomt.


  • #11   22. nov 2011 Joy gør det samme, hun lærte hurtigt at andre hellere vil hen til hende når hun gør det, så hun bruger det lige som for at lokke de andre til smiley
    Altså, viser at hun ikke er farlig og så tør de andre lidt bedre at snakke med hende smiley
    Tror det er en meget normal adfærd smiley Carmen gør det også nogle gange.


  • #12   23. nov 2011 Som du beskriver det, tror ikke det er dæmpende signaler, men jagtleg og det ville jeg stoppe, for det kan give problemer.

    Ikke alle hunde synes det er fantastisk, at en anden hund kommer imod dem på den måde og du risikerer at han får et hak i tuden.


  • #13   23. nov 2011 Jeg oplevede præcis det samme med en anden hund den anden dag. Og ja det er dæmpende signaler over for den hund som hvalpen har set. Det er fint hundesprog og det eneste du kan gøre er at rose hvalpen i dens adfærd og hjælpe den til at blive mere sikker når den møder andre hunde så den ikke altid lægger sig fladt ned.
    Men bare rolig det kommer når hvalpen bliver ældre.
    Men som en kombi vil jeg nok finde et sted at få hvalpen socialiseret. Det er altid en god tid.

    Men jeg vil ikke være nervøs over den adfærd din hvalp udviser.


  • #14   23. nov 2011 Sofus gør nøjagtig det samme, og det går de andre hunde på træningsholdet også, det er helt normalt, især hos hvalpe og unghunde, de gør sig små og huset at de ikke gør noget. Det har da intet med jagt at gøre, for så ser ham helt anderledes ud smiley

  • #15   23. nov 2011 Der er tale om et helt almindeligt dæmpende signal. Lúa gør det også. Det er for at vise at hun ikke er farlig, og at den anden hund trygt kan nærme sig.

  • #17   26. nov 2011 Tak for alle jeres svar.
    Der er intet ondt i Neo - så jeg er næsten overbevist om at det ikke betyder noget negativt - men sjovt ser det ud når han lige pludselig smider sig ned på jorden, før jeg overhovedet har spottet den anden hund.

    Her kan i evt se hvordan det ser ud.

    (link fjernet)

    (her har han løftet hovedet, det kan også være helt fladt nede på jorden)


Kommentér på:
Adfærd ved møde med andre hunde

Annonce