{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.780 visninger | Oprettet:

Min hund knurrer {{forumTopicSubject}}

Hejsa !

Jeg fik en 6 måneder gammel schæfer/husky for 2-3 uger siden, hun har det dejligste sind, og har aldrig gjort nogen ondt!
Men hun kan godt finde på at knurre af folk der kommer hjem til os, men så bagefter går hun hen og vil kæles af dem ? Jeg kan ikke rigtig få det til at hænge sammen, nogen der har prøvet noget ligende ?
Det skal siges at hun på ingen måde har vist anden agressiv adfærd, når hun ser andre hunde komme gående gør hun ikke engang, hun kigger bare og vil kæles af andre og er bare rigtig sød.

Håber der er nogen der har en forklaring eller har prøvet det før


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hund knurrer
  • #1   19. apr 2013 Ikke at jeg har forstand på det, overhovedet, men det lyder som en små-farlig blanding.
    Jeg vil gætte på, at hun knurrer fordi hun vil passe på når der kommer fremmede men at hun gerne vil kæle når hun opdager at de er velkomne. Ved det ikke, men det er mit gæt.


  • #2   19. apr 2013 Tjaaah - det er schæferen, der knurrer, og huskyen, der roligt går hen og vil kæles. Og udfordringen ved den blanding er, at I aldrig ved præcis hvilke af generne, der vil tage over i hvilken situation....

  • #3   19. apr 2013 Ja tænker også at det er sådan lidt det Tine B-
    Hun er 1/4 hvid schæfer og 3/4 husky


  • #4   19. apr 2013 Men ja - jeg har prøvet noget lignende. Vi har haft en tilsvarende blanding på træningshold i foreningen, og jeg må indrømme, at det er den eneste hund, jeg nogensinde har været utryg ved. Netop fordi jeg aldrig vidste, om jeg ville møde en glad, logrende og venlig husky, som tager mildt imod alle fremmed. Eller om jeg ville møde en schæfer med stærkt vagt- og vogter-instinkt.

    Samtidig kunne man nærmest se splittelsen i øjnene på hunden, når de trænede. Schæfer-delen sagde: Ih, der er min skønne far. Nej, hvor er det dejligt, at være tæt på ham, og gøre som han siger.
    Husky-delen sagde samtidig: Løb, Løb, Løb...



  • #7   19. apr 2013 Øhh, hvad???

    Schæferen, der knurrer, huskyen der vil kæles? Det var da noget vrøvl!

    Når en hund knurrer er et et afstandssøgende signal, den fortæller, at den er lidt presset og gerne vil have lidt mere plads.
    Det er IKKE raceafhængigt, men individafhængigt.

    At en hund først er presset og vil se folk an er noget man må forholde sig til og give den rum til at se på folk uden at skulle snakke med dem. Fint, at den bagefter selv tager initiativet til at snakke med folk, når den selv er parat.


  • #8   19. apr 2013 Det kan godt være hun aldrig har gjort nogen noget... men hun er altså også blot en hvalp.
    Jeg kan næsten love dig, at du får udfordringer med den blanding, når hunden bliver kønsmoden/voksen.
    Det er en farlig blanding at kaste sig ud i, når du ikke har erfaring at trække på!

    Både schæfer og husky har meget lyd. jeg vil på det kraftigste råde dig til at få noget undervisning i adfærd, så du håndterer din hund korrekt.


  • #10   19. apr 2013 Tjaaah - det kan godt være at det ikke er raceafhængigt. Men en husky knurrer aldrig af fremmede - og MÅ heller ikke gøre det. De har intet vagt/vogter instinkt, og de skal være venlige og imødekommende.

    Det er absolut ikke for at sige noget negativt om schæferen, men der er en grund til, at schæferen kan passe på sit hjem og sin familie - og at huskyen ikke kan smiley


  • #11   19. apr 2013 Jeg har erfaring med hunde, vi har haft hund herhjemme før, dog en knap så stor race-
    Men hun er utrolig lydig altid, kommer når man kalder selvom der er noget spændende som en anden kat eller noget, men har bare ikke lige oplevet sådan en opførsel før, først troede jeg hun var bange for mænd fordi hun knurrede af min kæreste, men så blev det også min veninde, men det er ikke sådan at hun viser tænder eller på anden måde virker farlig, kun knurren


  • #12   19. apr 2013 Hvad gjorde at du valgte en blanding af disse to racer? smiley

  • #13   19. apr 2013 Men - nu bliver jeg i tvivl. Er du overhovedet sikker på, at hun knurrer, og ikke bare snakker?

  • #14   19. apr 2013 Jeg har altid elsket husky hundende, deres udseende og deres aktive hverdag, og schæferen er også en meget kærlig hund og meget aktiv, så min første prioritet var at jeg ville have en husky, blev så tilbudt en blanding og var helt solgt på hende smiley

  • #16   19. apr 2013 Ja, er sikker på hun knurrer, jeg har ikke oplevet hende knurre når vi er ude og gå og møder andre mennesker, kun inde i huset

  • #17   19. apr 2013 Karina, det er en blanding det der - det er meningsløst at tale om, hvilken hund hvilken egenskab kommer fra.

    Når det kommer dertil, så er en hvid schweizisk hyrdehund bestemt heller ikke end vogtende hund, det er en udpræget familiehund.

    Enhver hund, der er nervøs, usikker, har for lidt plads omkring sig i forhold til sin psyke, vil sende afstandssøgende signaler ligegyldigt hvad, der så står i deres racestandard.

    Og det er det, man må forholde sit til - hunden føler sig presset, ellers ville den ikke knurre.


  • #19   19. apr 2013 CH - jeg respekterer din holdning, men faktum er at jeg har haft racen i 25 år, og har mødte talrige eksemplarer derudover, og jeg har ALDIRIG oplevet, at de har knurret uanset hvor pressede de føler sig.

    Som udgangspunkt vil de bare gå, hvis de er utrygge i en situation, og ellers dæmper de og sender alle mulige andre afstandsøgende signaler. Men at knurre er bare ikke en del af deres sprog overfor mennesker, og stort set heller ikke overfor andre hunde.

    Men fred nu være med det. Du har helt ret - det er en blanding med så forskellige gener, at det er helt umuligt at vide, hvordan kombinationen falder ud.


  • #20   19. apr 2013 Det er i hvert faldt et sats du har taget...

  • #21   19. apr 2013 Hvad gør du Sofie, når hun knurrer? Står du bare og kikker på, og tillader det? Eller griber du ind i situationen og fortæller hende, at det IKKE er i orden?

    Selv har jeg en hund der er meget dominerende, og i samme sekund hun knurrer, bliver hun vist væk i en bestemt tone. På den måde viser jeg hende, at det ikke er i orden og samtidig kan hun fortrække hvis hun føler sig utryg.


  • #23   19. apr 2013 Gitte - så hunden skal skældes ud for at være presset?

    Hvad med at sørge for at hunden ikke kommer i en situation, hvor det er nødvendigt for den at sige fra?


  • #24   19. apr 2013 Hmm, hvis Lanka når så langt, at hun knurrer - så roser jeg hende, for at sige fra på en pæn måde, og så skynder jeg mig, at hjælpe hende ud af situationen...

  • #25   19. apr 2013 Hvis man har en hund der er usikker eller utryg ved fremmede bør man give den mulighed for at fjerne sig (helt ikke medbringe hunden ved døren når folk kommer) men har du en utryg hund så er det også vigtigt at den accepterer, at det er ejeren der har styr på situationen og ikke den der skal have det. For så øges alt hvad der bor i hunden af beskytterinstinkt, så lad hunden vide at alt er ok.

  • #26   19. apr 2013 Og bagefter skælder jeg så mig selv ud, fordi jeg tillod at nogle overskred hendes grænser....

