{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
10.638 visninger | Oprettet:

Jack Russell Terrier / Parson {{forumTopicSubject}}

Jack Russell Terrieren er en lille robust bygget hund, som er fødte cirkushunde. De er frygtløse og energiske. Racen forveksles meget med den Danske Svenske Gårdhund, men der er stor forskel. Dette er en brugshund af højeste kaliber og kræver meget af ejer og omgivelser.

Historie:
Jack Russell Terrieren er skabt af den engelske pastor Jack Russell i 1800 tallet, med det hensende at benyttes til jagt. Han ønskede at skabe den bedste hund til at drive rævene ud af gravene, så den egentlig jagt kunne gå igang. Gravhundene blev benyttet til dette, men da de ikke var særlig adrætte, skulle de bæres på hestene og blev hurtig slidte og døde.
Jack Russell Terrieren er en krydsning af flere brugsterrier, bl.a. den hvide terrier som idag er uddød.

Standard:
Dette er en brugsterrier, hvorfor at dets standard har jagt for øje. Det er meget forskelligt hvorledes standarden er beskrevet i de forskellige klubber, men her kommer de mest hyppige.
Jack Russell Terrieren har en skulderhøjde på 25-38 cm , hvoraf Dansk Kennel Klub opdeler racen yderligere ved en højde på <32 cm går under betegnelsen Parson Russell Terrier. Det er dog samme hund.
I raceklubberne skal hunden være kvadratisk og i DKK skal den være en smule længere i ryggen.
En Jack Russell Terrier er minimum 51% hvid, og kan komme med sorte og brune aftegninger. Den hvide pels er kendetegnene for racen, da det under jagten skal være let at se forskel på hund og ræv.
Pelsen kan forekomme glat, broken og ruhåret. De forskellige pelstyper kræver forskellig pleje. De glathåret kræver ingen pleje, men tilgengæld fælder den. De ruhåret og broken fælder næsten ikke, men disse skal trimmes. Da der ikke er en officiel frisure, kan dette dog klares selv.
Jack Russell Terrieren har små V-formet kipører, der beskytter den indre øregang når hunden er under jorden.
Halen skal være ansat ret højt på kroppen og være robust nok til at "kunne hive hunden ud af graven".
Vægten er mellem 5-8 kg.

Temperament:
Tag ikke fejl, dette er en ægte terrier! Det er en stærk, energisk og smidig brugshund. Den er frygtløs. Den er tilgengæld også meget nysgerrig og en tænkende hund, så der er tit sjov og glade dage med denne race. Bliver den ikke aktiveret nok, vil den selv udtænke planer, hvilket kan betyde ødelæggelser. Får man bugt med dets stædige og modige natur, er den oplagt cirkushund. Start lydighedstræningen i god tid og det er den skæggeste hund.
Der kan komme forskelle i temperamentet i de forskellige klubber. I raceklubberne bliver hundene benyttet til jagt og avlskravene er høje dertil. I Dansk Kennel Klub er det blot udseende af hunden og jagtlysten kan være mildere.

Miljø:
Denne race kan sagtens begå sig i lejligheder, blot den bliver aktiveret dagligt.
Er umiddelbart ikke den bedste familiehund med børn under 6 år. Den kræver meget af ejer og kan virke voldsomme overfor små børn. Tilgengæld er den fantasisk når børnene er ældre, idet den er utrættelig og altid med på sjov og ballade.

Træning:
En Jack Russell Terrier kræver hård og vedvarende træning. Den vil i de fleste tilfælde forsøge at træne dig istedet for. Det er derfor ikke den oplagte race til nybegyndere. Start derfor tidligt med træningen og vær konsekvent. Er I flere om opdragelsen, skal træningen være ens, ellers vil den lynhurtigt lære hvem den kan snyde. Hunden vil knytte sig mest til den der træner den, så det kan også være en god idé at skiftes.
En Jack Russell Terrier skal i de første uger socialiseres med andre hunde og racer, ellers vil dens frygtløse natur skabe problemer senerehen. Det er en dominant race, hvilket kan være problematisk ved dårlig socialisering og træning.

Egne erfaringer:
Jeg elsker denne races finurligheder og friske indlæg. For mange virker denne lille hund som en lille hidsig satan, men det hele handler om træning. Når først hunden har lært at være lydig er det den bedste hund. De giver mig daglige udfordringer og er ægte cirkushunde. Jeg benytter mine hunde på jagt, da de kommer fuldstændig i balance og tydeligvis har det meget bedre. En god omgang fodbold eller frisbee kan holde trangen tilbage, når jagtsæsonen er slutter.

Overvejelser inden køb:
- Har du tid nok? Den kræver daglig aktivering og lange lufteture. Der skal afsættes minimun en times luftning en gang om dagen, ellers vil hunde skabe ballade.
- Familieovervejelser? Skal du til at starte en familie op, er dette virkelig racen som er ideel? Dette er ikke racen der vil bryde sig om at blive hevet i eller tilsidesat i længere tid.
- Glathåret eller ruhåret? Det kommer oftest som en overraskelse for mange, at de ruhåret kræver pelspleje.
- Familiehund eller jagthund? De KAN være mere familievenlige hvis de kommer fra DKK, da jagten typisk ikke udøves i denne klub. Tilgengæld mister du noget af hundens naturlige temperament.
- Andre husdyr? Racen kan være problematisk overfor andre hunde, og er ikke god med andre kæledyr.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Jack Russell Terrier / Parson

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce