{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.002 visninger | Oprettet:

Hunde får også kræft - artikel fra BT {{forumTopicSubject}}

Set på BT her til morgen - godt DKK gør noget ved det.

Hilsen Gitte

Hunde dør af kræft:

Kræft dræber. Denne barske kendsgerning gælder ikke kun for mennesker, men også for menne-skets bedste ven, hunden.

Hunde kan naturligvis dø af mange ting. Men kræftsygdomme er nok den gruppe af sygdomme, som rammer flest hunde "i utide" - altså før de bliver så gamle, at man må forvente, at hunden dør af almindelig alderdom.

Dét er baggrunden for, at Dansk Kennel Klub (DKK) har doneret 300.000 kr. til støtte til bekæm-pelse af kræftsygdomme hos hunde.
Beløbet blev overrakt til dyrlæge, ph.d. studerende Louise Bjørn Brønden, Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i forbindelse med det årlige Abildgaard Symposium.
Her præsenterer bl.a. de unge forskere hvert år deres nyeste arbejder for omverdenen.
På instituttet er Louise Bjørn Brønden og lektor Annemarie T. Kristensen i gang med opbygningen af et register over kræft hos hunde og katte. I samarbejde med praktiserende dyrlæger landet over indsamles der information om kræfttilfælde.
"På længere sigt er det målet at lære mere om årsags-forholdene i kræftudviklingen, herunder om enkelte racer har større risiko for at udvikle særlige kræftformer, eller om bestemte ting i vores omgivelser kan medføre en øget forekomst af kræft", fortæller Louise Bjørn Brønden.
Mange mennesker har prøvet at miste et firbenet familiemedlem på grund af en kræftlidelse. "Der-for er vi også sikre på, at Dansk Kennel Klubs 30.000 medlemmer synes, at DKK's gave går til et godt formål", siger DKK's kommunikationskonsulent Vibeke Knudsen.
"I vores familie har vi selv prøvet at miste to hunde af en race, som normalt bliver både 14 og 15 år, på grund af kræft. Det er trist, når f.eks. kræft i livmoderen eller kræft i mælkekirtlerne afkorter en dejlig hundes liv med 4-5 år.
Større viden om kræft vil også give os bedre muligheder for at undgå, at vores hunde får disse sygdomme. Og dét er jo det langsigtede formål med DKK's støtte til det nye register", udtaler Vibeke Knudsen.

Lagt på www.bt.dk den 25. august 2006 kl. 22:20


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hunde får også kræft - artikel fra BT
Kommentér på:
Hunde får også kræft - artikel fra BT

Annonce