  • #28   19. apr 2013 Hvis jeg med min hund ikke tøjler hendes vogtergen, så ville det muligvis være meget vanskeligt for fremmede at komme ind, så i stedet for at knurre efter dem, kommer hun dem i møde med logrende hale og går så hen for sig selv igen, da hun ikke er særlig selskabelig overfor fremmede. (Jeg har fra jeg fik hende i huset aftalt med alle dem der normalt kommer i huset, at de havde godbidder med så de kunne give hende en når hun kom, så hun lærte at være venlig stemt når der kom fremmede) Men jeg accepterer IKKE at hun knurrer bare fordi der kommer nogle. Og hun er en hund der også har brug for at trække sig væk og være i fred.

  • #30   19. apr 2013 Hvis hunden er utryg ved fremmede der kommer og den så alligevel følger ejer til døren, så bør ejer ændre denne adfærd. At bede hunden gå, det er for mig ikke at skælde hunden ud, men vise den andre muligheder.
    Viser det sig at det er utryghed der gør sig gældende for pågældende hund, så bør Sofie også fjerne usikkerhedsmomentet, altså ændre på adfærdren i den pågældende situation.


  • #31   19. apr 2013 Linda Schæferen er også i besiddelse af vogterinstinktet.


  • #33   19. apr 2013 Når hunden er venlig stemt både overfor fremmede mennesker og hunde de måder andre steder, så har jeg svært ved at se det skulle være utryghed i almindelighed fra hundens side, men derimod genkender jeg min egen hunds adfærd.

    Hvem snakker om at skælde ud!


  • #35   19. apr 2013 Jeg skælder hende ikke ud nej, fordi jeg nemlig havde en anelse om at hun er utryg eller usikker på et eller andet punkt - hun har altid mulighed for at gå væk fra de fremmede da vi har et meget meget stort hus, men det kan være jeg skal prøve det med godbidderne smiley

  • #37   19. apr 2013 Nej Linda mine hunde siger ingenting når der kommer folk til døren, eller ind på grunden.

    Folk kan gå forbi ude på vejen med hunde, og hun ligger bare og kikker efter dem, uden folk opdager hun er der.

    Hun gør kun hvis hun mener der sker noget usædvanligt, eller der kommer nogle hun bør advare imod. Altså alt hvad der er uden for normal adfærd.


  • #38   19. apr 2013 Sofie det med godbidderne har virket utroligt godt med min, og den nye jeg venter vil jeg også gøre det samme med.

    De er jo af vogtende racer, men jeg ønsker ikke at fremelske mere vogteradfærd end nødvendigt, derfor godbidderne.

    Hvis hun så stadig viser tegn på utryghed, så ville jeg beskytte hende ved at holde hende væk når der kommer nogle og så give hende mulighed for at socialisere lidt senere, når hun fornemmer at alt er trygt, men stadig med en åben dør væk fra fællesskabet, hvis det er det hun foretrækker.


  • #39   19. apr 2013 Af samme årsag (behovet for at være alene) har jeg oprettet en "hundeplads" på vores 1. sal som er i åben forbindelse med køkkenet, hvor hunden typisk går hen når der kommer nogle, og ikke i baggangen som mine hunde altid førhen har ligget i hvis man skulle have dem lidt væk fra folk. Det er jo ikke alle folk der er vilde med giganthunde, mange er rædselsslagne for dem, til trods for de er stille rolige og venlige. Det handler udelukkende om størrelsen.

  • #40   19. apr 2013 Jeg har ikke læst hele tråden, men vil sige at det ikke behøver betyde noget.

    Min collie har enormt meget lyd på.. Især når han bliver glad.
    Hvis man ikke er "hundenørd" kan man nemt misforstå hans glæde og iver.

    Jeg vil ikke udtale mig om grunden til at lige din hund både knurrer og vil kæle, når jeg ikke har set det


  • #41   21. apr 2013 Enig Natasja, et rigtig godt udgangspunkt.

Kommentér på:
Min hund knurrer

Annonce