3 gode råd til den nye hvalp

3 gode råd til den nye hvalp

28. jan

Når en ny hvalp bliver introduceret i familien, er der mange ting der skal laves om. Mange siger at en hvalp er det samme som at have et spædbarn, og der er altså noget om snakken. Derfor får du her 3 gode råd til familiens nye hvalp.

 

Gør hjemmet sikkert

Ligesom med børn kræver det nogle gange at man skal sikre hjemmet mod ulykker og uheld hvis man kan. Dog er det lidt andre forholdsregler der skal tages med hvalpe. Her er det mest at sørge for at tingene ikke bliver bidt i stykker. Specielt sko og dørtrin skal gerne beskyttes. Hvis skoene kan placeres i et skab, eller på en skohylde udenfor hvalpens rækkevide burde de være sikre. Hvis hvalpen viser interesse i dørtrinene, kan man bruge noget chili, hvor man gnubber det på. Hvalpen skulle gerne efterfølgende undlade at bide i dem.


Træning og opdragelse

Hvalpen har godt af træning og faste rammer. De fleste hunde fungerer bedst med rammer, og det kan også gøre det meget nemmere som ejer. Hvis hvalpen får mad på samme tidspunkt hver dag, kan man hurtigt regne ud hvornår den skal ud i haven, eller ud på en gåtur. Derudover har hvalpen også brug for at blive stimuleret mentalt, hvilket kan gøres med hvalpetræning. Den bliver socialiseret, stimuleret og den bliver opdraget samtidig. Når man træner hunden, er det vigtigt at man forstår baggrunden og princippet bag træningen. Hvis man skal træne hvalpen optimalt, skal man gerne være sat helt ind i, hvad man gerne vil have ud af træningen. Med hjælp af kaufmannspuppytraining kan man få en god forståelse af træningen, og gode ideer til de udfordringer man eventuelt har.


Husk socialisering

Det er vigtigt for hvalpen at blive præsenteret overfor forskellige scenarier og situationer i løbet af den første tid, for at sikre dens fremtid så godt som muligt. Ved at den oplever en masse som lille, bliver den tryg ved flere ting, så hvalpen ikke bliver usikker eller utryg så let som voksen. Socialisering er alt fra at interagere med andre hunde, og gå en tur i gågaden fyldt med mennesker. Den vigtigste periode for hvalpen er mellem 6-12 uger, så det er kun en fordel at få så mange oplevelser ind på kontoen som muligt. Ved at hunden bliver tryg ved en masse situationer, er der mindre risiko for adfærdsrelaterede problemer i hundens voksenliv. Noget af det vigtigste at fokusere på, er andre hunde, da man aldrig kommer udenom at møde andre hunde. Hvalpen skal vide hvordan den skal gebærde sig sammen med andre artsfæller. Det er kun godt at hvalpen fra en tidlig alder forstår andre hundes kropssprog, og lærer hvordan den skal opføre sig. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 12:31
LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 29. jul
x