{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.034 visninger | Oprettet:

Ricki E
Ricki E
Tilmeldt:
20. feb 2012
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Akita inu {{forumTopicSubject}}

Siden jeg var lille har jeg været helt besat af den lille bjørnehund Silver Fang, og da jeg så for nyligt så serien igen, indså jeg at jeg bare måtte eje sådan en hund, jeg begyndte at læse en hel del om Akita'en, men jeg står desværre stadig med en del uopklarede spørgsmål og håbede derfor at i kunne hjælpe mig, Tak på forhånd smiley
1. Hvor kan man købe en(Skal være med stamtavle osv.)?
2. hvad koster den?
3. Hvad kræver den?
4. Kan man få den i den grå lidt blålige farve så den ligner Silver Fang?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Akita inu
  • #1   21. feb 2012 Nu findes der 2 slags Akita... den japanske...den oprindelige .. og den amerikanske.... de blev opdelt i 2 racer for nogle år siden.
    Jeg går ud fra at det er den japanske du søger, når du skriver racens oprindelige navn.
    racen hører under spidshundeklubben og du kan sikkert få svar på dine spørgsmål ved racerepræsentanten...... hvis der ikke kommer nogle ejere på banen senere i tråden ... eller før hvis der bliver svaet før jeg får kopieret det forskellige ind og trykket send smiley

    Racerepræsentant:
    Carl Jensen,
    Åbøl Østermarksvej 3
    Åbøl
    6541 Bevtoft
    Telefon: 51 19 59 54
    akita@spidshundeklubben.dk
    http://www.akita.spkhund.dk/
    Oprindelsesland: Oprindelsesland: Japan. Højde: 61-67 +/-3cm. Farve: Rød med hvid maske, brindle eller hvid. Oprindeligt en jagthund. Lærenem, men kræver en fast hånd. Robust og værdig.

    og den amerikanske hvor der er lidt flere farver tiladt
    Oprindelsesland: Japan udviklet i USA. Højde 66-71 cm for hanhunde og 61- 68 for tæver. Alle farver accepteres, klare og rene, med eller uden sort maske.
    En rolig, og robust hund, lærenem og modig, med stor indre og ydre styrke og med udprægede lederegenskaber - en hund der kræver en kærlig men konsekvent opdragelse.
    Racerepræsentant:
    Ann Charlotte Adrian
    Østervang 11
    Gørslev
    4100 Ringsted
    TLF: 97 70 02 33
    am-akita@spidshundeklubben.dk
    http://www.am-akita.spkhund.dk/


  • #2   21. feb 2012 Kennel senseo laver super smukke hunde, men andet ved jeg faktisk ikke om dem. Men de er da en mulighed http://www.kennel-senseo.dk/

    Jeg vil gætte på en AK koster mellem 10.000kr og 15.000kr

    De kræver ret meget motion og mental stimulering. Det er bestemt ikke en nem hund, den er meget selvstændig og prøver grænser af. Det er i hvert fald min opfattelse.



  • #3   21. feb 2012 Hvis du ikke har haft hund før er akitaen nok en dårligt valg.

  • Ricki E
    Ricki E Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #4   21. feb 2012 Ja det er skal den oprindelige japanske rase jeg søger smiley
    Og er skam opvokset med hunde, har bare aldrig haft min egen efter som jeg stadig bor hos mine forældre ;D
    Ved i forresten hvad hunde sprog er og hvor man kan lærre det, da der er mange der siger at man skal kunne det før man anskaffer sig en Akita smiley


  • #5   21. feb 2012 Vil ihvertfald anbefale ,at du sætter dig grundigt ind i racen smiley

  • #6   22. feb 2012 Der er en verden til forskel på at have haft en hund i familien og så til at have sin egen. Desuden så kræver akitaerne bare mere/noget andet end de fleste almindelige racer.

  • #8   22. feb 2012 I følge hans profil er TS 16

  • #9   22. feb 2012 Fantastisk hund, men ja...bestemt ikke en hund for hvem som helst. Der skal virkelig investeres tid og kræfter i sådan en hund, for at den trives. Hvis du ikke har erfaringen med spidshunde kunne det måske være en idé i første omgang at anskaffe sig en af de mindre krævende spidshunde, som fx. Finsk Lapphund, Norsk Buhund, Schipperke. Ikke at de nødvendigvis er super lette hunde, de kræver stadig mental træning og en del motion, men de er gode til at stifte bekendtskab med det særlige temperament som spidshundene har. Du er jo ung så der er masser af tid til at få mere erfaring med spidshundene, og en dag få dit ønske opfyldt om en Akita.

  • #10   22. feb 2012 Akitaen er absolut kun for voksne erfarne hundejere med hus/have og faste rutiner.
    Det er en meget svær race at have med at gøre, præcis som diverse slædehunderacer og andre brugsracer.


  • #11   22. feb 2012 Akitaen er en af de hunderacer hvor, hvis det går galt, så er det ikke bare lige sådan at rette op på ens førefejl.. Derfor anbefaler man ikke racen som førstegangshund, fordi alle begår masser af fejl med deres første hund.. Man skal have en naturlig føreposition i sig som ejer.
    Nogle hunderacer som er meget føreglade, så kan man let rette diverse indlæringsfejl og dårlig opdragelse. Men med en selvstændig hund af akitaens kaliber - så kan selv småfejl blive desideret farlige.. For hvis du ikke er interessant nok, så er du i dens øjne ligegyldig. Og så kan du stå med al din gode vilje og guffere og hårde ord og hvad ved jeg - den gider dig ikke..
    Det er immervæk en egenrådig hund som er lavet til at stille en bjørn for jægeren.

    Ikke fordi det ike kan være en super lækker hund hos den rette ejer. MEn man skal vide man afskriver visse ting, som andre hundeejere ofte nyder med deres hunde.
    F.eks. at hunden er en følgesvend der adlyder fordi du er dens ejer. Leg og hygge med andre hunde er ikke en selvfølge med en akita. Lufteturen uden snor. Indkald der virker. Hundevenner kommer på visit med deres hunde. Mange af disse ting kan man risikere at måtte afskrive med racen..
    Så kan du leve med det?


  • #12   22. feb 2012 Akitaen er en stor mundfuld, men hvis man gør sit forarbejde ordentligt og evt. tager nogle kurser i hundeadfærd er det ikke umuligt at det kan gå som førstegangshund. Har set et par stykker hvor det gik.

    Ricki, Silver er brindle, som godt kan fås, han er bare lavet blågrå til animeen. I orginaltegneserien (mangaen) er han brindle. Der findes en del brindle akitaer i EU.
    Her er siden fra den originale manga, hvor de fortæller hvad Silvers farve er (tiger stripet, tora ge, også kendt som brindle)
    http://i38.mangareader.net/ginga-nagareboshi-gin/1/ginga-nagareboshi-gin-1246482.jpg

    Dette er en Silver farvet akita, in real life smiley
    http://www.akita-of-rasproki.eu/bilder/nene.jpg


  • #13   22. feb 2012 Må understrege at Ginne VIRKELIG har fat i noget her:
    <i><b>Ikke fordi det ike kan være en super lækker hund hos den rette ejer. MEn man skal vide man afskriver visse ting, som andre hundeejere ofte nyder med deres hunde.
    F.eks. at hunden er en følgesvend der adlyder fordi du er dens ejer. Leg og hygge med andre hunde er ikke en selvfølge med en akita. Lufteturen uden snor. Indkald der virker. Hundevenner kommer på visit med deres hunde. Mange af disse ting kan man risikere at måtte afskrive med racen..
    Så kan du leve med det?</i></b>


  • #14   22. feb 2012 Racerepræsentanten Carl har selv japansk akita og her er hans hjemmeside:
    http://www.ichibans.dk

    Han kan garanteret svare mange af dine spørgsmål.


  • Ricki E
    Ricki E Tilmeldt:
    feb 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #15   22. feb 2012 Har skam også et helt år til at sætte mig grundigt ind i racen, og lære så meget som overhovedet muligt om den, eftersom jeg først regner med at købe min egen hund et lille stykke tid inden jeg fløtter hjemme fra, så den kan få lov til at gå og blive lidt socialiseret med vores nuverende hund, vores katte og de mindre børn i familien smiley efter som jeg har læst at socialisering er en meget vigtig ting særligt hos spidshunde smiley

  • #16   22. feb 2012 Det er virkeligt ikke for at være en "negative nancy", men du burde virkeligt overveje om ikke du hellere skulle fokusere på hvad du har af forventninger til din fremtidige hunds pasning (pelspleje, træningsbehov, foderbehov, "venlighed" over for fremmede), og ud fra det finde den race der passer dig bedst.

    Jeg kan fuldt ud forstå at du er fascineret af racen, men at vælge en hund ud fra hvad man har set i en tegnefilm har aldrig gjort noget godt for nogen race, og det giver også nogle forkerte forventninger. Det du ser i tegnefilmen er en tegneseriefigur, ikke en hund - hunden har hellere ikke set den tegneserie, så den aner ikke hvad det er den skal leve op til.


    Ikke dermed sagt at det ikke kan lade sig gøre - det kan bare godt være at du skulle starte med en lidt nemmere race og vente lidt med akitaen. Så kan du også hundesprog inden du kaster dig ud i den dybe ende. smiley

    Det var det jeg selv gjorde, og nu er jeg altså blevet helt skudt i den race jeg fandt frem til mens jeg går og venter på at have overskuddet til endnu en hovawart (havde en som teenager da jeg boede med min mor, og vidste ud fra den oplevelse at det ikke var en race jeg skulle have som studerende).


  • #17   29. mar 2012 Kan kun sige Akita inu er kun hvis man har masser af tid og overskud. Jeg bruger ca.3 timer om dagen på min og hundeskole en gang om ugen Har ikke de store problemer med andre hunde da Akio gik på 2 hundeskoler både lørdagen og søndagen i 8 uger
    Han kan med alle hunde både store og små.


    PS Brugte 1 år på at læse om hunderacen
    da jeg ikke havde haft hund før


Kommentér på:
Akita inu

Annonce