5 råd, der sikrer, at din hund trives i sommervarmen

5 råd, der sikrer, at din hund trives i sommervarmen

15. jun 2018

Sommeren er den absolut bedste årstid at være hundeejer, og det er især en fornøjelse, når vejret er godt udenfor. Herunder kan du læse fem råd, som sikrer, at din hund trives i sommervarmen. Sommeren skal nemlig nydes af både mennesker og hunde, og du er med garanti interesseret i at give din firbenede ven den bedst mulige sommer.

 

Lad din hund komme ud

Din hund skal også have mulighed for at nyde det dejlige sommervejr, og derfor skal den have mulighed for at komme ud. Det er super, hvis du tager den med på lange gåture, men de fleste hunde sætter også pris på muligheden for at komme ud i haven.

Det kan være en god idé at indhegne din have, hvis du ikke er helt sikker på at din hund kan modstå fristelsen for at løbe væk. Mange hunde er søde til at blive i nærheden, men de kan også nemt være tilbøjelige til at glemme de gode intentioner, hvis de først får øje på en kat eller lignende.

Hvis du indhegner din have, kan det være rart at have mulighed for at lukke din hund direkte ud i haven. Har du ikke allerede en dør ud til have, kan du finde de billigste terrassedøre hos SparVinduer, så din hund får nem adgang til haven.

 

Pas på varm asfalt

Det er lækkert, når solen bager, men du skal være meget opmærksom på, at asfalt kan blive meget varm på disse dage. Hvis du er i tvivl, kan du altid selv teste asfalten ved at mærke på den med hånden. Føles asfalten for varm for dine hænder, er den med stor sandsynlighed også for varm til din hunds poter. Det kan desuden være en god idé at gentage testen flere gange, når du går tur. Du bør især være opmærksom, hvis I for eksempel skal over på et stykke asfalt, som er mørkere end det asfalt I kommer fra.

Hvis asfalten er for varm, er det nemmeste at vælge en rute, hvor du ikke skal på asfalt. Skal du over et kort stykke med asfalt, kan du vælge at bære din hund. Dette er naturligvis nemmere med mindre hunde.

 

Giv din hund masser af vand

Det er vigtigt at drikke meget, når det er sommer og varmt, og det gælder både for mennesker og hunde. Sørg for at din hund har adgang til masser af rent og køligt vand.

Det er generelt en god idé at have flere vandskåle stående om sommeren. På den måde er der altid en reserveskål, hvis din hund skulle komme til at vælte én af vandskålene, uden at du opdager det.

Hvis du er bekymret for, at din hund ikke drikker nok i varmen, kan du med fordel investere i en vandfontæne til hunde. Her holder vandet konstant i bevægelse af en pumpe, hvilket gør vandet med indbydende for dyr. Det ligger naturligt i deres instinkter, at de hellere vil drikke rindende end stillestående vand.

 

Overvej en kølig belønning

Intet er bedre end is om sommeren, og din firbenede ven vil også sætte pris på en kølig belønning. Du kan købe is til hunde hos visse forhandlere af dyremad, men du kan også sagtens selv lave frosne godbidder til dine hunde.

Nogen hunde synes ganske enkelt, at det er rart at slikke på en stor klump frossen vand, når det er meget varmt, men du kan også sagtens lave rigtige, frosne godbidder. Du kan for eksempel fryse kødstykker ned med noget vand eller bouillon. Din hund vil elske det, og samtidig er der underholdning til lang tid.

 

Vær opmærksom på flåter

Sommeren er også sæson for flåter, så sørg for at være opmærksom på, om der sætter sig flåter på din hund. Flåter er heldigvis nemme at fjerne, hvis du har en flåttang. Det er meget vigtigt at få fjernet flåter, da de kan overføre en lang række sygdomme til både mennesker, hunde og andre dyr.

Du skal især være opmærksom på flåter, hvis dig og din firbenede ven har været ude i højt græs.

 

 

 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. jan
LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. jan
x