Bichon havanais

Bichon havanais

Bichon havanais er en relativt lille hund, og racen er Cubas nationalhund. Hunden er generelt energisk, og er desuden et meget socialt dyr, der fungerer bedst sammen med sine ejere og familie. Racen kan bl.a. kendes på sin karakteristiske “springende” måde at bevæge sig på, og desuden den lille hale som hviler på hundens ryg. 

Flere billeder

Bichon havanais vil ofte knytte sig særligt til en enkelt person, og trives ikke, hvis den efterlades alene i længere perioder. Netop på grund af denne tendens bliver racen nogle gange betegnet som værende “velcrohunde”.

Hunden er generelt god sammen med mennesker - både børn og ældre - og den elsker opmærksomhed. Hunden kan klare sig med mindre plads og motion end de større hunde, men har naturligvis stadig behov for tilstrækkelig aktivitet og motion. Hunden er ikke slem til at gø, men kan finde på at advare, hvis fremmede nærmer sig dens hjem, og vil ofte standse dens gøen, så snart man har anerkendt dens advarsel.

 

Flere billeder

Racen er kendt for at have et godt helbred, og bliver gerne omkring 14-16 år gammel. 

Generelt ender hundene med en vægt omkring 4-8 kilo. Racen er ikke videre krævende i forhold til vedligeholdelse, men dens pels kræver dog pleje for at undgå filt og lignende.

Det er desuden værd at bemærke, at havaneseren oprindeligt er fra et varmt klima, og derfor bør beskyttes mod kulde i vintermånederne. 

 

Racen blev først anerkendt af American Kennel Club i 1996, men hundens popularitet er hastigt vokset, og i 2013 var bichon havanais den 25. mest populære hunderace i USA. 

Racen bliver brugt indenfor en del forskellige hundesportsgrene, bl.a. “dog agility”, “flyball” og lydighedstræning. 

Hvis du overvejer at få dig en bichon havanais, kan du kigge dig omkring på markedspladsen, hvor der er mange forskellige hunde til salg

Annonce