Alaskan malamute

Alaskan malamute

En alaskan malamute minder umiddelbart meget om en siberian husky i sit udseende, men er tungere og mere robust bygget. Huskies er avlet med et højere fokus på fart, mens alaskan malamutes er avlet med et større fokus på styrke og udholdenhed. 

Flere billeder

 

Mange af hundene mistede livet under 2. Verdenskrig, og i 1947 blev det estimeret, at der kun var omkring 30 registrerede eksemplarer tilbage af racen. Herefter satte flere avlere heldigvis ind for at sikre racens overlevelse. 

Mange malamutes bliver i dag holdt som familiehunde, men nogle bliver stadig brugt til diverse arbejdsopgaver, eksempelvis som slædehunde eller til at trække fragt. Malamutes er ikke nødvendigvis de hurtigste ift. slæderæs og lignende, men til gengæld kan de tilbagelægge lange distancer og trække tunge genstande. Man anslår at en voksen malamute kan trække et sted mellem 500-1500 kg. afhængig af træning og bygning. 

Hundene har dobbeltpels og den inderste del er tyk og ulden, mens den yderste er kraftig og strittende. Hundene kan tolerere ekstremt lave temperaturer grundet denne solide pels. Derudover har dyrene en markant hale, som de i særligt koldt vejr bruger til at beskytte deres ansigt mod sne og kulde. 


Flere billeder

 

Temperament og adfærd

Hunderacen er skabt til at kunne overleve i de hårdeste klimaer, og er både intelligent og selvstændig, da dette har været nødvendigt for at klare sig. Hundens uafhængighed kan til tider være lidt af en udfordring for ejeren ift. lydighed og lignende. 

Derudover har hundene også et relativt stærkt jagtinstinkt, hvilket kan manifestere sig, hvis hunden støder på gnavere, katte eller andre mindre dyr. Hvis hunden vokser op sammen med andre dyr og socialiseres korrekt, opstår der dog sjældent problemer. 

Det er karakteristisk for racen, at hundene generelt er glade for mennesker. Eftersom dette også gælder fremmede, er hunden ikke nødvendigvis den bedste vagthund.

En undersøgelse fra 2004 foretaget af UK Kennel Club, indikerede at gennemsnitslevealderen for en alaskan malamute var omkring 10-11 år. Undersøgelsen tog dog udgangspunkt i få eksemplarer, og beretninger fra forskellige ejere indikerer, at gennemsnitslevealderen kan være en del højere - muligvis helt op til omkring 15 år. 

I 2010 blev hunderacen udnævnt til “Official State Dog” i Alaska. 

 

Hvis du overvejer at købe hund, kan du tage et kig på markedet, hvor der er masser af hunde til salg.

Annonce