{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
433 visninger | Oprettet:

Hundelegetøj {{forumTopicSubject}}

Hej....

Her er lidt info om legetøj fra en mailingliste........

Hundeejere, der drømmer om et kuld søde hundehvalpe, bør holde deres hund væk fra plasticbolde, pivedyr og andet legetøj af pvc, der indeholder ftalater. I en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen har man nemlig fundet de problematiske ftalater i koncentrationer op til 54% af det testede plast-dyrelegetøj.

Hundes fertilitet går ned
Legetøj med ftalater, der fungerer som blødgørere, kan nedsætte hundes fertilitet. Er ens hund allerede gravid, er fosteret specielt følsomt overfor ftalaterne, og så bør man være ekstra opmærksom på at få set sit hundelegetøj igennem. Det er fx farvestrålende gummikødben, legemus med rigtig pels og plasticbamser med pivelyde, hvor man har fundet ftalater. Det er især hunde, der er i farezonen, fordi de bider i og spiser legetøjet. Men Miljøstyrelsen opfordrer generelt dyreejere til, at deres dyr ikke leger med ftalatholdigt legetøj pga. sundhedsrisikoen.

Resultater meldes til EU-Kommissionen
Miljøstyrelsen vil snarest orientere EU-Kommissionen om de nye resultater, da Kommissionen er i gang med at se på en række andre produktgrupper, der indeholder ftalater med henblik på evt. regulering. Ftalater, som anvendes til blødgørere i plastlegetøj til dyr, er ikke reguleret på nuværende tidspunkt.

I dag er ftalater allerede forbudt i legetøj til børn under 3 år i Danmark, men den 16. januar 2007 træder et nyt EU-direktiv om ftalater i kraft, og med de nye EU-regler forbydes hormonforstyrrende ftalater i alt legetøj til børn op til 14 år. Miljøstyrelsen offentliggjorde allerede sidste år en undersøgelse af dyrelegetøj, der viste en risiko for børn. Derfor anbefaler Miljøstyrelsen, at dyrelegetøj med ftalater holdes væk fra små børn, da de ofte putter alt i munden.
mvh
Birthe


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundelegetøj
Kommentér på:
Hundelegetøj

Annonce