{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.227 visninger | Oprettet:

Voldsom leg {{forumTopicSubject}}

Hej alle jeg har fået en omplaceringshund. En blanding af Border Collie/Dansk Svensk. Vi har haft ham i 3 mdr. nu. Han har været 2 steder inden os. Det ene sted hvor han var alene hele tiden og det andet sted hvor deres 1. hund ikke ville acceptere ham. Han bliver meget voldsom når han leger og accepterer ikke et nej fra en anden hund i mere som 3 sekunder. Som om han mener at han kan tillade sig alt. Stjæler ting ud af munden på andre hunde og gør meget ihærdigt hvid´s han møder en som ikke vil aflevere ting. Han går meget efter struben på de andre hunde og prøver at lægge dem ned. Har en kelte gange lagt vores anden hund, 3 års Border tæve, ned og rusket hende. Humper også meget på andre hunde. Han får 2 daglige gåture, løber frit den ene af gangene. Bliver trænet ca. 15 min dagligt, søger ca 30 min, får mellem 1 og 3 kong med leverpostej, er med i stalden 1 time og får 1 til 2 andre aktivitetsting.
Nu til spørgsmålet.
Hvad kan grunden være? og hvordan får jeg stoppet at han går i struben?. Han reagerer ikke på afledning eller et nej, vi skal hen og have fat i ham for at han stopper.
Håber på gode råd.
God jul hilsen Mette


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Voldsom leg
  • #1   24. dec 2010 Det lyder som en svær sag.

    Årsagen til adfærden er næppe kompliceret: Manglende og ufuldendt socialisering. Alle hunde er har en medfødt evne til at udvikle al den adfærd og kunnen som arten har brug for, men den skal stadig indlæres gennem hundens første leveår. Især de første 16 uger har stor betydning.
    Årsagen til at adfærden ikke er fuldt instinktivt fra fødslen af, er sandsynligvis at det ville gøre individet for ufleksibelt i forhold til det aktuelle miljø.

    Hvis din hund ikke har haft tilstrækkelige muligheder for at opnå normal hundeadfærd under hans opvækst, vil han ikke have lært de finere grænser for subtil kommunikation. Han kender ikke hvad der er acceptabelt og uacceptabelt opførsel. Kombineret med behovet for og motivationen til social kontakt, muligvis dårlig impulskontrol samt en umiddelbar reaktion på konsekvenser, der både kan være forstærkende og hæmmende... ja, så har du din hund.

    Tænk på et menneskebarn, der bliver forladt som spæd og opdraget af aber. Efter 20 år i et menneskefrit miljø bliver denne person inviteret til fest hos almindelige mennesker. Det kræver ikke megen fantasi at forestille sig alle de gængse høflighedsregler, som den person ville bryde i løbet af aftenen: spise uden bestik, gå på bordene, overtræde det personlige rum rundt om de andre gæster, afbryde samtaler, røre ved folk uden tilladelse - måske endda private steder, tisse i hjørnet osv.

    Det gør næppe dit problem mindre, at din hund er en (efter min mening) ikke særlig gennemtænkt blanding. Hvis du både har gårdhundens selvstændighed, gå på initiativ og til tider aggressivitet samt borderens utrolige energi, behov for aktivering og en anelse særpræget kropssprog, så burde dit rehabiliterings projekt blive temmelig interessant.

    De råd, som vi kan give dig herinde, vil være langt mere almene end egentligt specifikke. Du vil få brug for mere end det. Du vil få mere ud af, at få nogen ud og se på dig og din hund og sætte dig ind i hele puljen.

    Held og Lykke


  • #2   24. dec 2010 Ja det ligger måske tilbage i de første 4 måneder. Blandingen er nok ikke så heldig og han har nok de træk fra begge som du beskriver. Jeg håber det lykkes os at få han socialiseret og få stoppet den voldsomme leg, som bestemt ikke er morsom for andre hunde. Overfor mennesker er han dejlig, opmærksom og kærlig. Jeg vil dog meget gerne have en hund som kan omgås de fleste andre hunde, som vores Border jo kan. Men vi er jo efterhånden lidt betænkelige ved at sætte ham sammen med andre. Vi går til træning hos en adfærdsuddannet træner, har bestilt en konsultation og fået ham kemisk kastreret.
    Det var bare interessant at høre hvad i andre mener.
    Glædelig jul
    Mette og vovserne


  • #3   24. dec 2010 Så er I forhåbelig godt på vej. Adfærd kan ændres smiley

  • #5   27. dec 2010 Hej H L vi skal have en konsultation i det nye år hos en adfærdsbehandler, men ville lige vente til den kemiske kastration virker efter 4 uger. Og det ser det faktisk ud til at den gør. Han er stadig voldsom, men er generelt mere hvalpet og vi kan lettere stoppe ham med et nej. Toppen af ego er ligesom taget lidt af. Vi prøver at finde nogle hunde med et stærkt sprog, som kan sige fra på en god måde. Han har dog fået 2 lege kammerater, som også synes det er skægt med vild leg. Det er nogle gange lidt svært at se hvornår vi skal stoppe legen. Så snart ham kommer i snor er han rolig. Men et stop signal ud over nej, ville måske være en god ide.
    Tak for svaret.
    Glædelig jul
    Mette


  • #7   29. dec 2010 Det er svært ikke at bruge nej, da han ofte kommer susende og tager fat i pelsen på vores anden hund. Hun synes ikke det er sjovt, men banditten ser faktisk ud som om han morer sig. Tænker lige i hvordan jeg kan kontrabetinge. Men helt sikkert er han usikker nogle gange og han reagerer fint på positiv træning, hvilket også er det vi bruger. Den voldsomme leg har bare givet os lidt frustrationer og det er super at høre jeres svar.
    Godt nytår


  • #9   30. dec 2010 Ja vi får lavet et træningsprogram i det nye år, når træneren starter op igen. Tak for svarene.


Kommentér på:
Voldsom leg

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce