{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.899 visninger | Oprettet:

Lungekræft {{forumTopicSubject}}

Min dejlige mops og jeg var til dyrlægetjek, hvor han skulle have røgten af lungerne for at dobbelt tjekke, at der ikke var vand i lungerne pga hjertemedicin/dårligt hjerte... Men dette tjek udviklede sig desværre til dårlige nyheder... min dejlige ældre herre har desværre en kræft knude i den ene lunge... ??????

Jeg blev jo selvfølgelig helt paf og glemte at spørge dyrlægen, hvor længe de typisk kan leve med det?

Han er sat på binyrebarkhormon og er som en unghund igen... Vil ikke udsætte ham for en operation, da han er en ældre herre på 10,5 år og med grad D i hjertefejl... Så hans krop er ved at sige stop... ??

Men mit spørgsmål til jer: Ved i hvor længe de kan leve med kræft? Eller er det lige så forskelligt, som ved mennesker?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lungekræft
  • #1   15. aug 2017 jeg tror desværre det umuligt at sige hvor længe de kan leve med det.
    der kan spille så mange ting ind - er det god artet eller ond artet.
    og i og med din hund også har dårlig hjerte kan det også spille ind tænker jeg.
    jeg ville nok tage en god snak med dyrlægen igen - jeg kan godt forstå du lige er blevet helt paf, når det ikke er det man regner med.

    men snak med dyrlægen om hvad de vurdere, og så er der nok desværre ikke så meget mere at gøre end nyde den tid man har endnu sammen, og sige stop når nok er nok.


  • #2   15. aug 2017 Mange tak for svar... Og ja, tænkte nok at det var stort set lige så umuligt at svare på som med mennesker... Jeg må tage en snak med dyrlægen, når vi alligevel skal snakke om hans medicin i denne uge...

  • #5   15. aug 2017 Smerter har han ikke, efter hvad vi og dyrlægen umiddelbart kan se... Men han vejrtrækning er besværet, og det hjælper binyrebarkhormonet rigtig godt på...
    Jeg ville ikke give ham, så voldsom medicin, hvis det ikke var allersidste udvej... (udover aflivning)

    Knuden i lungen er meget lille... Så lille at egen dyrlæge ikke kunne se den, men det var der nogle specialister der kunne.... Så det kan desværre ikke udlukkes, at det ikke er den type der spreder sig... smiley men jeg håber, at det ikke er...

    Og der bliver heldigvis ikke røget i hjemmet...

    Mange tak for jeres input...


  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #6   15. aug 2017 Lyder som om du allerede har fat i en specialist, ellers var det mit bedste råd til dig.
    Og så få en god snak med dyrlægen når i skal der ned igen.
    Håber det bedste for din hund og dig.


  • #8   16. aug 2017 Cannabis kender jeg kun til menneske brug, hvor jeg er stærk modstander af det... men det er jeg jo så også af binyrebarkhormon... smiley
    Så tak for rådet, det vil jeg læse om..


  • #10   16. aug 2017 Nej, det ved man vel først ved en biopsi...
    men nej, canabis skal han i hvert fald ikke på efter det jeg kan læse om det....


  • Anna D
    Anna D Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 59
    #11   17. aug 2017 Hunde får stort set aldrig primær lungecancer. En knude i lungen er stort set altid spredning af cancer fra et andet sted. Skal man vide mere om prognose, skal man screene for at finde primær-canceren. Det betyder ultralydsundersøgelse af bugen (ved en som er dygtig til dette), blodprøver, og ofte også flere prøver, hvis ikke man finder noget. Det kan være nødvendigt at forsøge at tage celleprøver fra lymfeknuder eller fra knuden i lungen.

    Spørgsmålet er så, om man synes han skal igennem alt dette. Sandsynligheden for at man finder noget, man ikke kan gøre så meget ved, er desværre stor. Måske det er ligeså fint bare at nyde tiden med ham og sørge for han har det så godt som muligt så længe han kan.
    Kan anbefale besøg hos onkolog, hvis du vil have mere information. Steen Engerman på Aarhus dyrehospital er en af de få uddannede onkologer i Danmark.


  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #12   17. aug 2017 Steen i Aarhus er fantastisk. Ring evt og få en snak med ham.
    I det hele taget et det et fantastisk dyrehospital.


  • #13   17. aug 2017 Tak tak for jeres tips... men nej, der skal ikke gøres mere ved det... han er en ældre herre som har haft et fantastisk liv... Nu skal han bare nyde den sidste tid... smiley
    Han er som en ligeglad unghund igen, nu han er kommet på medicin, så det er bare skønt at se...

    Lymforne er der ikke noget med, endnu i hvert fald... de blev tjekket af dyrlægen...


  • #20   18. aug 2017 Pia

    Det kommer an på om det kun er CPD el. THC i olien, ellers er der tale om den lovlige hampfrø olie smiley Som ''sjovt'' nok har en hamper pris..


  • #23   18. aug 2017 Pia

    Det var med henblik på køb af MC til hunden, tvivler på at dyrlæger udskriver cannabis til dem smiley


  • Anna D
    Anna D Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 59
    #28   18. aug 2017 Immunmedieret hæmolytisk anemi er ikke kræft. Det er en lidelse hvor immunsystemet angriber de røde blodceller og nedbryder dem. Man kan nogle gange se det ved kræft - altså som en følgevirkning, men det er ikke kræft i sig selv - Oftest ved man ikke hvorfor det begynder.

    Jeg synes det er en fornuftig beslutning at du ikke vil udrede en masse. Men som sagt så afhænger prognosen for kræften jo ikke af den lille bitte knude der sidder i lungen, men af hvorvidt han evt har en meget større knude et andet sted. Rigtig rigtig rigtig mange forskellige slags kræft kan sprede sig til lungerne. Ligesom prognosen hos mennesker er forskellig afhængig af om det er lymfekræft, leverkræft, tarmkræft osv.


  • #30   15. sep 2017 Jeg lovede at lægge en opdatering op..

    Min skønne dreng fik fred igår smiley
    Binyrebarkhormonet virkede men ikke helt optimalt. Dyrlægen mente at vi skulle sætte dosis op og så længe han spise og rendte og legede, så var det ikke synd at holde ham i live...
    men min mavefornemmelse sagde noget andet... og det blev kun bekræftet, da jeg fik lavet en telepati med ham. (Hende der snakkede med ham har jeg gennemtestet i flere omgange, så har fuld tiltro til hendes evner). Chico var meget træt og det hele var uoverskueligt for ham. Han ville gerne have fred inden han forfaldte mere, da han ikke synes det var værdigt...
    Den besked sammen med min mavefornemmelse gjorde at jeg valgte han skulle have fred.
    Vi tog i sommerhus og hyggede os. Dyrlægen kom dagen efter, hvor chico sov ind i mine arme nede ved stranden... Det var smukt og fredfyldt, men hold fast hvor gør det ondt at sige farvel til sin bedste ven..


  • #32   15. sep 2017 Lige et billede af min smukke gamle konge..

    profilbillede
  • #33   15. sep 2017 smiley

Kommentér på:
Lungekræft

Annonce