Bassethunde - Fakta om hunden

Bassethunde - Fakta om hunden

Bassethunden er en kortbenet men relativt lang hund, som bl.a. er blevet brugt meget som jagthund. I den forbindelse betegnes hunden, som en ‘scent hound’ fordi den primært bruger sin imponerende lugtesans til at spore bytte. Faktisk betragtes en basset som værende en af de absolut bedste sporhunde - dog overgået af blodhunden. Navnet ‘basset’ er af fransk oprindelse og betyder noget i retning af “ret lav”. 

Hundene er kendt for at være udadvendte, legesyge, venlige og udviser generelt stor tålmodighed - også i forhold til børn. 

Flere billeder

Historie:

Hunderacen stammer oprindeligt fra Frankrig og blandt forfædrene finder man bl.a. St. Huberts Hound. Basset hounds blev særligt populære i 1800-tallet i Frankrig, og blev internationalt anerkendte efter det første store franske hundeshow i 1863. I 1870’erne blev racen også introduceret i England. 

 

Fysik

En voksen basset hound vejer generelt omkring 20-35 kg. Ligesom blodhunden har en basset karakteristisk hængende hud, som til tider kan få hunden til at se helt sørgmodig ud. Mange betragter dog dette unikke look som et charmerende træk ved racen. 

Hundene kan fælde en del, og farvemæssigt er pelsen ofte en blanding af sort, hvid og brun. 

Flere billeder

Helbred

Hundene er generelt sunde og raske, men kan have lidt problemer med deres lange ører, bl.a. i form af øreinfektioner. Ørerne er desuden så lange, at bassethvalpe engang i mellem kommer til at bide i dem, når de spiser. På grund af hundenes korte ben og unikke kropsbygning, kan de ikke hoppe videre højt, og de kan komme slemt til skade med hofter eller ben hvis de oplever et større fald. Hundenes gennemsnitslevealder ligger omkring 10-12 år. 

 

Bassethunde er ofte blevet brugt i populærkulturens verden. Et par eksempler er tegnefilmshunden Droopy samt hunden fra tegneseriestriben Fred Bassett. 

 

På udkig efter en basset hound eller en anden race? Så kig forbi markedspladsen.

Annonce