Beagle - info om hunderacen

Beagle - info om hunderacen

Den moderne beaglerace som vi kender i dag, stammer fra England omkring 1830’erne, men hunde der minder meget om racen, kan spores helt tilbage til oldtidens Grækenland. 

En Beagle besidder en ekstremt god lugtesans, og de er ofte blevet brugt som jagthunde pga. deres fantastiske evne til at spore hjorte, kaniner, harer og andet vildt. 

 

Flere billeder

 

Hunnerne er en smule mindre end hannerne, og en beagle ender generelt med at veje omkring 8-15 kilo. Racen har en af de mest veludviklede lugtesanse ud af alle hunderacer. I 1950’erne testede man racens lugtesans ved at slippe en mus løs på en mark, og derefter tjekke hvor lang tid det tog hunden at finde den. En beagle klarede det på under et minut - til sammenligning brugte en fox terrier omkring et kvarter, og enkelte andre racer formåede slet ikke at lokalisere musen. 

I Stanley Corens “The Intelligence of Dogs” bliver hunden rangeret som værende den 72. mest intelligente hunderace, hvilket betyder at en beagle scorer lavere end den gennemsnitlige hund på Corens skala. Dette skyldes bl.a. at racen nemt kan blive distraheret af tilfældige lugte, og at den desuden kan være svær at kalde tilbage, hvis den først er begyndt at følge et spor. 

 

Flere billeder

Racen er kendt for at være mild og selskabelig, og vænner sig relativt hurtigt til fremmede, hvilket gør racen mindre egnet som vagthund. Til gengæld er hunden meget effektiv som både jagthund, narkohund og bombehund.  

Helbredsmæssigt kan racen have en tendens til at lide af epilepsi, hofteledsdysplasi og øreinfektioner. En beagle bliver generelt omkring 12-15 år. 

markedet er der beagles og masser af andre hunderacer til salg. 

Annonce