{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.692 visninger | Oprettet:

Hvilken hund? {{forumTopicSubject}}

Hej derude.
Der er jo ikke så lang tid til, at jeg skal flytte hjemmefra. Jeg regner med at finde en lejlighed inde i Randers, hvor jeg kan have dyr.
Jeg har mine fire kaniner, som kommer til at stå på et værelse for sig selv, da jeg helst vil have dem neutraliseret og rendende løst.

Jeg tror, at jeg vil have enten en Whippet eller en Border Terrier, men jeg har jo absolut ingen erfaring med racerne, udover hvad jeg har læst. -Og selvom jeg har en svaghed for store, muskuløse hunde, er jeg altså faldet for de to racer.:|
Men, jeg ved ikke hvilken race der ville kunne trives bedst, under de forhold jeg kan tilbyde. -Eller om vi er helt ovre i andre racer?
Jeg har angst for at være alene om natten, og derfor er det (Også nu) vigtigt for at jeg har min hund, som for det meste foretrækker at sove på mit værelse.
Jeg ved allerede nu, at jeg skal have rottweiler igen, men jeg må ærligt indrømme at jeg ikke føler mig klar til alene, at stå med ansvaret for en rottweiler. -Og jeg vil heller ikke have så stor en hund i en lejlighed.

Men, tilbage til det egentlige emne.

Jeg kommer til at bo i en lille lejlighed i Randers, med mine 4 kaniner.
Jeg kan tilbyde lange gåture hver eneste dag, flere gange om dagen, og ture i hundeskove eller på nordre fælled, hvor der socialiseres og leges.
Jeg kan selvfølgelig også klare alt det som det nu tager med, når man får hund, som dyrlæge, træning/lydighed og lign. -Dog gider jeg ikke konkurrencer og udstillinger.

-Min mor har en tosset labrador blanding, med krudt i røven -Så selvfølgelig skal min kommende hund kunne holde til at blive trampet og hoppet på af Kenzo, og give lidt igen. -Kenzo er blanding af F1/Breton/Springer Spaniel (Og jo, faderen er F1'er), så han er hurtig, syg efter leg, og meget udholdende. Da det bliver Ham, min hund kommer til at omgås mest(Hvilket er en del), bør de to racer også passe sammen;) -

Det skal være en let omgængelig race, hvor det ligger til racen at være social og velfungerende blandt andre, som er lærenem og typisk tillidsfuld, og den skal kunne trives i en lejlighed, hvor der er andre dyr.

Gravhunde og Pudler er udelukket.. -Og jeg vil ikke have labrador igen.

Jeg har overvejet internat, men med min første hund vil jeg gerne starte med en hvalp.;)
Hvad ville i mene, en passende race ville være?
Et billede af Kenzo;


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilken hund?
  • #1   20. okt 2014 Alene udfra beskrivelsen af hunden det er super vigtigt din hund kan lege med, ville jeg umiddelbart fravælge whippet -selvom de sikkert kan lære at enes, er det to MEGET forskellige måder at lege på (de whippets jeg har oplevet, leger "tagfat" og andre løbelege, ikke brydelege). Hvis det er nok at de kan enes, kan det sikkert gå, men skal de have glæde af hinanden, var det ikke en whippet jeg ville købe.

    Samtidig ville jeg være noget bekymret ved både whippet og border sammen med løse kaniner.

    Whippen oplever jeg som særdeles social og glad for andre hunde. Lærenem ved jeg ikke om jeg ville kalde den -jooo hvis det du vil lære den falder i dens smag smiley
    De er, synes jeg, sjældent ret træningsmindede, men der var da en på AG-holdet der hvor jeg gik til AG med Møffe, og den gjorde det da ok, men kun i meget korte intervaller og lydighed og tricks gad den ikke overhovedet.

    De BT jeg kender er hunde med hår på brystet -ikke aggressive, men finder sig altså ikke i ret meget pis fra andre hunde. Så der skal ejer altså have styr på hvad det er for hunde de møder.
    Ellers super søde vapser. Absolut en race jeg godt kan lide. Selvstændig men (med rette motivation) både lærenem og arbejdsvillig.


  • #2   20. okt 2014 Når du har kaniner, ville jeg absolut ikke vælge hverken border terrier eller whippet. de har begge så vidt jeg ved et så stort jagt instinkt at du kan risikere at de simpelthen slår dine kaniner ihjel.. undskyld hvis det lyder lidt hårdt, men det er desværre virkeligheden.. Håber dog nogle af dem der selv har dem, eller kender dem bedre kan komme på banen smiley

    det er en god ting at drømme, at lære og måske finde en race.. men hvis det er første gang du skal bo alene, så vent med at købe hund.. Jeg er sikker på du er ansvarlig, så det er slet ikke ondt ment. men der kommer til at være en masse i dit liv. både økonomisk som du skal finde ud af, og 4 kaniner koster jo også lidt. Man har ikke mange penge til sig selv hvis man er på su, og tidsmæssigt bliver det nok også noget andet. både hvis du skal i skole, har venner, evt et fritidsjob, og så alle de pligter der er derhjemme. og så har du jo også 4 kaniner.
    Det er derudover svært at finde lejlighed med lov til hund, men randers er dog ikke den værste by ang det så vidt jeg husker? smiley

    Jeg har desværre ikke lige en race som er et godt bud, da jeg er bedst i de små selskabsracer, og det lyder ikke til det er det du søger..

    P.s. Husk at du ikke må have store hunde med i bybusserne, så medmindre du har bil eller andet transportmiddel, skal du nok kigge efter en der er så lille at den kan sidde i en taske smiley


  • #3   20. okt 2014 Nogle whipper kan lære at bo med kaniner, men ikke noget jeg turde satse på i en lille lejlighed, mine ville slå dem ihjel uden tøven.

    Racen er skabt til fangst og drab af kaniner og harer og det ligger dybt i en del af dem.

    Ydermere skal du tænke på, at i en lejlighed skal der være børnesikringer på vinduerne, ser en whippet noget spændende udenfor, springer den uden tøven ud af et åbentstående vindue også fra 4. sal.
    Har kendskab til 3 whipper, der har mistet livet på den konto.

    Whipperne er ganske sociale, men de fleste vil, hvis de får valget foretrække samvær med andre mynder.
    Jeg har whippet sammen med gravhund og de har ikke meget med hinanden at gøre ud over at de indimellem sover sammen.

    Anmasende hunde gider hverken Yota eller Ghini. Yndlings legekammeraterne er af racerne kleiner münsterlænder og spinone.


  • #4   20. okt 2014 Hvad er det ved whippet og border terrier, som gør, at du er faldet for lige de to racer?

    Giver de andre ret i, at de ikke ligefrem er oplagte emner, når du har kaniner.

    Nogle umiddelbare andre bud på racer har jeg desværre ikke på stående fod.


  • #5   20. okt 2014 Cavalier?

  • #6   20. okt 2014 Ja jeg kender så ikke de racer du nævner Altså hvordan de er Hvad med en af hyrdehundene ,de kan nemt lære at være sammen med kaniner Nu er Linka jo ikke ren, men man kunne sætte en fugleunge, kylling eller ælling ned til hende ,hun gør dem intet Men de kræver en del aktivering smiley

  • #7   20. okt 2014 Som skrevet skal kaninerne gå i et rum for sig selv. -Min venindes hund kunne stå hele dagen og skabe sig, og banke ind i døren, fordi han vidste at der gik katte på den anden side -Sådan noget gider jeg ikke.
    Kenzo elsker også løbelege, men da han har boet med en rottweiler er det blevet en vane at tage fat når de leger, da det var de eneste lege Paco forstod. -At de kan enes er da også fint nok, men når jeg ved hvor meget jeg kommer til at se Kenzo ville jeg klart foretrække at de kan få lidt ud af hinanden.;)
    Jeg ved ikke hvad der er ved de to racer.. Borderen har jeg egentlig kigget på længe. Jeg synes at de er det mest charmerende at se på.;) Normalt synes jeg, at små hunde og mynder/myndelignende hunde er grimme eller bare for små, men lige de to racer..:) Cavalier er også sød nok, men Jeg gider ikke alt den pels.;)


  • #8   20. okt 2014 Hvad med Boston Terrier


  • #9   20. okt 2014 Du skal IKKE anskaffe dig en Border Terrier fordi den er charmerende at se på! En Border Terrier er en fuldblodsjagthund og du kan ret nemt risikere at den kommer til at stå ved døren til kaninerne hele dagen .... Border Terriers er en af de få terrierracer der stadig avles til og anvendes til jagt. Og det kan dælme mærkes på dem. Det er ikke en selskabshund og den skal helst have afløb for sine instinkter for at trives. Man kan selvfølgelig godt forsøge at træne en terrier til ikke at jage, men det er SVÆRT og det er ikke sikkert at det kan lykkkedes 100%
    Jeg er vokset op med terriers og har stadig terriers (Irsk Terrier). Jeg har i hele mit snart 42-årige liv haft EN terrier, der ikke ville jage alt hvad der bevægede sig.
    Jeg har et par kaniner, der bor udenfor med en stor løbegård. Den er bygget solidt med minktråd og mine hunde ved sådan set godt at de ikke må hoppe rundt om kaningården og jagte kaninerne. Men min terrier skal da stadig lige prøve mindst en gang om dagen om han dog ikke kan få dem til at drøne rundt så han kan holde fest med at jagte dem fra den anden side af hegnet. Det har været langt lettere at lære min dober men megahøj byttedrift at kaninerne må hun ikke fise rundt efter.
    En Border Terrier er desuden en trimmerace, hvilket betyder at du skal enten selv lære at trimme eller også skal du have økonomi til at kunne betale en trimmer for at gøre det. Det koster ca 700 kr 3-4 gange om året. Det er bestemt heller ikke sikkert at den som voksen vil synes at det er superfedt at skulle lege med andre hunde - egetkønsaggressivitet er mere reglen end undtagelsen hos alle terrierracerne. Det er heller ikke hunde man nødvendigvis kan slippe løse, da jagtinstinkterne kan være så kraftige at de overdøver lydigheden. Jeg har haft 3 der kunne slippes løse og der var sikkerhed for at de kom når jeg kaldte. 1 der ADLRIG kunne slippes og resten har man kunnet slippe i vildtfrie områder, men gode oversigtsforhold. Alle mine terrier er/har været hunde der er blevet brugt til lydighedstræning og konkurrencer og alle har været meget lydige - lige indtil færten af vildt rammer deres næser.
    Mit bud er at du skal finde en race uden kraftigt jagtinstinkt. Du skal tænke på at der kan ske uheld så døren til kaninerne pludselig er åben og det går altså lynhurtigt, når sådan en terrier går i aktion. Min hanhund fik taget en af mine kaniner en dag de pludselig gik uden for deres indhegning (der er stadig en gåde hvordan de kom ud???). Min dober kunne jeg stoppe, men ireren var lynhurtig og tog min en af mine hunkanine og gjorde kort process.


  • #11   20. okt 2014 Kender ikke border terrier, men min 2 skotter ville ikke kunne bo i lejlighed med kaniner, hvis ulykken skete at døren gik op en dag er jeg sikker på de kaniner blev slagtet .... og bare det at de kunne lugte kaninerne i hjemmet ville gøre der aldrig var ro ... og tror bestemt ikke borderen har mindre jagtinstinkt...

  • #12   20. okt 2014 Det lyder lidt som om, du skal prøve at lægge mere vægt på hundens oprindelse og brug (og dermed tendens til jagt) end hvilket udseende, der tiltaler dig bedst.
    Jeg går selv meget op i at have en hund, jeg kan holde ud at se på (sådan, groft sagt, ik smiley ) Men jeg har heller ikke andre dyr, og når du insisterer på at have løsgående kaniner, så må du også tage dine forbehold og finde en race, som ikke vil jage dem, den dag uheldet sker, og døren ikke bliver lukket ordentligt... Eller som vil stå ved døren og snuse og ville ind hele tiden..
    Det vil gøre dit eget liv nemmere smiley


  • #13   20. okt 2014 Tænker lidt border terrien vil æde kaninerne

    Whippet vil blive trampet ned at Kenzo.

    I bund og grund tror jeg de er en risiko med de fleste hunderacer og kaniner der går løs.


  • #14   20. okt 2014 Ja, jeg er færdig med udekaniner. -Jeg har mistet båndet til dem fuldstændig, og synes det er træls og besværligt at skulle ordne burene i vinterperioden.
    Så border terrieren er ikke en optimal hund for mig. -For mine kaniner skal absolut ingen steder.
    En whippet og Kenzo vil ikke fungere fordi de er så forskellige?
    Jeg er også kræsen, men jeg får ikke ret meget svar på nettet. -Bare et godt billede af en dejlig hund, og så er man jo forelsket. Jeg synes en labrador er kedelig. -Dejlig hund, bestemt, men jeg vil bare gerne prøve noget andet. -På samme tid vil jeg heller ikke få en hund jeg ikke er 100 på, at jeg kan håndtere -Specielt ikke en rotte før jeg er helt sikker, da den allerede er/har været på OBS-listen, og jeg vil ikke ødelægge det for andre, der har erfaring med racen og ved hvad de laver.
    Jeg går ud fra, at det bedste jeg kan gøre er at blive ved med at kigge, møde nogle forskellige hunde og se hvad jeg finder ud af.;)


  • #15   20. okt 2014 Hvad med en corgi?

  • #16   20. okt 2014 Tror du skal kigge efter en race i selskabshunde gruppen, der er selvfølgelig forskel på racernes temperament og oprindelige brug, så læs grundigt op på dem og mevt besøg udstillinger.

  • #17   20. okt 2014 Whipperne fravælger ofte hunde af racer, der er for voldsomme eller har andet legemønster.
    Mine leger fangeleg uden fysisk kontakt og trækker tov, de gider ikke hunde, der er anmasende i deres attitude.

    Den voksne whippet ville kunne leve op til dine krav med at sove sammen med dig, unge whipper og hvalpe, er ofte ikke putte/hyggehunde, de har galoperende krudt i røven fra tidlig morgen til sen aften og kan være temmelig hærgende, hvis de keder sig.

    Og som sagt mange whipper vil uden tøven slå dine kaniner ihjel, hvis chancen byder sig, de er kreative og mange lærer let at åbne døre, så kaninerne skal være bag låst dør.

    Nogle kan lære at acceptere kaniner og andre smådyr, men der skal kun et splitsekund til at tricke jagtinstinktet og så står du med en død kanin.

    Er mine i snor skriger de, når de ser harer eller kaniner og hele kroppen dirrer og pupillerne bliver store.

    Vi har marsvin, whipperne er aldrig sammen med dem, vi har kat, de er sammen når samværet overvåges konstant.


  • #18   20. okt 2014 Jeg tænker osse umiddelbart at en af selskabsracerne var bedre til dig -var det ikke for pelsen forældrenes hund tror jeg jeg ville have foreslået en bichon eller cotton de tulear.
    Men skal hunden kunne lide og holde til en stor hund der leger voldsomt, så skal du jo nok have en hund med lidt størrelse og masse og af en race der osse leger på den måde.

    Jeg tror måske du skal have overvejet hvad det nøjagtigt er for egenskaber du ønsker.
    Sæt dig ned og overvej ting som hvor stor/lille skal den være, pelspleje, venlig overfor fremmede eller mere tilbageholdende, aktivitetsniveau (og om den har mest behov for fysisk eller mental aktivitet. Alle hunde bør få begge dele, men nogen har mest brug for det ene, andre mest for det andet) osv.

    Altså gør det klart hvad det egentligt er du ønsker i en hund -så er dte noget nemmere at snævre sig ind på specifikke racer.



  • #19   21. okt 2014 Tess: Jeg tror du som første prioritet skal have at hunden kan lære at være sammen med byttedyr uden at den nødvendigvis skal jage det. Dvs. du skal gå uden om selvstændigt jagende racer - terriers, mynder, mange spidser, støvere.
    Og alternativer at altså ikke nødvendigvis en labrador smiley


Kommentér på:
Hvilken hund?

Annonce