Beskyt din hund mod flåter og lopper

Beskyt din hund mod flåter og lopper

19. jun 2019

Sommeren betyder varmere og bedre vejr, men det betyder også mere tid udenfor med din bedste ven, hunden. Når du bruger tid udenfor sammen med din hund, er der altid en risiko for flåter og lopper. Det er dog vigtigt, at du gør dit bedste for at forebygge begge dele. Grunden til dette er, at din hund kan ende med at blive meget syg, hvis ikke den slipper for flåter og lopper. Ved du ikke, hvad du skal gøre for at undgå disse, kan du med fordel læse med her i det følgende.


Sæt Tickles Pet i halsbåndet

En af de nyere, populære metoder mod flåter og lopper, er den såkaldte Tickles Pet. En Tickles Pet er en lille enhed, som du sætter i halsbåndet på din firbenede ven. Herfra udsender den 40 Khz bølger, som siges at skulle desorientere flåter og lopper. Disse bølger kan hverken høres af mennesker, hunde eller andre dyr, og den er derfor hverken skadelig for din hund eller dens omgivelser.

Det er dokumenteret at Tickles Pet virker. De hunde den er blevet testet på oplevede et fald i angreb af flåter og lopper, og hunde der allerede var angrebet havde færre lopper efter en periode end i starten. Læs mere om Tickles Pet her, hvis det lyder som noget, du har lyst til at prøve på din hund.


Smør et produkt i nakken

Hvis du ikke er så meget til de nye og mere moderne metoder, kan du altid benytte den gamle, hvor du smører et produkt fra dyrlægen eller dyrehandlen i nakken på din hund. Vælger du at gøre dette, er det vigtigt, at du skifter mellem de produkter, som du bruger. Grunden til dette er, at lopperne og flåterne kan ende med at blive resistente over for produktet, og så er det ikke til meget nytte.

Det er også en god ide at lede efter produkter, der har en meget mild kemi - både for din hunds skyld, men også for omgivelserne og miljøet. Ved du ikke, hvilket produkt du skal vælge, kan du altid konsultere din dyrlæge, dyrehandel eller internettet. Du kan selvfølgelig også altid spørge din omgangskreds med hunde, hvilke erfaringer de har skabt sig med de forskellige midler og produkter.

Du skal desuden være opmærksom på, at det ikke er alle produkter, der virker lige godt på alle hunde. Derfor kan det være, at et produkt som andre har haft mange gode erfaringer med, ikke gavner din hund. Derfor er det en god ide at prøve dig frem.


Tjek din hund grundigt efter gåturen

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du tjekker din hund hver gang, at du har været i skoven, ved stranden, i marken eller andre steder sammen med den. Også selvom du bruger Tickles Pet eller et andet produkt til at beskytte din hund. Finder du en flåt, er det vigtigt, at du fjerner den så hurtigt som muligt, så du undgår, at din hund bliver syg eller på anden måde får bivirkninger af det.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce